Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja w tej debacie na temat "problemu" dzieci z grudnia - wypowiem się jako "dziecko" z początku Stycznia. Nigdy nie czułam się jakaś lepsza, mądrzejsza, doroślejsza. Nikt nigdy nie zwracał uwagi na to - które dzieci są ze Stycznia, a które z końca roku. Nie ma się co obawiać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Hej dziewczyny,
Dopisuję się : termin porodu z OM 30 listopad z USG 1 grudnia.
Dzisiaj byłam u lekarza ,serduszko już było widoczne.
Z objawów jak większość : mdłości, senność , powiększone piersi:/- narzekam bo z natury nie są małe.
I jak ktoś wcześniej pytał - jestem z Krk.
Witaj i gratki :* super ze juz moglas zobaczec. Ja jestem wlasnie z Krakowa tez.
Kourtney, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKwiatakacji dopisalam cie na liste z TP na 30.11 wedlug Om bo tak masz tez suwak ustawiony
Jak cos tp pisz to zmienie.
Dziewczyny wy tez. Jak bedziecie chcialy zmienic TP bo np. na Usg wyjdzie inaczej to piszcieKourtney, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiech będzie z Om . Różnica praktycznie żadna:). Właśnie zastanawiałam się przed wizytą czy będzie coś widać czy nie - ale wszystko było widać dokładnie
następne podglądanie i wizyta za 6 tyg. Czy wy chodzicie do ginekologa częściej? To moja pierwsza ciąża więc nie bardzo mam pojęcie.
Było gdzieś pytanie odnosnie badań prenatalnych - tak ja ze względu na wiek i fakt, że to pierwsza ciąża rozważam/raczej zrobię takie badania.Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKwiatakacji a dlugo staraliscie sie o ciaze?
A do tego gina chodzisz prywatnie czy normalnie? Jakos.dlugo wydaje.mi sie 6tyg.ale przyznam ze tez nie mam pojecia co ile sie powinno chodzic
Jestem tez.ciekawa po ilu tyg kaze.mi przyjscKourtney, Blair lubią tę wiadomość
-
Hej hej
ja juz po wizycie, dopiero teraz mam czas więc piszę
Wszystko w porządku jest zarodek 9 mm z pęcherzykiem wiec wszystko okpoza tym nic mi nie może powiedzieć. Następną wizytę mam umówioną na 22 kwietnia i wtedy już bedziemy zakładać kartę i wtedy tez zleci badania. Dostałam jeszcze luteine bo powiedziałam że mam lekkie ciągnięcie w brzuchu. Mam ją brać wieczorem. Co do dżwigania to lekarz mówił żeby sie nie przejmować i zyć normalnie że jednorazowe przeniesienie 10 kg nie zaszkodzi ale żeby sie nie nadwyrężać i nie nosić tego dużo.
poza tym kawka i seksik nie zaszkodzi
zdjecie mamjutro postaram sie jakoś je tu wrzucić
Ogólnie jestem zadowolona chociaż widziałam po lekarzu ze tak naprawdę zacznie mnie traktować serio jak bedzie sedruszko. Ogólnie to się strasznie stresowałam samą wizytą bo nie czesto chodzę do ginekologa.
Ale dziś postówjutro muszę nadrobić
Flakonik, Hashija, nikicia86, m@rzenie, kwiatuszek83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWogóle się nie staraliśmy
Taka ciąża z zaskoczenia - wszyscy wokół straszyli nas problemami więc stwierdziliśmy, że zrezygnujemy z antykoncepcji i zaskoczyło za pierwszym razem.
Byłam prywatnie u ginekologa. Też mi się wydaje, że 6 tyg to długo, bo to już będzie to usg w 12 tyg. Dostałam skierowanie na wszystkie badania i mam wysłać wyniki mailem, gdyby coś było nie tak pani doktor da mi znać i umówimy wcześniejszą wizytę.Jak coś mnie będzie niepokoić to mam dzwonić o każdej porze dnia lub nocy, gdyby nie odbierała to mam jechać do szpitala.
Z zaleceń jakie dostałam to branie kwasu foliowego 1500mg codziennie, magneB6 3 razy dziennie i witaminy raz na 3 dni i powiedziała , że kawa absolutnie nie , seksik takTak , że widzę , że każdy lekarz ma swoją wizję.
nikicia86, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny