X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Ja z innej beczki.. Pisalam wam w sobote albo w niedziele że moja tarczyca bije na alarm i wynosila 5,46 .. Pisalyscie ze mam isc do endo u zrobic ft4..

I uwaga.. W ciagu kilku dni tsh podrosło do 6,03 !! A ft4 mam w normie... I zglupiłam...nie wiem czy mam panikować czy co :( niby ft4 slyszałam, że jest ważniejsze :(
    Tyle sie naczytalam o niedoczynnosci tarczycy, że plakac mi sie chce :(

Ginekologa mam na srode teraz (20maja) a endo w piatek 22 maja..

Nie wiem co mam ze soba zrobic :(
    napisz dokładnie ile masz ft4 i normy

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny a co myslicie nt obecnosci poloznej osobistej przy porodzie naturalnym? Bedziecie sie pisaly na taka usluge? Czy ktoras ze slaska orientowala sie jak wyglada kwestia porodu na lubinowej w katowicach?

Ja się orientowałam.. Byłam na wizycie nawet u gina który tam zarządza.
    Generalnie brak oiomu i przyjmują tylko przypadki "idealnych ciąż" - tj. kwalifikują do porodu po 35tc jeżeli wszystko jest bez zaburzeń i książkowo. Nie posiadają żadnego sprzętu który mialby ratowac matkę i dziecko. Jedyne co oferują to czyste sale (nawet 1osobowe) i dobre jedzenie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka - a co do położnej to ja będę chyba korzystać z pomocy douli.
    Generalnie na śląsku jeżeli mam być szczera NIE MA GDZIE RODZIĆ - objechałam już chyba wszystkie szpitale.
    Jak publiczny to syf, jak prywatny to tak jak mówiłam w poście wcześniej.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w razie co mamy nr telefonu do flakonika? jak się do jutra nie odezwie to może warto napisać. Mam nadzieje, że wszystko z nimi dobrze.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    w razie co mamy nr telefonu do flakonika? jak się do jutra nie odezwie to może warto napisać. Mam nadzieje, że wszystko z nimi dobrze.

Mamy, może napisze sms?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;)gratuluje udanych wizyt;)czekam jeszcze na info od Flakonika;)

sprawdziłam na tej liscie, która podesłałyscie w widze tam moja ginekolog czy to oznacza ze ona moze mi prenatalne robic/ bo nic nie mówiła zebym sie gdzies zapisywała;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja się orientowałam.. Byłam na wizycie nawet u gina który tam zarządza.
    Generalnie brak oiomu i przyjmują tylko przypadki "idealnych ciąż" - tj. kwalifikują do porodu po 35tc jeżeli wszystko jest bez zaburzeń i książkowo. Nie posiadają żadnego sprzętu który mialby ratowac matkę i dziecko. Jedyne co oferują to czyste sale (nawet 1osobowe) i dobre jedzenie..
    zapraszam do Roztoki;) tutaj kazdy moze rodzic;) warunki podobno super i opieka tez;)
    http://www.sw-elzbieta.pl/kontakt.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    zapraszam do Roztoki;) tutaj kazdy moze rodzic;) warunki podobno super i opieka tez;)
    http://www.sw-elzbieta.pl/kontakt.html

z katowic troche jednak za daleko :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mamy, może napisze sms?
    poczekajmy jeszcze, może wybrała się na zakupy i wróci później :) dajmy jej szansę, jeśli dobrze pamiętam to już raz nas tak przetrzymała :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    z katowic troche jednak za daleko :D
    niby tak ale przyjezdzaja tu kobiety ze slaska;)nawet nie trzeba sie wczesniej umawiac;) jak wszystko bedzie dobrze to chyba zdecyduje sie na ten szpital;)

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Evka - a co do położnej to ja będę chyba korzystać z pomocy douli.
    Generalnie na śląsku jeżeli mam być szczera NIE MA GDZIE RODZIĆ - objechałam już chyba wszystkie szpitale.
    Jak publiczny to syf, jak prywatny to tak jak mówiłam w poście wcześniej.

A kojarzysz szpital na raciborskiej? Bylas w nim?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:

Tak byłam - oglądałam wszystko. Byłam tez u lekarza który mial tam akurat dyżur tj. u dr. Bielewicza.
    Szpital niestety jest w opłakanym stanie i przed remontem. Położne ponoć średnie. No i nie ma III stopnia referencyjności na którym mi zależy.

Z tego wszystkiego co jest na śląsku najlepszy wydaje mi się szpital na Ligocie tj. SAMODZIELNY PUBLICZNY
    CENTRALNY SZPITAL KLINICZNY IM PROF. KORNELA GIBIŃSKIEGO ŚLĄSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W KATOWICACH (III st. referencyjności, nowa porodówka) - ale i tak nie ma szału bo oddział na którym jesteś po porodzie z dzidzią jest bardzo stary i mają 6 osobowe sale i jedną wspólną łazienkę (byłam wczoraj).

A Ty myślałaś już gdzie chcesz rodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 16:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:

poza tym, na Raciborskiej chodzę do laboratorium - to akurat polecam. Jest ponoć najlepsze na śląsku - a i wyniki podają do 2 godzin po wykonaniu badań (emailowo) :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Tak byłam - oglądałam wszystko. Byłam tez u lekarza który mial tam akurat dyżur tj. u dr. Bielewicza.
    Szpital niestety jest w opłakanym stanie i przed remontem. Położne ponoć średnie. No i nie ma III stopnia referencyjności na którym mi zależy.

Z tego wszystkiego co jest na śląsku najlepszy wydaje mi się szpital na Ligocie tj. SAMODZIELNY PUBLICZNY
    CENTRALNY SZPITAL KLINICZNY IM PROF. KORNELA GIBIŃSKIEGO ŚLĄSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W KATOWICACH (III st. referencyjności, nowa porodówka) - ale i tak nie ma szału bo oddział na którym jesteś po porodzie z dzidzią jest bardzo stary i mają 6 osobowe sale i jedną wspólną łazienkę (byłam wczoraj).

A Ty myślałaś już gdzie chcesz rodzić?
    No wlasnie moja lekarka jest z raciborskiej wlasnie. I nastawiam sie raczej na ten szpital. Ale jeszcze nie jezdzilismy po oddzialach wiec czas pokaze. Znajomy chwalil bonifratow.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:36

Chichibi, Hashija lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    No wlasnie moja lekarka jest z raciborskiej wlasnie. I nastawiam sie raczej na ten szpital. Ale jeszcze nie jezdzilismy po oddzialach wiec czas pokaze. Znajomy chwalil bonifratow.

Ja nie jestem z waszych rejonów ale śledzę na fb historię Lilki z Bonifratów.... słyszałyście o tym przypadku ? :( biedna dziewczynka i rodzice, a wszystko przez zaniedbania szpitala :( w dodatku szpital nie przyznaje się do błędu i oczernia rodziców ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ja nie jestem z waszych rejonów ale śledzę na fb historię Lilki z Bonifratów.... słyszałyście o tym przypadku ? :( biedna dziewczynka i rodzice, a wszystko przez zaniedbania szpitala :( w dodatku szpital nie przyznaje się do błędu i oczernia rodziców ...
    ?
    gdzie śledzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na facebooku.

• Evka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze w kazdym szpitalu znalezc mozna przypadki zaniedban ze strony personelu. Ale wazniejsze dla mnie jest jak zapobiec takim przypadkom, jak walczyc o swoje bedac juz na porodowce i widzac ze dyzurujace osoby zaniedbuja mnie i moje nienarodzone dziecko...tego sie boje...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:42

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ