WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wybrałam szpital :)
    http://www.szpital-piotrkow.pl/poradnik-dla-przyszlych-mam
    Wszystko czego chciałam w jednym miejscu :)

EDIT:
    Czy decydujecie się na jakąś szkołę rodzenia? Bo my wczoraj z partnerem doszliśmy do wniosku że sobie odpuścimy, ale cały czas nurtuje mnie pytanie czy dobrze robię, bo nie wiem czy sobie poradzę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:52

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:56

alicja_ lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po weekendzie :-) Odpoczelam sobie na dzialeczce, hormony mi troche odpuscily i czarne mysli odeszly, uff a juz sie martwilam ze trzeba szukac psychologa :p To przez ten 17tc chyba..ale juz sie konczy :-)
    Co do wagi to kazdy przybiera w innm czasie, ja ledwo 2kg od samego poczatku przybralam, na wizycie pod koniec maja wazylam 47,7 , na tej wizycie teraz tyle samo, lekarz pytal czy cos jem bo nic nie tyje :p Ale morfologie mam dobra, dzidzia prawidlowo rosnie wiec nie ma czym sie martwic :-) Dzidzi nigdy nie zabraknie tego czego potrzebuje do rozwoju, bo wszystko zabiera mamie, wiec tylko my jestesmy narazone na brak witamin dla nas samych :p
    A co do szkoly rodzenia, chcialam isc, ale jednak to kosztuje, wiec znalazlam jakies cwiczenia na youtube dla kobiet w ciazy i tak bede sobie cwiczyc :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chodziłam w pierwszej ciązy na szkołę rodzenia, do porodu to jakoś te informacje mi się nie przydały ale jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem to i owszem.

bella88 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam bo u nas jest darmowa więc czemu nie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebb042651e9a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24bbfee4a43e.jpg

Nasze malenstwo z piatku dziewczyneczka ;) wazyla 111g w 15tyg wg usg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:52

MeGi2986, Kate4, justyna14, Eve_84, bella88, Madzisek, kwiatakacji, Marik, Karola1990 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz po wizycie niestety przyjmowal mnie inny lekarz bo moj jest na urlopie :( 15 lipca mam usg polowkowe slyszalam jedynie serduszko mojej dzidzi i wszystko jest ok :) I dzis mila niespodzianka starsza pani przepuscila mnie w kolejce do lekarza ze wzgledu ze jestem w ciazy bardzo milo mi sie zrobilo :)

MeGi2986, justyna14, bella88 lubią tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Kasia super, że wszystko jest dobrze.

U mnie też w porządku, wynik bety z dziś to 99,2, a w piątek było 15, więc to na pewno ciąża. Mam nadzieję, że się uda, jakbyście chciały to zaglądajcie do mnie do marcówek :).

Acikk, ja bym wybrała łóżeczko pod pokój dziecka i od razu je tam ustawiła, a do sypialni kupiłabym kosz mojżesza lub małą kołyskę. Zajmie mniej miejsca, a podobno noworodki, które 9 miesięcy gnieździły się w brzuszku lubią mieć dość ciasno. Poza tym kosz zazwyczaj jest na kółkach, więc jak będziesz chciała ugotować obiad lub wziąć dłuższą kąpiel to możesz śpiące dziecko zabrać ze sobą i się nie stresować każdym dźwiękiem. Po pół roku dziecko wyrośnie z kosza, ale będzie też rzadziej się wybudzało, więc wtedy może już spać w swoim pokoju.

Kate4, KASIAG24, Misia26, MeGi2986, alicja_, Nadulka, Flakonik, bella88, kwiatakacji, Hashija, Marik, niania.ogg, Karola1990 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) gratuluje udanych wizyt;)
    Ją wczoraj znowu na IP byłam bo od wyjścia że szpitala tj wtorku mam biegunkę i wczoraj to się już przestraszylam bo kilka razy w ciągu dnia to już przesadą ale zbadalam do elektrolity i są ok i lekarz kazał się nie martwić że to w ciąży może się zdarzyć, stosuje dietę i zobaczymy czy pomoże;)

Flakonik widzę że już szalejesz z zakupami, mnie też już kusi;)
    Ruchów też jeszcze tak jakoś specjalnie nie czuje czasem coś antenie ale myślę że jeszcze spokojnie 2 tyg muszę poczekać na konkretne ruchy;)

W z sobotę mam wesele brata, nie wiem jak to przezyje, mam zamówiony pokój i będę sobie polegiwac;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek super gratuluje i bardzo sie ciesze trzymam za was kciuki :)

Kate4 mi lekarz tez dzis powiedzial ze jeszcze minie ze 2 tyg zanim zaczne czuc ruchy takze czekam cierpliwie na te mocne kopniaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt:-) ja mam za 3 godzinybi strasznie sie stresuje :-S

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt:-) ja mam za 3 godzinybi strasznie sie stresuje :-S
    wszystko na pewno będzie dobrze, też czekam do 17, ale dziś w sumie chyba nic się specjalnie nie dowiem, tylko jak wyniki krwi i moczu, może ew, serduszko usłysze, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek gratulacje :)

Ja na 98% bede rodzić w Ujastku :)

alicja_, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to jestem +2kg :) nie liczac tego ze schudlam na poczatk uprzez wymioty.

A jak u was z wlosami? Ja mam wrazenie ze bardziej mi sie przetluszczaja niz kiedys. TEraz nie wychodze nigdzie z domu wiec myje raz na dwa, trzy dni. Ale gdybym miala gdzies wyjsc to bym musiala codziennie :/

alicja_, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wszystko na pewno będzie dobrze, też czekam do 17, ale dziś w sumie chyba nic się specjalnie nie dowiem, tylko jak wyniki krwi i moczu, może ew, serduszko usłysze, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie.

Justyna ja od usg genetycznego na kazdej wizycie sluchalam serduszka.

Flakonik mi strasznie sie przetluszczaja i wypadaja garsciami:-( nie wiem z jakiego powodu

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, przytylam kolejny niecaly kilogram,takze od początku ciąży jest jednak +3kg.
    Dostalam kolejne zwolnienie do końca lipca;) Co do USG to o dziwo dziś pierwszy raz nie było..za to pierwszy raz usiadłam na fotel..ale tylko po to,zeby pielegniarka wymaz wziela,sprawdzila i jest ok :)
    Jeśli chodzi o polowkowe to na nfz mam u swego gina 13.07 o 8:30 :D a potem 20.07 o 17:00 te prywatne w 3D/4D :) Tyle jeśli chodzi o moja wizyte. :)

Hashija, Madzisek, Karola1990 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej dziewczyny jak to mozliwe, ze ja tyje jak slonica... latam, pracuje raczej nie siedze biernie. jem wiecej niz przed ciaza ale bez przesady nie az tyle, zebym miala juz +7 kg:((((

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie przejmuj sie ja mam + 6 i zeby troche poszlo w nogi to nie brzuch boczki i troche pupa a nogi szczuple jak patyki :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A co do wagi to jestem +2kg :) nie liczac tego ze schudlam na poczatk uprzez wymioty.

A jak u was z wlosami? Ja mam wrazenie ze bardziej mi sie przetluszczaja niz kiedys. TEraz nie wychodze nigdzie z domu wiec myje raz na dwa, trzy dni. Ale gdybym miala gdzies wyjsc to bym musiala codziennie :/
    Ją mam suche włosy i 2 razy w tyg wystarczy umyć. Flakonik bierzesz jeszcze jakieś leki? Ją mam jeszcze dupka, buscopan na skurcze i magnez chociaż naradzie magnez odstawilam bo może po nim mam biegunkę. A u Ciebie spokój teraz nie musisz już leżeć?nie masz skurczy i twardnienia brzucha?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia może zaraz będziesz mniej przybierać,ja w poprzedniej tez przybrałam do 18tyg tyle co teraz bo 2,5kg wlasnie widziałam w karcie ciąży ale już potem caly czas start co msc po 2kg i razem 16kg na koniec,dlatego nigdy nic nie wiadomo.

Kate a wlasnie co do magnezu to dla mnie gin kazal brac caly czas po tabsie bo pytałam go kiedy mam odstawić a on,ze wogole :| hmm.. nie narzekam na twardnienie na szczęście i żadne tego typu objawy tylko po prostu magnez u mnie był deczko mniej niż norma ale może już po opakowaniu się wyrownal a tu caly czas kazal brac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:05

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ