X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Kremami starych rozstępów się nie da pozbyć... ale widziałam u kosmetyczki jak dziewczyna robiła sobie serie zabiegów mikrodermabrazji na brzusiu i mówiła, że na prawdę super efekt to u niej dało ;-)
    Wiem, że nie da sie pozbyć, ale mam nadzieję że chociaż ciutkę będa lepiej wyglądały :)

pg7sjgt.png[/url
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie wspominam poród, ale chyba cc bałabym się bardziej ;-) jakos przeraża mnie myśl, że mnie pokroją ;-)

halwaya lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to panicznie boje się cc, tak teraz mam przeczucie ze mogą u mnie w brzuszku być bliźniaki i jak tylko by się dało to nawet bliźniaki chciała bym rodzic naturalnie :)

halwaya lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Ja za to panicznie boje się cc, tak teraz mam przeczucie ze mogą u mnie w brzuszku być bliźniaki i jak tylko by się dało to nawet bliźniaki chciała bym rodzic naturalnie :)
    A skąd takie przeczucie? :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam powiem, że ja bardziej niż samego porodu bałam się nacięcia krocza, ale nic nie czułam ale potem to szycie.... uł ła... chyba to było najgorsze, a sam poród wiadomo że boli ale mam dobre wspomnienia, może dlatego że u mnie bardzo szybko poszło, o 19.30 wylądowałam na izbie przyjęć a o 22.30 było po wszystkim, marzę o drugim takim porodzie, ale czas pokaże...

1usap07w9hybl9h9.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    A skąd takie przeczucie? :-)

To moja 4 ciąża, w rodzinie męża bliźniaki, i bardzo szybko mnie mdłości dopadly bo tydzień przed @, i test 2dni przed @ wyszedł bardzo wyraźnie...
    Jeszcze nie mam terminu ale jak zobaczę na usg jedno dziecko to poczuje ogromną ulgę :-)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    To moja 4 ciąża, w rodzinie męża bliźniaki, i bardzo szybko mnie mdłości dopadly bo tydzień przed @, i test 2dni przed @ wyszedł bardzo wyraźnie...
    Jeszcze nie mam terminu ale jak zobaczę na usg jedno dziecko to poczuje ogromną ulgę :-)
    Czyli nie chciałabyś bliźniaków? ja zawsze chciałam, w rodzinie męża nawet trojaczki były :-)
    Ale u mnie jeden pęcherzyk, czyli raczej 1 dzidzia ;-)

Anka1101 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:

A robiłaś bete? Podobno jak b.duża to tez mozna poznac że moga być bliźniaki

Anka1101 lubi tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rzenia jak by były to bym się cieszyła ale nie wyobrażam sobie tego mam już 1,5 rocznego synka, mieszkamy za granicą i nie miał kto wy mi przy 3 małych dzieci pomoc...
    Kwiatuszek nie robiłam bo tutaj w de o takim badaniu nie słyszałam, poczekam jeszcze, chce się na przyszły tydzień umówić na wizytę to się wszystkiego dowiem :-)

kwiatuszek83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana w lazience :( Mdli mnie masakrycznie

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem tak slaba ze cmi mi sie w oczach jak tylko wstaje

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Flakonik uważaj na siebie, żebyś się nie odwodniła... Jesz coś w ogóle?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak masz tak uporczywe wymioty to idź lepiej do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:49

• lips Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje maleństwo :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/5784414/808076/usg-5-tydzien.jpg

Flakonik, iNso87, kwiatuszek83, Hashija, m@rzenie, Anka1101, halwaya, ilonia1984 lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    ja też bym poszła do lekarza po jakieś prochy, u mnie pomogła trochę witamina B, nudności były mniej uporczywe.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ale kruszynka:)

Flakonik uważaj na siebie jeśli by się dało to na jeden dzień mogę zabrać Twoje dolegliwości, żebyś sobie odpoczęła.

Być może u mnie mdłości jeszcze się pojawią albo i nie;)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie boje brac jakie kolwiek lekarstwa ze to zaszkodzi dziecku

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz napewno zapisze ci takie, które nie zaszkodzą dziecku. A gorzej będzie jak się odwodnisz.....

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zwrocilam swoje sniadanie :/ kurde zaczyna się i u mnie :(

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik idż do lekarza. Są leki powstrzymujące wymioty, które nie zaszkodzą dziecku ale to lekarz musi Ci je przepisać. Mi powiedziała, że się cieszy , że mam mdłości , bo to dobrze - jakoś mnie to cieszy mniej :) powiedziała że nie muszę jeść więcej - mogę nawet mniej , bo natura to tak skonstruowała , że sobie poradzi - bylebym dużo wody piła. I jak sobie zrobie kanapke, to nie całą naraz tylko 2 gryzy co pół godziny - porcja na tyle mała , że z głodu nie umrę a zwrócić nie powinnam.
    Ja chodzę do dr Marcinek.
    Smaruję się Eucerinem na rozstępy i mustelą do biustu.
    U mnie dzisiaj mdłości mniejsze - może dlatego, że się porządnie wyspałam, a spać mogę cały czas.

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ