X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:32

Pchełka, niania.ogg lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.

Moja fasolcia w 9t3d miala 2,6cm tez jestem ciekawa o ile podskoczyla... jutro wizytuje po pracy ;))

maya34, Flakonik lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zniknely mi suwaczki.... a czemu to tak:(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka u mnie jest problem z wymyslaniem tego co moge podać, zeby bylo zdrowe i zeby synek chcial to jesc. Jest miesozerca, jogurty nat. Lubi, z owocami roznie bywa, ser zolty uwielbia, bialy tez jest ok. No i lubi slodkie... z wazywami jest wiekszy problem.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja tam Twoje suwaczki widze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje! Marzenie moje. Rowniez kocham gory, ale tam wole aktywnue spedzac czas, cale dnie w drodze a w ciazy nie bede sie tak forsowac. Wiec moze na kilka dni nad baltyk uda sie wyskoczyc, chociaz trzeba mieszkanie umeblowac, wiec kasy szkoda. A jadac nad morze bedziecie sie opalaly dziewczyny? Lezaly na plazy? Ja jadac na morze bede liczyla na temp ok 20 st, wtedy spaceeery po plazy :-)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie bede dobrze czula to bede lezec na plazy, troche na sloncu, troche w wodzie i na pewno parasol i namiot plazowy bedziemy brac.

• lips Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Pchełka u mnie jest problem z wymyslaniem tego co moge podać, zeby bylo zdrowe i zeby synek chcial to jesc. Jest miesozerca, jogurty nat. Lubi, z owocami roznie bywa, ser zolty uwielbia, bialy tez jest ok. No i lubi slodkie... z wazywami jest wiekszy problem.

Zajrzyj na ten blog http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/
    Już raz go polecałam. Dziewczyna jest dietetykiem, wrzuca całą masę porad , przepisów, jadłospisów. Mój mąż od października schudł 10 kg co w dużej mierze jest efektem porad z tego bloga (plus wieczorne bieganie).

Hashija lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Kasia ja tam Twoje suwaczki widze :-)

zrobilam sobie nowe :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko... przed chwilą zobaczyłam przepis na tatara z sarniny... jak ja lubie tatara........

balbo lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Wakacje! Marzenie moje. Rowniez kocham gory, ale tam wole aktywnue spedzac czas, cale dnie w drodze a w ciazy nie bede sie tak forsowac. Wiec moze na kilka dni nad baltyk uda sie wyskoczyc, chociaz trzeba mieszkanie umeblowac, wiec kasy szkoda. A jadac nad morze bedziecie sie opalaly dziewczyny? Lezaly na plazy? Ja jadac na morze bede liczyla na temp ok 20 st, wtedy spaceeery po plazy :-)

Pchełkaa, no właśnie ta kasa...
    Ja jak sobie przeliczę ile mebli/remontu zrobiłabym zamiast wyjazdu to brrrrr....Wolę nie myśleć :-D

Ja się nie będę opalać, bo nie wolno. Też liczę, że upałów nie będzie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę się opalać - nie lubię. Nastawiam się raczej na spacery nad morzem, dobre jedzenie i kąpiele w morzu :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis moj dobry dzien,to rekompensata za wczoraj chyba:p Bylam dzis na ryneczku na swoim osiedlu i Armence,Czeczence? Nie wiem Kto,nie znam sie:p w kazdym badz razie z takiej narodowosci sprzedawali podrobki perfum,kocyki i spodnie:D zwiewne super spodnie:p kupilam 4 pary szt po cale 10zl:p normalnie szal:D hehee super sie w nich chodzi,mam jedne kupione ma szmateksie,co prawda z bawelny i 39zl mnie kosztowaly ale te sa lepsze bo sa z takiego sliskiego materialu i tak sie nie beda scierac;) Kupilam tez kocykza 15zl 160x210cm duuzy mieciusi;D dla dzidzi albo jako narzutka dla mojej Malej na lozko bo jest bardziej rozowy;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso- ale Ci się udało.
    Ja sobie muszę na targu kupic jakieś alladynki albo inne przewiewne gacie z luźną gumką. Marzą mi się takie, ale mój M nie znosi tego rodzaju spodni;p

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz dawno po wizycie ale dzis strasznie zalatany dzien :)
    U maluszka wszystko dobrze, prawdopodobnie bedzie SYNEK :)

Eve_84, Marik, Pchelkaa, Suerte, Nadulka, Karola1990, Kate4, kwiatakacji, justyna14, bella88, fresa, Madzisek, Pchełka, niania.ogg, Dagietka, lilianna, Klara87, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai gratuluję SYNA a macie już imię?

• halwaya Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam - ja dziś po wizycie.. i niby trochę spokojniejsza, ale nie do końca.
    Postraszyli mnie stanem przedrzucawkowym, tym, że mogą byc pewne problemy. Będę miała dokładniejsze badania i częstsze wizyty..
    Ze względu na moje wysokie BMI byćmoże będę skierowana do porodu właśnie do szpitala w Oxfordzie.

Jest ktoś kto mi poda normy dla białka Pappa - bo ta wartość wyszła mi niska..
    Może ktoś pokusi się na analizę?

Serum hCGb Level 29,2 ng/m 1,12 MoM
    NT Level 1,4 mm 0,88 MoM
    Serum PAPPA Level 315,3 mU/L 0,29 MoM

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya Ala to ogarniała :( a co powiedział lekarz?

Mama Mai gratuluje synka!:):):)

• halwaya Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa - no właśnie lekarz był bardzo ostrożny z tym co mówi.. powiedział, że będę pod większą kontrolą.. jak badania wyjdą w normie to będzie ok - jak nie to do niego wrócę na dalsze konsultacje/leczenie.. tak więc bez starszenia, ale ja wolę wiedziec co mnie może czekać

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik no wlasnie dla chlopca nie mamy, bo ja od poczatku czulam dziewczynke a tu taka niespodzianka :)
    za to moj maz jest dumny jak paw :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:17

Dagietka lubi tę wiadomość

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ