X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:39

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- ja od zawsze mieszkam w domu. Kuchnie mieliśmy bardzo duzą, pokoje po 25m,

teraz też mieszkamy z mężem w dużym domu i nasz salon jest wielkości niejednego mieszkania. Mebli w nim prawie nie ma, bo ciułamy kase na jakieś wyposazenie... Jest wielki i pusty a mimo to trudno mi uwierzyć, że mogłaby się w nim zmieścić kuchnia, łazienka, sypialnia, salon. Ciężko byłoby mi się przenieść do bloku bo człowiek się już rozpasał i przyzwyczaił do przestrzeni.

W domu mam kuchnie gdzieś około 12-14m i nie mogę sobie z nią poradzić bo jest dla mnie za mała...

justyna14, Pchełka lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zazdroszcze :)
    Mój maz strasznie marzy o domu, ją w sumie też bym chciała a z drugiej strony jak posprzatam moje 60 m to mi się odechciewa :D ale może kiedyś kto wie... Na razie musimy się zadowolić mieszkaniem bo za sama działkę u nas musieli byśmy zapłacić tyle co za mieszkanie a i tak mamy duży kredyt :( ale mamy 3 pokoje i mam super balkon w lesie :D więc cieszymy się tym co mamy :P

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    malenki brzuszek :) ale jeszcze urosnie :)

Widzę, że Tobie jakby cały idzie do przodu, u mnie zaokrągla się na dole, a góra jest jeszcze wąziutka- chociaż pewnie już niedługo wyrośnie mi półeczka i bedę sobie na niej stawiać kubek z herbatą;p

och... myslałam, że całość się zacytuje. sierota ze mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:32

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten sloneczny dzien :) Ja pospalam do 11 i chodze nieprzytomna :)
    Acikk ale masz malutki brzuszek ja jednak chyba nie pokaze mojego bo wyglada jak gigant a gdzie do konca :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa no tak wszystko zależy do czego się jest przyzwyczajony :) mam nadzieję że kiedyś tez będziemy mieć dom :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę Wam tego z całego serca!!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Justyna zazdroszcze :)
    Mój maz strasznie marzy o domu, ją w sumie też bym chciała a z drugiej strony jak posprzatam moje 60 m to mi się odechciewa :D ale może kiedyś kto wie... Na razie musimy się zadowolić mieszkaniem bo za sama działkę u nas musieli byśmy zapłacić tyle co za mieszkanie a i tak mamy duży kredyt :( ale mamy 3 pokoje i mam super balkon w lesie :D więc cieszymy się tym co mamy :P
    no my w sumie bez kredytu ale juz 4 rok sie budujemy, cos za cos, a konca nie widac :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jak przyszła na porodowke najpierw z bratem a potem że mna to się nie zorientowali że rodzic przyszła ponoć miała takie małe brzuszki :D może podziele jej los ??? <marzyciel> :P ale o czym ja mowie jak Antoś ma 300 g haha to jeszcze urosnie 10 razy :p

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa widzialam tez ten fotel na allegro,tez fajny ale jeszcze z fotelem poczekam,narazie sa wazniejsze rzeczy w domu;/ niestety.. mam nadzieje,ze kasy mi starczy na niego

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia pokaz :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram sie pokazac pozniej a jak wy dziewczyny odczuwacie kopniaki bo ja mam wrazenie ze mi jezdzi po pecherzu caly czas i takie uczucie jakby babel pekal no dziwne i juz niewiem czy to dzidzia czy nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, uwielbiam ludzi, którzy piszą mądre rzeczy tzn "cieszymy się tym co mamy" :-) I tak ma być ;-)

Nasz dom ma w sumie około 330 m2, ale na 100 m2 mieszka moja mama, która musi z nami mieszkać.
    Też nie wyobrażam sobie już bloku, ale trzeba pamiętać, że dom to niestety studnia bez dna. Wiecznie trzeba w niego inwestować ;-)

justyna14, Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Postaram sie pokazac pozniej a jak wy dziewczyny odczuwacie kopniaki bo ja mam wrazenie ze mi jezdzi po pecherzu caly czas i takie uczucie jakby babel pekal no dziwne i juz niewiem czy to dzidzia czy nie :)
    ja od tygodnia czuję wyraźnie kopniaczki czy szturchnięcia parę razy dziennie, wcześniej czułam jak się przekręcało albo pływało, takie uczucie, a teraz już konkretnie punktowo :) nie wiem czy coś zrozumiesz z tego opisu :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie umiem opisać :P po prostu czuje że coś tam się rusza a kopniaka to tak wypycha w jednym konkretnym miejscu :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moja mama jak przyszła na porodowke najpierw z bratem a potem że mna to się nie zorientowali że rodzic przyszła ponoć miała takie małe brzuszki :D może podziele jej los ??? <marzyciel> :P ale o czym ja mowie jak Antoś ma 300 g haha to jeszcze urosnie 10 razy :p

To jak ja w sobote przyjechalam na IP lekarz przyjal mnie na oddzial i powiedzial zeby pojsc do pokoju poloznych one mnie pokieruja gdzie isc, ja ide do poloznych mowie ze lekarz kazal mi sie zglosic, a one: Pani na porodowke do porodu tak? A ja: nie!!! Jeszcze 4 miesiace :-D

justyna14, KASIAG24, Acikk, bella88, Marik, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, a wrzuć no proszę fotkę brzuszka :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam zrozumialam :) Przez to lozysko poczekamy pewnie jeszcze z kopniakami :) My mieszkamy u tesciow ale ze wzgledu ze wyjezdzamy nie bedziemy robic jakiegos wiekszego remontu :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję jak się rozpycha i obraca, od wczoraj odczuwam ruchy i kopniaki przez cały dzień po trochu. Dobrze, że bąbel skierował się na zewnątrz i masuje mamie skórę brzucha, bo kolejnej salwy w nerkę już bym nie wytrzymała- choć zapewne wszystko jeszcze przede mną...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ten szmateks jest w tej nowej dobudówce frankowskiego, miedzy rynkiem kosciuszki a białówny, a wejscie jest od sienkiewicza ( na przeciwko astorii) , na pierwszym pietrze.
    Fotelik fajny, tylko fakt cena konkret. U nas minus ze pozniej ten fotel by trzeva bylo sprzedac bo w salonie jest komplet. Zobaczymy co wyjdzie w praniu :)

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ