Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
animka899 wrote:Ja obejrzałam połowę
-
Właśnie ja też mam mieszane odczucia bo oczywiście skandalem jest to że ono zamiast siedzieć w więzieniu to przenoszeni byli z parafii do parafii i to uważam że jest nie do zaakceptowania. Natomiast z drugiej strony uważam że te ofiary nie są przypadkowe. Tzn myślę że z rodzin gdzie były jakieś dysfunkcje, że nie było rozmowy. Ja nie wyobrażam sobie żebym nie zauważyła po dziecku że coś jest inaczej. Tylko jeden z tych facetów mówi że powiedział mamie ale ona mu nie uwierzyła a reszta nic... Więc ja na ich miejscu pierwsze to mialabym pretensje do własnych rodziców że nie zauważyli że coś się dzieje. Takie mam odczucia po tym filmie. I uważam że z dzieckiem należy rozmawiać. Ma mieć poczucie że rodzicom można powiedzieć absolutnie wszystko.
-
animka899 wrote:Właśnie ja też mam mieszane odczucia bo oczywiście skandalem jest to że ono zamiast siedzieć w więzieniu to przenoszeni byli z parafii do parafii i to uważam że jest nie do zaakceptowania. Natomiast z drugiej strony uważam że te ofiary nie są przypadkowe. Tzn myślę że z rodzin gdzie były jakieś dysfunkcje, że nie było rozmowy. Ja nie wyobrażam sobie żebym nie zauważyła po dziecku że coś jest inaczej. Tylko jeden z tych facetów mówi że powiedział mamie ale ona mu nie uwierzyła a reszta nic... Więc ja na ich miejscu pierwsze to mialabym pretensje do własnych rodziców że nie zauważyli że coś się dzieje. Takie mam odczucia po tym filmie. I uważam że z dzieckiem należy rozmawiać. Ma mieć poczucie że rodzicom można powiedzieć absolutnie wszystko.
Dzis ten film jest w tvn 7 . -
Zawsze się mojej mamy pytałam jak to zrobiła ze my z sisotra tak bardzo jej ufamy,zawsze ze wszystkim do niej przychodziłysmy,zreszta nawet teraz w dorosłym życiu bardzo jej ufamy. I ona właśnie zawsze podkreślała że od najmłodszych lat mówiła nam prawdę,nie sciemniala. Jak ojciec odszedł to choć miałam 9 lat to odpowiednio mi to wytłumaczyła ale wprost nie jakieś bajki. Mam nadzieję że ja też będę tak potrafiła.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Zawsze się mojej mamy pytałam jak to zrobiła ze my z sisotra tak bardzo jej ufamy,zawsze ze wszystkim do niej przychodziłysmy,zreszta nawet teraz w dorosłym życiu bardzo jej ufamy. I ona właśnie zawsze podkreślała że od najmłodszych lat mówiła nam prawdę,nie sciemniala. Jak ojciec odszedł to choć miałam 9 lat to odpowiednio mi to wytłumaczyła ale wprost nie jakieś bajki. Mam nadzieję że ja też będę tak potrafiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 22:25
-
Justyna moj Malz oglada, ja nie. Jakos nie mam parcia i w sumie czasu
Dusia troche dzis smoka tego zalapala. Drugim raziem jak dalam to nie chciala,gryzla, wypluwala ale na rekach uspokoila sie, wziela go jakos i zasnela. Nie wiem,moze zalapie jeszcze go. -
Animka ja cały tydzień pobudka o 5 także 5.50 to luksus 😂 Wczoraj mąż mówi, że wstanie w nocy do Laury to pośpię cała noc.. A ja mu na to, żeby rano posiedzial z Lena cicho i żeby mnie nie budzili jak przysne z Laura na drzemkę. I co... Laura spała dziś do 7.30 A Lena do 5.50, bo ja burza obudziła 😂 Więc ja się dziś wyjątkowo wyspałam A mąż od rana z Lena.
Co do filmu to ja oglądałam Ale niecały. Mam skrajne uczucia. Nie podoba mi się brak kary w stosunku do księży Ale zastanawia mnie tez fakt jak prawie dorosły chłopak mógł być gwalcony?
Ja z Lena nie rozmawiam jeszcze o tych sprawach. Wie, że dziewczynka ma psitke A chłopiec siusiaka. Taka wiedza na ten moment jej wystarczy.
-
Jak ja uwielbiam moja teściowa...
Mąż zwrócił jej uwagę, że dziecko za nią tęskni.. po tygodniu stwierdziła, że przyjdzie do Leny A my podjedziemy na zakupy. Przyjechała wczoraj, a my wzięliśmy Laure i na zakupy. Kupiliśmy Lenie rower na dzień dziecka i dojechaliśmy do Lidla. Wychodzimy że sklepu A teściowa już wydzwania gdzie jesteśmy 😂 Wróciliśmy. Ja zostałam na dworze z Laura A mąż poszedł do domu. Teściowa podobno założyła od razu buty i poszła. 2h z wnuczka ja wykończyły🤣 Ciekawe ile teraz będzie od nas odpoczywać 😂 Już nie będę dodawać, że taka piękna pogoda to w domu z nia siedziała A mówiłam, żeby wyszły na plac.
-
Kurde ja dzis caly dzien czuje brzuch jak na @
czyzby to juz? Hm.. z Lena po porodzie dostalam wlasnie jakos tak po 2,5msc.
Moje Dziecie dzis podczas snu przekrecilo sie z boczku na brzuszek i tak dalej spalo. Lubi sie juz pokrecic. Jak nie spi to z plecow na boczek tez sie kuli