Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystars2345 wrote:to ja sie podpinam bo tez che tam rodzic, to jak cos to do mnie tez napiszcie
okidam znać
Wiecie jeśli chodzi o historię tej Lilki to ja rozumiem, że są różne zaniedbania, ale to było rażące. I mało tego dziecko jest rośliną, a szpital nie poczuwa się do odpowiedzialności i beszta rodziców zamiast wypłacić odszkodowanie tak jak wypada. Lekarstwa i opieka nad małą kosztuje ogromne pieniądze, rodziców nie stać i gdyby nie pomoc dobrych ludzi nie wiadomo jak daliby sobie radę... Tutaj przykładowy artykuł o tej historii http://wyborcza.pl/1,75248,17458284,Lilka_urodzila_sie_z_niedotlenieniem_mozgu__Eksperci_.html -
nick nieaktualnyHej dziewczyny:-) nadrobilam Was wreszcie:-) mojego gina tez na liscie nie ma ale w sumie podsylal mnie do innego lekarza. Musze zadzwonic i sie zapisac! Ale tak mysle sobie pojde do mojego (1.06) bedzie badal przyziernosc pomimo ze nie ma certyfikatu ale robi to za free i zalozmy ze powie ze wszystko ok, a pojde do drugiego i powie ze cos nie tak
masakra.
Brata ciotecznego zona chodzila do mojego gona z trzecia ciaza i w 7 msc okazalo sie ze dziecko ma wodoglowie i rozszczepienie kregoslupa. Wiec ja sprawdze tego mojego gina poprzez badanie u innego. Chociaz podobno to rozszczepienie pozno nastapilo i wczesniej nie mogl wykrec. Qle dla pocieszenia od razu po porodzie dziecko mialo operacjr w katowicach w prywatnej klinice i jest coraz lepiej:-) -
Czy któraś z Was dziewczyny ma może smykalke do urządzania wnętrz? Kupuje małe mieszkanie tj 37 metrów i nie mam za bardzo pomysłów jak tam się w miarę pomieścić ze wszystkim
-
nick nieaktualnyBella88 37 metrów to wcale nie tak mało. Można wszystko bardzo sprytnie wymyślić
Ja urządzałam nowe mieszkanie mojej mamy i też miało ono 37 metrów
dodaj mnie do znajomych do wyślę Ci kilka fotek jeśli chcesz.
Np. pralkę (otwieraną do góry) zamiast w łazience (psuje wygląd i zabiera miejsce) schowaliśmy w dużej szafie typu komandor (ze szkła mlecznego) tuż przy łazience a konkretnie w przedpokoju. Ogólnie wstawiliśmy takie 2 duże szafy i meblościanka rtv załatwiają wszytko. Jeden pokój stoi prawie pusty z samą sofą, więc to mógłby być pokój np. dziecka bez problemu. Wszystko zależy od układu mieszkania. My burzyliśmy prawie wszystkie ściany i je przesuwaliśmy, żeby zyskać wrażenie przestrzeni. Aha i w całym mieszkaniu są tylko 1 drzwi (oprócz wejściowych) do łazienki:P powinny być 2gie między pokoikiem a kuchnią takie eleganckie przesuwane z szybkami ale kasy nam zabrakło, a mama i tak mieszka sama to jej nie przeszkadza;) I dzięki temu też mieszkanie zyskuje przestrzeń.bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja mialam dzisiaj tylko test Nifty, pobranie krwi. Moglam sie nie wpisywac na liste bo chyba znowu sie martwilyscie
W srode mam prenatalne
Wizytujące w najbliższym tygodniu :
ania14 - 19.05 - 9:45
muamua - 19.05 - 17:30
kwiatuszek83 - 20.05
Misia26 - 20.05 - 8:00
kwiatakacji - 20.05 - 8:00
Flakonik - 20.05 - 10:20
Eve_84 - 20.05 - 11:20
Chichibi - 20.05 - 17:30
annielica - 20.05 - 10:30
niezapominajka - 21.05 - 10:00
iNso87 - 21.05 - 19:05
Dagietka - 21.05 - 15:00
KASIAG24 - 21.05 - 17:45
Tinusia - 21.05 - 18:30
Oluniaaa - 21.05 - 19:00
Kate4 - 22.05 - 20:00
Acikk - 22.05
KASIA XXXX - 22.05 - 15:00
Hashija - 23.05 - 10:00
Marik - 23.05 - 16:30Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:18
Nadulka, KASIA XXXX, kwiatakacji, Palvin, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość
-
annielica wrote:Bella88 37 metrów to wcale nie tak mało. Można wszystko bardzo sprytnie wymyślić
Ja urządzałam nowe mieszkanie mojej mamy i też miało ono 37 metrów
dodaj mnie do znajomych do wyślę Ci kilka fotek jeśli chcesz.
Np. pralkę (otwieraną do góry) zamiast w łazience (psuje wygląd i zabiera miejsce) schowaliśmy w dużej szafie typu komandor (ze szkła mlecznego) tuż przy łazience a konkretnie w przedpokoju. Ogólnie wstawiliśmy takie 2 duże szafy i meblościanka rtv załatwiają wszytko. Jeden pokój stoi prawie pusty z samą sofą, więc to mógłby być pokój np. dziecka bez problemu. Wszystko zależy od układu mieszkania. My burzyliśmy prawie wszystkie ściany i je przesuwaliśmy, żeby zyskać wrażenie przestrzeni. Aha i w całym mieszkaniu są tylko 1 drzwi (oprócz wejściowych) do łazienki:P powinny być 2gie między pokoikiem a kuchnią takie eleganckie przesuwane z szybkami ale kasy nam zabrakło, a mama i tak mieszka sama to jej nie przeszkadza;) I dzięki temu też mieszkanie zyskuje przestrzeń.
Dodałam i czekam na zdjęcia bo ja totalnie nie wiem jak to zagospodarować i się pomieścićw małym pokoju myślałam jednak o naszej sypialni ale może rzeczywiście lepiej by było urządzić tam pokój dla dziecka. Eh... Już sama nie wiem. Może mnie jakoś zmotywujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:28
-
Eh Madzisiek, jak ja bym chciała sobie w swoim ogródku sadzić nawet pomidory, dla mnie bliskość natury to jedna z najważniejszych rzeczy pod słońcem
A najwcześniej o swoim domku mozemy zastanawiac sie za jakieś 5 lat...
Także ZAZDROSZCZĘ:D:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:23
-
Ja jakiegoś specjalnego ogródka to nie mam bo w sumie mieszkamy przy ruchliwej drodze i pomidory w donicach w jaknajdalszym kącie stoją
ale to fakt ten komfort wyjścia sobie na ogród, posiedzenia przy grilku że znajomymi albo z małą we własnej piaskownicy czy basenie jest naprawdę strasznym plusem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 21:39
Evka, Nadulka lubią tę wiadomość
-
edit
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:15
Anel, Madzisek, kwiatakacji, lilianna, Eve_84, bella88, Poz!omka., Hashija, fresa, Chichibi, KASIA XXXX, Nadulka, Karola1990, iNso87, Justine M, niezapominajka, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moje pomidory popadały:( chyba nie mam ręki do roślin. Ale to nic bo i tak mam zamiar trochę zagospodarować działkę przy domu bo właściciel wyraził na to zgodę
jakieś kwiaty, róże pnące i te sprawy;) kocham kwiaty
A dzidzia super! Taka duża:D już chcę zobaczyć swojąEvka lubi tę wiadomość