X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Hej Dziewczyny :-) wpiszcie mnie na 14 grudzień :-)
    Oluniaa witaj w grudniowych mamusiach :) Juz dopisuje :*

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kompletowanie wyprawki, kupowanie wozkow to chyba jeszcze za wczesnie. :) Ale ja codziennie siedze na stronach i ogladam ciuszki,wózki wszystko co z dziecmi zwiazane.

naox, Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, że za wcześnie , ale to chyba normalne, że nie możemy się tego doczekać :) Też lubię oglądać wszystko co dziecięce. Zobaczycie jak nam szybko zleci, lada chwila a będzie grudzień :)

Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sobie pomyślę, że boże narodzenie spędzimy już we trójkę to aż mi motylki w brzuchu latają !! Baaardzo kocham już to maleństwo :*

Flakonik, ania14, naox lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny. Ja lece na panieński od przyjaciółki sie szykować . Odezwe sie jutro jak wytrzeźwieje :D

Joke of course :D

Trzymajcie sie cieplutko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 17:06

Chichibi, naox, alicja_, Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Na kompletowanie wyprawki, kupowanie wozkow to chyba jeszcze za wczesnie. :) Ale ja codziennie siedze na stronach i ogladam ciuszki,wózki wszystko co z dziecmi zwiazane.
    mam tak samo :)
    Miłej zabawy Kochana :* Baw się dobrze i daj znać jak dziewczyny zareagowały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 17:30

p19uyx8dnezstxe3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wlasnie z lab wrocilam,bo online tylko moj progesteron sie pojawil,i oczywiscie bety jeszcze nie ma bo akurat cos im padlo i Pan majster naprawia.. hehe jeju:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa witaj w srod nas co do wozkow cioszkow to jakos narazie sie boje zapeszac wroce do domku sprawdze czy wszystko wporzadku i wtedy...bede miala juz mnostwo czasu na to co kocham najbardziej poszukiwania zakupy narazie w tej pracy to nawet checi nie mam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNs87 To faktucznie cos dlugo z ta beta pewnie sie wkurzasz troszku :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Witajcie moje drogie! czy Wy też jesteście takie mega zmęczone? ja chyba co 6 godzin mogłabym spać... Poza tym mam tylko wrażliwe piersi a tak to ok:) Mam nadzieję, że u mnie tych mdłości dużo nie będzie :)

Flakonik ja dzisiaj robiłam drugą betę a wyniki jutro:)

Annielica co pójdę do łazienki to sprawdzam czy nie ma krwi... Jak nie ma to jestem już uradowana:) Podświadomie boję się tego widoku...

A teraz zmykam spać bo nie daję rady...

u mnie tak samo...
    rano od 6 nie spie a o 12 już mam ochotę na drzemke, ciągnie mnie czasami chwileczkę w podbrzuszu, bolą piersi a tak to zupełnie nic...
    ja jutro ide na bete i wieczorem wyniki
    też jak ide siusiu pierwsze co zaglądam w gaty w obawie... :(
    Flakonik wrote:

za wcześnie ale nie możemy się już doczekać
    mam folder na pulpicie córcia czy synuś i mam tam z allegro zdjecia wszystkiego co dzidziusiowi potrzebne :)
    nie chce jeszcze kupować ale chociaż oko naciesze :)
    Chichibi wrote:
    Ja jak sobie pomyślę, że boże narodzenie spędzimy już we trójkę to aż mi motylki w brzuchu latają !! Baaardzo kocham już to maleństwo :*
    no właśnie ;) te uczucie że będziemy już z maleństwem w domu :D
    (mam nadzieje... )
    po ślubie w ogóle nie jeździliśmy na imprezy
    tym bardziej się ciesze że sylwestra na spokojnie w 3 w domku ;)
    Flakonik wrote:
    Ja troszke ciuszkow juz tez mam. Zawsze jak chodze po moich ulubionych sieciowkach to nie moge sie powstrzymac zeby wejsc do dzialu dzieciecego.
    Zawsze sie cls.kupi. Chociaz jedna mala rzecz. I tak troche to trzymalam w ukryciu przed mezem. A ostatnio wyciagnelam sporych rozmiarow caly stosik ubranek dziecieych i nie powiem ale zatkalo go troche. :D Skad ja tez juz wytrzasnelam tyle ubranek ? Jego pytanie Haha
    Na przestrzeni czasu troche sie tego nazbieralo.

ciuszków troszkę też już mam :) kuzynka mi dała po chrześniaczce razem z rajstopkami, czapeczkami... tak na siłe to z ubrań nic bym nie potrzebowała (jeśli byłaby to dziewczynka) ale wiadomo że i tak pewnie jeszcze dużooo się kupi :P tak długo się staraliśmy że spakowałam je w walizkę, walizke w worek i wyniosłam na strych
    za często zaglądałam do szafy gdzie były wyłożone te ciuszki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 18:21

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1985 wrote:
    iNs87 To faktucznie cos dlugo z ta beta pewnie sie wkurzasz troszku :)
    Zagladam co chwila;) pewnie i tak jutro rano juz beda,trudno.pojde bez tego wyniku do lekarza jutro o 9. No chyba,ze o 8:30 sie pojawi to mam szanse sobie druknac przed wizyta w domu. Ja wlasnie wlosy sobie pomalowalam i poprostu zyc nie moge jak palca nie upierdziele...caly kciuk uwalony w czarnej farbie:/ ehhh

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leci 6 tydz gin powiedzial ze super trzeba czekac :-) a przyrost mam 200% wiec w normie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    To ja wam przedstawie fotograficznie moje faworyty <3
    QUINNY MOODD
    http://www.iv.pl/images/71798801361909564953.jpg
    http://iv.pl/images/10515710024363193730.png
    http://iv.pl/images/53673244737884120977.jpg

BEBETTO LUCA 3W1
    http://iv.pl/images/39772534016381967882.jpg
    http://www.iv.pl/images/42783032020055976181.jpg

Inglesina Classica Balestrino
    http://iv.pl/images/59282382707470162309.jpg
    http://iv.pl/images/97748774764262396310.jpg

kochana czy ten pierwszy jest w innej kolorystyce? tzn. chodzi mi żeby był cały w jednolitym kolorze? Piękny jest!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 10462,70 :)

muamua, ilonia1985, nikicia86, ania14 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalejesz :) Super rośnie :) Ja właśnie natrętnie odświeżam stronę z wynikiem ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:04

halwaya, alicja_ lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips gratulacje :) co i jak to moze dziewczyny doradzą, bo ja w UK siedzę..
    Zacznij brać juz teraz kwas foliowy (jeśli wcześniej nie bralas)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    beta 10462,70 :)

Super przyrost :-)

iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej juz grudzie:-) zdrowia i spokojnych ciąż życzy sierpniowka 2015 :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, pani w Diagnostyce oferowała mi dzisiaj możliwość uzyskania wyników do 3 godzin przy dopłacie 2pln. Nie wiem, czemu się nie zgodziłam, bo przez to ciągłe sprawdzanie, stracę rok emerytury ;)

Lips, gratulacje wielkie :) Witaj w naszym gronie :) Ja planuję na NFZ, a ewentualne badania genetyczne USG prywatnie. Lekarza możesz sobie wybrać jakiego chcesz. Ja w pierwszej ciąży byłam początkowo u kilku lekarzy (nie miałam stałego ginekologa) i wybrałam babkę, która mnie uspokoiła swoim zdrowym rozsądkiem ;) Każdy ma inne potrzeby, nie ma reguł ;)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ