Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukry poniżej normy to hipoglikemia, ale nie wiem czy z ta wartością już się kwalifikujesz. Chodź u mnie tragedii tez nie było cukier na czczo pierwsze badanie 95, drugie badanie 92. Po tym krzywa i cukier na granicach .I najlepsze też to że z żadnymi czynnikami ryzyka tez się nie kwalifikuje, Waga 58 (wzrost 175), ciśnienie 90/50, waga urodzeniowa dziecka pierwszego w 42 tyg 2850g, nikt w rodzinie nie choruje na cukrzycę. A czynniki ryzyka są zupełnie odwrotne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 08:20
-
nick nieaktualnyNo właśnie nie wiem
A ja to z tych ciekawskich jestem
Też mi się marzy córunia, tak dla odmiany
W pierwszym dniu 14 tygodnia będę miała usg prenatalne i mam nadzieję, że specjalista genetyk jednak coś tam wypatrzy
Mój najstarszy synek był dziewczynką do 9 miesiąca. Dopiero kiedy trafiłam do szpitala w terminie, przy usg okazało się, że to chłopiec. Byłam zaskoczona, ale na szczęście ciuszki kupiłam uniwersalne
Drugi synek szybko ujawnił swoje (jak to lekarz ujął) kartofelki
Trzeci do 5 miesiąca też był dziewczynką, ale nie 100%....i Bogu dzięki
A teraz zobaczymy -
nick nieaktualny
-
hej
gratuluję udanych wizyt
mój Olek też do 8 miesiąca był Olą, także ja w to "strzelanie" w płeć na zwykłym usg nie wierze na tym etapie, jak ktoś miał testy genetyczne to wie na 100%, a z usg to 50/50 taka prawda. Nawet siusiak może się okazać pępowiną7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Justyna super
! Będziesz mieć dwa maluchy w domu, nie wiem czy bym się odważyła na taką małą różnicę
Chociaż między mną a moim bratem jest rok i 2 mce różnicywięc mama nie zwlekała ale kiedyś się przyznała że nie planowała tego hehe
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Justyna super
! Będziesz mieć dwa maluchy w domu, nie wiem czy bym się odważyła na taką małą różnicę
Chociaż między mną a moim bratem jest rok i 2 mce różnicywięc mama nie zwlekała ale kiedyś się przyznała że nie planowała tego hehe
zawsze chciałam mieć dzieci rok po roku, przejść za jednym razem przez te pieluchy. Zresztą uważam, oczywiście ktoś może mieć inne zdanie, że dzieci razem się lepiej chowają, a im mniejsza różnica wieka, tym mam nadzieje, mniejsza zazdrość. A rade jakoś będę musiała dać
w końcu to moje dzieci
7w3d 💔 -
Ale ja broń boże nie uważam ze to źle, po prostu Cię podziwiam
I też jestem tego zdania że dzieci razem lepiej sie chowają bo my z bratem nigdy nie marudziliśmy rodzicom tylko zawsze zajmowaliśmy sie razem - a oni mieli święty spokoj
Zobaczymy kto wie, może i ja się zdecyduje
?
-
Ja również chciałabym aby między dzieciakami różnica wieku była niewielka. Niestety przynajmniej miedzy pierwszym a drugim będzie to raczej mało prawdopodobne, ponieważ mam niestabilną sytuację zawodową i po macierzyńskim zapewne bedę musiała podjąć nową, więc następna ciąza się troche przesunie. Jednak chciałabym mieć trójeczkę
to może następna dwójka będzie bardziej zbliżona wiekiem:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiowa, musiałabyś mieć zaświadczenie od psychologa bodajże. Czytałam już o takim przypadku.
Misia26, już teraz pójdź do okulisty a w ok. 8 miesiącu też musiałabyś iść po zaświadczenie o wadzie wzroku lub złym stanie siatkówki.
Moja koleżanka w marcu miała cc, właśnie ze względu na wadę wzroku + lekkie wskazania kardiologiczne.