Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno w ciąży większość kobiet ma niskie ciśnienie więc chyba nie powinno szkodzić
Mi lekarz mierzył ciśnienie i miałam niskie i nic nie mówił że to źle
Nadulka lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Hej hej ale po weekendzie do nadrobienia!
Ja dziś byłam na wizycie pozegnalnej w klinice u lekarza który mnie leczy i prowadził ivf. Kupiliśmy piękny prezent i dostaliśmy juz wskazanie by chodzić na wizyty u siebie we Wrocławiu. Fajnie gdybym pokazała się raz na 6tyg-takze i tak bedzie:-)
Przy okazji chciał jeszcze zobaczyć malucha i nagrał nam na pendriva filmik jak macha łapkami.
Dziś dziecko ma 3.3cm. Rośnie ładnie. Moje serce się raduje. Boże jesteśmy szczesciarami dziewczyny!
A w nocy o 4 obudziłam się z płaczem bo śniło mi się poronienie i ze trzymałam dziecko w dłoni pełnej krwi....boże nie życzę nikomu takiej wyobraźni.kwiatakacji, Anel, balbo, Madzisek, m@rzenie, agniesia2569, Nadulka, Flakonik, zai2014 lubią tę wiadomość
-
annielica wrote:Ja zawsze miałam 120/80 czy w ciąży czy też nie. Czyli idealnie. Taka moja uroda.7w3d 💔
-
Anko:-) wrote:Hej hej ale po weekendzie do nadrobienia!
Ja dziś byłam na wizycie pozegnalnej w klinice u lekarza który mnie leczy i prowadził ivf. Kupiliśmy piękny prezent i dostaliśmy juz wskazanie by chodzić na wizyty u siebie we Wrocławiu. Fajnie gdybym pokazała się raz na 6tyg-takze i tak bedzie:-)
Przy okazji chciał jeszcze zobaczyć malucha i nagrał nam na pendriva filmik jak macha łapkami.
Dziś dziecko ma 3.3cm. Rośnie ładnie. Moje serce się raduje. Boże jesteśmy szczesciarami dziewczyny!
A w nocy o 4 obudziłam się z płaczem bo śniło mi się poronienie i ze trzymałam dziecko w dłoni pełnej krwi....boże nie życzę nikomu takiej wyobraźni.
co do snów to mi się śniło, że mieliśmy wypadek samochodowy, niby nic mi nie było ale pojechaliśmy do szitala, żeby usg zrobili, czy z dzieckiem ok a oni nie chcieli i się ze mnie śmialiBoże jak ja płakałam
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisia 26 oj będziemy
Anko gratulacje
Normalnie ludzie ogllądają się za mną na ulicy jak idę z tym moim bebzonem. Fakt młodo wyglądam, bo raczej nie na swój wiek (25 lat) ale bez przesadyi cieszę się, ze przeprowadzka coraz bliżej bo wchodzenie po schodach na 3cie piętro to dla mnie prawdziwa mordęga
-
Mleko z miodem nie pomoglo..po 20min obejmowalam kibel ;( matko czuje sie jakby umierala,w krzyzu mnie najbardziej lamie,dalej mam dreszcze,temp podwyzszyla sie ale jeszcze to nie goraczka;( tak sie boje,ze zaszkodzi dla Dzidzi goraczka ;( ja nawet nie mam co wziasc,bylo mi zimno teraz rece mam gorace cale az czuje normalnie jakby byly przystawione do ognia ;/
-
To nie mleko z miodem , tylko gorąca woda z miodem i cytryną mi to bardzo pomagało rozgrzewało i czułam się lepiej, mówię Ci wypij to i połóż się pod kołdrą, tez miałam podwyższoną temperature i nic sie nie stało, spokojnie, dopiero coś Cie bierze i teraz jest najgorzej , też tak miałam prawie 3 dni że myślałam że umieram, musisz się dużo wygrzewać i pij tą wode z miodem i cytryną. Odpoczywaj i sie nie denerwuj
Jadłam też dużo pomarańczy i grejpfrutów.
Alicja.
-
nick nieaktualnyInso mam to samo od wczoraj - też sobie kupiłam ten syrop czosnkowy prenalen - czy pomaga czy nie piję , bo nic innego nie można. Też mnie bolą mięśnie, łamie w krzyżu i dreszcze - z tym , że u mnie temperatura spadła - nawet kupiliśmy wczoraj termometr nowy sprawdzić czy na pewno. Nie wiem czy to wirus, przeziębienie czy w ciąży się tak zdarza. Jutro idę do lekarza to się zapytam.
Anko - gratulacje. Ja też mam dziwne sny . Ostatnio śniło mi się , że urodziłam trzech chłopców w 12 tygodniu.
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Mleko z miodem nie pomoglo..po 20min obejmowalam kibel ;( matko czuje sie jakby umierala,w krzyzu mnie najbardziej lamie,dalej mam dreszcze,temp podwyzszyla sie ale jeszcze to nie goraczka;( tak sie boje,ze zaszkodzi dla Dzidzi goraczka ;( ja nawet nie mam co wziasc,bylo mi zimno teraz rece mam gorace cale az czuje normalnie jakby byly przystawione do ognia ;/
Inso kanapka z czosnkiem. Tyle ile jesteś w stanie. Ja jadłam min 3 dziennie. A jak już nie dałam rady znieść smaku czosnku kroiłam sobie czosnek w plasterki i połykałam popijając wodą jak tabletkęale i tak kilka dni musisz przeleżeć, nie da rady inaczej
-
Cześć dziewczyny, widzę, że nie tylko mnie złapała jakie infekcja. Dbajcie o siebie i odpoczywajcie jeśli tylko możecie.
Mam pytanie do tych, które już mają pociechy. Ile byłyście z nimi w domu od czasu porodu? Kiedy wróciłyście do pracy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 15:40
-
Poziomka jak bylam mala to pila mleko z miodem i czosnkiem,dlatego dzis tak pilam ale czosnek sobie darowalam.
anielica pozygam sie od czosnku chyba dzis jak po tamtym piciu to narazie nie chce..;/
Cholera naczytalam sie,ze wlasnie najlepiej nie przegrzewac organizmu a chlodzic temp cialo,letni prysznic itp ale jakos nie mam ochoty bo i tak znowu mo zimno;/ i badz tu czlowieku madry -
Mówię Ci spróbuj pić tą wode z miodem i cytryna
A co do chłodzenia organizmu, to tak ale przy wysokiej gorączce, a jeśli Cię coś zaczyna brać dopiero to lepiej otul sie kołdrą pij ciepłe i sie grzej
Alicja.
-
Oluniaaa wrote:Powiem tak nie każde przeziębienie samo minie. Ja miałam straszny katar (dosłownie zieleniZna) i poszlam z tym do gina i Odrazu dał antybiotyk. Bo takie nieleczone przeziębienie może zaszkodzić dzidziusiowi i to bardzo.
Ale nie ma co teraz straszyc inso ze zaszkodzi dzidziusiowi, dopiero coś ją bierze na początek domowymi sposobami jeśli bedzie gorzej to oczywiscie lekarz
Moim zdaniem nie ma co panikować, bo to może byc zwykłe przeziebienie tak jak np u mnie, i domowymi sposobami mój organizm sam sobie z nim poradził
Najważniejsze to obserwować siebie, no i kontrolować temperature, bo jeśli skoczy to oczywiscie bez lekarza się nie obejdzie
Alicja.