X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai gratulacje :D nie dziwie się ze mąż dumny nie wiem co faceci z tym maja jak potem przecież córeczki są tatusiowe :P najważniejsze że wszystko ok a jaka duza dzidzia ? Ciekawą jestem bo ją mam jutro to SE porownam :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój na początku był rozczarowany jak Lekarz Powiedział że Będzie chłopak bo chciał drugą córeczkę ale szybko mu przeszło i chodził i gadał że mały na żużlu będzie jeździć i na światłach już mu pokazywał jak się rusza :-D a potem
    przeżywał że jednak dorobił siusiaka :-P nudno z nim ja nie mam :-)
    Ja też myślałam że będzie dziewczynka ale imię odrazu dla dwójki wybraliśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:52

Nadulka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin go nie mierzyl nawet. Powiedzial tylko ze maly lobuziak bo tak sie wiercil :D

A moj maz windsurfer juz kompletuje w glowie zestaw do plywania dla syna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 21:06

Madzisek lubi tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:45

niania.ogg, Madzisek, Mama_Mai, Dagietka, kwiatakacji, Hashija, Nadulka, m@rzenie, bella88 lubią tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój krasnal w sumie ładnie rośnie tylko ciągle ma taką samą obsuwę - tydzień w plecy. W 9 tyg według usg było 7t6d, w 11 tyg - 10t0d. Teraz ma 3,12 cm. Za dwa tygodnie prenatalne, jak mi wymierzą takiego okruszka? Zamówiłam dziś witaminy, bo któraś z Was pisała, że witaminy dobre na "porost" dzidzi ;) I zadowolona jestem bardzo, bo wszystko z nami ok :)

Madzisek, kwiatakacji, lilianna, Suerte, Hashija, Nadulka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my gratulujemy wizytujacym ze szpitala.
    Codziennie usg...dziś z dzidzia było wszystko dobrze. Mój kochany szkrab ma już prawie 7cm...modlę się i was o to proszę aby ten krwiak mu krzywdy nie zrobił.
    Dzwoniła lekarka z wynikami krwi. Po pappa ryzyko trisomii zmalalo do 12tysiecy 20tysiecy itd. Wiec jest niskie.
    Jestem spokojna choć powiem wam ze trafiając do szpitala zdałam sobie sprawę ze przede wszystkim jego życie. Zapomniałam o badaniach prenatalnych. Byle żyło!!!

kwiatakacji lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte Zoja to mój top!:)

Suerte lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje dzisiejszych wizyt:)

Anko trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok tez mialam krwiaka ale sie wchlonal i tobie tez tego zycze:))

niania napewno twoj maluszek nadgoni jak wystartuje to az sie bedziesz dziwic jak szybko rosnie:)

Zazdroszcze wam ze patrzycie na swoje dzidzie na usg moje bedzie chyba dopiero polowkowe:)

Suerte lez i odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-D
    Witam się w 13 tygodniu. Ale ten czas leci ;-)

Dziewczyny, czy Wy też jesteście takie nerwowe w ciąży?
    Ja wszczynam awantury dosłownie o wszystko, ale to silniejsze ode mnie :-(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:

Dziewczyny, czy Wy też jesteście takie nerwowe w ciąży?
    Ja wszczynam awantury dosłownie o wszystko, ale to silniejsze ode mnie :-(

Pchełka ja jestem :P Najgorsze że w sumie to odbija sie to głównie na moim mężu :(

Dziewczynki Dziś Wielki DZIEŃ :D DZIŚ WIZYTA :D Z uwagi na fakt iż jutro zacznie się 16 tydzień jestem pełna nadziei na poznanie płci mojego maleństwa i nie wiem jak wytrzymam dzis te 8 godzin w pracy :P Powiem Wam że te pierwsze wizyty nie wywoływały we mnie jakichś większych emocji ale odkąd zobaczyłam że Dzidziuś jest Dzidziusiem a nie jakąś kropką... Wszystko się zmieniło :) Trzymajcie kciuki żeby nie było opóźnienia bo ostatnio czekałam 2 godziny na wizyte:P A dziś chyba oszaleje jak bede musiała tyle czekać :)

Miłego dnia, u nas słonko świeci i czuję że to będzie dobry dzień :)!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, widzę, że u Ciebie wstępnie lekarz określił dziewczynkę :-D
    Cooś czuję, że się potwierdzi ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wstępnie określił dziewczynkę :) ale jednocześnie powiedział że wogóle nic za to nie daje :P ale dał mi nadzieję ha ha :)
    Jak potwierdzi to oszaleję ze szczęścia i upiję się jakimś sokiem ha ha :D
    Ale czuję że nie potwierdzi, wszyscy mi mówią że tak ładnie wyglądam :P Ohhh oby już się okazało, muszę dziś cały dzień rozmawiać z maleństwem żeby ładnie nóżkami machało hihi :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja niestety już na tak wczesnym etapie jestem pod kontrolą poradni diabetologicznej(podwyższony cukier). Jestem niestety na diecie i mierzę glukometrem 4 razy dziennie cukier. Najgorsza ta dieta, jest bardzo zdrowa, ale niestety musze zapomnieć o wszelkich słodkich zachciankach i innch rzeczach.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, ja w ciąży z drugim synem wyglądałam okropnie, dostałam trądzikowatej cery, puchłam niemal od początku, brzuch poszedł wszerz... Wszyscy się cieszyli, że tak brzydko wyglądam, bo na pewno będzie córcia :-) A tu śliczny, mądry i bardzo zdolny chłopczyk :-D
    Ponieważ moja teściowa ma tylko same wnuki i ani jednej wnuczki-to niesamowicie już wtedy czekała na jakąś dziewczynkę w rodzinie. I jak się dowiedziała, że będzie chłopiec, to zadarła nos i naprawdę brzydkim tonem powiedziała "Wiedziałam".
    Od tamtej pory mam do niej dystans...
    A chłopcy to takie synusie mamusi-u mnie się sprawdza. Cała trójka tylko "Mamo, mamo". Z tatą oglądają mecze i chodzą na żużel a ze mną o wszystkim rozmawiają i jakby mogli to cały czas by się przytulali :-)

Nadulka, Madzisek, Matleena, bella88 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja się właśnie zastanawiam bo mi cukier wyszedł ponizej normy (norma jest od 70 a ja mam 60)
    Ciekawe czy lekarka coś powie na to?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka, no dlatego co by nie było to będzie dobrze, ale jednak... Nadzieja jest na dziewczynkę :)
    A teściowej nie komentuję...
    A teraz już wiesz co będziesz miała bo nie pamiętam :)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ