Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny_nick00 wrote:Spokojnie, ja jak dzwoniłam to powiedzieli mi, że do 14 tygodnia więc na spokojnie
Najbardziej wiarygodny wynik da Ci amniopunkcja ale jest szkodliwa dla dziecka. Poza tym jeśli nie masz do tego wskazań to po co płacić i się stresować. Ja poszłam aby dokładnie pomierzyć maleństwo i na profesjonalnym sprzęcie ocenić czy wszystko się rozwinęło a prawdopodobieństwa zespołów to już przy okazji badania bo i tak jest w cenie.
Faktycznie się poznamy
Myślisz, że Marek ma groszy sprzęt i też powinnam wybrać się gdzieś jeszcze ?
Idziesz na badanie z mężem? Bo ja takI jak masz na imię ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:29
_nick00 lubi tę wiadomość
-
Usg prenatalne daje 75% pewnosci. Jesli mialabym podwyzszone ryzyko, wykonalabym juz inwazyjne badanie. Nie uwazam ze wyrzucilam kase z bloto. Ciesze sie ze robie co moge by dbac o zdrowie i zapobiegac chorobom. Badane kolejne prenatalne polowkowe rowniez wykonam. Badanie to nie tylko wady genetyczne ale takze mozliwosc przygotowanie sie na ewentualne zabranie zaraz po porodzie dziecka na operacje np. Wtedy w szpitalu sa na to przygotowani. Rowniez kilka wad mozna korygowac podczas ciazy. A wybor i tak jest Wasz:-)
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
annielica wrote:Evka ale przy Edwardsie i Patau to już nie da się tego skorygować niestety. Ale fakt połówkowe prenatalne jest bardziej potrzebne bo przy ewentualnej wadzie serca czy innej chorobie można dzidzię leczyć, wiec połówkowe na 1000% zrobię
Niestety nie da.... -
Evka nikt tu nie uważa, ze wyrzuciłaś kasę w błoto, prawie każda z nas idzie na te badanie
Myślę, że nasz ginekolog ma bardzo słaby sprzęt, tzn jak na NFZ to bez zarzutów ale porównując obraz z usg prywatnym to różnica ogromna. Jestem pewna, że nasz nie zauważy czy dziecko ma pęcherz, żołądek, główną żyłę itp ( a mi powiedział nawet, że w tej chwili u dzidzi jest pełny pęcherz !). Jak uważasz, ja chcę tylko wspierać się prywatną wizytą po każdym trymestrze
Męża teraz nie zabieram bo był ze mną w piątek. Opisywałam swoje badanie na bodajże 385 stronie to możesz zobaczyć też tam zdjęcie naszego maleństwa;)
Joanna - miło mi -
nick nieaktualny_nick00 wrote:Evka nikt tu nie uważa, ze wyrzuciłaś kasę w błoto, prawie każda z nas idzie na te badanie
Myślę, że nasz ginekolog ma bardzo słaby sprzęt, tzn jak na NFZ to bez zarzutów ale porównując obraz z usg prywatnym to różnica ogromna. Jestem pewna, że nasz nie zauważy czy dziecko ma pęcherz, żołądek, główną żyłę itp ( a mi powiedział nawet, że w tej chwili u dzidzi jest pełny pęcherz !). Jak uważasz, ja chcę tylko wspierać się prywatną wizytą po każdym trymestrze
Męża teraz nie zabieram bo był ze mną w piątek. Opisywałam swoje badanie na bodajże 385 stronie to możesz zobaczyć też tam zdjęcie naszego maleństwa;)
Joanna - miło mi
Może masz rację. Zapiszę się najwyżej do Arciszewskich. I tak mieliśmy do nich iść pogadać o porodzie. Swoją drogą, w lipcu się przeprowadzamy do wynajętego domu i Arciszewscy będą naszymi sąsiadami hehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_nick00 wrote:Tak tak, pisałaś już
Oby tylko te sąsiedztwo przyniosło jakąś zniżkę
No nie wiem czy coś z tego będzie, ale byłoby miło:)
Ja jestem Ania
Pomyślałam sobie, że pójdę pojutrze do Marka zobaczę ile dzidzia ma cm i zaplanuję kolejną wizytę prywatnie tak, żeby była szansa określić płećDzięki za rady :*
-
nick nieaktualny
-
Kochane mam pytanie odnośnie serów typu camembert/brie. Wiem, że w ciąży ogólnie odradza się sery pleśniowe ze względu na ryzyko zakażenia listeriozą, ale jeżeli ser jest z mleka pasteryzowanego, to podobno zagrożenia nie ma. Czytałyście coś o tym? Jecie może tego rodzaju sery?
-
Ja z innej beczki.. Pisalam wam w sobote albo w niedziele że moja tarczyca bije na alarm i wynosila 5,46 .. Pisalyscie ze mam isc do endo u zrobic ft4..
I uwaga.. W ciagu kilku dni tsh podrosło do 6,03 !! A ft4 mam w normie... I zglupiłam...nie wiem czy mam panikować czy coniby ft4 slyszałam, że jest ważniejsze
Tyle sie naczytalam o niedoczynnosci tarczycy, że plakac mi sie chce
Ginekologa mam na srode teraz (20maja) a endo w piatek 22 maja..
Nie wiem co mam ze soba zrobic -
nick nieaktualnyEvka wrote:Dziewczyny a co myslicie nt obecnosci poloznej osobistej przy porodzie naturalnym? Bedziecie sie pisaly na taka usluge? Czy ktoras ze slaska orientowala sie jak wyglada kwestia porodu na lubinowej w katowicach?
Ja chcę mieć osobista położną , więc o ile nie będe miała np planowanej cesarki, czy wcześniaczka to będę szukać położnej.Evka lubi tę wiadomość