X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Cześć dziewczyny, zaglądam do Was czasem z sentymentu. Jakiś czas temu czytałam o Waszych badaniach prenatalnych, potem o poznawaniu płci, aż niedowierzam, że czas tak szybko leci :).

Od mojego poronienia minęły niecałe dwa miesiące i... chyba się udało. Beta z dziś wynosi zaledwie 15, ale to dopiero 25 dzień cyklu, okres powinien się pojawić za dwa dni. Mam nadzieję, że tego nie zrobi. Tak tylko chciałam się z Wami podzielić dobrą nowiną :), mam nadzieję, że tym razem nie tylko zaszłam w ciążę, ale i będziemy mieli dziecko.

Trzymam za Was kciuki!

Mocno trzymam kciuki i kibicuje :)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Cześć dziewczyny, zaglądam do Was czasem z sentymentu. Jakiś czas temu czytałam o Waszych badaniach prenatalnych, potem o poznawaniu płci, aż niedowierzam, że czas tak szybko leci :).

Od mojego poronienia minęły niecałe dwa miesiące i... chyba się udało. Beta z dziś wynosi zaledwie 15, ale to dopiero 25 dzień cyklu, okres powinien się pojawić za dwa dni. Mam nadzieję, że tego nie zrobi. Tak tylko chciałam się z Wami podzielić dobrą nowiną :), mam nadzieję, że tym razem nie tylko zaszłam w ciążę, ale i będziemy mieli dziecko.

Trzymam za Was kciuki!

Powodzenia :) i oby okres nie przyszedł... Trzymam kciuki i super ze napisałaś :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek!! Życzę powodzenia i trzymam kciuki. Oby tym razem bylo dobrze.

Matlena... a nie macie pralni w okolicy? Masakra z tym praniem ... moj brat moeszkal w akademiku ale pranie przywozil do domu.wracal co tydzien lub 2.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,ja wlasnie wstaje bo ide umyc wloski i ulozyc,ogarnac sie i zrobic szybka salatke bo o 8 wychodze na rocznice po smierci Taty Małża,automatycznie sie obudzilam i juz nie dam rady zasnac:p wczoraj caly dzien mialam mdlosci i zakonczylo sie to obejmowaniem toalety o 22.... ;/ jakas masakra normalnie:(
    Wczoraj bylam u endo i niestety z wyniku 3,1 tsh poltora miesiaca temu zrobilo sie 3,3.. tabsy nie pomogly;/ nic nie zlecialo a wrecz przeciwnie, Ft4 wynioslo 1,16. A bylo 1,0. Teraz mam lykac 1,5 tabsa czyli 75 eutyrox eh..
    Milego dnia dzis zycze!
    Ps. Widzialam wczoraj swoja lazienke:D jest cudna,sliczne plytki,o to mi chodzilo i fachowcy robili ja od 7:30-19.. sporo zrobili,mysle,ze 2 dni jeszcze i skonczone bedzie:D z leroya tez dzwonili,ze meble do niej tez juz sa do odebrania,jedna mila rzecz ktora mnie wczoraj spotkala;)

bella88 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek fajnie że się odezwałaś, trzymam kciuki :*

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to kiepsko z ta tarczyca.. ja teraz mam podniesiona dawke z 75 na 75przez 5 dni i 88 w srode i sobote. Ciekawe czy cos drgnie... ja zazwyczaj dobrze rwguje na euthyrox. A Ty? Moze letrox bylby lepszy?

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek, powodzenia :) Trzymam kciuki :)

Słabo się dziś czuję, mało brakowało, a zemdlalabym w łazience :/

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek tym razem będzie dobrze :-) trzymam mocno kciuki :-)

Alicja jak po wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 09:10

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:

Trzymam za Was kciuki!

gratuluje!

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez mialam o to pytac.Alicja odezwij sie ;)

Klara mi tez sie robi czasami slabo ale to jak jest dusznk albo upal.

Robaczek strasznie sie ciesze ze sie udalo :)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ciekawi co u dziewczyn ktore juz daaawno sie nie odzywaly ;)
    Dajcie znac co u was, jak sie czujecie ;)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zagladam tu czasem i wkoncu mam chwilke zeby cos naskrobac ;) otoz u nas wszystko dobrze, maluszek juz kopie ;) no i w 15+0tc gin stwierdzila, ze prawdopodobnie bedziemy mieli synka :) 14lipca mamy wizyte z usg polowkowym, wiec zobaczymy czy z niego nie zrobila sie ona :p powodzenia dziewczyny i wszystkiego dobrego :*

Anka1101, Madzisek, alicja_, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Klara mi tez sie robi czasami slabo ale to jak jest dusznk albo upal
    Właśnie jest duszno. Akurat dzisiaj mam zjazd i nie pojechałam. Lepiej nie ryzykować ;)

Ala, czekamy na dobre wieści :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 – serdecznie Ci gratuluje!:) To będzie znaczyło, że będziesz marcówką? :)

Po wizycie wszystko dobrze, dziękuję :) AŻ DZIWNIE.
    Chyba jedna z nielicznych wizyt po której nie ma żadnych zastrzeżeń. Przyszłam do domu i aż mi było nieswojo, że wszystko jest ok – nie ma płaczu, lamentu, sprawdzania w necie. Dziś odstawiłam luteinę – nareszcie. Za dwa tygodnie połówkowe. Czy to nie za wcześnie?
    Kiedy Wy robicie połówkowe dziewczyny?

Myszata92 – Gratulacje:)))

bella88, Karola1990, Flakonik, Nadulka lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:01

alicja_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Alicja z racji urlopu lekarza połówkowe mam w 19t1d sam tak ustalił :) cieszę się że wszystko w porządku :)

Ja będę miała w podobnym terminie. Mam nadzieje, że to nie za wcześnie, chociaż wiem, że niektóre dziewczyny robiły sporo po 20tc..

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Robaczek89 – serdecznie Ci gratuluje!:) To będzie znaczyło, że będziesz marcówką? :)

Alicja, jeśli wszystko pójdzie ok to termin powinnam mieć na 8 marca, byłby prezent na Dzień Kobiet, ale ponieważ u mnie cesarka to pewnie koniec lutego. Zobaczymy jak to będzie, jedna z dziewczyn mnie nastraszyła, że ta beta może być podwyższona jeszcze po poprzedniej ciąży :(

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Alicja, jeśli wszystko pójdzie ok to termin powinnam mieć na 8 marca, byłby prezent na Dzień Kobiet, ale ponieważ u mnie cesarka to pewnie koniec lutego. Zobaczymy jak to będzie, jedna z dziewczyn mnie nastraszyła, że ta beta może być podwyższona jeszcze po poprzedniej ciąży :(

Tak, tez słyszałam o tym, że beta się utrzymuje - nie wiem jak długo.
    U Ciebie już troche czasu jednak mineło.
    Najlepiej będzie jak po prostu zmierzysz bete drugi raz - gdy będzie wyższa niż 15 to ciąża, jak niższy to niestety pozostałości.
    Trzymam kciuki aby to jednak było to 1! :*

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, super, że u Ciebie wszystko się wyrównało i ostatnia wizyta taka pozytywna :). Koniec płaczu!

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ