Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki ale nie dolujemy się ją chciałam tylko pocieszyć poziomke żeby wiedziała że inni maja gorsze myśli niż ona
nie czarujmy się macierzyństwo to nie cud miód i orzeszki i patrzenie na słodkiego bobaska ale ciężką charowka
ale przecież to będą NASZe dzieci zrodzone z naszych miłości i będą naszymi największymi milosciami
A moje wizje no cóż nic nie poradze że takie miewam -
Ja miewam gorsze dni zawsze na weekend po wizycie co miesiac
NIe wiem dlaczego tak sie dzieje, myslicie ze hormony bardziej wariuja w czasie kiedy mniej wiecej by byla miesiaczka? Bo ja takie cos zaobserwowalam wlasnie :p Z moim tez sie juz dawno nie klocilam a dzis..pach i klotnia.. miesiac temu tak samo bylo, spokoj cisza a po wizycie jakis natlok wszystkiego siedzi we mnie. Glowa mi peka jeszcze na to wszystko, moj ma wolne 3dni teraz i juz zly ze nic nie porobimy przez moja migrene...Ja nawet nie mam ochoty wsiadac w samochod i gdzies jechac bo mi peknie leb juz wgl.. ahh gdyby Ci faceci wiedzieli jak to jest, zylo by sie latwiej
Ale fajnie ze nie jestem sama taka marudzaca i ze zlym samopoczuciem :p
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyJa na bonifratow miałam zabieg rok temu .... odradzam zeszłego na personel !!!! Nikt do mnie nie przyszedł przez całą dobę a jak już to usłyszałam żebym juz tak nie rozpaczala bo nie ma o co .... więcej już nie skomentował tuje
Zamierzam rodzic na łubinowej jeśli nie będzie przeciwwskazań. Juz pisałam o tym wcześniej dla mnie też ważna jest otoczka porodu, atmosfera, zeby szanowali moje zyczenia co do przebiegu porodu , to żeby męża nie wyganiali co chwile z pokoju jak to robią na raciborskiej albo ligocie -ale to moje zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 17:36
-
Nooo poziomka dlatego mamy to forum i siebie
my się dziś prawie poklocilismy o to że ją chciałam zrobić sypialnie w większym pokoju a mąż w mniejszym i ją się zgodzilam ale dziś już stwierdzilam zentrza było zrobić w większym bo mamy tam duzo swoich rzeczy w tym pustym pokoju a on mi kazał to zabrać żeby odkurzacze nie były u dziecka wnpokoju a gdzie kurww maja być skoro mamy malutka sypialnie i malutki mebli tam ha ha... Masakra te hormony
-
Aha i jestem w szoku ale dzis od rana znowu mam mdlosci
co tylko robie sie glodna to mnie strasznie mdli.. juz myslalam ze ten etap nie wroci a tu prosze :p ostatnio juz mi podpadlo jak mialam mdlosci w samochodzie.
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyProwadzi mnie lekarza od nich - z polecenia, świetny człowiek dr Mniszek ma gabinet w katowicach na wojewódzkiej 22a przyjmuje poniedziałki i środy. Daje numer do siebie i można dzwonić o każdej porze!!
Nie naciąga na wizyty dając l4 na dwa tygodnie tylko od razu 4 tygodnie i chodzące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 17:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie musisz od razu zmieniac. Zadzwoń na łubinową i spytaj jakie są warunki porodu na NFZ po nie pamiętam od którego tygodnia trzeba być prowadzonym przez lekarza od nich ale jakoś chodzi o końcówkę ciąży. Ja po prostu chodzę ze względu na polecenie kilku osob
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Ja pierdole masakra jakąś jak to przeczytala!m, teraz to już nie wiem co mam robić
ehhh
No właśnie się zdziwiłam jak powiedziałaś, że chcesz tam rodzić…
Najlepsze jest to: "Lekarze w 2011 roku nie wyjęli chusty chirurgicznej z jamy brzusznej w czasie operacji usunięcia jajnika u Doroty Maniak z Sosnowca. Co więcej, pomylili jajniki i usunęli pacjentce zdrowy." - no kur….a!!
Ponadto te wszystkie niedotlenienia spowodowane są zazwyczaj brakiem reakcji tj. niewykonaniem cesarki w odpowiednim momencie (gdy sytuacja tego wymaga). Szpital ma regułę rodzenia naturalnie i ch…j ich za przeproszeniem obchodzi wszystko inne. SN jest zgodny z natura i wolą bożą… - niestety porodówka od 6 lat zarządzana jest przez zakon i widać naloty katolickie, a tak nie powinno być, bo przecież nie każdy kto trafia do tego szpitala musi posługiwac się takimi ideałami lub mieć taką samą wiarę jak oni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:21
-
nick nieaktualnymenka wrote:Nie musisz od razu zmieniac. Zadzwoń na łubinową i spytaj jakie są warunki porodu na NFZ po nie pamiętam od którego tygodnia trzeba być prowadzonym przez lekarza od nich ale jakoś chodzi o końcówkę ciąży. Ja po prostu chodzę ze względu na polecenie kilku osob
Kwalifikacja do porodu odbywa się w 35 tygodniu ciąży. Ciąża musi być ciążą tzw. "książkową" tj. musi przebiegać zgodnie z planem i nie może być zagrożona. Biorą tylko czyste przypadki, ponieważ nie maja odpowiedniego sprzętu do ratowania matki i dziecka.
Wystarczy przyjść na jedną wizytę do lekarza który tam pracuje oraz na jedną wizytę do anestezjologa. Nie trzeba prowadzić całej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:22
-
Wy te doly i zle sny...
A mi sie snil moj gin w moim prywatnym mieszkniu, juz wychodzilismy i buty wiazalismy i jakos tak blisko nasze glowy byly a on pocalowal mnie w szyje i nato wszedl moj maz, tesciowa i moi rodzice...
To byl bardzo grzeczny sen , ale ostrzejsze mialam w roli glownej z mezem znajomej, a potem z moim mezem.
No masakra jakas. Hormony doprowadzaja mnie do szalenstwa!!!
Najgorsze,ze nikomu o tym nie mowilam oprocz Was, a po takich snach ciezko bylo mi spojrzec w oczy mezowi znajomej. Na szczescie wspomnienie tego snu juz mocno wyblaklo i jest ok.
Mezowi powiedzialam o snie w roli glownej z nim i za to mnie z rana zadowoli. Niestety to juz 2 miesiace bez sexu a jeszcze jeden miesiac sie taki szykuje :'(
Boje sie?co jeszcze mi sie przysni... -
Dzięki dziewczyny za pomoc
ją place za wizytę 130 więc te 20 zł mi nie zrobi już różnicy... Zadzwonie tam i dopytam jeszcze na 100 % i wtedy zobacze czy zminie lekarza czy pojde na te wymagane tylko wizyty
fakt mam dwie koleżanki które niedawno tam urodziły i obie mega chwalily
i co też jest dla mnie nie ważne - żadna nie została "rutynowo" rozcięta.
Dobrze że przeczytalam dziś ten artykul -
Matleena wrote:A bo nikt mi nie wierzy jak mówię, że to 4 miesiąc. Wyglądam jak w szóstym co najmniej
No i chciałam trochę dłużej tajemnicę utrzymać, ale już się nie da. Chociaż tyle, że podobno nie tyję gdzie indziej, jedynie brzuszek rośnie. Chyba zapytam lekarza we wtorek czy nie za szybko przybieram na wadze.
Teraz mam powtórkę z rozrywki. Ja jestem o tydzień do przodu od ciebie i mieszczę sie tylko w spodnie, które były luźniejsze lub są bardzo uciągliwe.
Ot, taka moja uroda.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17