X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Spokojnie, ja jak dzwoniłam to powiedzieli mi, że do 14 tygodnia więc na spokojnie :) Najbardziej wiarygodny wynik da Ci amniopunkcja ale jest szkodliwa dla dziecka. Poza tym jeśli nie masz do tego wskazań to po co płacić i się stresować. Ja poszłam aby dokładnie pomierzyć maleństwo i na profesjonalnym sprzęcie ocenić czy wszystko się rozwinęło a prawdopodobieństwa zespołów to już przy okazji badania bo i tak jest w cenie.

Faktycznie się poznamy :D

Myślisz, że Marek ma groszy sprzęt i też powinnam wybrać się gdzieś jeszcze ?
    Idziesz na badanie z mężem? Bo ja tak ;) I jak masz na imię ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:29

_nick00 lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg prenatalne daje 75% pewnosci. Jesli mialabym podwyzszone ryzyko, wykonalabym juz inwazyjne badanie. Nie uwazam ze wyrzucilam kase z bloto. Ciesze sie ze robie co moge by dbac o zdrowie i zapobiegac chorobom. Badane kolejne prenatalne polowkowe rowniez wykonam. Badanie to nie tylko wady genetyczne ale takze mozliwosc przygotowanie sie na ewentualne zabranie zaraz po porodzie dziecka na operacje np. Wtedy w szpitalu sa na to przygotowani. Rowniez kilka wad mozna korygowac podczas ciazy. A wybor i tak jest Wasz:-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka ale przy Edwardsie i Patau to już nie da się tego skorygować niestety. Ale fakt połówkowe prenatalne jest bardziej potrzebne bo przy ewentualnej wadzie serca czy innej chorobie można dzidzię leczyć, wiec połówkowe na 1000% zrobię ;)

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    wg usg 10/6 wtedy byłam tj. w piątek. :( A Ty?
    Ja wg usg tak jak wg om. 11T6d

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Evka ale przy Edwardsie i Patau to już nie da się tego skorygować niestety. Ale fakt połówkowe prenatalne jest bardziej potrzebne bo przy ewentualnej wadzie serca czy innej chorobie można dzidzię leczyć, wiec połówkowe na 1000% zrobię ;)

Niestety nie da....

wnidzbmhunwbroqa.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka nikt tu nie uważa, ze wyrzuciłaś kasę w błoto, prawie każda z nas idzie na te badanie ;)

Myślę, że nasz ginekolog ma bardzo słaby sprzęt, tzn jak na NFZ to bez zarzutów ale porównując obraz z usg prywatnym to różnica ogromna. Jestem pewna, że nasz nie zauważy czy dziecko ma pęcherz, żołądek, główną żyłę itp ( a mi powiedział nawet, że w tej chwili u dzidzi jest pełny pęcherz !). Jak uważasz, ja chcę tylko wspierać się prywatną wizytą po każdym trymestrze :)
    Męża teraz nie zabieram bo był ze mną w piątek. Opisywałam swoje badanie na bodajże 385 stronie to możesz zobaczyć też tam zdjęcie naszego maleństwa;)

Joanna - miło mi :)

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Evka nikt tu nie uważa, ze wyrzuciłaś kasę w błoto, prawie każda z nas idzie na te badanie ;)

Myślę, że nasz ginekolog ma bardzo słaby sprzęt, tzn jak na NFZ to bez zarzutów ale porównując obraz z usg prywatnym to różnica ogromna. Jestem pewna, że nasz nie zauważy czy dziecko ma pęcherz, żołądek, główną żyłę itp ( a mi powiedział nawet, że w tej chwili u dzidzi jest pełny pęcherz !). Jak uważasz, ja chcę tylko wspierać się prywatną wizytą po każdym trymestrze :)
    Męża teraz nie zabieram bo był ze mną w piątek. Opisywałam swoje badanie na bodajże 385 stronie to możesz zobaczyć też tam zdjęcie naszego maleństwa;)

Joanna - miło mi :)

Może masz rację. Zapiszę się najwyżej do Arciszewskich. I tak mieliśmy do nich iść pogadać o porodzie. Swoją drogą, w lipcu się przeprowadzamy do wynajętego domu i Arciszewscy będą naszymi sąsiadami hehe :P

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, pisałaś już ;-) Oby tylko te sąsiedztwo przyniosło jakąś zniżkę :)

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie skierowała ginka na badania prenatalne ze względu na wiek. Ta lekarka do której mnie odesłała, ma certyfikat. Znalazłam ją na tej stronie co podała Kwiatakacji.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flakonik miala wizyte na 9.30?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Tak tak, pisałaś już ;-) Oby tylko te sąsiedztwo przyniosło jakąś zniżkę :)

No nie wiem czy coś z tego będzie, ale byłoby miło:)
    Ja jestem Ania :)
    Pomyślałam sobie, że pójdę pojutrze do Marka zobaczę ile dzidzia ma cm i zaplanuję kolejną wizytę prywatnie tak, żeby była szansa określić płeć ;) Dzięki za rady :*

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam się na przyszłość ;-) jak będziesz już coś wiedzieć na temat cc i w ogóle warunków porodu tam to proszę o priv :)

74863f63c6.png
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:46

• KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Polecam się na przyszłość ;-) jak będziesz już coś wiedzieć na temat cc i w ogóle warunków porodu tam to proszę o priv :)

No jasne :) Na pewno dam znać ;) Do zobaczenia w środę :D

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zastanawiam sie co z Flakobikoem bo wiem ze miala miec dzisiaj tez wizyte...znowu trenuje w nas cierpliwosc

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myslicie nt obecnosci poloznej osobistej przy porodzie naturalnym? Bedziecie sie pisaly na taka usluge? Czy ktoras ze slaska orientowala sie jak wyglada kwestia porodu na lubinowej w katowicach?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie odnośnie serów typu camembert/brie. Wiem, że w ciąży ogólnie odradza się sery pleśniowe ze względu na ryzyko zakażenia listeriozą, ale jeżeli ser jest z mleka pasteryzowanego, to podobno zagrożenia nie ma. Czytałyście coś o tym? Jecie może tego rodzaju sery?

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z innej beczki.. Pisalam wam w sobote albo w niedziele że moja tarczyca bije na alarm i wynosila 5,46 .. Pisalyscie ze mam isc do endo u zrobic ft4..

I uwaga.. W ciagu kilku dni tsh podrosło do 6,03 !! A ft4 mam w normie... I zglupiłam...nie wiem czy mam panikować czy co :( niby ft4 slyszałam, że jest ważniejsze :(
    Tyle sie naczytalam o niedoczynnosci tarczycy, że plakac mi sie chce :(

Ginekologa mam na srode teraz (20maja) a endo w piatek 22 maja..

Nie wiem co mam ze soba zrobic :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny a co myslicie nt obecnosci poloznej osobistej przy porodzie naturalnym? Bedziecie sie pisaly na taka usluge? Czy ktoras ze slaska orientowala sie jak wyglada kwestia porodu na lubinowej w katowicach?

Ja chcę mieć osobista położną , więc o ile nie będe miała np planowanej cesarki, czy wcześniaczka to będę szukać położnej.

Evka lubi tę wiadomość

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ