Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam zagwostkę. Rejestrowałam się na prenatalne i zaproponowano mi termin 17.06. Pani w rejestracji pytała tylko o tydzień ciąży - wtedy będzie 12t0d, no i na tę informację ona, że ok, ok, rejestrujemy. Mam tydzień obsuwy, ale nawet pomimo to, nawet gdyby tak na to patrzeć to za tydzień będzie obraz usg jak 11t0d - a więc już można badać malucha. No i się zgodziłam na ten termin. Ale teraz czytam w necie, że dziecko musi mieć od 45-84 mm. Moje jeżeli będzie rosło tak jak rośnie to będzie miało wtedy tylko 40
Macie jakieś doświadczenia w temacie? Ile miały mm wasze skrzaty na prenatalnych? No i co mi radzicie? przekładać? Pozdrawiam Was wszystkie
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Ja wczoraj miałam badania prenatalne. Maluch był bardzo ruchliwy i trochę sie naczekaliśmy zanim zdołał go pan doktor zbadać
W zeszłym tyg jak bylam u ginekologa dziecko miało 5,5 cmteraz własnie nie wiem bo na każdym zdj jakoś inny wymiar jest.
niania.ogg, pati_zuzia, Hashija, Misia26, kwiatakacji, Madzisek, bella88 lubią tę wiadomość
-
Jestem dziewczynki
Byłam dziś długo na wizycieni pierwszy raz odkąd jestem w ciąży pani doktor mnie zbadała ginekologicznieno i wszystko super wszystkie wyniki super
Dzidulek skubany sobie siedział po turecku więc pani doktor nie bardzo umiała stwierdzić plec bo pchal tam nogi do kroku hahaha ale się ubawilamale w końcu się odsłonił no i cóż mogę powiedzieć dziewczynku, rozowe sukienki prysnely jak banka mydlana
a przeczucia się sprawdziły - jest syneczek...
Pewnie posypia się na mnie formy ale jak wyszła z gabinetu to zaczęła plakactak bardzo chciałam corcie
Pani dr dała 80% ale ją od początku czulam że to synek więc ja daje 100% już terazkwiatakacji, pati_zuzia, Madzisek, Pchełka, Klara87, niania.ogg, Anka1101, Hashija, Dagietka, maya34, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk ja rozumiem , że się rozpłakałaś - ja też nie znoszę się na coś nastawić i rozczarować. Ja też myślalam, że będzie synek , ale zawsze chciałam dziewczynkę
Synka chciałam , żeby teściowie nie truli czterech liter o przedłużaniu rodu , bo mój mąż ostatni
-
niania.ogg wrote:A ja mam zagwostkę. Rejestrowałam się na prenatalne i zaproponowano mi termin 17.06. Pani w rejestracji pytała tylko o tydzień ciąży - wtedy będzie 12t0d, no i na tę informację ona, że ok, ok, rejestrujemy. Mam tydzień obsuwy, ale nawet pomimo to, nawet gdyby tak na to patrzeć to za tydzień będzie obraz usg jak 11t0d - a więc już można badać malucha. No i się zgodziłam na ten termin. Ale teraz czytam w necie, że dziecko musi mieć od 45-84 mm. Moje jeżeli będzie rosło tak jak rośnie to będzie miało wtedy tylko 40
Macie jakieś doświadczenia w temacie? Ile miały mm wasze skrzaty na prenatalnych? No i co mi radzicie? przekładać? Pozdrawiam Was wszystkie
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa cie rozumiem Acikk:) tez bylam tak nastawiona na dziewczynke ze juz imie wybralam
a tu chlopak sie szykuje na swiat
tez sie strasznie ciesze z syneczka najwazniejsze to zeby sie zdrowo i szybko urodzil
A poza tym chlopcy sa mamusiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:40
-
Dziewczyny gratuluję super wieści
Jak mnie wkurza ta opcja "nie lubię" siedzę na telefonie i co chce dać że lubię to i się wciska nie lubię więc z góry wszystkie ws u których mi się tak zrobiło przepraszamPchełka, Madzia890722 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Jestem dziewczynki
Byłam dziś długo na wizycieni pierwszy raz odkąd jestem w ciąży pani doktor mnie zbadała ginekologicznieno i wszystko super wszystkie wyniki super
Dzidulek skubany sobie siedział po turecku więc pani doktor nie bardzo umiała stwierdzić plec bo pchal tam nogi do kroku hahaha ale się ubawilamale w końcu się odsłonił no i cóż mogę powiedzieć dziewczynku, rozowe sukienki prysnely jak banka mydlana
a przeczucia się sprawdziły - jest syneczek...
Pewnie posypia się na mnie formy ale jak wyszła z gabinetu to zaczęła plakactak bardzo chciałam corcie
Pani dr dała 80% ale ją od początku czulam że to synek więc ja daje 100% już teraz
Acikk, synkowie są cudowni, wiem co mówię
Masz prawo do takich reakcji bo my, kobiety w ciąży mamy prawo mieć widzimisie
A tak na poważnie, synkowie naprawdę sa cudowni. Też marzę o córci, ale tak sobie myślę, że jak się teraz nie uda to za piątym razem na pewnokwiatakacji, Madzia890722 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama Mai dlatego pani dr dała 80 % bo nie była pewną, bo tak jak mowie mały tam nogi pchal
No i mowilam jej że na prenatalnych dr obstawał dziewczynkę a ona mi na to "OOo to któreś z nas się myli" (no seriooo ?)
No i powiedziała że w takim razie wyjaśni się na kolejnej za 3 tyg, miała być za 4 tyg ale pani dr idzie na urlop więc potem za dużo przerwa by byłano nic oswajam się z myślą o synku a jak mi powie że jednak dziewczynka to się wcale nie obrazę hahah
-
nick nieaktualnyAcikk ja tez nic nie widzę
Ale to dlatego, że się nie znam. U mnie oceniała po tym kikucie czy leży czy stoi i trafiła:) ale wczoraj jak widziała wynik Nifty potwierdzający, że dziewczynka to powiedziała 'o proszę udało mi się '
Ja już mogę z pewnością kupować rzeczy pod dziewczynkę - problem jest tylko taki, że nienawidzę zakupów - dziecięca wyprawka też mnie nie przekonuje. -
nick nieaktualny
-
No właśnie a u mnie badala od dołu... Czyli w sumie... Można powiedzieć że dalej nic nie wiem
na prenatalnych dziewczynka tera chlopak... Ale żadne z lekarzy nie było pewne swego
może teraz tak co drugie USG będzie się zmieniać haha
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
pisałam tutaj dwa dni temu i jestem w szoku, że od tego czasu już mam kilkanaście stron zaległości
strasznie ciężko za Wami nadążyć i być na bieżąco
Ja mam wizytę jutro, a tydzień temu byłam na prenatalnych. Zastanawiam się czy zrobi mi USG, bo w sumie zawsze mi robichciałabym zobaczyć czy wszystko jest w porządku. Zawsze po USG jestem spokojna tylko kilka dni i za każdym razem powtarzam sobie, że już teraz jak wszystko będzie dobrze z dzidziusiem to będę oazą spokoju- akurat
za każdym razem to samo
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę, że ten czas do grudnia szybko zleciał (bo ja to już bym chciała trzymać to maleństwo na rękach i czas ostatnio mi się baaardzo dłuży). Chociaż jeszcze kilka tygodni temu marzyłam, żeby być już w 12 tygodniu, a dzisiaj już mamy 14pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Haha dzięki pchelka
mamy Bartek albo Robert
ale jakos do żadnego niem jestem specjalnie przekonana więc może się jeszcze zmienić
Aaaa pani dr powiedziala za dzidzia waży 110 g ! Sprawdziła, to tyle co sredniej wielkości ziemniak haha