Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh naprodukowałam się w poście i nie wskoczyło
Piszę jeszcze raz.
Więc tak:
USG wykonane przez powłoki brzuszne, nie ma konieczności bycia z pełnym pęcherzem.
Wykonane w specjalistycznej klinice w Katowicach - lekarz powinien posiadać certyfikat uprawniający do wykonywania takiego badania.
Dzidzia rośnie zgodnie z OM i USG.
CRL - 55,7 mm
NT - 1,8 mm
Kość nosowa - jest
Serduszko bije - 161
Jest jeszcze kupa innych pomiarów, podałam najważniejsze.
Widziałam półkule mózgowe, żołądek, nereczki, kręgosłup, serduszko słyszałam.
Podaje jakie wyszły mi ryzyka trisomii po skorygowaniu o wiek i NT - brak podwyższonego ryzyka w moim przypadku.
21 - 1:2 850
18 i 13 - 1:20 000
Jeśli chcemy, możemy wykonać Pappa.
Płeć dalej jest tajemnicąannielica, Nadulka, kwiatakacji, alicja_, Anel, genoweffa, fresa, KASIA XXXX, Madzisek, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Właśnie ja nie wiem czy moja lekarka ma ten certyfikat. Wiem, że lekarze , którzy nie mają , nie oferują tych badań poprostu. Ale zaczynam się zastanawiać .. eh.
Moja ginka nie ma takich uprawnień, dlatego wystawiła mi skierowanie na to badanie do innej przychodni, gdzie taki specjalista jest. -
kwiatakacji wrote:Właśnie ja nie wiem czy moja lekarka ma ten certyfikat. Wiem, że lekarze , którzy nie mają , nie oferują tych badań poprostu. Ale zaczynam się zastanawiać .. eh.
Obilo mi sie o oczy ze mozna sprawdzic na jjakiejs stronie ten certyfikat. Ale glowy uciac sobie nie dam. -
nick nieaktualny
-
kwiatakacji wrote:No właśnie też mi się tak obiło , ale nie wiem co to za strona
Swoją drogą super wiadomości Evka - ja mam prenatalne w środę
Mnie pisze na wynikach - Certyfikat umiejętności wydany przez FMF i posiadającym FMF ID(kod operatora) - może po tym info uda Ci się coś wyszukać w necie.kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że jak pomyśle, że za tydzień rozpocznie się już II trymestr, to jestem w szoku, że się udało przetrzymać najgorsze...choć ciężko dalej uwierzyć, że maleństwo, na które chwile temu patrzyłam na monitorze USG jest we mnie - brzucha praktycznie zero
Moja gin powiedziała, że u mnie to ok 20 tyg wyskoczyć powinien.
kwiatakacji, Anel, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo nie powinien robić usg prenatalnego i powinien skierowac do innego lekarza.
Oczywiście może prowadzić ciąże i wykonywać usg ale nie te 3 najważniejsze - czyli prenatalne, połówkowe i to ostatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno to fajnie:/ bo mnie mój nigdzie nie odesłał... a nie ma go na liście:/ nie wiem chyba, że on uważa się za tak wszystkowiedzącego że certyfikatu mieć nie musi, ale wypadałoby mnie poinformować chociaż. Jestem w kropce, nie chce mi się szukać innego lekarza na gwałt... pójdę na wizytę pojutrze i najwyżej zapiszę się po niej prywatnie do kogoś innego... z certyfikatem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyannielica wrote:no to fajnie:/ bo mnie mój nigdzie nie odesłał... a nie ma go na liście:/ nie wiem chyba, że on uważa się za tak wszystkowiedzącego że certyfikatu mieć nie musi, ale wypadałoby mnie poinformować chociaż. Jestem w kropce, nie chce mi się szukać innego lekarza na gwałt... pójdę na wizytę pojutrze i najwyżej zapiszę się po niej prywatnie do kogoś innego... z certyfikatem.
Mój też nie ma ponoć wg tej strony
Może ta lista nie jest aktualna?!