X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Ja słyszałam opinie ze lepiej się smarować np rano innym kremem a wieczór też innym lub rano kremem wieczór oliwka... Ja do 6 msc smarowalam brzuch sporadycznie później zaczęłam każdy dzień a i tak w 8msc wyszły mi rozstępy, ja to miałam ogromny brzuch, przytyłam 11kg ale tylko w brzuchu a synuś duży bo 3700g :)
    O kurcze, jaki duży synuś :) Mi z kolei położne mówiły jak chodziłam do gina na wizyty, żebym broń boże nie smarowała się oliwkami bo wysusza mi skóre i wyjdzie jeszcze więcej rozstępów.

pg7sjgt.png[/url

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja smarowałam od polowy ciąży pharmacerisem,przytylam 16kg,brzuch miałam ogromny a Mala moja urodzila się 4050g to jest Kolos ;)
    Jeśli chodzi o kremy to mi się wydaje,ze smarowanie czymkolwiek nic tu nie da bo jak maja wyjść rozstępy to i tak wyjda,mi wyszly 2tyg przed porodem i tak. to zależy wszystko od wielkości brzuchola.
    Mi też wyszły dopiero 2 tygodnie przed porodem, a tak juz sie cieszyłam że nie mam rozstępów :) Jaką dużą córcie miałaś, urodziłaś naturalnie? Moja nawet 3 kg nie miała, taka kruszynka że ciuszki 56 były na nia za duże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:13

pg7sjgt.png[/url
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, Inso a rodziłyście naturalnie?
    Moja miała 2980 i chyba więcej bym nie dała rady urodzić ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja się w pierwszej ciąży smarowałam i tak jak Kwiatuszek dwa, trzy tygodnie przed porodem, brzuszek w całej dolnej części i po bokach pokrył się rozstępami, więc jak dla mnie nie ma reguły, jak mają wyjść to i tak wyjdą, ja teraz będę tylko zwykłych balsamów używać i oliwki dla dzieci, żeby skóra była dobrze nawilżona i elastyczna
    Dokladnie,ja tez daruje sobie wyrzucanie kasy w bloto,za te 150zl to ja dla Malego/Malej cos kupie;) oliwka najzwyklejsza

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek83 wrote:
    O kurcze, jaki duży synuś :) Mi z kolei położne mówiły jak chodziłam do gina na wizyty, żebym broń boże nie smarowała się oliwkami bo wysusza mi skóre i wyjdzie jeszcze więcej rozstępów.
    Co za glupota,przeciez oliwka nawilza. Moja siostra stosowala i miała dość duzy brzuch tez i nic nie ma,zadnego rozstępu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo wszystko spróbuję a nóż widelec pomoże:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to powiem Wam, że ja teraz bardziej boję się niż w pierwszej ciąży... Jak urodziłam moją małą to powiedziałam do męża, że absolutnie nigdy więcej nie zajdę w ciąże:-)ale oczywiście szybko o tym zapomniałam ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak nastraszyły ta Oliwką że bałam się jej używać. Do smarowania dziecka tez mi nie kazały. Mówiły że to przeżytek i tak naprawdę wysusza skóra a nie nawilża. A jak jest naprawdę to nie wiem, bo zrezygnowałam z jej stosowania.

pg7sjgt.png[/url
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Dziewczyny miałam cesarkę,parcie miałam ale niestety rozwarcia brak,taka komplikacja. Myslalam i tak,ze tam wszystkich pozabijam po polnocy wody mi odeszly a dopiero o 19:45 cesarkę zrobili:/ szczęście,ze mala się nie udusila:/ i miała 10pkt.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:12

3i499vvjv3ex36x6.png

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    W ogóle to powiem Wam, że ja teraz bardziej boję się niż w pierwszej ciąży... Jak urodziłam moją małą to powiedziałam do męża, że absolutnie nigdy więcej nie zajdę w ciąże:-)ale oczywiście szybko o tym zapomniałam ;-)

Ja też tak mówiłam :) Ale pierwszy poród mimo że zaczęłam rodzić siłami natury, miałam już 10cm rozwarcia i skurcze parte to i tak skończył się CC, więc teraz mam duuuża nadzieje że tez będę mogła mieć CC.
    Ale ciesze sie bo wiem przez to jak wygląda poród Sn i CC :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:19

pg7sjgt.png[/url
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek83 wrote:
    Ja też tak mówiłam :) Ale pierwszy poród mimo że zaczęłam rodzić siłami natury, miałam już 10cm rozwarcia i skurcze parte to i tak skończył się CC, więc teraz mam duuuża nadzieje że tez będę mogła mieć CC.
    A czemu musiałaś mieć cesarkę?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy przynajmniej wiecie, że macie skłonności do rozstępów to możecie sobie kremy darować. U mnie to pierwsza ciąża więc jeśli mam choć kilka procent szans, że dzięki kremom ich uniknę to wolę nie ryzykować. Takie pieniądze to nie majątek a jednak rozstępy to pamiątka na całe życie. A jeśli się pojawią przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko by ich uniknąć.

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to Annielica:) Myślę dokładnie tak samo jak Ty:)

m3sxdqk392yfxb7n.png

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    A czemu musiałaś mieć cesarkę?
    Mimo skurczów partych i 10cm rozwarcia cócia nadal nie chciała wyjść. Okazało się że miała źle ustawioną główkę. Szybko mnie wzięli na stół, nawet miałam całkowite uśpienie. Ale powiem Wam, że jak dla mnie to CC było wybawieniem :) Od razu godzine po CC dali mi małą i już przy mnie była cały czas, a ja się czułam tak super że po 3 dniach już wyszłam ze szpitala :)

pg7sjgt.png[/url
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie cc zle się kojarzy bo zanim to wszystko zaczeli to przeszłam takie bole potem jakies zawroty glowy otem na tym stole już na cc to normalnie rece same mi drzaly i skakaly,bylam jakas porpsotu otepiala. Szczescie,ze to było wieczorem i zaraz po,zasnelam do rana. Najgorsze te znieczulenie miejscowe,ze nog się nie czuje..draznilo mnie to strasznie. Zanim wstałam z tego lozka to tez ze dwa dni minely bo wszystko mnie bolało i się balam. Pamietam jeszcze jak polozna mnie zjeba**,ze ja nie powinnam tyle lezec,ze du** ruszyc już do łazienki się umyc itp. itd. Tez po Niej wtedy równo pojechałam,co za babsztyl!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny wy przynajmniej wiecie, że macie skłonności do rozstępów to możecie sobie kremy darować. U mnie to pierwsza ciąża więc jeśli mam choć kilka procent szans, że dzięki kremom ich uniknę to wolę nie ryzykować. Takie pieniądze to nie majątek a jednak rozstępy to pamiątka na całe życie. A jeśli się pojawią przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko by ich uniknąć.
    Racja. JA mimo że miałam rozstępy i taka będę teraz smarowała się czym tylko będe mogła żeby ich uniknąć. Mam też nadzieje, że pomogą mi te smarowidła na te stare rozstępy.

pg7sjgt.png[/url
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Anka, Inso a rodziłyście naturalnie?

Tak ja rodziłam naturalnie :)
    I mimo że synek duży to mogła bym rodzic co rok ale chodzenie w ciąży to dla mnie meczarnia...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dla mnie cc zle się kojarzy bo zanim to wszystko zaczeli to przeszłam takie bole potem jakies zawroty glowy otem na tym stole już na cc to normalnie rece same mi drzaly i skakaly,bylam jakas porpsotu otepiala. Szczescie,ze to było wieczorem i zaraz po,zasnelam do rana. Najgorsze te znieczulenie miejscowe,ze nog się nie czuje..draznilo mnie to strasznie. Zanim wstałam z tego lozka to tez ze dwa dni minely bo wszystko mnie bolało i się balam. Pamietam jeszcze jak polozna mnie zjeba**,ze ja nie powinnam tyle lezec,ze du** ruszyc już do łazienki się umyc itp. itd. Tez po Niej wtedy równo pojechałam,co za babsztyl!
    Ja już godzine po cc dostałam małą do ręki, mimo że była to noc. I musiałam się nią już sama opiekować. Wstałam już kilka godzin później. Jak widać każdy przechodzi to inaczej :)

pg7sjgt.png[/url
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:12

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ