X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Inso jestem z Antkiem a w domu mąż z Pola i Olkiem :-) tamci ospa a my nie wiadomo jeszcze. Antybiotyk na pewno conajmniej na 7 dni, albo na 10 więc tyle tu posiedzimy :-) życie. Oby nikogo nam nie dołożyli to jeszcze będzie znośnie
    To kurujcie sie raz,dwa i wychodzcie. To my z Aneczka powinnysmy byc w szpitalu ;) pchacie sie nam tu przed szereg:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To kurujcie sie raz,dwa i wychodzcie. To my z Aneczka powinnysmy byc w szpitalu ;) pchacie sie nam tu przed szereg:D
    Gdyby to ode mnie zależało to byśmy na kanarach byli a nie tu ale cóż. Ty to jeszcze krzyżują nogi, Aneczka już tuż tuż 3 dni :-) odliczanie czas start :-)

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, moga Wam dac antybiotyk dozylnie, a pozniej jak bedzie poprawa to kontynuacja w domu doustnie. My tak mielismy.

Ja rodzilam w rzeszowskiej Pro Familii, takze warunki super, wrecz hotelowe. Tylko ja na nfz, bo tam cala ciaze chodzilam do lekarza. Inso, a tak z ciekawosci, ile cesarka?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna, moga Wam dac antybiotyk dozylnie, a pozniej jak bedzie poprawa to kontynuacja w domu doustnie. My tak mielismy.

Ja rodzilam w rzeszowskiej Pro Familii, takze warunki super, wrecz hotelowe. Tylko ja na nfz, bo tam cala ciaze chodzilam do lekarza. Inso, a tak z ciekawosci, ile cesarka?
    Pytalam pielęgniarki na razie tylko ale powiedziała że jak dali to dożylnie to ciągną od 7 do 10 dni. Zobaczę co będzie po RTG i jak wynik wymazu z gardła i ci powie lekarka. Na razie to jedna wielką niewiadoma.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:

Sabinaaa ja zaplace, tam gdzie bede rodzila 2600zl za cc.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso - a tak z ciekawosci bo nie pamietam czy nam tu pisałaś, przy poprzednich porodach mialas srednie warunki czy jak ze sie decydujesz na prywatny porod?

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso-ale to jak to działa? Za samą operacje 2600 a pobyt jest w ramach NFZ czy kazda doba pobytu też płatna???

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka mam 6tygodniowa opieke a Dzidzia 4tygodniowa. To nie jest tak,ze biora za samo ciecie ;) mam specjalistow,pediatre,gina przez ten okres pologowy. Pobyt u nich jest tez wliczony w ta kwote. Z reszta Kava chyba opisywala mi rowniez tu na forum jak to jest. Dostane tez wyprawke dla Dziecka,ubranka,kocyk, wanienke. Jak bede po porodzie to przez te dni jak bede u nich lezala z Lida,wszystko mi i dziecku zapewniaja. Ja biore tylko swoje koszule,reczniki i kosmetyki. Pampersy,podklady itp oni daja. :)

Ola nie,nie, nie narzekalam akurat na porod z Lena w szpitalu na nfz. To nie o warunki chodzi;) pisalam jakos pare postow przed dla aneczki chyba,ze chodzi mi o to,ze wiem,ze przyjade 5tego i nikt o nic mnie pytac nie bedzie i na nic czekac tylko poprostu zrobia mi cc i tyle. A na nfz jakbym pojechala do szpitala to raz,ze pewnie na patologie by mnie wrzucili jak nic by sie nie dzialo albo kazali by czekac cc bo cos tam i tego sie obawaialam.. a to moja 3 cc i boje sie jak cholera,zeby nie peknac tam,jak ze skurczami bym w szpitalu sie skrecala no i niepotrzebny bol. Tu to bylaby loteria i stres co beda robic. A,ze to i ostatni porod i pierwszy prywatnie to sie zdecydowalam liznac luksusu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 14:45

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- to powiem ci jestem w szoku bo to nie jest duża kwota na taką rozbudowana opiekę! Rewelacja!

201512131765.png

201909081765.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, w szoku jestem jeśli chodzi o teściową. Fajna z niej babka ;)
    Co mąż na jej zachowanie?
    Przecież on teraz jest sam z 2 dzieci. Jej też nie po.oze w takiej sytuacji?
    Szybko niech ten Twój Antoś zdrowiej i wracajcie do domu. Niech już nedziewiosna bo się skończysz. Przecież przy tylu chorobach to przed kolejną zimą można że strachu zawału dostać :/

Nas w końcu też dopadło. Obaj mieli infekcje. Wczwaryek wieczoren bylismy u lekarza.Z Adasiem już jest dużo lepiej ale z Leonem byłam dziś znów u pediatry i jest początek zapalenia.. tylko nie wiem czy płuc czy oskrzeli. Lekarka była na mnie tak zła że nie chciałam ej pytać.
    Mamy pakiet w Medicover i ha umawiamy wizyty przez Internet. Gdynia się dzieje to umawiamy wizummyte i nie idę tylko wcześniej przekładam ja na dzień następny tak by w razie czego dostać się do lekarza. Pech chciał że w środę zapomniałam odwołać wizytę więc na dzień dobry mnie obstawiła za to.
    Na domiar złego po całej wizycie kiedy zapisała już wszystko w komputerze okazało się że zapisałam Adasia A nie Leona. Wściekła była że ho ho bo dla niej to dodatkowa praca. Musi wszystko jeszcze raz wpisać w kartę Leona. Przeprosilam chyba z 5 razy ale i tak była zła. Nie dala mi już żadnej rozpiski co podawać i kiedy. Porwała wcześniejsze kartki tyle...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z nowego mieszkania ;)
    Dziś już tu śpimy.

Dołączamy do chorych..Lena ma kaszel, katar i jeszcze jej dziś zaczęło ropiec oczko :( Chyba teściowa będzie musiała się wykazać, bo lepiej, żeby Lena nie szła do przedszkola i mi wyzdrowiala do następnego weekendu jak wrócę z noworodkiem. No i wyśle męża na prywatną wizytę z Lena.. niech już nie chodzi po przychodniach, bo tam jeszcze więcej zarazkow.

Inso to jak za taka cenę to super opcja. A Ty już jesteś pewnie o wiele spokojniejsza.
    Ja jeszcze jutro i w poniedziałek szpital. Śmieje się, że chociaż jeden dzień odpocznę. Martwi mnie jedynie zakaz odwiedzin.

Justyna i jak tam u Was?

Kava lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podczytuje codziennie, ale wywalilo mnie z logowania na telefonie i nie mialam nigdy czasu sie zalogowac nawet. Dni nam lecą jak szalone.
    Dziewczyny, szybkiego powtrotu do formy po porodzie i zdrowia dla malutkich. Jak otwieram sobie forum na telefonir to zawsze pokazuje mi strone z 21 Paz 2017, gdzie Justyna pyta czy ktos jeszcze sie stara o dziecko:) tak ten czas zasuwa, ze zaraz bedziemy do podstawowem dzieci wysylac.
    Justyna, zdrowka dla was. Jestes z Antkiem caly czas w szpitalu czy choc na chwile wracasz do domu? Pewnie ciezko starszakom z tą ospą?
    U nas od początku grudnia też jakies fatum chorobowe. Bez przerwy cos, ale na szczęście to same niegrozne choroby. Wlasnie mala lezy z nami w lozku z goraczką. Mlody tez niezle zaziebiony, po 3 dniach w przedszkolu znow go sieklo. Tesciowa nam zarzuca ze dzieci choruja bo nie chodza zbyt czesto na dwor, alr jak z katarem i obdartym nosem, kaszlem wystawiać ich na te pluche i wiatr? U nas w wlkp praktycznie zimy nie ma. Raz bylismy na 30 min na sankach ale sniegu jak na lekarstwo, na drugi dzien juz nke bylo sladu.
    Postanowilismy z mezem ze za rok bukujemy jakies ferie w gorach chocby tylko po to zeby dzieci snieg zobaczyly.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Aneczka super że już na swoim . Ekspresem zalatwiloscie temat;!! Brawo!

U nas najprawdopodobniej zapalenie układu moczowego. Wszystkiego dowiem się w poniedziałek jak będzie lekarka prowadzaca. Antus nadal gorączkuje choć już dłuższe przerwy są między goraczkami.

Ja z mężem się staramy w ciągu dnia na 4-5 godzin wymienić żebym mogła powiedzieć że starszakami. Olek to ok ale Pola już płacze za mną. :-( eh.

Aneczka86 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Oj dzieje sie u nas z tymi chorobami na watku. Zdrowka dla wszystkich. My wlasnie antybiotyk skonczylysmy,jutro kontrol o 17. Kupka wczoraj juz tylko jedna luzna ale zmienila kolor z "normalnego" na ciemny zielony.. juz zaraz moze do normy wroci.

U nas juz 3 marcowki urodzily.. co sie dzieje normalnie. Szybkie akcje,sama zaczelam sie zastanawiac czy jednak dotrwam?:| nakreca sam sie czlowiek. Czekam do tego 14tego,niby 4dni ale juz glowa tak bolec od myslenia nie bedzie,bo ciaza bedzie donoszona. No i Dusia jest dosc okazala jak na te tygodnie ciazy;)

Aneczka super akcja z przeprowadzka ;D a juz za chwile Laura sie tez odrazu "wprowadzi"na nowe <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 09:38

Aneczka86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka-ale cudownie że już tam spaliscie na nowym!!!!:)

Justyna- wracajcie jak najszybciej do zdrowia!!!!!

justyna14, Aneczka86 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie składamy szafę z Ikei dla Leny i nie ma lustra :( U Was normalnie bylo lustro?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny właśnie składamy szafę z Ikei dla Leny i nie ma lustra :( U Was normalnie bylo lustro?
    Jak to nie ma lustra? Ono jest już w drzwiach obsadzone. Masz taką jak my? Trzy drzwiowa? To jedne drzwi powinny być z lustrem. Jak nie tzn się pomylili i musicie reklamować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 11:51

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż gapa wyjmowal wszystko i mówi, że lustra nie ma..Ja już panika ..A było osadzone od dołu i pierdola nie widział :)

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka--hahahaha:D na szczęście wymiana w ikei w razie czego to żadnej problem.

Jak ja się koszmarnie dzisiaj czuje. Od rana nie umiem dłużej nic porobić bo od razu mi słabo. Już dwa razy mieliśmy wyjść do kościoła i tak mi się słabo robiło że musiałam sie położyć....

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka i jak szafa po zlozeniu? Bo tez sie na nia czaje, tylko jeszcze sie waham pomiedzy ta a inna z Agata meble.

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 3408 3409 3410 3411 3412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ