WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też o tym nie myślę, wogóle szczerze mówiąc dziś pomyślałam jak się zaczął temat.
    I wogole mam takie podejście do tego że nie che o tym myśleć bo i tak mnie to nie minie i wole jak najmniej wiedzieć i słyszeć a co ma być to będzie :P
    Też bym chciała żeby mój był ... :D ciekawe czy zdąży dojechać jak będzie w pracy bo pracuje na kopalni na dole więc logistycznie nie będzie tak prosto go ściągnąć :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Madziasek, to tak jakby człowiek nie jeździł autem bo panicznie by sie bał wjechania pod ciężarówke :P
    A same wiecie że psychika to połowa sukcesu tak samo jak w starankach o dzidzię tak samo przy porodzie - tak myśle ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale nikt za nas nie urodzi trzeba cieszyc sie ciaza a takie mysli odlozyc jakos na bok kazdy z nas sie stresuje tym bardziej rodzace pierwszy raz:)

Nadulka, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:39

Pchełka, kwiatakacji, niania.ogg lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja znów mam super wspomnienia z porodu i nie wyobrażam sobie rodzic inaczej niż naturalnie :) pamiętam ze tez się bałam a u mnie okazało się ze strach ma wielkie oczy :) panikuje na samą myśl że miałam bym mieć cesarke...

Pchełka, Nadulka, niania.ogg, ola_35 lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wpadli moi chłopcy ze szkoły i przedszkola. Jak zwykle głodomory :-)

U nas dzisiaj młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i kapusta młoda zasmażana.
    Czyli typowo po polsku ;-)

kwiatakacji, Misia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie też zero stresu , zero paniki - jakoś się urodzi - byle zdrowo. Mój mąż też chce być przy porodzie więc będzie :) Zostawiłam wybór jemu .

Klara 100 lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:21

Nadulka, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale narobilas mi smaka na te ziemniaczki az tez sobie zrobie z jajkiem i pomidorkami mmm no az slinka cieknie na sama mysl :)

bella88, Pchełka lubią tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby mój był przy porodzie. Wydaje mi się że było by mi łatwiej wtedy ale on nie bardzo chce. Jego przeraża jak w telewizji jakiś zabieg jest robiony i od razu przełącza. Z drugiej strony jakby miał mi tam zejść to też bym nie chciała. Może jeszcze zmieni zdanie. A jak nie to myślałam o siostrze :-) tylko ze ona mieszka 200 km ode mnie a poródu SN nie można przecież tak sobie zaplanować więc nie wiem czy będzie u mnie tyle siedzieć :-P

Nadulka lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym kupiłam dziś parę ciuszków ciążowych i piłkę do aerobiku i jestem mega zadowolona :-) a siostra była w sklepie i kupiła kilka ciuszków dla maluszka bo nie mogła się oprzeć takie ładne były. Powoli zaczynam odczuwać że jestem w ciąży i ze niedługo pojawi się maleństwo :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, najwazniejsze by bylo zdrowe ;)
    Anka dziekujemy za pocieszajace info, takich nam wlasnie trzeba :D a ja czekam jiz w poczekalni na wizyte :) dobrze ze juz nikogo nie ma przedemna bo ostatnio czekamlam 2 godziny :P

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, czekamy na wieści :-)

• amos Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja naprawdę nie chciałam nikogo straszyć, tylko ile kobiet tyle możliwości przeżycia i odczuwania porodu.
    I jestem tego zdania że nie można poddawać się bez próbowania :).

Różnica między pierwszą a drugą ciążą była 3 lata teraz będzie równo 2 lata.

Przy obydwóch porodach był mąż i naprawdę polecam :), teraz tylko tego żałujemy, że jak będzie cc to męża nie będzie :/

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk czekamy na wiesci:) Kazdy kto juz ma dzieci ma swoje zdanie na temat porodu sn czy cc a ze kazda ciaza i kobieta jest inna to tyle opini:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja decyzje zostawiam mezowi. Jak bedzie chcial byc przy calym porodzie to dla mnie super. Ale pamietajcie ze porod to kilka faz.
    Dla mnie wystarczy, ze bedzie ze mna przy skurczach, wtedy moze byc pomocny, pojsc zglosic cos poloznej czy zawolac lekarza. Przy samym parciu juz nie bedzie mi konieczny.

Przy pierwszym porodzie taki uklad sie sprawdzil.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kochane mamuski wizyta 17:45 ale pewnie w kolejce znowu jakas godzinke posiedze... ;) dam znac pewnie jutro ;)

Misia26, kwiatakacji lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane po wizycie, moja lekarka takze potwierdzila ze beda 2 dziewczyny, ale na 100% dopiero jao wyksztalca sie nqrzady to potwierdzi. U dzieci wszystko ok :)

Co do porodu to ja wiem na 100% ze bede miala cc. Mialam poprzedni cc, ale zanim mi zrobili to rodzilam sn 10h z czego ostatnie 2h na zzo. Moze to prawda, ze bola tylko skurcze, ale one trwaja najdluzej z calego porodu. Juz 10 razy wole bol po cc niz bole porodowe, ale ja mam bardzo niski prog bolu i nie zdecyduje sie juz nigdy na sn :)

pati_zuzia, Hashija, kwiatakacji, Madzisek, Klara87, maya34, Flakonik lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynek kolejne panienki do listy:)

Dagietka lubi tę wiadomość

• Kate25 Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) ja również mam termin na grudzień :) jestem w 13 tc:)

pati_zuzia, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej MAmuski. Dzis dostalam list ze szpitala z data usg na wtorek rano, juz nie bede musiala myslec o tym :) jesli chodzi o porod ja rodzilam naturalnie z mezem, ktory sie spisal i bylam dumna z niego, oprocz tego, ze prawie mnie zostawil na parkingu pod szpitalem hahaha, jak to on twierdzi sprawdzal teren czy jest bezpiecznie ;) coz bolic boli nie ma co sie oszukiwac,ale szybko sie zapomina,przynajmniej ja. Chcialam rodzic w wodzie, ale akurat wanna do takiego porodu byla zajeta :) dla mnie najgorsze byl chyba skurcze,ale jak podali mi gaz to mi sie podobalo,bylam jak pijana hahaha fakt musieli mnie naciaz bo uzyli prozociagu zeby wyciagnac malego,ale wczesniej mnie znieczulili, niestety braklo mi sil na wypchniecie. wiecie co ja jeszcze podczas skorczy mowilam poloznym i wszystkim,ze za dwa lata czyli w grudniu 2015 chcemy drugie dziecko hahaha... i jak maly byl jzu na swiecie to taki przyplyw milosci szczescia wszystkiego, ze nie moglam sie powstrzymac od placzu i cala noc wpatrywalam sie w niego :) teraz nie moge docekac sie porodu. Pierwszego sie balam,ale mialam nastawienie,ze nie ma innego wyjscia poboli i mninie i nie dopuszczalam niegatywnych mysli. jeszcze dlugo przed ciaza uwielbialam ogladac "porodowke"na TLC i oze to ze sie napatzrylam tez mi pomoglo plus naprawde swietna opieka przed wtrakcie i po :) a teraz jeszcze nie mysle o porodzie choc juz chce grudzien :)

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ