Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka1101 wrote:Ja słyszałam opinie ze lepiej się smarować np rano innym kremem a wieczór też innym lub rano kremem wieczór oliwka... Ja do 6 msc smarowalam brzuch sporadycznie później zaczęłam każdy dzień a i tak w 8msc wyszły mi rozstępy, ja to miałam ogromny brzuch, przytyłam 11kg ale tylko w brzuchu a synuś duży bo 3700g
Mi z kolei położne mówiły jak chodziłam do gina na wizyty, żebym broń boże nie smarowała się oliwkami bo wysusza mi skóre i wyjdzie jeszcze więcej rozstępów.
-
iNso87 wrote:Ja smarowałam od polowy ciąży pharmacerisem,przytylam 16kg,brzuch miałam ogromny a Mala moja urodzila się 4050g to jest Kolos
Jeśli chodzi o kremy to mi się wydaje,ze smarowanie czymkolwiek nic tu nie da bo jak maja wyjść rozstępy to i tak wyjda,mi wyszly 2tyg przed porodem i tak. to zależy wszystko od wielkości brzuchola.Jaką dużą córcie miałaś, urodziłaś naturalnie? Moja nawet 3 kg nie miała, taka kruszynka że ciuszki 56 były na nia za duże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:13
-
Madzisek wrote:Ja się w pierwszej ciąży smarowałam i tak jak Kwiatuszek dwa, trzy tygodnie przed porodem, brzuszek w całej dolnej części i po bokach pokrył się rozstępami, więc jak dla mnie nie ma reguły, jak mają wyjść to i tak wyjdą, ja teraz będę tylko zwykłych balsamów używać i oliwki dla dzieci, żeby skóra była dobrze nawilżona i elastyczna
-
kwiatuszek83 wrote:O kurcze, jaki duży synuś
Mi z kolei położne mówiły jak chodziłam do gina na wizyty, żebym broń boże nie smarowała się oliwkami bo wysusza mi skóre i wyjdzie jeszcze więcej rozstępów.
-
Niestety Dziewczyny miałam cesarkę,parcie miałam ale niestety rozwarcia brak,taka komplikacja. Myslalam i tak,ze tam wszystkich pozabijam po polnocy wody mi odeszly a dopiero o 19:45 cesarkę zrobili:/ szczęście,ze mala się nie udusila:/ i miała 10pkt.
-
m@rzenie wrote:W ogóle to powiem Wam, że ja teraz bardziej boję się niż w pierwszej ciąży... Jak urodziłam moją małą to powiedziałam do męża, że absolutnie nigdy więcej nie zajdę w ciąże:-)ale oczywiście szybko o tym zapomniałam
Ja też tak mówiłamAle pierwszy poród mimo że zaczęłam rodzić siłami natury, miałam już 10cm rozwarcia i skurcze parte to i tak skończył się CC, więc teraz mam duuuża nadzieje że tez będę mogła mieć CC.
Ale ciesze sie bo wiem przez to jak wygląda poród Sn i CCWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:19
-
kwiatuszek83 wrote:Ja też tak mówiłam
Ale pierwszy poród mimo że zaczęłam rodzić siłami natury, miałam już 10cm rozwarcia i skurcze parte to i tak skończył się CC, więc teraz mam duuuża nadzieje że tez będę mogła mieć CC.
-
nick nieaktualnyDziewczyny wy przynajmniej wiecie, że macie skłonności do rozstępów to możecie sobie kremy darować. U mnie to pierwsza ciąża więc jeśli mam choć kilka procent szans, że dzięki kremom ich uniknę to wolę nie ryzykować. Takie pieniądze to nie majątek a jednak rozstępy to pamiątka na całe życie. A jeśli się pojawią przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko by ich uniknąć.
-
m@rzenie wrote:A czemu musiałaś mieć cesarkę?
Od razu godzine po CC dali mi małą i już przy mnie była cały czas, a ja się czułam tak super że po 3 dniach już wyszłam ze szpitala
-
Dla mnie cc zle się kojarzy bo zanim to wszystko zaczeli to przeszłam takie bole potem jakies zawroty glowy otem na tym stole już na cc to normalnie rece same mi drzaly i skakaly,bylam jakas porpsotu otepiala. Szczescie,ze to było wieczorem i zaraz po,zasnelam do rana. Najgorsze te znieczulenie miejscowe,ze nog się nie czuje..draznilo mnie to strasznie. Zanim wstałam z tego lozka to tez ze dwa dni minely bo wszystko mnie bolało i się balam. Pamietam jeszcze jak polozna mnie zjeba**,ze ja nie powinnam tyle lezec,ze du** ruszyc już do łazienki się umyc itp. itd. Tez po Niej wtedy równo pojechałam,co za babsztyl!
-
annielica wrote:Dziewczyny wy przynajmniej wiecie, że macie skłonności do rozstępów to możecie sobie kremy darować. U mnie to pierwsza ciąża więc jeśli mam choć kilka procent szans, że dzięki kremom ich uniknę to wolę nie ryzykować. Takie pieniądze to nie majątek a jednak rozstępy to pamiątka na całe życie. A jeśli się pojawią przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko by ich uniknąć.
-
m@rzenie wrote:Anka, Inso a rodziłyście naturalnie?
Tak ja rodziłam naturalnie
I mimo że synek duży to mogła bym rodzic co rok ale chodzenie w ciąży to dla mnie meczarnia... -
iNso87 wrote:Dla mnie cc zle się kojarzy bo zanim to wszystko zaczeli to przeszłam takie bole potem jakies zawroty glowy otem na tym stole już na cc to normalnie rece same mi drzaly i skakaly,bylam jakas porpsotu otepiala. Szczescie,ze to było wieczorem i zaraz po,zasnelam do rana. Najgorsze te znieczulenie miejscowe,ze nog się nie czuje..draznilo mnie to strasznie. Zanim wstałam z tego lozka to tez ze dwa dni minely bo wszystko mnie bolało i się balam. Pamietam jeszcze jak polozna mnie zjeba**,ze ja nie powinnam tyle lezec,ze du** ruszyc już do łazienki się umyc itp. itd. Tez po Niej wtedy równo pojechałam,co za babsztyl!