WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Cześć dziewczyny, zaglądam do Was czasem z sentymentu. Jakiś czas temu czytałam o Waszych badaniach prenatalnych, potem o poznawaniu płci, aż niedowierzam, że czas tak szybko leci :).

Od mojego poronienia minęły niecałe dwa miesiące i... chyba się udało. Beta z dziś wynosi zaledwie 15, ale to dopiero 25 dzień cyklu, okres powinien się pojawić za dwa dni. Mam nadzieję, że tego nie zrobi. Tak tylko chciałam się z Wami podzielić dobrą nowiną :), mam nadzieję, że tym razem nie tylko zaszłam w ciążę, ale i będziemy mieli dziecko.

Trzymam za Was kciuki!

Mocno trzymam kciuki i kibicuje :)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:07

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Cześć dziewczyny, zaglądam do Was czasem z sentymentu. Jakiś czas temu czytałam o Waszych badaniach prenatalnych, potem o poznawaniu płci, aż niedowierzam, że czas tak szybko leci :).

Od mojego poronienia minęły niecałe dwa miesiące i... chyba się udało. Beta z dziś wynosi zaledwie 15, ale to dopiero 25 dzień cyklu, okres powinien się pojawić za dwa dni. Mam nadzieję, że tego nie zrobi. Tak tylko chciałam się z Wami podzielić dobrą nowiną :), mam nadzieję, że tym razem nie tylko zaszłam w ciążę, ale i będziemy mieli dziecko.

Trzymam za Was kciuki!

Powodzenia :) i oby okres nie przyszedł... Trzymam kciuki i super ze napisałaś :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek!! Życzę powodzenia i trzymam kciuki. Oby tym razem bylo dobrze.

Matlena... a nie macie pralni w okolicy? Masakra z tym praniem ... moj brat moeszkal w akademiku ale pranie przywozil do domu.wracal co tydzien lub 2.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,ja wlasnie wstaje bo ide umyc wloski i ulozyc,ogarnac sie i zrobic szybka salatke bo o 8 wychodze na rocznice po smierci Taty Małża,automatycznie sie obudzilam i juz nie dam rady zasnac:p wczoraj caly dzien mialam mdlosci i zakonczylo sie to obejmowaniem toalety o 22.... ;/ jakas masakra normalnie:(
    Wczoraj bylam u endo i niestety z wyniku 3,1 tsh poltora miesiaca temu zrobilo sie 3,3.. tabsy nie pomogly;/ nic nie zlecialo a wrecz przeciwnie, Ft4 wynioslo 1,16. A bylo 1,0. Teraz mam lykac 1,5 tabsa czyli 75 eutyrox eh..
    Milego dnia dzis zycze!
    Ps. Widzialam wczoraj swoja lazienke:D jest cudna,sliczne plytki,o to mi chodzilo i fachowcy robili ja od 7:30-19.. sporo zrobili,mysle,ze 2 dni jeszcze i skonczone bedzie:D z leroya tez dzwonili,ze meble do niej tez juz sa do odebrania,jedna mila rzecz ktora mnie wczoraj spotkala;)

bella88 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek fajnie że się odezwałaś, trzymam kciuki :*

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to kiepsko z ta tarczyca.. ja teraz mam podniesiona dawke z 75 na 75przez 5 dni i 88 w srode i sobote. Ciekawe czy cos drgnie... ja zazwyczaj dobrze rwguje na euthyrox. A Ty? Moze letrox bylby lepszy?

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek, powodzenia :) Trzymam kciuki :)

Słabo się dziś czuję, mało brakowało, a zemdlalabym w łazience :/

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek tym razem będzie dobrze :-) trzymam mocno kciuki :-)

Alicja jak po wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 09:10

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:

Trzymam za Was kciuki!

gratuluje!

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez mialam o to pytac.Alicja odezwij sie ;)

Klara mi tez sie robi czasami slabo ale to jak jest dusznk albo upal.

Robaczek strasznie sie ciesze ze sie udalo :)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ciekawi co u dziewczyn ktore juz daaawno sie nie odzywaly ;)
    Dajcie znac co u was, jak sie czujecie ;)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zagladam tu czasem i wkoncu mam chwilke zeby cos naskrobac ;) otoz u nas wszystko dobrze, maluszek juz kopie ;) no i w 15+0tc gin stwierdzila, ze prawdopodobnie bedziemy mieli synka :) 14lipca mamy wizyte z usg polowkowym, wiec zobaczymy czy z niego nie zrobila sie ona :p powodzenia dziewczyny i wszystkiego dobrego :*

Anka1101, Madzisek, alicja_, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Klara mi tez sie robi czasami slabo ale to jak jest dusznk albo upal
    Właśnie jest duszno. Akurat dzisiaj mam zjazd i nie pojechałam. Lepiej nie ryzykować ;)

Ala, czekamy na dobre wieści :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 – serdecznie Ci gratuluje!:) To będzie znaczyło, że będziesz marcówką? :)

Po wizycie wszystko dobrze, dziękuję :) AŻ DZIWNIE.
    Chyba jedna z nielicznych wizyt po której nie ma żadnych zastrzeżeń. Przyszłam do domu i aż mi było nieswojo, że wszystko jest ok – nie ma płaczu, lamentu, sprawdzania w necie. Dziś odstawiłam luteinę – nareszcie. Za dwa tygodnie połówkowe. Czy to nie za wcześnie?
    Kiedy Wy robicie połówkowe dziewczyny?

Myszata92 – Gratulacje:)))

bella88, Karola1990, Flakonik, Nadulka lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:01

alicja_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Alicja z racji urlopu lekarza połówkowe mam w 19t1d sam tak ustalił :) cieszę się że wszystko w porządku :)

Ja będę miała w podobnym terminie. Mam nadzieje, że to nie za wcześnie, chociaż wiem, że niektóre dziewczyny robiły sporo po 20tc..

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Robaczek89 – serdecznie Ci gratuluje!:) To będzie znaczyło, że będziesz marcówką? :)

Alicja, jeśli wszystko pójdzie ok to termin powinnam mieć na 8 marca, byłby prezent na Dzień Kobiet, ale ponieważ u mnie cesarka to pewnie koniec lutego. Zobaczymy jak to będzie, jedna z dziewczyn mnie nastraszyła, że ta beta może być podwyższona jeszcze po poprzedniej ciąży :(

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Alicja, jeśli wszystko pójdzie ok to termin powinnam mieć na 8 marca, byłby prezent na Dzień Kobiet, ale ponieważ u mnie cesarka to pewnie koniec lutego. Zobaczymy jak to będzie, jedna z dziewczyn mnie nastraszyła, że ta beta może być podwyższona jeszcze po poprzedniej ciąży :(

Tak, tez słyszałam o tym, że beta się utrzymuje - nie wiem jak długo.
    U Ciebie już troche czasu jednak mineło.
    Najlepiej będzie jak po prostu zmierzysz bete drugi raz - gdy będzie wyższa niż 15 to ciąża, jak niższy to niestety pozostałości.
    Trzymam kciuki aby to jednak było to 1! :*

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, super, że u Ciebie wszystko się wyrównało i ostatnia wizyta taka pozytywna :). Koniec płaczu!

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ