X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Kremami starych rozstępów się nie da pozbyć... ale widziałam u kosmetyczki jak dziewczyna robiła sobie serie zabiegów mikrodermabrazji na brzusiu i mówiła, że na prawdę super efekt to u niej dało ;-)
    Wiem, że nie da sie pozbyć, ale mam nadzieję że chociaż ciutkę będa lepiej wyglądały :)

pg7sjgt.png[/url
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie wspominam poród, ale chyba cc bałabym się bardziej ;-) jakos przeraża mnie myśl, że mnie pokroją ;-)

halwaya lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to panicznie boje się cc, tak teraz mam przeczucie ze mogą u mnie w brzuszku być bliźniaki i jak tylko by się dało to nawet bliźniaki chciała bym rodzic naturalnie :)

halwaya lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Ja za to panicznie boje się cc, tak teraz mam przeczucie ze mogą u mnie w brzuszku być bliźniaki i jak tylko by się dało to nawet bliźniaki chciała bym rodzic naturalnie :)
    A skąd takie przeczucie? :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam powiem, że ja bardziej niż samego porodu bałam się nacięcia krocza, ale nic nie czułam ale potem to szycie.... uł ła... chyba to było najgorsze, a sam poród wiadomo że boli ale mam dobre wspomnienia, może dlatego że u mnie bardzo szybko poszło, o 19.30 wylądowałam na izbie przyjęć a o 22.30 było po wszystkim, marzę o drugim takim porodzie, ale czas pokaże...

1usap07w9hybl9h9.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    A skąd takie przeczucie? :-)

To moja 4 ciąża, w rodzinie męża bliźniaki, i bardzo szybko mnie mdłości dopadly bo tydzień przed @, i test 2dni przed @ wyszedł bardzo wyraźnie...
    Jeszcze nie mam terminu ale jak zobaczę na usg jedno dziecko to poczuje ogromną ulgę :-)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    To moja 4 ciąża, w rodzinie męża bliźniaki, i bardzo szybko mnie mdłości dopadly bo tydzień przed @, i test 2dni przed @ wyszedł bardzo wyraźnie...
    Jeszcze nie mam terminu ale jak zobaczę na usg jedno dziecko to poczuje ogromną ulgę :-)
    Czyli nie chciałabyś bliźniaków? ja zawsze chciałam, w rodzinie męża nawet trojaczki były :-)
    Ale u mnie jeden pęcherzyk, czyli raczej 1 dzidzia ;-)

Anka1101 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:

A robiłaś bete? Podobno jak b.duża to tez mozna poznac że moga być bliźniaki

Anka1101 lubi tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rzenia jak by były to bym się cieszyła ale nie wyobrażam sobie tego mam już 1,5 rocznego synka, mieszkamy za granicą i nie miał kto wy mi przy 3 małych dzieci pomoc...
    Kwiatuszek nie robiłam bo tutaj w de o takim badaniu nie słyszałam, poczekam jeszcze, chce się na przyszły tydzień umówić na wizytę to się wszystkiego dowiem :-)

kwiatuszek83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana w lazience :( Mdli mnie masakrycznie

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem tak slaba ze cmi mi sie w oczach jak tylko wstaje

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Flakonik uważaj na siebie, żebyś się nie odwodniła... Jesz coś w ogóle?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak masz tak uporczywe wymioty to idź lepiej do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:49

• lips Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje maleństwo :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/5784414/808076/usg-5-tydzien.jpg

Flakonik, iNso87, kwiatuszek83, Hashija, m@rzenie, Anka1101, halwaya, ilonia1984 lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    ja też bym poszła do lekarza po jakieś prochy, u mnie pomogła trochę witamina B, nudności były mniej uporczywe.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ale kruszynka:)

Flakonik uważaj na siebie jeśli by się dało to na jeden dzień mogę zabrać Twoje dolegliwości, żebyś sobie odpoczęła.

Być może u mnie mdłości jeszcze się pojawią albo i nie;)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie boje brac jakie kolwiek lekarstwa ze to zaszkodzi dziecku

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz napewno zapisze ci takie, które nie zaszkodzą dziecku. A gorzej będzie jak się odwodnisz.....

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zwrocilam swoje sniadanie :/ kurde zaczyna się i u mnie :(

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik idż do lekarza. Są leki powstrzymujące wymioty, które nie zaszkodzą dziecku ale to lekarz musi Ci je przepisać. Mi powiedziała, że się cieszy , że mam mdłości , bo to dobrze - jakoś mnie to cieszy mniej :) powiedziała że nie muszę jeść więcej - mogę nawet mniej , bo natura to tak skonstruowała , że sobie poradzi - bylebym dużo wody piła. I jak sobie zrobie kanapke, to nie całą naraz tylko 2 gryzy co pół godziny - porcja na tyle mała , że z głodu nie umrę a zwrócić nie powinnam.
    Ja chodzę do dr Marcinek.
    Smaruję się Eucerinem na rozstępy i mustelą do biustu.
    U mnie dzisiaj mdłości mniejsze - może dlatego, że się porządnie wyspałam, a spać mogę cały czas.

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ