WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A usg połowkowe mam u swojego w 21t3d. Natomiast wcześniej zrobię w Lublinie 4d dla mamy i siostry i ciekawa właśnie jestem czy na tym też zrobią takie szczegółowe badania. Z tego co czytalam to gdzieniegdzie robią. Ciekawe jak w luxmedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 17:00

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja bym tez chetnie gdzies wyjechala ale nici z tego

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na zgage?

• bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby na zgage?

Niestety nie pomogę bo póki co na szczęście nie mam zgagi :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze mnie dzis taka dopadla ze ciezko wytrzymac :)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie czytam książkę W oczekiwaniu na dziecko i piszą o zgadze :-) tak więc z domowych sposobów proponują szklankę ciepłego mleka z łyżka stołową miodu, garść migdałów lub świeża albo suszona papaje. Dobrym sposobem jest też zucie gumy bez cukru przez pół godziny. Tylko nie mietowej. A z leków Rennie.

A tak z ciekawostek badania wykazały że hormony odpowiedzialne za zgage wywołują wzrost włosów u dziecka :-D

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zagagę dobrze jest Też zjeść łyżkę śmietany. Testowałam w pierwszej ciąży ale mi niestety nawet rennie pomagało tylko na 10 minut takie Zgagi mnie dopadały. Ciekawe czy tym Razem mnie ominą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 19:08

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    My wybralismy ten http://www.meblik.pl/kolekcja/orchidea/
    z rozowymi zdobieniami

Flakonik piekne sa :-) typowo dziewczynowe :-) my zastanawiamy sie nad kolekcja fiori- zwykle biale. Poki co szukam tez czegos w miejscowych sklepach.

Ja zgagi poki co nie mam na cale szczescie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 ja w pierwszej ciazy robilam usg 4D w Lublinie w luxmedzie na Zwycieskiej, tylko ze byl ok 30 tydz bo akurat tak bylam w Pl, lekarz wszystko sprawdzil dokaldnie,wszystkie ukaldy, wszystko tlumaczyl :) teraz mam wizyte umowiona tez w luxmedzie na 8 lipca, ale na Radziwilowskiej i bede robic 4D, bo jak narazie nie mam w planach pozniejszej wizyty w Pl,ale nie wykluczam :) i to bedzie 17 tydzien i mam nadziej, ze lekarz powie kto sie zadomowil w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 20:54

bella88 lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    bella88 ja w pierwszej ciazy robilam usg 4D w Lublinie w luxmedzie na Zwycieskiej, tylko ze byl ok 30 tydz bo akurat tak bylam w Pl, lekarza wszystko sprawdzil dokaldnie,wszystkie ukaldy, wszystko tlumaczyl :) teraz mam wizyte umowiona tez w luxmedzie na 8 lipca, ale na Radziwilowskiej i bede robic 4D, bo jak narazie nie mam w planach pozniejszej wizyty w Pl,ale nie wykluczam :) i to bedzie 17 tydzien i mam nadziej, ze lekarz powie kto sie zadomowil w brzuszku :)
    Bardzo mnie to cieszy :-) juz nie mogę się doczekać :-) też właśnie chciałam potwierdzić płeć bo już będzie widać bardziej, chyba ze znowu zawinie pepowine za nóżke :-P

pati_zuzia lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te mebelki :) mnie by się tam podobały te z rybkami dla chłopca i fajnie by pasowały bo pusty pokój mamy pomalowany na zielono :) i byłyby na dłużej bo potem można inne łóżko dokupić czy biurko. Tylko strasznie drogie, kurde nasze łoże małżeńskie w agacie było tańsze niż to lozeczko hihi :) też bym już chętnie coś kupiła żeby jakos wydatki rozłożyć, pokaże mężowi zobaczymy co powie aaaa no i musi się płeć na 100% potwierdzić bo ostatnio było na 70, ale jak marzylam o dziewczynce tak teraz się już tak zwiazalam z Antosiem że mam nadzieję że już zostanie syneczek :)

Byliśmy dziś na wycieczce w ustroniu i jestem wykończona IDE zaraz spać bo rano do pracy :(

Masakra, jeszcze dwa wesela mnie czekają w tym roku i myśl o tym w czym pojde spędza mi sennz powiek :P a wogole depresja mnie dziś dopadła czuje się wielka grubą i brzydka :(:(:(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:39

alicja_, justyna14, bella88, zai2014, Pchelkaa, Karola1990, Madzisek, madzi4aam, Flakonik lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja ide dziś na wizyte o 10:)
    Co do USG polowkowego już pisałam,ja ide 20.07 (20t5d)prywatnie a na nfz pewnie mnie dziś skieruje do drugiego lekarza.

edit
    na silna zgage ja szukałam tego leku w 3 aptekach Refluxin M ale niestety nie znalazłam i brałam rennie,potem już zgaga przestala mi tak dokuczać dlatego już tego pierwszego leku nie kupowałam ale slyszalam,ze jest bardzo dobry i ma dobry smak bananowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 07:59

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja dziś też wizytuje ale bez usg, na 17 mam.

Ja na zgage, którą miałam zazwyczaj przed snem wieczorem brałam rennie a potem wypijałam szklankę zimnego mleka. Mi pomagało, ale ja silnych zgag nie miałam.

edit. Muszę pochwalić mojego synka, od wczoraj zaczął nam wstawać przy meblach :) Zdolniacha :) ale teraz już go nawet na moment spuścić z oka nie mogę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:17

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i witam się w 16 tygodniu :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!:)
    Jutro zaczynam 19 tydzień… jak to leci….!

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś!

Powiedzcie proszę jak Wasza waga? Ile macie kg do przodu/ile powinno być?

zai2014 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Witam dziewczyny!:)
    Jutro zaczynam 19 tydzień… jak to leci….!

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś!

Powiedzcie proszę jak Wasza waga? Ile macie kg do przodu/ile powinno być?
    Ala ja Ci powiem wieczorem po wizycie bo akurat będą mnie ważyć :) domowa trochę inaczej mi pokazuje, ale mam nadzieje, że więcej niż 1 kg nie przytyłam.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w miare w miejscu stoi poki co na szczęście bo i tak jest o wiele za dużo :/ a ile powinno być myślę że na naszym etapie nie więcej niż 3-4 kg powinno być chyba

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ja tez Ci powiem wieczorem wedlug wagi domowej +4kg.
    Acikk no drogie te meble, bo szafa za 2000zl, to za szafe na wymiar z przesuwanymi drzwiami z lustrami zaplacilismy 1600zl:-) no ale te mebelki sa sliczne, jesli znajdziemy cos podobnego w miejscowych sklepach i tanszego to sie zdecydujemy na te tansze :-) mi sie marzy biale lozeczko z szuflada na dole, na allegro mozna kupic juz za ok 400-500 zl.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też oglądałam na allegro :)
    Wogóle wczoraj mieliśmy z mężem wieczorem w łóżku burzliwą dyskusje na ten temat, skonczyło się na tym że o północy wstaliśmy wzięliśmy metr i zaczęliśmy mierzyć ha ha zamiast spać :D
    I o to do czego doszliśmy - zamieniamy pokoje :P - My idziemy z sypialnią do większego a dziecku zostawiamy mniejszy - ten w którym mamy teraz sypialnię :)
    Nie ma to jak se pozmieniac mieszkanie w którym mieszkamy niecałe pół roku :D
    I teraz mam dylemat - bo stwierdziłam że nie będę na razie kupowac mebelków jako tako do dziecka bo w tym pokoju będzie wielka szafa bo my sobie dokupimy dużą pod komplet tych mebli co mamy w sypialni.
    No i w każdym razie ta szafa jest w kolorze wenge. Stwierdziłam, że urządzimy pokój jak dziecko już wyjdzie z małego łóżeczka i wtedy tą dużą szafe sie wywali a kupi meble już wszystkie do dziecka z kompletu :D
    I teraz mam dylemat ha ha
    Bo łóżeczko na początku będzie w naszej sypialni dopóki mały będzie się budził dużo w nocy a jak już mniej to chcemy by spał w swoim pokoju żeby się przyzwyczail od razu za małego.
    I nie wiem czy kupić łóżeczko w kolorze pasującym mi do sypialni czy pasującym do tej szafy która będzie w jego pokoju :D? Ha ha ale zamieszałam, doradźcie coś dziewczyny :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ