X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukry poniżej normy to hipoglikemia, ale nie wiem czy z ta wartością już się kwalifikujesz. Chodź u mnie tragedii tez nie było cukier na czczo pierwsze badanie 95, drugie badanie 92. Po tym krzywa i cukier na granicach .I najlepsze też to że z żadnymi czynnikami ryzyka tez się nie kwalifikuje, Waga 58 (wzrost 175), ciśnienie 90/50, waga urodzeniowa dziecka pierwszego w 42 tyg 2850g, nikt w rodzinie nie choruje na cukrzycę. A czynniki ryzyka są zupełnie odwrotne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 08:20

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem :-( A ja to z tych ciekawskich jestem :-P

Też mi się marzy córunia, tak dla odmiany ;-)
    W pierwszym dniu 14 tygodnia będę miała usg prenatalne i mam nadzieję, że specjalista genetyk jednak coś tam wypatrzy :-)
    Mój najstarszy synek był dziewczynką do 9 miesiąca. Dopiero kiedy trafiłam do szpitala w terminie, przy usg okazało się, że to chłopiec. Byłam zaskoczona, ale na szczęście ciuszki kupiłam uniwersalne ;-)
    Drugi synek szybko ujawnił swoje (jak to lekarz ujął) kartofelki ;-)
    Trzeci do 5 miesiąca też był dziewczynką, ale nie 100%....i Bogu dzięki :-D

A teraz zobaczymy ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko masakra jakaś z tą płcią...
    Moja koleżanka aż do porodu wiedziała ze urodzi syna ...
    A urodziła się dziewczynka, nie wiem co ci lekarze tam widzieli całą ciążę !!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:39

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie dlatego najlepiej kupować wszystko uniwersalne.
    Tylko weź tu kobieto kupuj uniwersalne, jak by się chciało różowe kocyki, sukienusie i czapeczki ;-)

Nadulka lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) gratuluję udanych wizyt :)
    mój Olek też do 8 miesiąca był Olą, także ja w to "strzelanie" w płeć na zwykłym usg nie wierze na tym etapie, jak ktoś miał testy genetyczne to wie na 100%, a z usg to 50/50 taka prawda. Nawet siusiak może się okazać pępowiną :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój syn dzis konczy 9 miesięcy :) dłużej jest już po za brzuszkiem niż był w brzuszku :) dzieci to największe szczęście!

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka ma USG 3D i zawsze jak robi mi normalne to na chwile mi "przełącza" na 3D żebym sobie popatrzała :D
    Więc mam nadzieję że się przyłoży do tej płci i poszuka na 3D :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was wie już że będzie miała cesarskie cięcie?
    Ja będę miała w 37 tc

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super :)! Będziesz mieć dwa maluchy w domu, nie wiem czy bym się odważyła na taką małą różnicę :)
    Chociaż między mną a moim bratem jest rok i 2 mce różnicy :D więc mama nie zwlekała ale kiedyś się przyznała że nie planowała tego hehe :)

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka- a masz jakieś szczególne zalecenia ku temu?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Justyna super :)! Będziesz mieć dwa maluchy w domu, nie wiem czy bym się odważyła na taką małą różnicę :)
    Chociaż między mną a moim bratem jest rok i 2 mce różnicy :D więc mama nie zwlekała ale kiedyś się przyznała że nie planowała tego hehe :)
    ja planowałam :) zawsze chciałam mieć dzieci rok po roku, przejść za jednym razem przez te pieluchy. Zresztą uważam, oczywiście ktoś może mieć inne zdanie, że dzieci razem się lepiej chowają, a im mniejsza różnica wieka, tym mam nadzieje, mniejsza zazdrość. A rade jakoś będę musiała dać :) w końcu to moje dzieci :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja broń boże nie uważam ze to źle, po prostu Cię podziwiam :D I też jestem tego zdania że dzieci razem lepiej sie chowają bo my z bratem nigdy nie marudziliśmy rodzicom tylko zawsze zajmowaliśmy sie razem - a oni mieli święty spokoj :) Zobaczymy kto wie, może i ja się zdecyduje :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chciałabym aby między dzieciakami różnica wieku była niewielka. Niestety przynajmniej miedzy pierwszym a drugim będzie to raczej mało prawdopodobne, ponieważ mam niestabilną sytuację zawodową i po macierzyńskim zapewne bedę musiała podjąć nową, więc następna ciąza się troche przesunie. Jednak chciałabym mieć trójeczkę:) to może następna dwójka będzie bardziej zbliżona wiekiem:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja w sumie nie wiem, nawet gdybym chciała to przy moim PCO niewiadomo ile by mi przyszło się starać o kolejne. Zwłaszcza gdybym się starała bo o to się nie staraliśmy :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Pchełka- a masz jakieś szczególne zalecenia ku temu?

Przede wszystkim dystokia szyjkowa i to, że to będzie moje czwarte cięcie ;-)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha... Ja własnie nie wiem czy poza moim panicznym wręcz lękiem przed porodem mam jeszcze jakieś inne wskazania... A to jedno pewnie może nie wystarczyć...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa to tak samo jak ja :)
    Ale z drugiej strony ... Co ma być to będzie :) Nie my pierwsze nie ostatnie, napewno nie jest to nic przyjemnego ale...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale dzis piekna pogoda za oknem. Powodzenia wizytujacym dzis Pchelka mi lekarz tez cos wspominal o cc ze wzgledu na wade wzroku i kregoslup ale czy tak bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa, musiałabyś mieć zaświadczenie od psychologa bodajże. Czytałam już o takim przypadku.

Misia26, już teraz pójdź do okulisty a w ok. 8 miesiącu też musiałabyś iść po zaświadczenie o wadzie wzroku lub złym stanie siatkówki.
    Moja koleżanka w marcu miała cc, właśnie ze względu na wadę wzroku + lekkie wskazania kardiologiczne.

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ