X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:54

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w ciąży większość kobiet ma niskie ciśnienie więc chyba nie powinno szkodzić :-) Mi lekarz mierzył ciśnienie i miałam niskie i nic nie mówił że to źle :P

Nadulka lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ale po weekendzie do nadrobienia!:)
    Ja dziś byłam na wizycie pozegnalnej w klinice u lekarza który mnie leczy i prowadził ivf. Kupiliśmy piękny prezent i dostaliśmy juz wskazanie by chodzić na wizyty u siebie we Wrocławiu. Fajnie gdybym pokazała się raz na 6tyg-takze i tak bedzie:-)
    Przy okazji chciał jeszcze zobaczyć malucha i nagrał nam na pendriva filmik jak macha łapkami.
    Dziś dziecko ma 3.3cm. Rośnie ładnie. Moje serce się raduje. Boże jesteśmy szczesciarami dziewczyny!
    A w nocy o 4 obudziłam się z płaczem bo śniło mi się poronienie i ze trzymałam dziecko w dłoni pełnej krwi....boże nie życzę nikomu takiej wyobraźni.

kwiatakacji, Anel, balbo, Madzisek, m@rzenie, agniesia2569, Nadulka, Flakonik, zai2014 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja zawsze miałam 120/80 czy w ciąży czy też nie. Czyli idealnie. Taka moja uroda.
    ja w poprzedniej ciąży w 8 i 9 miesiącu miałam własnie za wysokie i dolne i górne bo czasami nawet 160/95 więc wiem, że góne to mało istotne dla dziecka za to dolne bardzo. Ja brałam leki, leżałam i jakoś dotrwałam, ale ciśnienie mierzyłam kilkanaście razy dziennie, bo jednorazowy skok to nic, tylko jak się wysokie utrzymuje dłużej, to wtedy źle.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    A ciśnienie 90/60 też może być niebezpieczne? Bo ja z natury jestem niskociśnieniowcem (oprócz wizyt u lekarza;)
    takie cisnienie sugeruje "wypij kawe" :)

Nadulka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hej hej ale po weekendzie do nadrobienia!:)
    Ja dziś byłam na wizycie pozegnalnej w klinice u lekarza który mnie leczy i prowadził ivf. Kupiliśmy piękny prezent i dostaliśmy juz wskazanie by chodzić na wizyty u siebie we Wrocławiu. Fajnie gdybym pokazała się raz na 6tyg-takze i tak bedzie:-)
    Przy okazji chciał jeszcze zobaczyć malucha i nagrał nam na pendriva filmik jak macha łapkami.
    Dziś dziecko ma 3.3cm. Rośnie ładnie. Moje serce się raduje. Boże jesteśmy szczesciarami dziewczyny!
    A w nocy o 4 obudziłam się z płaczem bo śniło mi się poronienie i ze trzymałam dziecko w dłoni pełnej krwi....boże nie życzę nikomu takiej wyobraźni.
    gratulacje :)
    co do snów to mi się śniło, że mieliśmy wypadek samochodowy, niby nic mi nie było ale pojechaliśmy do szitala, żeby usg zrobili, czy z dzieckiem ok a oni nie chcieli i się ze mnie śmiali :( Boże jak ja płakałam

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:55

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a więc nie jestem jedyną tak wystraszona:)

justyna14 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica jutro bedziemy sie tez streeowac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 26 oj będziemy :)

Anko gratulacje :)

Normalnie ludzie ogllądają się za mną na ulicy jak idę z tym moim bebzonem. Fakt młodo wyglądam, bo raczej nie na swój wiek (25 lat) ale bez przesady :P i cieszę się, ze przeprowadzka coraz bliżej bo wchodzenie po schodach na 3cie piętro to dla mnie prawdziwa mordęga :P

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z miodem nie pomoglo..po 20min obejmowalam kibel ;( matko czuje sie jakby umierala,w krzyzu mnie najbardziej lamie,dalej mam dreszcze,temp podwyzszyla sie ale jeszcze to nie goraczka;( tak sie boje,ze zaszkodzi dla Dzidzi goraczka ;( ja nawet nie mam co wziasc,bylo mi zimno teraz rece mam gorace cale az czuje normalnie jakby byly przystawione do ognia ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie mleko z miodem , tylko gorąca woda z miodem i cytryną mi to bardzo pomagało rozgrzewało i czułam się lepiej, mówię Ci wypij to i połóż się pod kołdrą, tez miałam podwyższoną temperature i nic sie nie stało, spokojnie, dopiero coś Cie bierze i teraz jest najgorzej , też tak miałam prawie 3 dni że myślałam że umieram, musisz się dużo wygrzewać i pij tą wode z miodem i cytryną. Odpoczywaj i sie nie denerwuj :-) Jadłam też dużo pomarańczy i grejpfrutów.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mam to samo od wczoraj - też sobie kupiłam ten syrop czosnkowy prenalen - czy pomaga czy nie piję , bo nic innego nie można. Też mnie bolą mięśnie, łamie w krzyżu i dreszcze - z tym , że u mnie temperatura spadła - nawet kupiliśmy wczoraj termometr nowy sprawdzić czy na pewno. Nie wiem czy to wirus, przeziębienie czy w ciąży się tak zdarza. Jutro idę do lekarza to się zapytam.

Anko - gratulacje. Ja też mam dziwne sny . Ostatnio śniło mi się , że urodziłam trzech chłopców w 12 tygodniu :/.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Mleko z miodem nie pomoglo..po 20min obejmowalam kibel ;( matko czuje sie jakby umierala,w krzyzu mnie najbardziej lamie,dalej mam dreszcze,temp podwyzszyla sie ale jeszcze to nie goraczka;( tak sie boje,ze zaszkodzi dla Dzidzi goraczka ;( ja nawet nie mam co wziasc,bylo mi zimno teraz rece mam gorace cale az czuje normalnie jakby byly przystawione do ognia ;/

Inso kanapka z czosnkiem. Tyle ile jesteś w stanie. Ja jadłam min 3 dziennie. A jak już nie dałam rady znieść smaku czosnku kroiłam sobie czosnek w plasterki i połykałam popijając wodą jak tabletkę :P ale i tak kilka dni musisz przeleżeć, nie da rady inaczej :)

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak nie każde przeziębienie samo minie. Ja miałam straszny katar (dosłownie zieleniZna) i poszlam z tym do gina i Odrazu dał antybiotyk. Bo takie nieleczone przeziębienie może zaszkodzić dzidziusiowi i to bardzo.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę, że nie tylko mnie złapała jakie infekcja. Dbajcie o siebie i odpoczywajcie jeśli tylko możecie.
    Mam pytanie do tych, które już mają pociechy. Ile byłyście z nimi w domu od czasu porodu? Kiedy wróciłyście do pracy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 15:40

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka jak bylam mala to pila mleko z miodem i czosnkiem,dlatego dzis tak pilam ale czosnek sobie darowalam.
    anielica pozygam sie od czosnku chyba dzis jak po tamtym piciu to narazie nie chce..;/
    Cholera naczytalam sie,ze wlasnie najlepiej nie przegrzewac organizmu a chlodzic temp cialo,letni prysznic itp ale jakos nie mam ochoty bo i tak znowu mo zimno;/ i badz tu czlowieku madry

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Ci spróbuj pić tą wode z miodem i cytryna :P A co do chłodzenia organizmu, to tak ale przy wysokiej gorączce, a jeśli Cię coś zaczyna brać dopiero to lepiej otul sie kołdrą pij ciepłe i sie grzej :-)

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Powiem tak nie każde przeziębienie samo minie. Ja miałam straszny katar (dosłownie zieleniZna) i poszlam z tym do gina i Odrazu dał antybiotyk. Bo takie nieleczone przeziębienie może zaszkodzić dzidziusiowi i to bardzo.
    Tak masz rację, ja obserwowałam swój katar i był przezroczysty więc nie panikowałam, gdyby był taki jak napisałaś też bym wybrała się do lekarza :-) Ale nie ma co teraz straszyc inso ze zaszkodzi dzidziusiowi, dopiero coś ją bierze na początek domowymi sposobami jeśli bedzie gorzej to oczywiscie lekarz :-) Moim zdaniem nie ma co panikować, bo to może byc zwykłe przeziebienie tak jak np u mnie, i domowymi sposobami mój organizm sam sobie z nim poradził :-) Najważniejsze to obserwować siebie, no i kontrolować temperature, bo jeśli skoczy to oczywiscie bez lekarza się nie obejdzie :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pomagał sok z rokitnika, albo sobie wymyśliłam, że mi pomaga:) do tego ząbki czonsku połykane w całości.....to było srtraszne. Katar gigant zniknął po 4 dniach

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ