X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Cholera nic nie mowcie o imionach bo ja sie tez zalamuje bo nie mozemy juz dojsc do ladu z imieniem dla dziewczynki.. mial byc chlopiec i wszystko byloby jasne,ostatnio moja Laura nawet siedzi i mnie sie pyta Mamo pograsz ze mna w pilkarzyki? A w sumie to nie Ty tylko Marcel bedzie ze mna gral z Twojego brzuszka i nagle ooo zapomnialam,ze to juz nie chlopiec a sie przyzwyczailam do tego imienia:p i ja se mysle cholera jaki delikatny dol:p hehe

Dla dziewczynki ma byc ta Lena lub Jowita ale juz mi jakos nic nie pasuje,jak mowie Lena Malz staje okoniem i juz nagle,ze Jowitka.. teraz ostatnio wogole mi Zuzanna chodzi po glowie i tak w kolko... masakra jakas:p

u nas bedzie Zuzia :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Prenatalne robię normalnie u swojego lekarza Dr. Rut, tylko że mam je refundowane przez NFZ. Do Labera chodzi moja przyjaciółka, która rodzi pod koniec października, jest z niego strasznie zadowolona a ja z kolei nie słyszałam o nim za dobrych opinii ale każdy sam wybiera sobie lekarza i o każdym trafiają się opinie negatywne, najważniejsze żeby ufać lekarzowi :)

Dr Laber robił mi też połówkowe z drugim synkiem i naprawdę ufam mu i uważam, że jest super. Ale wiesz Madzia jak to jest, każdy ma swoje zdanie o lekarzu, fryzjerze, sklepie itd. ;-)

Tak jak mówisz-musimy ufać swoim lekarzom ;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Dr Laber robił mi też połówkowe z drugim synkiem i naprawdę ufam mu i uważam, że jest super. Ale wiesz Madzia jak to jest, każdy ma swoje zdanie o lekarzu, fryzjerze, sklepie itd. ;-)

Tak jak mówisz-musimy ufać swoim lekarzom ;-)
    no dokładnie :) każdy lekarz ma opinie dobre i złe, ja swojemu ufam i nic złego powiedzieć o nim nie mogę a też różne rzeczy czytałam o nim na necie :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was też będzie dobrze na połówkowym:) Nie ma innej opcji:)
    Madzia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dużo zdrówka i spełnienia marzeń;) Moja córcia będzie miała takie samo imię jak Ty:)
    Mnie odrzuciło całkowicie od słodkiego ale teraz doszła mi zgaga po wszystkim... nawet po wodzie. Dostałam jakieś tabletki na zgagę bo najprawdopodobniej problem będzie się nasilał..

Madzia890722 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam gdzie jutro jade koszt nagrania usg na plytke to 30zl to nie majatek ;) moze sie skusze

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja jem i kwaśne i słodkie i do mięsa wróciłam, mam ładniejszą cerę, ale tętno malucha jest zawsze powyżej 150 a lekarz mówił że chłopak :) ciekawe czy 5 sierpnia z Franka nie zrobi się Franciszka ;)

Inso my też planujemy wybrać się do Agata meble, szukamy szafy do pokoju, hale mają dużą więc licze że coś wybierzemy :) aaa i nie wiem czy byłaś, ale polecam ciuchacz Jama na sienkiewicza, dzisiaj byłam, się obkupiłam za 30 zł w piękne ciuszki:)

Dziewczyny,czy wszystkie na początku będziecie miały łóżeczko w swoim pokoju?? Bo ja sypialnie zostawiam dla nas, maluszek będzie miał swój pokój, ale zastanawiam się co tam wstawić dla siebie do karmienia itd, nie wiem czy inwestować w fotel, czy lepiej 1 osobową amerykankę.

• lips Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegladam wózki na olx z mojej okolicy. Co myślici o takim ?
    http://olx.pl/oferta/sprzedam-wozek-3w1-malo-uzywany-CID88-IDaPsmB.html

Wiadomo że musiałabym go obejrzeć wcześniej. Ale chodzi mi o takie ogólne wrażenie.
    Firma baby boom, fotelik Maxi Cosi, stelaż Musty

Co myślicie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly mial w granicach 150/165 tetno

Moj maluszek tez bedzie mial swoj pokoik, sypialnia pozostanie nasza oaza, ze tak sie wyraze ;)
    tez sie zastanawiam co tam wstawic...
    wyjdzie w praniu, od poniedzialku wkoncu ruszamy z remontem, az sie boje co to za syf bedzie...

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi- nasz maluch będzie spal w sąsiednim pokoju. Ja do karmienia i nocnych posiedzeń kupiłam sobie fotel uszak- mega wygodny, mam nadzieję, że się sprawdzi....

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips mi się ogólnie bardzo podoba :) dla mnie znaczenie miałoby jeszcze czy są ochraniacze do spacerówki i takie tam inne duperele. Wiadomo na żywo można pomacać, podnieść i zdecydować, ale wizualnie jest oki:)

Asiowa mi się podobają takie fotele :) my mamy w salonie fotel wygodny, który możnaby przenieść ale dla mnie to on zajmuje dużo miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 11:52

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso Zuzia z tych 3 imion najlepiej sie komponuje z nazwiskiem :-)

A ja teraz zachodze w glowe, bo szukamy wiekszego mieszkania. W sobote jeszcze przed polowkowym idziemy ogladac jedno. Kuchnia bedzie do odswiezenia i umeblowania a lazienka do remontu i doposazenia.

Ile moze kosztowac umeblowanie kuchni?? 12 tys ze zmywarka?? A lazienka? Na podlodze kafelki sa wiec sciany zostaly i doposazenie typu moze prysznic,szafki, oswietlenie,umywalka. Nie wiem na jaki kredyt pod remontsie nastawiac :-(

iNso87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzie bo ją też myślałam o tym bo od początku wsadzic małego do jego pokoju ale obawiam się (i tak też w powiedziały koleżanki które maja już dzieci) że wytrzymam max 2 dni jak na początku dziecko budzi się kilka razy i sama nie wiem... A z drugiej strony w nocy i tak spie sama bo mąż na nocki pracuje więc nie będę go budzić wstajac do dziecka :) ale za to w dzień jak on śpi to nie wyobrażam sobie tam lazic co chwilę jak mały będzie tam spał. Chyba muszę mieć dwa lozexzka haha :)

Inso zależy co chcesz kupować w agacie tylko część mebli jest dostępna od ręki a sofy i takie tam to tylko w jednym kolorze takim jak na salonie jak chcesz inny trzeba czekać, my czekaliamy ok 3-4 tyg

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:

A ja teraz zachodze w glowe, bo szukamy wiekszego mieszkania. W sobote jeszcze przed polowkowym idziemy ogladac jedno. Kuchnia bedzie do odswiezenia i umeblowania a lazienka do remontu i doposazenia.

Ile moze kosztowac umeblowanie kuchni?? 12 tys ze zmywarka?? A lazienka? Na podlodze kafelki sa wiec sciany zostaly i doposazenie typu moze prysznic,szafki, oswietlenie,umywalka. Nie wiem na jaki kredyt pod remontsie nastawiac :-(
    Mysle że ok 10-12 tys myśmy zapłacili ok 5 tys za meble na wymiar płyta 1 tys zmywarka i piekarniku ok 1,5 lodówka 2 czyli ok 11 tys wyszło. Łazienka wbrew pozorom o wiele mniej ale myśmy nie remontowali tylko urządzali nową. Ale jak nie będzie remontu typu rury instalacje itp to spokojnie 15 powinno Ci starczyc na kuchnie i łazienkę :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:05

pati_zuzia lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to moze na dzien kosz mojrzesza? Jak bedzie dzidzia wieksza to i tak zostanie przeniesiona na pokoiku. My tez gdzies do roku czasu z niunia w pokoju bedziemy a dopiero pozniej polaczymy dzieci w jednym pokoju.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik to mnie pocieszylas, bo u nas lodowka odpada bo mamy, piekarnik niewiem jaki tam jest to sie okaze. Zmywarka to moje marzenie, bo wiecej przy zlewie spedzam czasu zamiast z synem w tym czasie grac czy sie bawic. A na stronie ikei patrzylam ze zestaw plyty grzewczej, z meblami i piekarnikiem 11tys i to mnie przerazilo...

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija- ikea ma niesamowicie drogie meble, jeśli spojrzysz na same "pudła" to wychodzi nie źle, ale bardzo dużo liczą za te wszystkie systemy zamykania szuflad itd... Jak ja urzadzałam kuchnie też myślałam o ikei, ale ostatecznie uznałam, ze za tą cene to przesada...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Acik to mnie pocieszylas, bo u nas lodowka odpada bo mamy, piekarnik niewiem jaki tam jest to sie okaze. Zmywarka to moje marzenie, bo wiecej przy zlewie spedzam czasu zamiast z synem w tym czasie grac czy sie bawic. A na stronie ikei patrzylam ze zestaw plyty grzewczej, z meblami i piekarnikiem 11tys i to mnie przerazilo...

Zależy też ile masz mebli :) zaraz postaram się wrzucić zdjęcia mojej kuchenki :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:

Ja za same meble zaplace 6400,sprzety agd kolejne 5tys,nie wliczając pralki, co do łazienki to już sama stracilam rachubę..dużo tez zależy od wielkości kuchni i kupowanych sprzetow ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja kuchenka a w zasadzie to aneks kuchenny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:37

MeGi2986, Madzisek, bella88 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ