X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na pewno zrobie 3d :) .. Robicie może badania genetycznej czy sobie odpuszczacie?? Bo ja sie wlasnie zastanawiam czy jest sens.. Bo oczywiscie prenatalne zrobie :)

Anka1101 lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli po usg prenatalnym wyjda wskazania do testu pappa to oczywiscie zrobie :) Bez wskazan nie bede.

Anka1101, Chichibi lubią tę wiadomość

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w Zarze i takie cudne ubranka maja dla dzieci.
    Na szczescie nie mialam ze soba karty tylko troche gotowki na zalatwienie czegos wiec nie moglam jiczego kupic. Ale tak mnie juz korci ze szok :O

alicja_, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:48

Flakonik lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Na szczescie nie mialam ze soba karty tylko troche gotowki na zalatwienie czegos wiec nie moglam jiczego kupic. Ale tak mnie juz korci ze szok :O
    Flakonik ja się wczoraj napatrzyłam w h&m na ciuszki dla maluszkow :))

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Annielica fajnie ze wszystko ok.

Alicja a jak u ciebie? robilas kolejna bete ? kiedy masz kolejna wizyte u lekarza? Bo pisalas ze na dniach sie okaze wszystko

jutro rano na betę i od razu dzwonię do lekarza, a wizyta tak czy inaczej umówiona na piątek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Dzisiaj tempo jest ekspresowe hehe Ale Wam zazdroszczę tych wizyt...

No dzisiaj starsznie podgoniłyście :D
    zrobiłam tylko obiad a tu 3 strony już zapisane :D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko spojrzałam na siebie w lustro i wyglądam jak siedem nieszczesc normalnie... fryz byle jaki,nie pomalowana,oczy podkrążone, pryszcz na pryszczu,w rozciagnietym swetrze i szerokich dresach... bogini seksu normalnie :o

alicja_, Chichibi lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

miałam ostatnio to samo! Chodziłam i się zachwycałam tymi ubrankami ! <3

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale na nosie wyskoczył mi pryszcz.. Taki dosyć duży .. Moj Adam tak patrzy na mnie i patrzy, wiec mówie mu "wiem, strasznie wygladam " a on na to "nie wiedziałem, ze kobietą w ciąży wychodzą pryszcze" ,.. Nie wiem czemu ale mnie rozbawiło to.. Ta jego powaga hehe

Hashija lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest najlepsze,ze ja całkowicie o pracy zapomniałam :) w sumie po ciąży to już i tak nie mam do czego wracac bo umowa wygasa ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Nie wiem czemu ale na nosie wyskoczył mi pryszcz.. Taki dosyć duży .. Moj Adam tak patrzy na mnie i patrzy, wiec mówie mu "wiem, strasznie wygladam " a on na to "nie wiedziałem, ze kobietą w ciąży wychodzą pryszcze" ,.. Nie wiem czemu ale mnie rozbawiło to.. Ta jego powaga hehe
    Hehehe Mój mnie dziś rano podsumowal z piersiami ;) wstałam i On tak spojrzał,odslonil mi to i owo i zaniemowil i potem do mnie "ale one urosły..albo dawno ich nie widziałem" :P hehe ja tam nie widze,zeby mi akurat cycki urosły ale za to ogolnie jakas okragla nawet na buzi się zrobiłam..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:11

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Tez tak mam ale jeszcze się boje tez juz bym chciala biegac po sklepach i wybierac malutkie ciuszki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tydzien do wizyty. Mam nadzieje ze moj gin okaze sie w porzadku. Bo pierwszy raz do niego pojde. Poprzedni do ktorego chodzilam zajmowal sie glownie schorzeniami,leczeniem wiec wolalam poszukac kogos kto juz.ma.duze doswiadczenie z ciazarnymi.dobry sprzet,opinie itp :)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 10 lat chodze do tego samego ginekologa i mam nadzieje,ze nigdy nie bede musiala go zmieniać :) Jest na prawde w porządku...ale jeszcze 2 tyg do wizyty...niech ten czas szybciej zleci!

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się dołączam jako kolejna Grudniowa mamusia :) TP wg BBF 13 grudzień :) pierwszy pozytywny test 5 kwietnia 14 PO(prezencik na zajączka :) ) 16 PO HCG 679, jutro rano idę na kolejne żeby zobaczyć jak przyrost i zrobić odrazu TSH bo przy pierwszej ciąży miałam trochę podwyższone ale jakoś się obawiam tych wyników jutro. A tak wogóle to ja mam już 4 letnią córeczkę właśnie z grudnia :) nasz cudowny prezent choinkowy bo z 25 Grudnia i powiem wam, że grudzień to super miesiąc :)

iNso87, Flakonik, Madleine, alicja_ lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    No to ja się dołączam jako kolejna Grudniowa mamusia :) TP wg BBF 13 grudzień :) pierwszy pozytywny test 5 kwietnia 14 PO(prezencik na zajączka :) ) 16 PO HCG 679, jutro rano idę na kolejne żeby zobaczyć jak przyrost i zrobić odrazu TSH bo przy pierwszej ciąży miałam trochę podwyższone ale jakoś się obawiam tych wyników jutro. A tak wogóle to ja mam już 4 letnią córeczkę właśnie z grudnia :) nasz cudowny prezent choinkowy bo z 25 Grudnia i powiem wam, że grudzień to super miesiąc :)

Witaj i gratulacje! :* Trzymam kciuki za piekny przyrost :)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam ze grudzien to super miesiac jak kazdy inny. Strasznie wnerwia mnie jak ktos mowi ze nie chcialby rodzic w grudniu bo dziecko zawsze bedzie najmlodsze itp itd.
    Bez sensu takie gadanie. Mi tez tesciowa powiedziala ze moglismy jeszcze miesiac poczekac zeby bylo ze stycznia. Przemilczalam to chociaz mialam ochote cos ppwiedziec. Staralismy sie tak dlugo i naprawde glupota byloby wymyslanie sobie w jakim miesiacu urodzic.

Hashija, naox, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:

Gratulacje:) Ale nasze grono rośnie w szybkim tempie;)
    U nas grudzień to też będzie piękny miesiąc:) Przeprowadzka do własnego domku razem z dzidziusiem:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ