Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już wybrałam szpital
http://www.szpital-piotrkow.pl/poradnik-dla-przyszlych-mam
Wszystko czego chciałam w jednym miejscu
EDIT:
Czy decydujecie się na jakąś szkołę rodzenia? Bo my wczoraj z partnerem doszliśmy do wniosku że sobie odpuścimy, ale cały czas nurtuje mnie pytanie czy dobrze robię, bo nie wiem czy sobie poradzęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:52
-
Witam sie po weekendzie
Odpoczelam sobie na dzialeczce, hormony mi troche odpuscily i czarne mysli odeszly, uff a juz sie martwilam ze trzeba szukac psychologa :p To przez ten 17tc chyba..ale juz sie konczy
Co do wagi to kazdy przybiera w innm czasie, ja ledwo 2kg od samego poczatku przybralam, na wizycie pod koniec maja wazylam 47,7 , na tej wizycie teraz tyle samo, lekarz pytal czy cos jem bo nic nie tyje :p Ale morfologie mam dobra, dzidzia prawidlowo rosnie wiec nie ma czym sie martwicDzidzi nigdy nie zabraknie tego czego potrzebuje do rozwoju, bo wszystko zabiera mamie, wiec tylko my jestesmy narazone na brak witamin dla nas samych :p
A co do szkoly rodzenia, chcialam isc, ale jednak to kosztuje, wiec znalazlam jakies cwiczenia na youtube dla kobiet w ciazy i tak bede sobie cwiczycalicja_ lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebb042651e9a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24bbfee4a43e.jpg
Nasze malenstwo z piatku dziewczyneczkawazyla 111g w 15tyg wg usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 12:52
MeGi2986, Kate4, justyna14, Eve_84, bella88, Madzisek, kwiatakacji, Marik, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja juz po wizycie niestety przyjmowal mnie inny lekarz bo moj jest na urlopie
15 lipca mam usg polowkowe slyszalam jedynie serduszko mojej dzidzi i wszystko jest ok
I dzis mila niespodzianka starsza pani przepuscila mnie w kolejce do lekarza ze wzgledu ze jestem w ciazy bardzo milo mi sie zrobilo
MeGi2986, justyna14, bella88 lubią tę wiadomość
-
Misia, Kasia super, że wszystko jest dobrze.
U mnie też w porządku, wynik bety z dziś to 99,2, a w piątek było 15, więc to na pewno ciąża. Mam nadzieję, że się uda, jakbyście chciały to zaglądajcie do mnie do marcówek.
Acikk, ja bym wybrała łóżeczko pod pokój dziecka i od razu je tam ustawiła, a do sypialni kupiłabym kosz mojżesza lub małą kołyskę. Zajmie mniej miejsca, a podobno noworodki, które 9 miesięcy gnieździły się w brzuszku lubią mieć dość ciasno. Poza tym kosz zazwyczaj jest na kółkach, więc jak będziesz chciała ugotować obiad lub wziąć dłuższą kąpiel to możesz śpiące dziecko zabrać ze sobą i się nie stresować każdym dźwiękiem. Po pół roku dziecko wyrośnie z kosza, ale będzie też rzadziej się wybudzało, więc wtedy może już spać w swoim pokoju.Kate4, KASIAG24, Misia26, MeGi2986, alicja_, Nadulka, Flakonik, bella88, kwiatakacji, Hashija, Marik, niania.ogg, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej;) gratuluje udanych wizyt;)
Ją wczoraj znowu na IP byłam bo od wyjścia że szpitala tj wtorku mam biegunkę i wczoraj to się już przestraszylam bo kilka razy w ciągu dnia to już przesadą ale zbadalam do elektrolity i są ok i lekarz kazał się nie martwić że to w ciąży może się zdarzyć, stosuje dietę i zobaczymy czy pomoże;)
Flakonik widzę że już szalejesz z zakupami, mnie też już kusi;)
Ruchów też jeszcze tak jakoś specjalnie nie czuje czasem coś antenie ale myślę że jeszcze spokojnie 2 tyg muszę poczekać na konkretne ruchy;)
W z sobotę mam wesele brata, nie wiem jak to przezyje, mam zamówiony pokój i będę sobie polegiwac;) -
nick nieaktualnyRobaczek super gratuluje i bardzo sie ciesze trzymam za was kciuki
Kate4 mi lekarz tez dzis powiedzial ze jeszcze minie ze 2 tyg zanim zaczne czuc ruchy takze czekam cierpliwie na te mocne kopniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 13:45
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt:-) ja mam za 3 godzinybi strasznie sie stresuje7w3d 💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA co do wagi to jestem +2kg
nie liczac tego ze schudlam na poczatk uprzez wymioty.
A jak u was z wlosami? Ja mam wrazenie ze bardziej mi sie przetluszczaja niz kiedys. TEraz nie wychodze nigdzie z domu wiec myje raz na dwa, trzy dni. Ale gdybym miala gdzies wyjsc to bym musiala codzienniealicja_, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:wszystko na pewno będzie dobrze, też czekam do 17, ale dziś w sumie chyba nic się specjalnie nie dowiem, tylko jak wyniki krwi i moczu, może ew, serduszko usłysze, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie.
Justyna ja od usg genetycznego na kazdej wizycie sluchalam serduszka.
Flakonik mi strasznie sie przetluszczaja i wypadaja garsciami:-( nie wiem z jakiego powodu -
Ja po wizycie, przytylam kolejny niecaly kilogram,takze od początku ciąży jest jednak +3kg.
Dostalam kolejne zwolnienie do końca lipca;) Co do USG to o dziwo dziś pierwszy raz nie było..za to pierwszy raz usiadłam na fotel..ale tylko po to,zeby pielegniarka wymaz wziela,sprawdzila i jest ok
Jeśli chodzi o polowkowe to na nfz mam u swego gina 13.07 o 8:30a potem 20.07 o 17:00 te prywatne w 3D/4D
Tyle jeśli chodzi o moja wizyte.
Hashija, Madzisek, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A co do wagi to jestem +2kg
nie liczac tego ze schudlam na poczatk uprzez wymioty.
A jak u was z wlosami? Ja mam wrazenie ze bardziej mi sie przetluszczaja niz kiedys. TEraz nie wychodze nigdzie z domu wiec myje raz na dwa, trzy dni. Ale gdybym miala gdzies wyjsc to bym musiala codziennie -
Kasia może zaraz będziesz mniej przybierać,ja w poprzedniej tez przybrałam do 18tyg tyle co teraz bo 2,5kg wlasnie widziałam w karcie ciąży ale już potem caly czas start co msc po 2kg i razem 16kg na koniec,dlatego nigdy nic nie wiadomo.
Kate a wlasnie co do magnezu to dla mnie gin kazal brac caly czas po tabsie bo pytałam go kiedy mam odstawić a on,ze wogolehmm.. nie narzekam na twardnienie na szczęście i żadne tego typu objawy tylko po prostu magnez u mnie był deczko mniej niż norma ale może już po opakowaniu się wyrownal a tu caly czas kazal brac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:05