WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:32

Pchełka, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dokladnie tak jak mowi ola :) bola skurcze i to jak cholera ale samo parcie o dziwo jest meczace ale bolu nie czulam wogole. Ja akurat nie bylam nacinana, ale pekla mi na calej dlugosci warga sromowa i tego tez nie poczulam. Dopiero jak lekarz konczyl szycie to leciutki dyskomfort.
    poza tym kazda z nas ma inna wytrzymalosc na bol. Jedna przejdzie caly porod spokojnie i bez krzykow a druga bedzie sie zwijac z bolu. Nie ma na to reguly niestety

ola_35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo gratuluje :)

balbo lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pękło tu, pękło tam. Ja czasem przy innej natury codziennych czynnościach miałam problem bo bolało;/. Boje się jak cholera, nic na to nie poradzę, zdaję sobie sprawę, że każda decyzja nie jest dobra, ale jak już jest w środku to kiedyś musi wyjść...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte to jak tam się doczytasz o Alicji co z jej wynikami to napisz nam a najlepiej namów ją zeby się do nas odezwała bo się tu martwimy o nią :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo- i znowu mi się przypomniał ten tatar...;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Pękło tu, pękło tam. Ja czasem przy innej natury codziennych czynnościach miałam problem bo bolało;/. Boje się jak cholera, nic na to nie poradzę, zdaję sobie sprawę, że każda decyzja nie jest dobra, ale jak już jest w środku to kiedyś musi wyjść...

Asiowa, podejrzewam, że po cesarce boli dużo bardziej ...

Ja po każdej cc jak widziałam dziewczyny śmigające, samodzielnie idące do toalety, ogarniające maluszki to im zazdrościłam.
    Ja zawsze wstawałam po 8 godz. bo wcześniej nie mogłam. Ale po sn dziewczyny śmigaly po 2 godz.
    A ja jeszcze tydzień zgięta wpół bo szwy ciągnęły, bo jeszcze się nie zagoiło...

Tak źle i tak niedobrze ;-)

ola_35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślę o porodzie ze znieczuleniem - wybrałam taki szpital gdzie odpłatnie możesz mieć znieczulenie bez wskazań i możesz się zdecydować na nie w każdym momencie ( oczywiście do pewnego rozwarcia, bo potem już nie podają ). Z drugiej strony chciałabym mieć cesarkę , bo mniej straszna mi blizna na brzuchu niż jak to niektóre dziewczyny nazywają "jesień średniowiecza" na dole :) ale będzie jak będzie - kiedyś myślałam, że jak tylko zajdę w ciążę to panicznie się będę bała porodu ale jakoś o tym nie myślę .

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się bałam już przed zajściem:D

baaa ja sie balam od dzieciństwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:22

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wypytam mojej lekarki o wszystko, ale jak już będzie trochę dalej :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie strasznie boje porodu ostatnio od czasu do czasu ogladam program porody i jak patrze to az mam ciarki ale na koncu jak malenstwo juz jest to placze jak niewiem ale jeszcze troche czasu mamy na myslenie o tym:)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się strasznie boje porodu i wcześniej myślałam tylko i wyłącznie o cesarce. Teraz jednak trochę poczytałam, wszystkie za i przeciw i chyba jednak zdecyduje się na sn. Wiem że są ćwiczenia żeby pomóc sobie przez to przejść jak najszybciej i dzidziusiowi szybciej przyjść na świat :) chce się do tego przygotować jak najlepiej :)

A i coraz częściej czuje maluszka. Takie łaskotanie. Niesamowite. Już nie mogę się doczekać takiego porządnego kopniaczka :)

Nadulka lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

ola_35, kwiatakacji lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Hej dziewczyny ale dzis piekna pogoda za oknem. Powodzenia wizytujacym dzis Pchelka mi lekarz tez cos wspominal o cc ze wzgledu na wade wzroku i kregoslup ale czy tak bedzie
    ja dostalam skierowanie do okulisty od ginekolog bo mam duza wade wzroku (-8 ) ale dopiero badanie siatkowki oka bedzie brane pod uwage.Jesli stwierdza ,ze istnieje ryzyko odklejenia sie siatkowki doradza sie cc u mnie dodatkowo astme bierze sie pod uwage chociaz ostatnie lata byly spokojne i nie mialam z nia problemow .Sama wada wzroku nie wystarcza chodzi o siatkowke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 13:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:33

agniesia2569, kwiatakacji, bella88, Kika428 lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a lekarz w kryminale?

bella88 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gdyby to było aż takie straszne, żadna która już raz rodziła nie chciała by drugiego dziecka. Polecam szkołę rodzenia, położna dużo wytłumaczy, wyjaśni nauczy. Ja korzystałam z takiej i teraz drugi raz też pójdę, bo prawidłowego oddychania np. nie pamiętam :-) Zawsze nam powtarzała że sam poród to nic, w porównaniu z tym później co się będzie działo i teraz po czasie przyznam jej racje.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ę
    Asiowa wrote:
    balbo- i znowu mi się przypomniał ten tatar...;p

Ja nawet nie mogę przeglądać gazet kulinarnych (a zawodowo trochę muszę..). Za każdym razem dostaje ślinotoku na zdjęcia tatarów wszelakich - a jest tego sporo, bo ostatnio dużo się mówi o wołowinie....

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dziękuję!
    Twój post dał mi nadzieję, bo do dziś panikowałam, a nie chcę cesarki. Uwielbiam Cie za to. A skurcze jakoś przeżyję :)

Dodam Ci jeszcze że moja koleżanka rodziła tak i tak, i powiedziała że jak dla niej to nie ma różnicy i tak boli i tak tylko że w innym momencie, a po cesarce musiała brać morfinę tak ją bolało.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam sobie właśnie kojec - rogal do spania...już nie mogę się doczekać,aż przyjdzie wsparcie dla mojego kręgoslupa:)

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ