X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:54

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w ciąży większość kobiet ma niskie ciśnienie więc chyba nie powinno szkodzić :-) Mi lekarz mierzył ciśnienie i miałam niskie i nic nie mówił że to źle :P

Nadulka lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ale po weekendzie do nadrobienia!:)
    Ja dziś byłam na wizycie pozegnalnej w klinice u lekarza który mnie leczy i prowadził ivf. Kupiliśmy piękny prezent i dostaliśmy juz wskazanie by chodzić na wizyty u siebie we Wrocławiu. Fajnie gdybym pokazała się raz na 6tyg-takze i tak bedzie:-)
    Przy okazji chciał jeszcze zobaczyć malucha i nagrał nam na pendriva filmik jak macha łapkami.
    Dziś dziecko ma 3.3cm. Rośnie ładnie. Moje serce się raduje. Boże jesteśmy szczesciarami dziewczyny!
    A w nocy o 4 obudziłam się z płaczem bo śniło mi się poronienie i ze trzymałam dziecko w dłoni pełnej krwi....boże nie życzę nikomu takiej wyobraźni.

kwiatakacji, Anel, balbo, Madzisek, m@rzenie, agniesia2569, Nadulka, Flakonik, zai2014 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja zawsze miałam 120/80 czy w ciąży czy też nie. Czyli idealnie. Taka moja uroda.
    ja w poprzedniej ciąży w 8 i 9 miesiącu miałam własnie za wysokie i dolne i górne bo czasami nawet 160/95 więc wiem, że góne to mało istotne dla dziecka za to dolne bardzo. Ja brałam leki, leżałam i jakoś dotrwałam, ale ciśnienie mierzyłam kilkanaście razy dziennie, bo jednorazowy skok to nic, tylko jak się wysokie utrzymuje dłużej, to wtedy źle.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    A ciśnienie 90/60 też może być niebezpieczne? Bo ja z natury jestem niskociśnieniowcem (oprócz wizyt u lekarza;)
    takie cisnienie sugeruje "wypij kawe" :)

Nadulka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hej hej ale po weekendzie do nadrobienia!:)
    Ja dziś byłam na wizycie pozegnalnej w klinice u lekarza który mnie leczy i prowadził ivf. Kupiliśmy piękny prezent i dostaliśmy juz wskazanie by chodzić na wizyty u siebie we Wrocławiu. Fajnie gdybym pokazała się raz na 6tyg-takze i tak bedzie:-)
    Przy okazji chciał jeszcze zobaczyć malucha i nagrał nam na pendriva filmik jak macha łapkami.
    Dziś dziecko ma 3.3cm. Rośnie ładnie. Moje serce się raduje. Boże jesteśmy szczesciarami dziewczyny!
    A w nocy o 4 obudziłam się z płaczem bo śniło mi się poronienie i ze trzymałam dziecko w dłoni pełnej krwi....boże nie życzę nikomu takiej wyobraźni.
    gratulacje :)
    co do snów to mi się śniło, że mieliśmy wypadek samochodowy, niby nic mi nie było ale pojechaliśmy do szitala, żeby usg zrobili, czy z dzieckiem ok a oni nie chcieli i się ze mnie śmiali :( Boże jak ja płakałam

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:55

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a więc nie jestem jedyną tak wystraszona:)

justyna14 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica jutro bedziemy sie tez streeowac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 26 oj będziemy :)

Anko gratulacje :)

Normalnie ludzie ogllądają się za mną na ulicy jak idę z tym moim bebzonem. Fakt młodo wyglądam, bo raczej nie na swój wiek (25 lat) ale bez przesady :P i cieszę się, ze przeprowadzka coraz bliżej bo wchodzenie po schodach na 3cie piętro to dla mnie prawdziwa mordęga :P

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z miodem nie pomoglo..po 20min obejmowalam kibel ;( matko czuje sie jakby umierala,w krzyzu mnie najbardziej lamie,dalej mam dreszcze,temp podwyzszyla sie ale jeszcze to nie goraczka;( tak sie boje,ze zaszkodzi dla Dzidzi goraczka ;( ja nawet nie mam co wziasc,bylo mi zimno teraz rece mam gorace cale az czuje normalnie jakby byly przystawione do ognia ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie mleko z miodem , tylko gorąca woda z miodem i cytryną mi to bardzo pomagało rozgrzewało i czułam się lepiej, mówię Ci wypij to i połóż się pod kołdrą, tez miałam podwyższoną temperature i nic sie nie stało, spokojnie, dopiero coś Cie bierze i teraz jest najgorzej , też tak miałam prawie 3 dni że myślałam że umieram, musisz się dużo wygrzewać i pij tą wode z miodem i cytryną. Odpoczywaj i sie nie denerwuj :-) Jadłam też dużo pomarańczy i grejpfrutów.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mam to samo od wczoraj - też sobie kupiłam ten syrop czosnkowy prenalen - czy pomaga czy nie piję , bo nic innego nie można. Też mnie bolą mięśnie, łamie w krzyżu i dreszcze - z tym , że u mnie temperatura spadła - nawet kupiliśmy wczoraj termometr nowy sprawdzić czy na pewno. Nie wiem czy to wirus, przeziębienie czy w ciąży się tak zdarza. Jutro idę do lekarza to się zapytam.

Anko - gratulacje. Ja też mam dziwne sny . Ostatnio śniło mi się , że urodziłam trzech chłopców w 12 tygodniu :/.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Mleko z miodem nie pomoglo..po 20min obejmowalam kibel ;( matko czuje sie jakby umierala,w krzyzu mnie najbardziej lamie,dalej mam dreszcze,temp podwyzszyla sie ale jeszcze to nie goraczka;( tak sie boje,ze zaszkodzi dla Dzidzi goraczka ;( ja nawet nie mam co wziasc,bylo mi zimno teraz rece mam gorace cale az czuje normalnie jakby byly przystawione do ognia ;/

Inso kanapka z czosnkiem. Tyle ile jesteś w stanie. Ja jadłam min 3 dziennie. A jak już nie dałam rady znieść smaku czosnku kroiłam sobie czosnek w plasterki i połykałam popijając wodą jak tabletkę :P ale i tak kilka dni musisz przeleżeć, nie da rady inaczej :)

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak nie każde przeziębienie samo minie. Ja miałam straszny katar (dosłownie zieleniZna) i poszlam z tym do gina i Odrazu dał antybiotyk. Bo takie nieleczone przeziębienie może zaszkodzić dzidziusiowi i to bardzo.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę, że nie tylko mnie złapała jakie infekcja. Dbajcie o siebie i odpoczywajcie jeśli tylko możecie.
    Mam pytanie do tych, które już mają pociechy. Ile byłyście z nimi w domu od czasu porodu? Kiedy wróciłyście do pracy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 15:40

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka jak bylam mala to pila mleko z miodem i czosnkiem,dlatego dzis tak pilam ale czosnek sobie darowalam.
    anielica pozygam sie od czosnku chyba dzis jak po tamtym piciu to narazie nie chce..;/
    Cholera naczytalam sie,ze wlasnie najlepiej nie przegrzewac organizmu a chlodzic temp cialo,letni prysznic itp ale jakos nie mam ochoty bo i tak znowu mo zimno;/ i badz tu czlowieku madry

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Ci spróbuj pić tą wode z miodem i cytryna :P A co do chłodzenia organizmu, to tak ale przy wysokiej gorączce, a jeśli Cię coś zaczyna brać dopiero to lepiej otul sie kołdrą pij ciepłe i sie grzej :-)

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Powiem tak nie każde przeziębienie samo minie. Ja miałam straszny katar (dosłownie zieleniZna) i poszlam z tym do gina i Odrazu dał antybiotyk. Bo takie nieleczone przeziębienie może zaszkodzić dzidziusiowi i to bardzo.
    Tak masz rację, ja obserwowałam swój katar i był przezroczysty więc nie panikowałam, gdyby był taki jak napisałaś też bym wybrała się do lekarza :-) Ale nie ma co teraz straszyc inso ze zaszkodzi dzidziusiowi, dopiero coś ją bierze na początek domowymi sposobami jeśli bedzie gorzej to oczywiscie lekarz :-) Moim zdaniem nie ma co panikować, bo to może byc zwykłe przeziebienie tak jak np u mnie, i domowymi sposobami mój organizm sam sobie z nim poradził :-) Najważniejsze to obserwować siebie, no i kontrolować temperature, bo jeśli skoczy to oczywiscie bez lekarza się nie obejdzie :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pomagał sok z rokitnika, albo sobie wymyśliłam, że mi pomaga:) do tego ząbki czonsku połykane w całości.....to było srtraszne. Katar gigant zniknął po 4 dniach

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ