WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, no i witam się w piątym miesiącu. :)

Flakonik, Karola1990, Nadulka lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 19 tygodniu :)
    Dzisiaj pierwszy raz obudziły mnie dziewczynki :D Nie są to jakieś super mocne kopniaczki ale już bardzo dobrze czuć

balbo, Karola1990, Madzisek, kierzynka, Nadulka, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaopatrzylam się już w ciśnieniomierz - na szczęście to tylko łagodna forma nadciśnienia - ale wiadomo że lepiej dmuchać na zimne. W pracy też dogadane- jeszcze przez te 3 tyg będę pracować po max 5 godzin dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytalam wczoraj ale bez odzewu. Wiec sprobuje jeszcze raz.
    Jaki bol was na tyle zaniepokoil ze pojechalyscie na ip? Czy byl miejscowy czy rozlegly??
    Z natury nie dbam wzorowo o swoje zdrowie na tyle zeby co chwile latac do lekarza.
    Ale od kilku dni kilka razy dziennie boli mnie z prawej strony brzucha to z lewej. Jest to krotkie ale dosc mocne. Nie wiem czy powinnam sie niepokoic czy to normalne.
    Proooosze wypowiedzcie sie mamuski!

• Piegus Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi, chyba się dołączę do pytania, bo mam takie samo podejście jeśli chodzi o lekarza. Ale od soboty co jakiś czas kłuje mnie po prawej stronie, na początku myślałam, że to normalne, coś tam musi poboleć, ale to tak się utrzymuje do dziś. :/ Chętnie się dowiem co usłyszałyście od swoich lekarzy na temat takich bóli.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Jaki bol was na tyle zaniepokoil ze pojechalyscie na ip? Czy byl miejscowy czy rozlegly??
    Z natury nie dbam wzorowo o swoje zdrowie na tyle zeby co chwile latac do lekarza.
    Ale od kilku dni kilka razy dziennie boli mnie z prawej strony brzucha to z lewej. Jest to krotkie ale dosc mocne. Nie wiem czy powinnam sie niepokoic czy to normalne.
    Z tego co wiem, to jezeli boli z jednej strony i nawet dosc mocno to prawdopodobnie sa to rozciagajace sie wiazadla. U mnie tez byly podobne objawy 3 dni temu. Cala noc nie spalam. Bolal mnie brzuch po prawej stronie i plecy. Niepokojace sa bole calego podbrzusza przypominajace bol miesiaczkowy i do tego twardnienie macicy. Nie martw sie na pewno u Ciebie wszystko jest ok:)

Piegus, MeGi2986 lubią tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny. Mi tez zdarzają się bóle brzucha to po jednej to po drugiej stronie, zwłaszcza jak się nagle poruszę i są to waśnie wiązadła podtrzymujące macicę więc nie ma się czym martwić :)

Masakra ja się dzisiaj w nocy znowu z płaczem obudziłam bo mi się śniło , że wypadek miałam i zamiast martwić się o dziecko to się martwiłam że samochód jest do kasacji.... Strasznie mam z tymi snami ostatnio

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz kiedys pisalam, moj lekarz powiedzial ze jezeli umiesz zlokalizowac bol w jakims punkcie np. rzut jajnikow, pachwiny i bol ma charakter przejsciowy to jest ok. Niepokojacy jest bol calego brzucha,bol narastajacy i skurcze. Wczoraj na belly mialam notatke,ze mozemy odczuwac silny bol z prawej lub lewej strony zwlaszcza przy zmianie pozycji w lezeniu i po aktywnym dniu i ze to normalne.

MeGi2986, Piegus, Karola1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

Ja jechałam na IP z bólem takim jak przed miesiączką, bolało mnie prawie przez cały dzień, noc i ranek, wiec pojechałam, zostawili mnie na oddziale na 4 dni. Wczoraj pytałam lekarza czy to możliwe ze to skurcze przepowiadające, to powiedział że nie, bo przepowiadające to dopiero gdzieś za 2 msc czyli ok 7-8 msc.
    Ale byłam tez na IP z bólem po lewej stronie- straszne kłucie nasilające is eprzy pełnym pęcherzu- stwierdzono kolkę nerkową, poleżałam 5 dni pod kroplówkami i na antybiotyku i przeszło.

A wiecie że jak leżałam własnie w szpitalu to lekarz powiedział mi że takie bóle jak mam (miesiączkowe, ok 5x dziennie) to są określane jako zagrożeni poronienia?? byłam w szoku, bo ciąża już "duża"- przynajmniej na moje oko, w końcu 19 tydzień, a oni od 24 dopiero określają że zagrożenie przedwczesnego porodu. to straszne:(

a tak z innej beczki, czy któraś zamawiała sobie ciuszki na HAPPY MUM?? bardzo podobają mi się ubranka od nich, ale nie wiem jak jakościowo.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja mam często bole jak na @ ale nie wiedziałam,ze to jakies bole zagrazajace poronieniem?:| poboli i przestanie i nie jezdzilam z tym nigdzie bo nie plamiłam i brzuch mi nie twardniał..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ale od kilku dni kilka razy dziennie boli mnie z prawej strony brzucha to z lewej. Jest to krotkie ale dosc mocne.
    Ja mialam bole po obydwu stronach podbrzusza zwlaszcza jak szybko wstawalam to zginalam sie w pol i musialam powoli sie wyprostowac bo inaczej nie dawalo rady z bolu.Po paru minutach bol sie rozchodzil i nie byl taki ostry,takze przy szybkiej zmianie pozycji ,nauczylam sie wolno podnosic a w lozku powoli zmieniac pozycje.Trwalo to tak w nasileniu 1,5 tygodnia i pozniej bol zmalal ,teraz mam go tylko czasami.Na wizycie pare dni temu gin powiedzial mi,ze macica pieknie sie podniosla i jest juz tuz pod pepkiem a te bole sa spowodowanw wlasnie tym ,macica sie podnosi a wiazadla rozciagaja .:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie juz kilka razy snilo, ze moj nas zostawia dla kogos innego i zawsze budze sie ze lzami .Wiem,ze nigdy by tego nie zrobil bo mam naprawde super kochanego chlopa,zwlaszcza teraz i sama nie wiem skad te sny mi sie biora .

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    kochana każda ma inny próg bólu, jeśli Cię coś niepokoi to jedź na IP i niech sprawdzą, zawsze lepiej dwa razy pojechać niepotrzebnie niż później żałować, że można było coś zrobić.

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys lekarzowi zglaszalam klucie w dole brzucha po prawej stronie, powiedzial, ze to nic niepokojacego, niepokojace sa bole brzucha.

Jak mialam taki dyskomfort w podbrzuszu, ni to bol ni klucie, takie dziwne uczucie to okazalo sie, ze mam napieta macice, wtedy kazal brac no spe 3*1 .

Dzisiaj sie mega zle czuje od rana mnie boli glowa, ogolnie jestem jakas "sflaczala" a do konca dniowki jeszcze 5 godzin wrrr:(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EDIT: Już nie ważne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 13:27

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, pytanko intymne, wczoraj zauważyłam, że moja "grażynka" jest spuchnięta, głownie prawa strona, którą miałam rozcinaną i zszywaną przy poprzedniej ciąży, widać aż takie pęcherze od tego opuchnięcia. Wczoraj zrobiłam sobie "nasiadówke" w rumianku, ale to g... co dało. Co robić? bo wszędzie czytam że lekkie opuchnięcie jest normalne, ale przy Olku tak nie miałam, a jeszcze połowicznie, coś mi to podejrzanie wygląda, a wczoraj miałam wizyte i dopiero wieczorem się zorientowałam już po. Nie wiem co robić.....

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny:*
    Uspokoilyscie mnie bo wlasnie nie chcialabym czegos przeoczyc i pozniej zalowac. Gadalam z mezem, jesli bol sie powtorzy i bedzie sie nasilal to dla swietego spokoju pojedziemy na ip zobaczyc czy z kropkiem ok.

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jesli masz numer do gina to chyba powinnas zadzwonic. Lepiej nie lekcewazyc takich objawow. Ja tez czasami odczuwam warge ktora mialam zszywana po porodzie, ale u mnie to raczej klucia delikatne

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,my wlasnie już zaklepalismy pokoj nad morzem! :D juhuu :D już się ciesze,szkoda,ze to dopiero 10.08.. jedziemy do Władysławowa jednak i stamtąd będziemy mieć ok. 40km na Hel,zeby się przejechać i 50km do Sopotu,Gdańska itp. na tydzień atrakcji starczy :)

Stars nie mam pojęcia bo ja już wozka nie szukam,od Siostry po Malym odkupie + fotelik z adapterami do wozka po niższej cenie ;) cos kolo 400-500zl. Zawsze to polowa ceny wozka a kolor jest bezowy,ciemny bezowy to akurat i chlopiec i dziewczynka :)

Justyna nie mam pojęcia,nigdy nie miałam czegos takiego,a i jeżeli to od poprzedniego cos porodu to i tak nie pomoge bo cc miałam i brzuch mi szyli ;)

Dzis jak szlam na spacer to musiałam się zatrzymać na 10min bo w krzyżu cos mi kosci dziwnie "szorowaly" jedna o druga hehe takie denerwujące uczucie :| potem przeszlo ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ