X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:54

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do Bonifratów to zaczęłam śledzić w internecie historię Liliany - dzieki czemu napatoczyłam się na wiele innych zaniedbań w tym szpitalu.

Jeden przypadek rozumiem, ale gdy w gre wchodzą już pozwy zbiorowe to coś chyba jest nie tak :(

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/zbiorowe-pozwy-rodzicow-przeciwko-szpitalowi-bonifratrow-w-katowicach/8exyx

np. kobiecie zaszyli w brzuchu chustę chirurgiczną i chodziła z nią pół roku… no ręce mi opadły…

• Justine M Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    zaczynam się zastanawiać nad ćwiczeniemi dla kobiet w ciaży... Chetnie wychodziłabym na codzienne spacery, ale jak znam życie znowu w tym roku będzie więcej dni z brzydką pogodą niż tych skłaniających do długich spokojnych wędrówek. dlatego poszukuję czegoś co mogłabym robić w domu. znacie jakieś kanały na YT z ciekawymi propozycjami?

Hej, ja trochę się boje, tzn delikatnie ćwicze dywanówki przed TV albo chodze na spacery. Gram w bedmingtona z koleżanką i ganiam za moją córka na rowerze ;)
    Stresuje mnie tętno tzn czytałam że za wysokie szkodzi. Nie będąc w ciąży lepiej nieprzekraczac 160 o ile sie nie jest sportowcem ćwiczącym regularnie.
    W pierwszej ciąży przytyłam ponad 20kilo. Udało mi sie zrzucic wszystko a nawet wiecej rpzez 2 lata zwaliłam ponad 30kilo.

nesca85 na vitali to ja :) jakby któraś też tam buszowała :)

Dlatego teraz naprawdę staram się jeść zdrowo i ruszać a i tak już ptzytyłam pare kilo :(

Stawiam na ruch, ale umiarkowany, lepiej dłużej niż intensywniej.

Nadulka lubi tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a co do Bonifratów to zaczęłam śledzić w internecie historię Liliany - dzieki czemu napatoczyłam się na wiele innych zaniedbań w tym szpitalu.

Jeden przypadek rozumiem, ale gdy w gre wchodzą już pozwy zbiorowe to coś chyba jest nie tak :(

http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/zbiorowe-pozwy-rodzicow-przeciwko-szpitalowi-bonifratrow-w-katowicach/8exyx

np. kobiecie zaszyli w brzuchu chustę chirurgiczną i chodziła z nią pół roku… no ręce mi opadły…

No racja racja
    Ja to w ogóle mam inne podejście jak mi koleżanki chciały opowiadać o porodach to powiedziałam że nic nie chce słyszeć i nic wiedzieć, bo i tak muszę to przeżyć a przynajmniej nie będę się nakręcać bo wiadomo tak samo jak każda ciąża to i każdy poród inny a gdzieś przecież trzeba urodzić bo nie w domu ;)

Nadulka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Wogóle nie czuje się ciążowo..... wszystko mineło.... od wczoraj nic zero objawów. Boje sie...

też tak mialam niedawno, tak spanikowalam ze tego samego dnia na usg poleciałam!
    Kase wydałam prywatnie, wsyzstko było ok!

A na drugi dzień ccki 2 razy takie i mdłości mega przyszły.

Poczekaj z dzień dwa i ciesz się dobrym samopoczuciem póki jest!

moni1403 lubi tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia nie martw się też mam takie włoski śmieje sie, że jeszcze trochę i będę miala bardziej zarosniety brzuch od mojego chłopaka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:

O tej historii nie słyszałam. Z tego co wiem szpital ma mocne plecy i dba o to by afery nie wychodziły na jaw ale nie zawsze jest w stanie temu zapobiec. Pozwy zbiorowe to już poważna sprawa.

Masakra jak mi ciążą piersi w nocy jak jestem bez stanika. Jak wstaję siusiu to mam wrażenie, że zaraz mi się urwą i odpadną a wcale nie są jakieś potężne... Jeszcze chwila i kupię stanik do karmienia i będę go zakładała też na noc:/ Koleżanka tak robiła od 5-6 miesiąca bo już jej mleko wyciekało i musiała stosować wkładki laktacyjne...

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już drugi dzień mam lesze samopoczucie, mdłości dużo mniej i mam nadzieję, że tak już zostanie :) wcale za tym stanem nie będę tęsknić :P

kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica - ja śpię w staniku sportowym - takim miękkim z lidla, praktycznie go nie czuć a jednak wszystko trzyma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji - chyba muszę sobie coś takiego zafundować:P bo serio się boję, że mi urwą i co wtedy?:P z czego będzie dzidzia mleczko piła hehe ? :P

A ja właśnie zauważyłam, ze pod dom, który będziemy wynajmować podjeżdża normalnie autobus miejski. Kursy bardzo rzadko ale w razie czego są. I przystanek praktycznie pod samym domem :) Lepszej lokalizacji wymarzyć sobie nie mogłam ;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś opinie albo pijecie herbatki dla kobiet w ciąży z herbapolu?:> Bo dostałam od koleżanki a w internecie nie mogę znaleźć żadnych opinii :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Mamusie
    Ja dziś wstałam z bolem gardla i ciarkami na caly ciele. teraz leze zwinieta w klebek i nie wiem co mam robic ;/ wypilam mleko z miodem,zrobilam sobie cebule z cukrem ale na to musze poczekać.. zle się strasznie czuje,jeszcze ten bol miesni na całym ciele..matko zebym to dziś wyleczyla:/ zimno mi jak cholera :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Evka oj to fakt, ale dla pięknej trawy warto się natrudzić ;) Mi się marzy magnolia albo jaśmin w ogrodzie ;) szkoda, że drzewa szybko nie rosną bo marzy mi się też hamak :P Jak będziemy już budować swój, trzeba będzie na początku 2 drzewa zasadzić, zawsze to bardziej wyrosną, zanim hamak się uczepi :P albo swoje jabłonie i wiśnie ahhh :P

mnie chyba załatwiła wczorajsza godzinna drzemka na hamaku.... dziś tak boli mnie kręgosłup że zastananawiam się jak dożyje do jutra....w pracy w dodatku... ałaaaaaaaaa

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze doszłam do wnioski,ze mam ten durny refluks ciążowy :/ wlasnie wypilam te mleko z miodem i już mam zgage ;( i jak nie zgaga to smak kwasny w buzi.. czemu nie ma na to lekarstwa :(

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Witam Wszystkie Mamusie
    Ja dziś wstałam z bolem gardla i ciarkami na caly ciele. teraz leze zwinieta w klebek i nie wiem co mam robic ;/ wypilam mleko z miodem,zrobilam sobie cebule z cukrem ale na to musze poczekać.. zle się strasznie czuje,jeszcze ten bol miesni na całym ciele..matko zebym to dziś wyleczyla:/ zimno mi jak cholera :/
    Miałam to ponad tydzień temu , ból gardła, dreszcze, pozniej walczyłam z katarem, wyleczyłam się wodą morską do nosa dość często piskałam sobie i starałam sie jak najwięcej wydmuchiwać, codziennie pare razy dziennie piłam gorącą wode + 2 łyżki miodu i wkropiona cytryna :-) do tego kupiłam sobie prenalen syrop z czosnkiem dla kobiet w ciąży, No i na noc włączałam nawilżacz powietrza :-) Po 7 dniach ani śladu po katarze i przeziębieniu :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wizytka.. stresuje sie jak nigdy...

Anko:-) lubi tę wiadomość

07.06.2015 * Nasza najdroższa kruszynka...

ece938ea53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia będzie dobrze ! Pewnie jutro będę przeżywała to samo ehh...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Hej, ja trochę się boje, tzn delikatnie ćwicze dywanówki przed TV albo chodze na spacery. Gram w bedmingtona z koleżanką i ganiam za moją córka na rowerze ;)
    Stresuje mnie tętno tzn czytałam że za wysokie szkodzi. Nie będąc w ciąży lepiej nieprzekraczac 160 o ile sie nie jest sportowcem ćwiczącym regularnie.
    W pierwszej ciąży przytyłam ponad 20kilo. Udało mi sie zrzucic wszystko a nawet wiecej rpzez 2 lata zwaliłam ponad 30kilo.

nesca85 na vitali to ja :) jakby któraś też tam buszowała :)

Dlatego teraz naprawdę staram się jeść zdrowo i ruszać a i tak już ptzytyłam pare kilo :(

Stawiam na ruch, ale umiarkowany, lepiej dłużej niż intensywniej.
    ciśnienie szkodzi na pewno, tętno nie wiem, ciśnienie dolne nie może przekraczać 90, bo później może dojść do niedotlenienia dziecka.

annielica lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    odzywam się rzadko ale obiecuje że Was nadrobie...
    byłam u gina, spóźnienie 1,5h bo był na oddziale, jakis poród chyba miał...
    moja dzidzia ma 55mm :) do pupy, z nóżkami gin mówił, że z 10cm :)
    machała nóżkami, mąż dzisiaj był ze mną , pierwszy raz widział :)
    jestem tydzien do przody niż mi tu pokazuje, 12t1d

annielica, kwiatakacji, justyna14, Madzisek, KASIA XXXX, m@rzenie, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ciśnienie szkodzi na pewno, tętno nie wiem, ciśnienie dolne nie może przekraczać 90, bo później może dojść do niedotlenienia dziecka.

Ja zawsze miałam 120/80 czy w ciąży czy też nie. Czyli idealnie. Taka moja uroda.

justyna14, bella88 lubią tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ