WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Aleksander :-) Będziemy zdrabniać Aleks, Olek i Alek :-) Ewentualnie jeszcze Gracjan.
    Dla dziewczynki mam jedno niezmiennie od 12 Lat ;-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode lece do Pl i bede robic kurs na prawko, bo wstyd sie przyznac,ale nie mam, bo jakos zbedne mi bylo :) u mnie jak bedzie chlopiec to Maksio a dziewczynka Lily, jeszcze podoba sie nam Krystian, ale stanelismy na MAksiu :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    U nas będzie Aleksander :-) Będziemy zdrabniać Aleks, Olek i Alek :-) Ewentualnie jeszcze Gracjan.
    Dla dziewczynki mam jedno niezmiennie od 12 Lat ;-)

Aleksander - śliczne imię ;-)

Pchełka lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Arkadiusz - Arek. A na drugie Tadeusz po moim tacie. I mam nadzieje ze juz tak zostanie :-) bo dla dziewczynki w sumie nie mamy. Podoba mi się jeszcze Bartek ale mojemu się źle kojarzy :-P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:33

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

Hashija lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Hej MAmuski. Dzis dostalam list ze szpitala z data usg na wtorek rano, juz nie bede musiala myslec o tym :) jesli chodzi o porod ja rodzilam naturalnie z mezem, ktory sie spisal i bylam dumna z niego, oprocz tego, ze prawie mnie zostawil na parkingu pod szpitalem hahaha, jak to on twierdzi sprawdzal teren czy jest bezpiecznie ;) coz bolic boli nie ma co sie oszukiwac,ale szybko sie zapomina,przynajmniej ja. Chcialam rodzic w wodzie, ale akurat wanna do takiego porodu byla zajeta :) dla mnie najgorsze byl chyba skurcze,ale jak podali mi gaz to mi sie podobalo,bylam jak pijana hahaha fakt musieli mnie naciaz bo uzyli prozociagu zeby wyciagnac malego,ale wczesniej mnie znieczulili, niestety braklo mi sil na wypchniecie. wiecie co ja jeszcze podczas skorczy mowilam poloznym i wszystkim,ze za dwa lata czyli w grudniu 2015 chcemy drugie dziecko hahaha... i jak maly byl jzu na swiecie to taki przyplyw milosci szczescia wszystkiego, ze nie moglam sie powstrzymac od placzu i cala noc wpatrywalam sie w niego :) teraz nie moge docekac sie porodu. Pierwszego sie balam,ale mialam nastawienie,ze nie ma innego wyjscia poboli i mninie i nie dopuszczalam niegatywnych mysli. jeszcze dlugo przed ciaza uwielbialam ogladac "porodowke"na TLC i oze to ze sie napatzrylam tez mi pomoglo plus naprawde swietna opieka przed wtrakcie i po :) a teraz jeszcze nie mysle o porodzie choc juz chce grudzien :)
    Ja tez dostalam dzisiaj list na poniedzialek na 12:20 ale niestety musialam przelozyc na czwartek :) juz sie nie moge doczekac! :) tyle czekalam i wkoncu cos sie ruszylo :) i rowniez uwielbiam ogladac porodowke na tlc zwlaszcza wersje z uk :) tez sie napatrzylam obejrzalam wszystkie sezony i zawsze placze jak juz wyciagna dzidziusia i ojciec dziecka sie wzruszy :) to takie slodkie hehe :) i mam nadzieje ze opieka nademna bedzie taka sama jak w tym programie :) ze to taki standard uk ale wiadomo ze trzeba trafic :) ale z tego co wiem tam gdzie chce rodzic nikt jeszcze nie narzekal :)

U nas imiona jeszcze nie wymyslone ani nawet nie mamy pomyslomco tam sie kryje w brzuszku ale podobaja mi sie ktorkie odrazu zdrobniale imiona dla dziewczynek, i wiem ze potem takie dzieci przynajmniej mniej sa narazone ze dostana jakas glupia ksywke bo imie za dlugie, nie myslelismy jeszcze powaznie nad tym ale ja mysle np: kaja, maja, sara, nela, iga, hania podobaja mi sie tez oliwia, wiktoria... A dla chlopca nie wiem bo po cichu licze ciagle na dziewczynke ale jak czasem mysle to wlasnie np, kubus, kacper, maks, nikodem.. Zawsze chcialam malego mateuszka ale mam juz takiego duzego :) - tatusia dzidziusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 01:35

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wybrane...Magdalena :-) moja Mała Madziunia <3

Madzia890722 lubi tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Ja tez dostalam dzisiaj list na poniedzialek na 12:20 ale niestety musialam przelozyc na czwartek :) juz sie nie moge doczekac! :) tyle czekalam i wkoncu cos sie ruszylo :) i rowniez uwielbiam ogladac porodowke na tlc zwlaszcza wersje z uk :) tez sie napatrzylam obejrzalam wszystkie sezony i zawsze placze jak juz wyciagna dzidziusia i ojciec dziecka sie wzruszy :) to takie slodkie hehe :) i mam nadzieje ze opieka nademna bedzie taka sama jak w tym programie :) ze to taki standard uk ale wiadomo ze trzeba trafic :) ale z tego co wiem tam gdzie chce rodzic nikt jeszcze nie narzekal :)

U nas imiona jeszcze nie wymyslone ani nawet nie mamy pomyslomco tam sie kryje w brzuszku ale podobaja mi sie ktorkie odrazu zdrobniale imiona dla dziewczynek, i wiem ze potem takie dzieci przynajmniej mniej sa narazone ze dostana jakas glupia ksywke bo imie za dlugie, nie myslelismy jeszcze powaznie nad tym ale ja mysle np: kaja, maja, sara, nela, iga, hania podobaja mi sie tez oliwia, wiktoria... A dla chlopca nie wiem bo po cichu licze ciagle na dziewczynke ale jak czasem mysle to wlasnie np, kubus, kacper, maks, nikodem.. Zawsze chcialam malego mateuszka ale mam juz takiego duzego :) - tatusia dzidziusia :)
    Ooo ja miam tak samo jak to ogladam,ale myslalam ze jesli bedzie to dotyczyc mnie to sie opanuje od placzu,ale sie nie da tzn.w moim przypadku. Tak jak nie pamietam bolu tak to uczucie jak juz maly byl z nami,ta dume szczescie pamietam do teraz. Kocha sie dzidzie od poczatku,ale jak juz jest z nami to nie jest nawet porownywalne,moze bo ta milosc staje sie wtedy taka realna,namacalna. No ale to tylko moje zdanie,kazdy ma inne odczucia :)
    Kika jesli chodzi o moja opieke podczas porodu byla super,na pewno I przez to wspominam milo porod. Jesli potrzebujesz cos na bol daja Ci bez problemu,oczywiscie to tez zalezy od etapu porodu. :) podczas porodu moglam jesc I pic,ale z piciavtylko skorzystalam :) po porodzie dawali herbate albo kawe czy cos innego do picia plus jakis tost I nie musialam pytac prosic to oni pytali co chce. Na obiad daja Ci menu z wyborem i byl pyszny haha... Co mi sie jeszcze podobalo ze tego samego dnia mozesz wyjsc ze szpitala jak jest wszystko ok. Ja wyszlam akurat nastepnego ,po wszystkich testach malego sluchu itp. Z tego wzgledu musialam zostac wlasnie bo maly urodzil sie popoludniu wiec nie mial kto ich juz przeprowadzic. Oczywiscie jesli czujesz potrzebe zostawia Cie na dluzej. Mam nadzieje,ze I tym razem bede zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 06:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kika super typy, u nas jest tak ze chcemy sie dopasowac do Pl Uk I Bg, co tez troche nas ogranicza :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj żegnam się z myślą o córeczce i nie mogę się jakoś pożegnać :P
    Myślałam że lepiej to zniosę heh :P
    I jakoś tak wczoraj wpadłam na tego Antosia i nie chce mi wyjść z głowy :)
    Mój mąż oczywiście dumny chodzi i się cieszy że WYCELOWAŁ bo kiedyś mu powiedziałam że chłopcy są celowani bo męskie plemniki są szybsze i krótko żyją więc chodzi dumny i blady że tak super wycelował...
    A mi jest normalnie smutno :( Tak bardzo chciałam malutką dziewczynkę :) no a z drugiej strony od początku czułam że będzie chłopak i wszyscy mi to mówili... i wmówili :P
    Także na razie nasz dzidziuś "roboczo" został nazwany Antkiem :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Aleksander to piękne imię :) my używamy zdrobnienia Oluś lub Olek :)

Teraz jeszcze nie myślimy i imieniu, może w 5 miesiącu przysiądziemy i przelecimy kalendarz, tak jak z Olkiem zrobiliśmy :) Podoba mi się Tymoteusz , nie mylić z Tymonem, a dla dziewczynki Alicja, ale to nic konkretnego, jeszcze się nie zdecydowaliśmy :)Kiedyś chcieliśmy wszystkie dzieci na jedną litere nazywać, więc z Alicją by się zgadzało :)

a ja wczoraj od 10.00 bez neta byłam aż do dziś, normalnie odcięta od świata. Gratuluję udanych wizyt :) a dziś która pierwsza wizytuje?

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana..choć dla mnie to już nie taki ranek ;) cala noc jakas dziś ciezka była,nie dalam rady zasnąć.. Małż poszedł już kolo 20 bo na 3 do pracy,a ja po 22 dopiero się polozylam. Nie miałam co robic to jeszcze Go przebudziłam na male co nieco bo myslalam,ze potem zasne jak zabita bo tak czasem mam hehehe ;D zasnelismy ok 23,potem Małż mnie po 2 obudzil bo wstawal do pracy,potem znowu po 4 się obudziłam,potem o 5:30 i tak już lezalam w lozku.. dokumenty ukladalam hehe ;D jakas porazka ta noc.

Dzis wielki dzień musze kupic glazurę do łazienki...może tym się stresowałam.. Mialam wybrana już od początku w leroyu,ale znowu nie ma mebli w takim kolorze jak chce;/ I teraz musze znowu kolor glazury zmieniac do mebli...wrr porazka jakas,wogole co zaplanuje to wychodzi zupełnie co innego jeśli chodzi o kolory mebli,kuchni i glazury. Dobrze ze mam kupione już panele na podlodze i kolory farb na sciane..

A wogole to już od wczoraj mamy swoje mieszkanie:D Tak już prawnie zapisane :D dostaliśmy akt notarialny,nawet pojechaliśmy się przemeldować od razu,zostanie Nam tylko czekac na wyliczenie podatku z Urzedu i zajechać do US wypelnic aktualizacje. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:22

bella88 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzień nie zaczął się za fajnie, już przed 7 rano pokłóciłam się z mężem i zaraz jak pojechał do pracy to wzięłam się za robotę, w sumie przez to dostałam powera, Kuchnię już mam posprzątaną, włącznie z umyciem szafek i lodówki, śniadanko zjadłam i zaraz biorę się za salon a potem łazienka, odkurzanie, podłogi i obiad. To będzie mam nadzieję produktywny dzień :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wybraliśmy :) jak dziewczynka to Rozalka a jak chłopiec to Ignaś :)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro mowa o imionach to nasze typy to Marcelina dla dziewczynki, mąż się bardziej przy tym imieniu upiera, a ja sama nie mam innego pomysłu. A dla chłopca Remigiusz (Remik) lub Tobiasz (Tobi). :) Też nie jestem zwolenniczką dawania "topowych" imion, bo wtedy połowa dzieciaków nazywa się tak samo. :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera u mnie znowu wymioty :/ co drugi dzień normalnie...eh

U mnie wyprz w Biedrze to dla Corki kupiłam 3 pary butow,bluzke,2pary getrów i kurteczke przeciwdeszczowa ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski.

Ja po wczorajszej wizycie- z dzidzia wszytsko ok, skakala jak szalona na usg urosla 6,5 cm dostalam 2 zdjecia bo lekarzowi sie cos zle nacisnelo :)26 czerwca mam wizyte prywtanie ide z moim bo pypcia dostaje :P i usg juz przez brzuch, 12t6d ;)

http://naforum.zapodaj.net/1f33faee2999.jpg.html

Karola1990, justyna14, Hashija, kwiatakacji, bella88, Madzisek lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja chcę Leosia, ale Mój nie daje się namówić... :(
    mój też miał opory, ale jak zwykle przekonałam go :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. U mnie dzień nie zaczął się za fajnie, już przed 7 rano pokłóciłam się z mężem i zaraz jak pojechał do pracy to wzięłam się za robotę, w sumie przez to dostałam powera, Kuchnię już mam posprzątaną, włącznie z umyciem szafek i lodówki, śniadanko zjadłam i zaraz biorę się za salon a potem łazienka, odkurzanie, podłogi i obiad. To będzie mam nadzieję produktywny dzień :)
    Ja wczoraj miałam nieprzyjemny wieczór z mężem... trwa on do teraz dzięki czemu pojechał do pracy bez obiadu....
    U nas zawsze kłótnia zaczyna się o pieniądze... zawsze mam wypomniane,że nie pracuję..... chciałam iść do pracy ale zaszłam w ciążę... nigdy bym się nie spodziewała bo naprawdę nasz obecny syn powstał z jednego przytulańska.... czasami mam ochotę spakować się i wyjść......

f2w3dqk3jx49b2s0.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ