X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A usg połowkowe mam u swojego w 21t3d. Natomiast wcześniej zrobię w Lublinie 4d dla mamy i siostry i ciekawa właśnie jestem czy na tym też zrobią takie szczegółowe badania. Z tego co czytalam to gdzieniegdzie robią. Ciekawe jak w luxmedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 17:00

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja bym tez chetnie gdzies wyjechala ale nici z tego

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na zgage?

• bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na zgage?

Niestety nie pomogę bo póki co na szczęście nie mam zgagi :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze mnie dzis taka dopadla ze ciezko wytrzymac :)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie czytam książkę W oczekiwaniu na dziecko i piszą o zgadze :-) tak więc z domowych sposobów proponują szklankę ciepłego mleka z łyżka stołową miodu, garść migdałów lub świeża albo suszona papaje. Dobrym sposobem jest też zucie gumy bez cukru przez pół godziny. Tylko nie mietowej. A z leków Rennie.

A tak z ciekawostek badania wykazały że hormony odpowiedzialne za zgage wywołują wzrost włosów u dziecka :-D

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zagagę dobrze jest Też zjeść łyżkę śmietany. Testowałam w pierwszej ciąży ale mi niestety nawet rennie pomagało tylko na 10 minut takie Zgagi mnie dopadały. Ciekawe czy tym Razem mnie ominą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 19:08

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    My wybralismy ten http://www.meblik.pl/kolekcja/orchidea/
    z rozowymi zdobieniami

Flakonik piekne sa :-) typowo dziewczynowe :-) my zastanawiamy sie nad kolekcja fiori- zwykle biale. Poki co szukam tez czegos w miejscowych sklepach.

Ja zgagi poki co nie mam na cale szczescie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 ja w pierwszej ciazy robilam usg 4D w Lublinie w luxmedzie na Zwycieskiej, tylko ze byl ok 30 tydz bo akurat tak bylam w Pl, lekarz wszystko sprawdzil dokaldnie,wszystkie ukaldy, wszystko tlumaczyl :) teraz mam wizyte umowiona tez w luxmedzie na 8 lipca, ale na Radziwilowskiej i bede robic 4D, bo jak narazie nie mam w planach pozniejszej wizyty w Pl,ale nie wykluczam :) i to bedzie 17 tydzien i mam nadziej, ze lekarz powie kto sie zadomowil w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 20:54

bella88 lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    bella88 ja w pierwszej ciazy robilam usg 4D w Lublinie w luxmedzie na Zwycieskiej, tylko ze byl ok 30 tydz bo akurat tak bylam w Pl, lekarza wszystko sprawdzil dokaldnie,wszystkie ukaldy, wszystko tlumaczyl :) teraz mam wizyte umowiona tez w luxmedzie na 8 lipca, ale na Radziwilowskiej i bede robic 4D, bo jak narazie nie mam w planach pozniejszej wizyty w Pl,ale nie wykluczam :) i to bedzie 17 tydzien i mam nadziej, ze lekarz powie kto sie zadomowil w brzuszku :)
    Bardzo mnie to cieszy :-) juz nie mogę się doczekać :-) też właśnie chciałam potwierdzić płeć bo już będzie widać bardziej, chyba ze znowu zawinie pepowine za nóżke :-P

pati_zuzia lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te mebelki :) mnie by się tam podobały te z rybkami dla chłopca i fajnie by pasowały bo pusty pokój mamy pomalowany na zielono :) i byłyby na dłużej bo potem można inne łóżko dokupić czy biurko. Tylko strasznie drogie, kurde nasze łoże małżeńskie w agacie było tańsze niż to lozeczko hihi :) też bym już chętnie coś kupiła żeby jakos wydatki rozłożyć, pokaże mężowi zobaczymy co powie aaaa no i musi się płeć na 100% potwierdzić bo ostatnio było na 70, ale jak marzylam o dziewczynce tak teraz się już tak zwiazalam z Antosiem że mam nadzieję że już zostanie syneczek :)

Byliśmy dziś na wycieczce w ustroniu i jestem wykończona IDE zaraz spać bo rano do pracy :(

Masakra, jeszcze dwa wesela mnie czekają w tym roku i myśl o tym w czym pojde spędza mi sennz powiek :P a wogole depresja mnie dziś dopadła czuje się wielka grubą i brzydka :(:(:(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:39

alicja_, justyna14, bella88, zai2014, Pchelkaa, Karola1990, Madzisek, madzi4aam, Flakonik lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja ide dziś na wizyte o 10:)
    Co do USG polowkowego już pisałam,ja ide 20.07 (20t5d)prywatnie a na nfz pewnie mnie dziś skieruje do drugiego lekarza.

edit
    na silna zgage ja szukałam tego leku w 3 aptekach Refluxin M ale niestety nie znalazłam i brałam rennie,potem już zgaga przestala mi tak dokuczać dlatego już tego pierwszego leku nie kupowałam ale slyszalam,ze jest bardzo dobry i ma dobry smak bananowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 07:59

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja dziś też wizytuje ale bez usg, na 17 mam.

Ja na zgage, którą miałam zazwyczaj przed snem wieczorem brałam rennie a potem wypijałam szklankę zimnego mleka. Mi pomagało, ale ja silnych zgag nie miałam.

edit. Muszę pochwalić mojego synka, od wczoraj zaczął nam wstawać przy meblach :) Zdolniacha :) ale teraz już go nawet na moment spuścić z oka nie mogę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:17

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i witam się w 16 tygodniu :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!:)
    Jutro zaczynam 19 tydzień… jak to leci….!

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś!

Powiedzcie proszę jak Wasza waga? Ile macie kg do przodu/ile powinno być?

zai2014 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Witam dziewczyny!:)
    Jutro zaczynam 19 tydzień… jak to leci….!

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś!

Powiedzcie proszę jak Wasza waga? Ile macie kg do przodu/ile powinno być?
    Ala ja Ci powiem wieczorem po wizycie bo akurat będą mnie ważyć :) domowa trochę inaczej mi pokazuje, ale mam nadzieje, że więcej niż 1 kg nie przytyłam.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w miare w miejscu stoi poki co na szczęście bo i tak jest o wiele za dużo :/ a ile powinno być myślę że na naszym etapie nie więcej niż 3-4 kg powinno być chyba

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ja tez Ci powiem wieczorem wedlug wagi domowej +4kg.
    Acikk no drogie te meble, bo szafa za 2000zl, to za szafe na wymiar z przesuwanymi drzwiami z lustrami zaplacilismy 1600zl:-) no ale te mebelki sa sliczne, jesli znajdziemy cos podobnego w miejscowych sklepach i tanszego to sie zdecydujemy na te tansze :-) mi sie marzy biale lozeczko z szuflada na dole, na allegro mozna kupic juz za ok 400-500 zl.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też oglądałam na allegro :)
    Wogóle wczoraj mieliśmy z mężem wieczorem w łóżku burzliwą dyskusje na ten temat, skonczyło się na tym że o północy wstaliśmy wzięliśmy metr i zaczęliśmy mierzyć ha ha zamiast spać :D
    I o to do czego doszliśmy - zamieniamy pokoje :P - My idziemy z sypialnią do większego a dziecku zostawiamy mniejszy - ten w którym mamy teraz sypialnię :)
    Nie ma to jak se pozmieniac mieszkanie w którym mieszkamy niecałe pół roku :D
    I teraz mam dylemat - bo stwierdziłam że nie będę na razie kupowac mebelków jako tako do dziecka bo w tym pokoju będzie wielka szafa bo my sobie dokupimy dużą pod komplet tych mebli co mamy w sypialni.
    No i w każdym razie ta szafa jest w kolorze wenge. Stwierdziłam, że urządzimy pokój jak dziecko już wyjdzie z małego łóżeczka i wtedy tą dużą szafe sie wywali a kupi meble już wszystkie do dziecka z kompletu :D
    I teraz mam dylemat ha ha
    Bo łóżeczko na początku będzie w naszej sypialni dopóki mały będzie się budził dużo w nocy a jak już mniej to chcemy by spał w swoim pokoju żeby się przyzwyczail od razu za małego.
    I nie wiem czy kupić łóżeczko w kolorze pasującym mi do sypialni czy pasującym do tej szafy która będzie w jego pokoju :D? Ha ha ale zamieszałam, doradźcie coś dziewczyny :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ