WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    alicja ja tez dzisiaj wizytuje ok 18;)))
    Ps nie myslalas, zeby rodzic na Łubinowej?? ja rodzilam tam w 2008roku i mam bardzo mile doswiadczenia z ta klinika :_) moge polecic:)

Acikk ja tez prawie nic pod stanikiem nie mialam przed ciaza :D
    teraz cos tam sie zaokroglilo, ale bez szalu :P

Kochana, byłam na Łubinowej oglądać, zastanawiałam się nad nią (bo warunki są fajne - czyte łóżka, dobre jedzenie…) a co więcej byłam nawet na wizycie u lekarza który tam przyjmuje.

Niestety jest jeden - ale za to ogromny minus - baaaaaardzo słaba neonatologia (chyba I st.). Gdy się coś dzieje z dzieciaczkiem to wtedy zaczyna się problem, panika (TYLKO JEDNA KARETKA!!) i przewożenie dzidzi do innego szpitala.
    Szukam szpitala tylko i wyłącznie z III stopniem referencyjności jeżeli chodzi o neonatologię. Chcę być spokojna o to, że szpital jest w stanie zapewnić dziecku opiekę w 100%.
    Uparłam się i koniec :D
    Wole rodzić w brzydkiej sali, ale bezpiecznie :D

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:56

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co trochę mnie przeraża, ogólnie rodzenie mnie przeraża ha ha :P no powiem Ci że z jednej strony wiesz chce tam iść dlatego ze moja lekarka tam pracuje a z drugiej przecież lekarz tak naprawde nie ma zbyt wielkiego znaczenia przy porodzie pomijając fakt że nie wiadomo czy akurat wogóle tam ona będzie jak będę rodzić ...
    No i jeszcze jedno - nie podoba mi się to że tak jest ale niestety tak jest że jak płacisz to lepiej Cię traktują więc mam nadzieję że skoro jestem "OD NICH" bo u nich płacę za wizyty to będę mieć tam dobrą opiekę...
    A znowu musiałabym albo zmienić lekarza a tego nie chcę i taka robota :P Kurde mam nadzieję że wszystko będzie OK!

A co do urody sali ha ha myślę ze tj ostatnia rzecz o której będziemy myślały w bólach porodowych - "o kurwa, ale tu brzydko, chyba nie urodze bo brzydko tutaj :P"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:56

alicja_, bella88 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Pomóżcie! Dziś całą noc budziły mnie takie ukłucia w brzuchu, raz z jednej, raz z drugiej strony, w zależności, na którym boku leżałam. Teraz też mnie boli, już od rana podbrzusze, czuję takie napięcie i kłucie bez względu na to czy stoję, leżę, czy siedzę... czy to coś złego? Strasznie spanikowana jestem...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia spróbuj no spe mnie też wczoraj tak dziwnie bolało sama nie wiedziałam czy to od jelit czy od dzidzi ale wzięłam dwie nospy i jest ok

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! Pomóżcie! Dziś całą noc budziły mnie takie ukłucia w brzuchu, raz z jednej, raz z drugiej strony, w zależności, na którym boku leżałam. Teraz też mnie boli, już od rana podbrzusze, czuję takie napięcie i kłucie bez względu na to czy stoję, leżę, czy siedzę... czy to coś złego? Strasznie spanikowana jestem...

Mnie też ciągle boli brzuch.. raz kłucia, raz jakies inne bóle.
    Mi pomaga magnez, ale ten prawdziwy który jest aptecznie zarejestrowany jako 'lek', a nie 'suplement diety'.

Pogadam o tym bólach dziś z ginem i później Wam wszystko napisze :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem mam takie klucia, teraz np tez mialam jak sie ruszalam :p mysle ze tam wszystko sie rozciaga i to normalne :-) Najgorzej jak psikam to az z bolu sie ruszyc nie moge, jakby ktos mi wszystkie miesnie naraz naciagnal :P okropnosc... ale ponoc to normalne w ciazy, bo to te wiazadla co trzymaja macice :-)

A co do stanu depresyjnego, dopadl mnie taki w nocy..moj na nocce znowu byl, ja sama.. i milion moich mysli ciazowych, od momentu jak dowiedzialam sie plec to poczulam ogromny lek przed ta ciaza..Jakby nowy etap ciazy sie dla mnie zaczal, tyle czasu nie wiedzialam, a tu nagle wiem, nastawialam sie na synka to moze dlatego, ale mowie Wam az plakalam tak sie balam swoich mysli, balam sie wszystkiego, poczulam ogromne watplkwosci co do tej ciazy..do tej pory czegos takiego nie mialam..

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ale jakie wątpliwości?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast sie cieszyc ze zdrowo rosnie, i wgl, to ja zaczelam analizowac plec, a do tego poczulam strach czy ja faktycznie dam sobie rade, czy to faktycznie odpiwiedni czas na dziecko, zaczelam sie bac tej ciazy...od samego poczatku nawet przez mysl mi to nie przeszlo, wczoraj cos mnie strzelilo, i mialam mysli ze juz nie ma odwrotu ze ta ciaza faktycznie trwa :D wczesniej mialam swiadomosc ciazy ale to bylo takie inne uczucie, plec nieznana, ruchow nie czulam, to bylo wszystko takie nowe dla mnie i ciekawe, ekscytujace, a od wczoraj po wizycie taka wieksza swiadomosc mnie dopadla tego wszystkiego, ze tam juz nie zarodek nieznanej plci tylko to juz dziecko, dziewczynka mala sobie rosnie :D Wiem ze to glupie, ale pomyslalam czy ja poczuje wiez z taka dziewczynka, bo do tej pory opiekowalam sie samymi chlopcami, nawet moja siostra ma chlopcow. Glupio mi za takie mysli ale sama nie wiem skad one sie wziely w mojej glowie

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już tak niewiele do wizyty…. :)
    Zaczyna sie stres!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka niech Ci nie będzie głupio myślę że tj zupełnie normalne :)
    Ja na początku wstyd się przyznać ale byłam zła jak sie okazało że jestem w ciąży bo mi się "życie skończy"... Niby wiedziałam że moge zajść ale też prawdopodobieństwo było małe bo PCO, cykle po 3 miesiące więc nie brałam tego pod uwage tak w sumie. No i początek był kiepski ciągle płakałam i wogóle...
    A teraz też się boję jak to będzie i jakie dziecko mi się "trafi" i miewam wizję siebie w wyciągniętym dresie z tłustymi włosami i podkrążonymi oczami bolącymi cyckami i nieustannie domagającym sie czegoś maluchem :P Do tego popękaną po porodzie :D
    No i tak jak mówisz tego że już nie ma odwrotu, ze wszystko się zmieni i ta przeoogromna odpowiedzialność za małego człowieka...
    I myśle że to nie jest nic dziwnego - człowiek zawsze odczuwa lęk przed nieznanym :)
    Pocieszyłam Cie :D?

Poz!omka. lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    już tak niewiele do wizyty…. :)
    Zaczyna sie stres!

Będzie dobrze Alicja i od razu dawaj znać jak tam Sara :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk dzieki !! :-) Juz mi lepiej :p Bo ja czulam sie juz fatalnie z takimi myslami, ze jestem jakas chora na glowe a co to bedzie po porodzie :D Ciaza to wielka radosc ale tez wielki strach, no a ciazowe hormony tez biora gore :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja mam dzis dola siedze sama i tylko plakac sie chce :/

Alicja czekamy na wiesci co u Sary:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tymi dołami to się nie przejmujcie - hormony nam szaleją, a do tego faktycznie dochodzą lęki związane z nowym życiem. W końcu taka odpowiedzialność na nas spada - wychowanie małego człowieka!

Niech ten czas szybciej leciiiI!

KASIAG24 - trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:19

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Hej dziewczyny a ja mam dzis dola siedze sama i tylko plakac sie chce :/

Alicja czekamy na wiesci co u Sary:)
    a skąd ten dół?bo siedzisz sama? to umów się z koleżanką jakąś na herbatę i ciacho :)wyjście z domu mi zawsze pomaga.

Ja dziś zaszalałam, właśnie na c&a zamówiłam sobie ciuszków trochę, bo przecież muszę w czymś chodzić :) część ciążowych część nie, ale wejdę w nie i w ciąży :) i od razu humor lepszy :) a teraz gotuję obiadek i czekam na męża :) a Oluś zasypia :) supcio dziś mam dzień w porównaniu do wczorajszego :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynk14 niestety nie znam tu nikogo bo mieszkam tu pare miesiecy szwagierka ma jakies sprawy i tak siedze sama bo moj m w pracy ale czasem potrzebne sa takie dni chyba bo bylo by za dobrze :)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja takiego doła miałam wczoraj. Wróciłam do domu i taką awanturę zrobiłam mojemu przez telefon że głowa mała. Tak w zasadzie to nie było jakiegoś ważnego powodu. Coś wyolbrzymiłam i ot zaczęło się. Dużo zresztą ostatnio nie potrzeba żebym się zdenerwowała. Boshe... ile On musi mieć cierpliwości do mnie. Anioł nie człowiek. Ale muszę się pochwalić bo wczoraj jak wrócił to podjęliśmy decyzje żeby wziąć ślub cywilny i wstępnie wyznaczyliśmy datę na koniec sierpnia :)

Poza tym życzę powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:49

Anka1101, Hashija lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się pochwalić. Własnie odebrałam wyniki i są cudne! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ee651d3dca7.png

Misia26, bella88 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dołów to ja dzisiaj miałam takie sny że obudziłam się w nocy i przez sen płakałam i przez to Między innymi też mam dzisiaj dzień zepsuty :-) i kto mnie przebije ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ