X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso- moja Ola była bezsmoczkowa. No przyznaje że było to ciężkie, ale potem ogarnęłyśmy i przywykłam do tego. W końcu minie ten czas;)

201512131765.png

201909081765.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kuba tez bez smoczka. Tylko z mojego cyca go sobie zrobil :/
    Dziewczyny ile moze trwac katar? Juz 2 tyg gile po pas. Normalnie mam dosyc!
    U nas W KONCU ladna pogoda. Dzis dzieci i ja w spodenkach tak przygrzewa. Chociaz juz burze zapowiadaja :/

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to ciepło macie. U nas wczoraj deszcz, dziś już nie padało ale zachmurzone. Wystawiłam Pole na balkon w wózku i spala tam 3 godziny!. Zrobiłam 2 prania, wysprzatalam łazienkę i kibelek, zrobiłam obiad...a teraz mi się chce spać

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wreszcie nie pada i jest cieplej!:D ale już się znowu chnurzy i straszyli burzami i gradem:/

Jutro jedziemy do znajomych którzy za tydzień mają termin porodu;) smiejemy się czy nie zaczną nagle rodzić:p

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek tradycyjnie wynik strep testu dodatni I antybiotyk . Zalamka

Poli wezly nadal takie same wiec mamy zrobic rtg I usg brzuszka

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- o maskara... A z Pola to właśnie tak mi przyszło na myśl bo ja tez miałam robione USG brzucha wtedy. Na szczęście to nieinwazyjne i nie bolesne badanir

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka Justyna zdrowka Wam Dziewczyny i dzieciakom.

No niestety slabo i z tym smokiem.. :/ cycek 4 ever 🤪

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalyscie film sekielskiego?

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obejrzałam połowę

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Ja obejrzałam połowę
    I jak wrazenia? Ja sie przymierzam ale szczerze zastanawiam sie czy warto. Sprawy przykre sprzed lat rozdrapane po latach. Zlosc ze sprawcy nie zostali ukarania ale z drugiej strony swiadomosc ze pedofile sa nie tylko wsrod.ksiezy i ze teraz kazdy rodzic jednak jest pod tym kontem uprzedzony i wrazliwszy. Tak sadze. Juz z dziecmi rozmawiaalm o ich miejscach intnych i ze nikt procz mamy taty ew babci nie ma prawa ich dotykac itd. Na razie taka wiedza im wystarczy i tak widziaalm , ze nie kumaja jeszcze wszystkiego. A wy ze swoimi rozmawiacie ?

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też mam mieszane odczucia bo oczywiście skandalem jest to że ono zamiast siedzieć w więzieniu to przenoszeni byli z parafii do parafii i to uważam że jest nie do zaakceptowania. Natomiast z drugiej strony uważam że te ofiary nie są przypadkowe. Tzn myślę że z rodzin gdzie były jakieś dysfunkcje, że nie było rozmowy. Ja nie wyobrażam sobie żebym nie zauważyła po dziecku że coś jest inaczej. Tylko jeden z tych facetów mówi że powiedział mamie ale ona mu nie uwierzyła a reszta nic... Więc ja na ich miejscu pierwsze to mialabym pretensje do własnych rodziców że nie zauważyli że coś się dzieje. Takie mam odczucia po tym filmie. I uważam że z dzieckiem należy rozmawiać. Ma mieć poczucie że rodzicom można powiedzieć absolutnie wszystko.

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Właśnie ja też mam mieszane odczucia bo oczywiście skandalem jest to że ono zamiast siedzieć w więzieniu to przenoszeni byli z parafii do parafii i to uważam że jest nie do zaakceptowania. Natomiast z drugiej strony uważam że te ofiary nie są przypadkowe. Tzn myślę że z rodzin gdzie były jakieś dysfunkcje, że nie było rozmowy. Ja nie wyobrażam sobie żebym nie zauważyła po dziecku że coś jest inaczej. Tylko jeden z tych facetów mówi że powiedział mamie ale ona mu nie uwierzyła a reszta nic... Więc ja na ich miejscu pierwsze to mialabym pretensje do własnych rodziców że nie zauważyli że coś się dzieje. Takie mam odczucia po tym filmie. I uważam że z dzieckiem należy rozmawiać. Ma mieć poczucie że rodzicom można powiedzieć absolutnie wszystko.
    Chcialabym zbudowac z dziecmi dokladnie taka relacje o ktorej piszesz. Jest tro dosc trudne w okresie dojzewania ale bede sie starac. Ja zawsze im mowie prawde i oni o tym wiedza , ze mama powie.wszystko jak.jest choc.mowie.im o roznych sprawach w slowach odpowiednich do wieku. ale zawsze jak pytaja to otrzymuja wyczerpujaca odpowiedz. Przede mna jeszcze rozmowa z Pola o okresie bo jak nie karmie to sie pojawil i widzi jiz ze cos jest inaczej u mamy wiec kiedys musze znalesc chwile i wyjasnic.co.i jak. A o tym miejscach intymnych to bede im raz na jakis czas mowic zeby zapamietaly.

Dzis ten film jest w tvn 7 .

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze się mojej mamy pytałam jak to zrobiła ze my z sisotra tak bardzo jej ufamy,zawsze ze wszystkim do niej przychodziłysmy,zreszta nawet teraz w dorosłym życiu bardzo jej ufamy. I ona właśnie zawsze podkreślała że od najmłodszych lat mówiła nam prawdę,nie sciemniala. Jak ojciec odszedł to choć miałam 9 lat to odpowiednio mi to wytłumaczyła ale wprost nie jakieś bajki. Mam nadzieję że ja też będę tak potrafiła.

justyna14 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Zawsze się mojej mamy pytałam jak to zrobiła ze my z sisotra tak bardzo jej ufamy,zawsze ze wszystkim do niej przychodziłysmy,zreszta nawet teraz w dorosłym życiu bardzo jej ufamy. I ona właśnie zawsze podkreślała że od najmłodszych lat mówiła nam prawdę,nie sciemniala. Jak ojciec odszedł to choć miałam 9 lat to odpowiednio mi to wytłumaczyła ale wprost nie jakieś bajki. Mam nadzieję że ja też będę tak potrafiła.
    To i mnie bylo wlasnie inaczej. Z mama dopiero teraz mam.dobry kontakt i mozemy sobie ppgadac ale to dlatego ze ja jestem otwarta. Ona jak bylam mloda to.nie rozmawiala ze mna na inttmne tematy. Ti byly tematy tabu wiec jak.ja.zaczelam uczyc Pole i tlumaczyc jej.to.wszyscy w rodzinie byli w szoku ze trzylatka wie ze.ma.wagine miedzy nogami. Zycie. Teraz juz przywykli i nazwa wagina im nie sttaszna ale musze powiedziec.ze mamy mega zacofane spoleczenstwo.jesli chodzi.o edykacje i rozmowy wlasnie.o.sprawach intymnycj cielesnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 22:25

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana burza i chyba dzieki temu dzieci pospaly dluzej. Antek wstal o 7.22, Olek o 8.07 a Polcia jeszcze spi :) milego dnia

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- nie doluj mnie:p Ola nie śpi od 5:50!:D słońce świeci na całego,piekna pogoda,za chwilę zbieramy się na rower a potem w gości;)

201512131765.png

201909081765.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna moj Malz oglada, ja nie. Jakos nie mam parcia i w sumie czasu ;D

Dusia troche dzis smoka tego zalapala. Drugim raziem jak dalam to nie chciala,gryzla, wypluwala ale na rekach uspokoila sie, wziela go jakos i zasnela. Nie wiem,moze zalapie jeszcze go.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka ja cały tydzień pobudka o 5 także 5.50 to luksus 😂 Wczoraj mąż mówi, że wstanie w nocy do Laury to pośpię cała noc.. A ja mu na to, żeby rano posiedzial z Lena cicho i żeby mnie nie budzili jak przysne z Laura na drzemkę. I co... Laura spała dziś do 7.30 A Lena do 5.50, bo ja burza obudziła 😂 Więc ja się dziś wyjątkowo wyspałam A mąż od rana z Lena.

Co do filmu to ja oglądałam Ale niecały. Mam skrajne uczucia. Nie podoba mi się brak kary w stosunku do księży Ale zastanawia mnie tez fakt jak prawie dorosły chłopak mógł być gwalcony?

Ja z Lena nie rozmawiam jeszcze o tych sprawach. Wie, że dziewczynka ma psitke A chłopiec siusiaka. Taka wiedza na ten moment jej wystarczy.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja uwielbiam moja teściowa...
    Mąż zwrócił jej uwagę, że dziecko za nią tęskni.. po tygodniu stwierdziła, że przyjdzie do Leny A my podjedziemy na zakupy. Przyjechała wczoraj, a my wzięliśmy Laure i na zakupy. Kupiliśmy Lenie rower na dzień dziecka i dojechaliśmy do Lidla. Wychodzimy że sklepu A teściowa już wydzwania gdzie jesteśmy 😂 Wróciliśmy. Ja zostałam na dworze z Laura A mąż poszedł do domu. Teściowa podobno założyła od razu buty i poszła. 2h z wnuczka ja wykończyły🤣 Ciekawe ile teraz będzie od nas odpoczywać 😂 Już nie będę dodawać, że taka piękna pogoda to w domu z nia siedziała A mówiłam, żeby wyszły na plac.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja dzis caly dzien czuje brzuch jak na @ :| czyzby to juz? Hm.. z Lena po porodzie dostalam wlasnie jakos tak po 2,5msc.

Moje Dziecie dzis podczas snu przekrecilo sie z boczku na brzuszek i tak dalej spalo. Lubi sie juz pokrecic. Jak nie spi to z plecow na boczek tez sie kuli ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 3479 3480 3481 3482 3483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ