X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie przytylam ale to pewnie przez mój pobyt w szpitalu i biegunkę, ale nie martwić się tym bo od 20 tyg podobno się faktycznie tyje;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja tez.jestem na duphastonie ciagle. Nie mam zadnych skurczy ani twardnien.
    Ale musze lezec caly czas od tego ostatniego krwiawienia co dostalam po samolocie.
    Dzisiaj troche brazowo plamilam wiec z tego co mowil lekarz wtedy sie krwiak oczyszcza.
    W srode wizyta i wszystko sie okaze. Ale nawet jak jux nie bedzie krwiaka.to bede lezec. bo juz sie boje za bardzo ze znowu sie cos stanie...
    Mam juz taki brzuszek ze juz mi ciezko . nie wyobrazam sobie siebie w osttnim miesiacu ciazy...

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu panicznie boje sie przedwczesnego porodu. Boje sie ze beda chcialy wyjsc za szybko w 22-23 tyg. :/ chcialabym zeby jak najdluzej siedzialy.
    Czy jest w ogole mozliwosc przenoszenia blizniakow czy po 38tc robia juz cesarke?
    Dzisiaj moja dalsza sasiadka urodzila blizniaki cc bo byla juz po terminie...nie wiem jak to mozliwe.
    napisalam teraz.do niej wiado z gratulacjami i czy to prawda ze po terminie. ciekawe co odpisze

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a ty masz juz pomysl na imiona dla dzieci? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Znowu panicznie boje sie przedwczesnego porodu. Boje sie ze beda chcialy wyjsc za szybko w 22-23 tyg. :/ chcialabym zeby jak najdluzej siedzialy.
    Czy jest w ogole mozliwosc przenoszenia blizniakow czy po 38tc robia juz cesarke?
    Dzisiaj moja dalsza sasiadka urodzila blizniaki cc bo byla juz po terminie...nie wiem jak to mozliwe.
    napisalam teraz.do niej wiado z gratulacjami i czy to prawda ze po terminie. ciekawe co odpisze
    Dużo czytam teraz o blizniakach i większość ciąż rozwiązuje się do 36 TC. Podobno już w 28tc jest w miarę bezpiecznie, ech byłe do tego 30tc dotrwać. Tak na dobra sprawę to jesteśmy już na połowie;)
    A badali Ci szyjkę? Mi już kilka razy i podobno jest bardzo ładna ok 45 mm i oby tak trzymała;) ale też większość leże po domu trochę pochodze, dziś pranie robilam;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kate a ty masz juz pomysl na imiona dla dzieci? ;)
    Tak imiona wybrane będzie Nikola i Dominik;)

Hashija, Karola1990, Nadulka lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Gratuluje udanych wizyt.
    Na weekend wyjechalam na grilla, ktory odbyl sie pod parasolami. Wszyscy byli mokrzy, dzieci brudne utaplane wblocie i szczesliwe.

Zaczyna sie szał zakupowy dla pierwszoklasisty. Dzis juz zakupilam plecak, piornik i worek na buty - tesciowa za to zaplaci.

Zajrzalam dzis do ciuchlandu i znalazlam pajacyka i bodziaki praktycznie noweczki z Georga pani przy kasie mowi, ze 2 sztuki to bedzie 2zl i jeszcze mam dobrac sobie 3 gratis!!! Pajacyk bialy, bodziki z malym dziewczynkowym obrazkiem na srodku i te wgratisie cale w kwiatuszki. Mam nadzieje, ze to faktycznie dziewczynka, bo inaczej Krzys bedzie mial bodziaki w kwiatki pod spodem ;-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytyłam pół kilo ;) i też dziś byłam w ciucholandzie i kupiłam sobie sukienkę za 1 zł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Mi tez szyjke badali o tez w porzadku. :) fajne imiona . :)

Gadalam wlasnie z sasiadka i termin z Om miala na 27.06 a z usg na 5.07 i dzisiaj blizniaki urodzone za pomoca cc. :O To dlugo siedzialy
    3200 I 3500 chlopcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 18:30

Kate4, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co kilogram na plusie. Dzisiejsza wizyta w miarę ok, z dzieckiem wszystko dobrze, serce bije pięknie a malec rośnie. Niestety mam nadciśnienie indukowane ciąża, przepisane leki Obniżające ciśnienie do końca ciąży. Lekarz chciał mi też dać L4, ale ostatecznie udało się wynegocjować jeszcze 3tygodnie na uporządkowanie spraw zawodowych. Oczywiście mam się jeszcze więcej oszczędzać.

Madzisek, Karola1990 lubią tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa na NFZ jeśli są jakieś wskazania wiek itp.
    Takie różne kłucia brzucha też miałam czasami nie mogłam na boku ulezec bo mnie tak bolalo więc to raczej j normalne;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, zdenerwowalam sie bo nie mialam usg, pierwszy raz! A tak na nie liczylam :-S jedynie serduszko slyszalam przez detektor no i sprawdzil szyjke- jest ok. Co do moich skurczy macice mam w przodozgieciu, ocenione to zostalo jeszcze przed ciaza wlasnie przez mojego lekarza i pow ze te bole moga byc z tym zwiazane, mam bardzo sie oszczedzac ale nie musze caly czas lezec. Pow zebym nie brala tych czopkow co mi w szpitalu przepisali bo ich nie powinno sie stosowac w ciazy, mam brac no spe 3x1, luteine 2x1 100 i aspargin 3x1. No i plci nadal nie znam, buuuu! :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka a kiedy bedziesz miec usg ?

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-)

Mam do Was pytanko, czy któraś z Was robiła może test potrójny ? USG prenatalnie nie wykazało u mnie żadnych niepokojących zmian z dzieckiem jednak chyba chciałabym zrobić dodatkowe badania... USG miałam późno bo w 13t5d i już nie załapałam się na PAPPA. Wiem, że test potrójny jest mniej dokładny niż PAPPA dlatego nie wiem czy go zrobić, żeby później się nie stresować. Czy któraś miała z tym styczność i ma jakieś informację ? Z góry dziękuje za pomoc.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik dopiero 24.07 bo gin idzie na urlop. Ale pow ze bedzie pod telefonem. Na polowkowe mam sie umowic do innego lekarza, wiec bede miala tez wizyte w miedzy czasie ale daty jeszcze nie znam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej wiecie moze czy na nfz zdrowia lekarz robi test pappa czy oddzielnie sie za to placi?
    I mam takie pobolewania podbrzusza, jak wstaje lub przewracam sie na lozku lub jak sie ubieram i podnosze noge do gory to mnie wtedy boli, tak jakby kuje, nie wiem czy sie martwic, to mozebyc ta rozciagajaca sie macica?

Musisz mieć jakiekolwiek wskazanie żeby zrobić pappe na NFZ.
    Ja na przykład miałam za szybko bijące serduszko powyżej 180.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 23:49

stars2345 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ale dziś cisza :)

balbo współczuję problemów z ciśnieniem, nie lekceważ tego i zmykaj szybko na zwolnienie, bo ciśnienie w ciąży to bardzoooo poważna sprawa. Koleżanka ostatnio miała cc w 33 tyg właśnie ze względu na ciśnienie. Córeczka niby zdrowa, ale waży 1200 g.Oczywiście pobyt w szpitalu aż dziecko dojdzie do odpowiedniej masy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko godz 9 i żywej duszy na forum, halo wszystkie wyjechały na wakacje?

7w3d 💔
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat zajrzałam.
    Kurde, mam stresa, bo wczoraj miałam ochotę na kanapkę z metką i nie pomyślałam, że mogę zaszkodzić. I teraz tylko się denerwuję, że coś będzie nie tak. :/
    Aż przez to miałam okropny sen, że urodziłam przedwcześnie i to jeszcze w domu, bo nie dałam rady dojechać do szpitala i moje dziecko ledwo żyło...

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ