X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Ja z innej beczki.. Pisalam wam w sobote albo w niedziele że moja tarczyca bije na alarm i wynosila 5,46 .. Pisalyscie ze mam isc do endo u zrobic ft4..

I uwaga.. W ciagu kilku dni tsh podrosło do 6,03 !! A ft4 mam w normie... I zglupiłam...nie wiem czy mam panikować czy co :( niby ft4 slyszałam, że jest ważniejsze :(
    Tyle sie naczytalam o niedoczynnosci tarczycy, że plakac mi sie chce :(

Ginekologa mam na srode teraz (20maja) a endo w piatek 22 maja..

Nie wiem co mam ze soba zrobic :(
    napisz dokładnie ile masz ft4 i normy

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny a co myslicie nt obecnosci poloznej osobistej przy porodzie naturalnym? Bedziecie sie pisaly na taka usluge? Czy ktoras ze slaska orientowala sie jak wyglada kwestia porodu na lubinowej w katowicach?

Ja się orientowałam.. Byłam na wizycie nawet u gina który tam zarządza.
    Generalnie brak oiomu i przyjmują tylko przypadki "idealnych ciąż" - tj. kwalifikują do porodu po 35tc jeżeli wszystko jest bez zaburzeń i książkowo. Nie posiadają żadnego sprzętu który mialby ratowac matkę i dziecko. Jedyne co oferują to czyste sale (nawet 1osobowe) i dobre jedzenie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka - a co do położnej to ja będę chyba korzystać z pomocy douli.
    Generalnie na śląsku jeżeli mam być szczera NIE MA GDZIE RODZIĆ - objechałam już chyba wszystkie szpitale.
    Jak publiczny to syf, jak prywatny to tak jak mówiłam w poście wcześniej.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w razie co mamy nr telefonu do flakonika? jak się do jutra nie odezwie to może warto napisać. Mam nadzieje, że wszystko z nimi dobrze.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    w razie co mamy nr telefonu do flakonika? jak się do jutra nie odezwie to może warto napisać. Mam nadzieje, że wszystko z nimi dobrze.

Mamy, może napisze sms?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;)gratuluje udanych wizyt;)czekam jeszcze na info od Flakonika;)

sprawdziłam na tej liscie, która podesłałyscie w widze tam moja ginekolog czy to oznacza ze ona moze mi prenatalne robic/ bo nic nie mówiła zebym sie gdzies zapisywała;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja się orientowałam.. Byłam na wizycie nawet u gina który tam zarządza.
    Generalnie brak oiomu i przyjmują tylko przypadki "idealnych ciąż" - tj. kwalifikują do porodu po 35tc jeżeli wszystko jest bez zaburzeń i książkowo. Nie posiadają żadnego sprzętu który mialby ratowac matkę i dziecko. Jedyne co oferują to czyste sale (nawet 1osobowe) i dobre jedzenie..
    zapraszam do Roztoki;) tutaj kazdy moze rodzic;) warunki podobno super i opieka tez;)
    http://www.sw-elzbieta.pl/kontakt.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    zapraszam do Roztoki;) tutaj kazdy moze rodzic;) warunki podobno super i opieka tez;)
    http://www.sw-elzbieta.pl/kontakt.html

z katowic troche jednak za daleko :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mamy, może napisze sms?
    poczekajmy jeszcze, może wybrała się na zakupy i wróci później :) dajmy jej szansę, jeśli dobrze pamiętam to już raz nas tak przetrzymała :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    z katowic troche jednak za daleko :D
    niby tak ale przyjezdzaja tu kobiety ze slaska;)nawet nie trzeba sie wczesniej umawiac;) jak wszystko bedzie dobrze to chyba zdecyduje sie na ten szpital;)

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Evka - a co do położnej to ja będę chyba korzystać z pomocy douli.
    Generalnie na śląsku jeżeli mam być szczera NIE MA GDZIE RODZIĆ - objechałam już chyba wszystkie szpitale.
    Jak publiczny to syf, jak prywatny to tak jak mówiłam w poście wcześniej.

A kojarzysz szpital na raciborskiej? Bylas w nim?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:

Tak byłam - oglądałam wszystko. Byłam tez u lekarza który mial tam akurat dyżur tj. u dr. Bielewicza.
    Szpital niestety jest w opłakanym stanie i przed remontem. Położne ponoć średnie. No i nie ma III stopnia referencyjności na którym mi zależy.

Z tego wszystkiego co jest na śląsku najlepszy wydaje mi się szpital na Ligocie tj. SAMODZIELNY PUBLICZNY
    CENTRALNY SZPITAL KLINICZNY IM PROF. KORNELA GIBIŃSKIEGO ŚLĄSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W KATOWICACH (III st. referencyjności, nowa porodówka) - ale i tak nie ma szału bo oddział na którym jesteś po porodzie z dzidzią jest bardzo stary i mają 6 osobowe sale i jedną wspólną łazienkę (byłam wczoraj).

A Ty myślałaś już gdzie chcesz rodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 16:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:

poza tym, na Raciborskiej chodzę do laboratorium - to akurat polecam. Jest ponoć najlepsze na śląsku - a i wyniki podają do 2 godzin po wykonaniu badań (emailowo) :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Tak byłam - oglądałam wszystko. Byłam tez u lekarza który mial tam akurat dyżur tj. u dr. Bielewicza.
    Szpital niestety jest w opłakanym stanie i przed remontem. Położne ponoć średnie. No i nie ma III stopnia referencyjności na którym mi zależy.

Z tego wszystkiego co jest na śląsku najlepszy wydaje mi się szpital na Ligocie tj. SAMODZIELNY PUBLICZNY
    CENTRALNY SZPITAL KLINICZNY IM PROF. KORNELA GIBIŃSKIEGO ŚLĄSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W KATOWICACH (III st. referencyjności, nowa porodówka) - ale i tak nie ma szału bo oddział na którym jesteś po porodzie z dzidzią jest bardzo stary i mają 6 osobowe sale i jedną wspólną łazienkę (byłam wczoraj).

A Ty myślałaś już gdzie chcesz rodzić?
    No wlasnie moja lekarka jest z raciborskiej wlasnie. I nastawiam sie raczej na ten szpital. Ale jeszcze nie jezdzilismy po oddzialach wiec czas pokaze. Znajomy chwalil bonifratow.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:36

Chichibi, Hashija lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    No wlasnie moja lekarka jest z raciborskiej wlasnie. I nastawiam sie raczej na ten szpital. Ale jeszcze nie jezdzilismy po oddzialach wiec czas pokaze. Znajomy chwalil bonifratow.

Ja nie jestem z waszych rejonów ale śledzę na fb historię Lilki z Bonifratów.... słyszałyście o tym przypadku ? :( biedna dziewczynka i rodzice, a wszystko przez zaniedbania szpitala :( w dodatku szpital nie przyznaje się do błędu i oczernia rodziców ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja nie jestem z waszych rejonów ale śledzę na fb historię Lilki z Bonifratów.... słyszałyście o tym przypadku ? :( biedna dziewczynka i rodzice, a wszystko przez zaniedbania szpitala :( w dodatku szpital nie przyznaje się do błędu i oczernia rodziców ...
    ?
    gdzie śledzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na facebooku.

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze w kazdym szpitalu znalezc mozna przypadki zaniedban ze strony personelu. Ale wazniejsze dla mnie jest jak zapobiec takim przypadkom, jak walczyc o swoje bedac juz na porodowce i widzac ze dyzurujace osoby zaniedbuja mnie i moje nienarodzone dziecko...tego sie boje...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:42

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ