X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka oj to fakt, ale dla pięknej trawy warto się natrudzić ;) Mi się marzy magnolia albo jaśmin w ogrodzie ;) szkoda, że drzewa szybko nie rosną bo marzy mi się też hamak :P Jak będziemy już budować swój, trzeba będzie na początku 2 drzewa zasadzić, zawsze to bardziej wyrosną, zanim hamak się uczepi :P albo swoje jabłonie i wiśnie ahhh :P

Evka, Hashija, Nadulka lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Flakonik jak możesz to zmień u mnie na 27.05 na 16.00 :)
    To idziemy tak samo :-) Ja tez mam 27 i tez równo na 16:oo :D

bella88 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Nie mogę spać. Katar mnie męczy dalej, gardło drapie z takim nasileniem, że zwariować idzie - mam dość:( Nic nie pomaga.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:46

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka ma na katar pomagały inhalacje z soli fizjologicznej i kropelki prenalen z olejkami eterycznymi

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja w poprzedniej ciąży miałam katar do 4 miesiąc hormonalny i na to nie ma lekarstwa - uroki ciąży, ale nie miałam innych objawów. Może idź do lekarza pierwszego kontaktu i niech Ci coś przepisze na katar dla kobiet w ciąży.

7w3d 💔
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja też mam wizytę 27 maja na 14:40.

Flakonik lubi tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-) brak mi ostatnio natchnienia do pisania ale czytam na bieżąco i mocno trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :-D
    Evka dzidziuś jest śliczny :-) ja mojego zobaczę dopiero w przyszły czwartek :'(

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny - witam się w 13 tygodniu wg OM! :)
    Jak to leci… :)

KASIA XXXX, Nadulka, genoweffa, aannkkaa, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam pytanie wynik TSH to 2,65 i teraz się zastanawiam czy to dobry wynik w ciąży czy jednak konieczna będzie wizyta u endokrynologa?
    Gratulacje udanych wizyt, i powodzenia na dzisiejszych
    Miłego dnia:*

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle nie czuje się ciążowo..... wszystko mineło.... od wczoraj nic zero objawów. Boje sie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:49

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj czuję się jakby mnie walec przejechał. Boli mnie głowa, bolą mnie mięśnie,na jedzenie patrzeć nie mogę, ciągle mi zimno i ogólnie jestem słaba - nie wiem czy to przeziębienie czy coś innego. Mąż mi kupił prenalen na wzmocnienie, bo normalnie załatwiałabym sprawę aspiryną. Jutro mam wizytę u lekarza - tyle na nią czekałam , a teraz zastanawiam się jak się na nią dowlekę.

• Patka to Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do was:) z fartem bo termin na ostatniego grudnia :)

Evka, KASIA XXXX, Nadulka, Madzisek, aannkkaa, Karola1990, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

Patka
  • Evka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh prenalen nie pomogl...nic nie pomaga...dla mnie to rzez...nie pozostaje nic innego jak lezec i czekac az moze przejdzie.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Patka:-)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;) gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :) ja też prawie nie mam objawów, czuję sie świetnie i się nie martwię:) wizyta już za 6 dni, nie moge sie doczekać:))

alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Widzę że dużo dziewczyn ze śląska, ja też jestem z Katowic więc się podłączę :)
    Ja chyba zdecyduję się na Bonifratrów - moja znajoma lekarka rodziła dwójkę dzieci jedno właśnie w CSK a drugie u Bonifratrów i zdecydowanie polecała ten drugi.
    A pozatym ginekolog do której chodzę tam pracuje więc chyba to będzie najlepszy wybór - w końcu komuś trzeba ufać?
    Co do CSK - byłam tam dwa razy co prawda na oddziale endo-gin ale już bym tam nie poszła, szpital jest raczej stary lekarze jakoś niebardzo się przejmują czymkolwiek no i wszechobecni studenci, wiadomo gdzies muszą się nauczyć ale obecność 5 studentów przy badaniu gin albo nie daj boże porodzie to nic przyjemnego :P Zapewniam ;)
    Oczywiście można się na nich nie zgodzić ale kto by o tym myślał jak dają Ci przy przyjęciu stos papierów do podpisu a co dopiero jak już będziemy zaaferowane rodzeniem
    Ale to oczywiście moje zdanie :)
    o Raciborskiej też dobre rzeczy słyszałam

no to ja też dołączam do tematu - chociaż przerażacie mnie że już o takich rzeczach jak poród myślicie :) ja póki co próbuje na "chłodno" podejść do ciąży ze względu na poprzednie doświadczenie ....

co do szpitali to jeszcze nie wiem, ale rok temu leżałam na ginekologii w Bonifratach i są naprawdę dobre warunki - sale wyremontowane - w każdej sali łazienka - przerażała mnie tylko ilość osób na położniczne, było bradzo tłoczno, rodzice chodzili z tymi niemowlakami w wózeczkach szklanych po korytarzu gdzie jednocześnie przenoszono np posiłki. Minus taki że przez położnictwo idą wszystcy którzy idą na ginekologie bo ten oddział jest za nim ...

ja się zastanawiam czy nie rodzić w Dąbrowie .... wiem wiem, ani warunków ani lekarzy podobno ale chodzę na wizyty do ordynatora a wiadomo jak to wtedy cię traktują ;)

czytałam i oglądałam zdjęcia położnictwa w Sosnowcu w 1 i nawet całkiem całkiem ...

a co do różnych głośnych spraw odnośnie porodów w bonifratach czy sosnowcu to niestety wszędzie zdarzają się takie sytuacje tylko mam wrażenie że akurat te są nagłośnione

jeszcze odnośnie ŁUBINOWEJ - mój chrześniak rodził się tam dwa lata temu i go uratowali, bo podjęli w minute decyzję o cięciu cesarskim bo spadało tętno no i szkrab rośnie teraz :) a w sumie jeśli chodzi o specjalistyczny sprzęt to tylko LIGOTA ale akurat mieszkamy w takiej aglomeracji że MOIM ZDANIEM, szybko mama i maleństwo w razie konieczności zostają przetransportowani właśnie do ligoty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka to wrote:
    Dołączam do was:) z fartem bo termin na ostatniego grudnia :)

Witamy:)
    No to będziesz miała wesołego sylwestra :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Wogóle nie czuje się ciążowo..... wszystko mineło.... od wczoraj nic zero objawów. Boje sie...

a który to tydzień? Bo nie masz suwaczka :(

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ