X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my dzisiaj wyjeżdżamy na rodzinno-przyjacielski wypad nad jezioro. Nie będzie nas do piątku.
    Życzę Wam wszystkim spokojnego i słonecznego tygodnia, udanych wizyt i zdrówka dla bobasów ;-)
    Do zobaczenia w piątek :-)

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :-) Madzisek to maja byc upaly?? Od dwoch tyg nie ruszam sie z lozka i nawet nie wiem jaka jest pogoda, niby widze przez okno e slonce ale nie czuje. A kocham gorace lato. Jutro ide do gin to moze sie dowiem czy moge juz wstawac powoli, albo rozlozy mi maz kocyk w cieniu na trawce i bede lezala na dworzu :-) poki co nawet z pizamy sie nie przebieram;-) tylko czytam ksiazki i zajadam smakolyki, ale juz lepiej sie czuje. Suerte zazdroszcze ze juz znasz plec, mi tez sie marzy chyba synek, chociaz taka corcia w rozowej sukieneczce to tez moje marzenie, mam nadzieje ze jutro sie dowiemy. No i zaczelismy juz 19 tydzien! Jeszcze nie cale 2 tyg i polowa ciazy! :-) a na polowkowe jeszcze nie umowilam sie :-P musze zadzwonic w tygodniu.
    Pchełka ale zazsroszcze tego wypadu, za rok wybierzemy sie napewno :-) w trojke :-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Inso to kiepsko z ta tarczyca.. ja teraz mam podniesiona dawke z 75 na 75przez 5 dni i 88 w srode i sobote. Ciekawe czy cos drgnie... ja zazwyczaj dobrze rwguje na euthyrox. A Ty? Moze letrox bylby lepszy?
    Hashija nie mam pojecia bo pierwszy raz w zyciu biore jakiekolwiek tabsy na tarczyce i sie wlasnie nie znam..ale skoro uroslo deko to raczej slabo dzialaja one na mnie;/ i tak narazie poki co nie nakrecam sie,ze jest cos zle bo do 4 jest norma,fakt,ze dla kobiet w ciazy lepiej miec te 1,0 ale i tak staram sie tak do tego nie podchodzic tym bardziej,ze w pierwszej ciazy wogole nie mialam badanego tsh..i nic nie bralam.

Edit
    Nadrobilam strony dwie:p
    Ja dzis moglam pospac w koncu..:p Mala moja wczoraj tak sie wyszalala,od rana poza domem,a w domu po 20,kapiel i ok.21 spac poszla to dzis spala do 9:20... matko nie.pamietam kiedy tak dlugo ostatnio spala;)
    Dzis tez zapowiada sie ladna pogoda,poki co dopiero sie ogarniam,mam zadanie poszukac domkow na necie i.potem jak Małż wroci z budowy bedziemy dzwonic i moze cos od 10.08 na tydzien sie znajdzie nad morzem:)
    Ja jutro do gina na 10 sune ale tylko po zw do pracy,choc tak jak ostatnio moze wlaczy USG,zeby podejrzec Malucha:D
    Zycze milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 11:14

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni mam zmianę leków i zauważyłam że zzaczynam mniej plamić... chyba wolałabym plamić i widzieć, że to chlerstwo się opróżnia. Ja też nie muszę leżeć plackem, mogę siedzieć ale chodzić nie powinnam....
    No dziś złamię trochę nakaz lekarza.... musimy jechać do Poznania kupić kuchnię.:-) :-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy kazda musi robic badanie hormonow tarczycy? Bo ja jeszcze nie mialam zleconych.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) miłego dni wszystkim :)

alicja_, Tinusia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z Lublina. Gdzie chodzicie na USG i co polecacie? Jadę w tym lub w następnym tygodniu i chciałam zabrać na nie siostrę z mamą ale nie wiem gdzie mają dobre aparaty USG. Interesuje mnie centrum, bliski czechów lub w stronę kraśnickich, raczej nie dalej. I co myślicie o USG 4D w tym tygodniu? Będzie się opłacać? (bo chciałam mamie nagranie zostawić) czy sobie odpuścić narazie?

EDIT:
    No i jeszcze żeby nie czekało się długo na termin. Najlepiej tego samego dnia lub drugi dzień bo może być tak że dostanę telefon i będę musiała jechać jeszcze tego samego dnia lub właśnie na drugi dzień i zaraz wracać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 13:11

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny a czy kazda musi robic badanie hormonow tarczycy? Bo ja jeszcze nie mialam zleconych.
    Nie przejmuj sie ja tez jeszcze nie mialam robionych :)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny czy któraś jest również w 17 tygodniu i nie czuje ruchów...troche się niepokoje że jeszcze nic nie czuje....to moja pierwsza ciąża...

tymczasem spokojnej niedzieli....

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozecie polecic jakies ksiazki dla ciezarnych? ;)

Musze sie pochwalic wczoraj zamowilam bodziaki, pajacyki i czapeczki. Nie moge sie doczekac jak juz przyjda:)
    A dzisiaj zamowilismy mebelki i lozeczka z Meblika dla naszych dziewczynek.
    Ogladalam ostatnimi czasy chyba wszelkie mozliwe strony z meblami dla dzieci i zakochalam soe w tych z Meblika. Powinny przyjsc w tym tyg juz :D

Madzisek, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Hej Dziewczyny czy któraś jest również w 17 tygodniu i nie czuje ruchów...troche się niepokoje że jeszcze nic nie czuje....to moja pierwsza ciąża...

tymczasem spokojnej niedzieli....

Lekarka mi mówiła, że będę czuła dopiero około 20 tygodnia. Nie ma powodu do niepokoju :) jeszcze mamy czas ;) a w pierwszej ciąży podobno później się czuje;) (zastanawiam się czym to jest spowodowane)
    ja ostatnio poczułam jakieś krótkie gilgotanie od środka, ale to było jednorazowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz czuje raz nie. Dzisiaj jeszcze wcale nie czulam. A wczoraj duzo razy.
    kto jutro wizytuje?
    Ja w srode :)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza możesz miec łożysko na przedniej ścianie i wtedy później poczujesz ruchy.

Flakonik tez widziałam te mebelki! są piękne i zakochałam się zarówno w komodzie, szafie jaki i łóżeczku:):) można wiedzieć na co Wy się zdecydowaliście?

edit: ja jutro wizytuje, o 17:)i tez czasami czuje ruchy a są dni, że wcale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 15:14

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybralismy ten http://www.meblik.pl/kolekcja/orchidea/
    z rozowymi zdobieniami

justyna14, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro wizytuje ale bez usg :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polowkowe w ktorym tyg bedziecie mieli?
    Ja juz ostatnio ustalilan z ginem ze 14lipca. Czyli bedzie wtedy skonczony 20tc.akurat polowa :)

• balbo Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam jutro wizytę o 11:) Nie mogę się doczekać...

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie pojecia jak mi sie nudzi :D a nikogo tu nie ma... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 16:37

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik tak to już jest w weeckendy że wszystkie odpoczywają od forum ;-) ja termin połówkowych ustalę z ginem teraz na wizycie za tydzień :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy gdzieś powyjezdzali :-P ja też bym dzisiaj po Wrocławiu chodziła bo znajomi organizowali wyjazd ale niestety choroba mnie rozłożyła i tak trzyma od środy :-(

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ