Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam tych połówkowych... ja muszę czekać do 3 sierpnia i nadal nie znam płci...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Inso pamiętaj że to nie wina kuriera że tak późno wysłali, i może jeszcze nie odbierać bo się ładuje np. Cierpliwości :) to że paczka jest wydana np. O 7 nie znaczy że kurier o tej wyjeżdża :)

Madzia spełnienia marzeń :)

Ja mam chęć na słodkie ładnie wygladam i na pewno będzie syn, innej opcji nie ma...
    rewelka ja wiem wiem,tylko dziś o 8 dostałam email z prosba żeby napisala czy już doszło?:| i se mysle a miało już dojść????? no kurde dalo mi do myslenia co się dzieje,i potem przeczytałam w komentach u tej osoby której lozko zamawiałam,ze maja zla firme kurierska i ze rzeczy dochodzą po 3-4tyg także jest cos nie tak bo trochę osob to napisalo. Ja pierwszy raz slysze o nazwie wogole Renus, na necie jest rhenus i tam nawet (albo ja jestem slepa) nie mam gdzie wpisac nr listu przewozowego,zeby zobaczyć gdzie już jest..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haahaha Rewelka zebys się nie zdziwila z tym synem ;D ale zycze Tobie syna jak chcesz :))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa Ją jeszcze nawet nie mam terminu polowkowego bo jak dzwonie do gina to kalendarza nie ma...

Inso chyba że tak, Ja tak tłumaczę bo 8 lat w kurierce siedziałam :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    zazdroszczę Wam tych połówkowych... ja muszę czekać do 3 sierpnia i nadal nie znam płci...

Asiowa, ja mam połówkowe dopiero 13 sierpnia, więc będę czekać jeszcze dłużej ;-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Asiowa Ją jeszcze nawet nie mam terminu polowkowego bo jak dzwonie do gina to kalendarza nie ma...

Inso chyba że tak, Ja tak tłumaczę bo 8 lat w kurierce siedziałam :)
    Wiem,wiem cos kojarze wlasnie z poprzednich postow ;) poczekam do popołudnia i jeszcze ze dwa razy zadzwonię do tego kuriera. Cholera dobrze,ze jeszcze się nie wprowadziliśmy bo Mala na podłodze by chyba spala od msc ;P
    W piątek u mnie otwarcie w miescie Agaty meble to tez jak najszybciej pojade zobaczyć cos na przedpokoj i do salonu meble i sofe lub naroznik,mam nadzieje,ze tez czekac nie będę około miesiąca.. bo będzie lipa :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Madzia sto lat ! :)

Mi tez moj przyszly maz mowi, ze wygladam pieknie w ciazy i ze go kreci moje cialko i brzuszek :p moze cos w tym jest, bo mama i paru znajomych tez mi powiedzieli, ze mi sie wyladnialo :p a co do jedzenia- zdecydowanie wieksze ciagotki do slodkiego, ale staram sie z umiarem. i bedzie raczej chlopiec :)

Jejku, ja tez jutro jade na to polowkowo-prenatalne :/ taki stres mnie ogarnia juz od tygodnia, ze szok..oby nie wykryli nic niepokojacego. Mam nadzieje, ze te torbiele sie wchlona do nastepnej wizyty w sierpniu..

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- ja musiałam sie umawiać mięsiąc wczesniej stąd znam datę. Idę w 20t1d- takie było zalecenie mojej gin- a na badania jadę do katowic. 100km! bo blizej nikogo nie poleca.

Pchelka- ale ty już wiesz co, a raczej kto, się kryje w brzuchu:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, uważajcie na badanie moczu. Każde badanie moczu, które robiłam w przychodni wychodziło, że mam liczne bakterie.Z kolei jak robiłam prywatnie w diagnostyce to wychodzily bakterie nieliczne. Brałam na te liczne antybiotyk i różne tabletki. Jak się okazało niepotrzebnie! Na ostatniej wizycie lekarka moja się zdenerwowała i powiedziała, że nie mogę mieć takich bakterii w ciąży i, że mam zrobić posiew moczu i tam wyjdzie czy na serio są. Powiedziała, że wyniki z przychodni mogą być sfałszowane przez to, że zbyt długo je wiozą do laboratorium. No i okazało się, że rzeczywiście tak jest, bo posiew wyszedł dobrze. Nie mam bakterii w moczu. A dziecko lekami już jest nafaszerowane bez potrzeby..:/

Poza tym nie każdy wie, że przed nasikaniem do pojemniczka trzeba się podmyć bardzo dokładnie i pierwszy strumień odsikać. Do tego posiewu moczu kazała mi kupić jakiś płyn dezynfekujący (którym się później pępek dziecku psika) i popsikać wargi sromowe przed pobraniem moczu do badania, bo w oczu mogą być bakterie z warg sromowych a nie z moczu.

Madzia to miałaś identyczną sytuację jak ja, też za każdym razem liczne bakterie a posiew jałowy. Oczywiście raz antybiotyk i kuracja Furaginum niepotrzebna...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne dopiero za tydzień w środę i juzvsie doczekać nie mogę :-) żadnego stresu nie mam ale za tobodromny będzie 29 sierpnia jak będę szła na tą echokardiografie, wtedy dopiero będę się martwić czy z serduszkiem wszystko ok no u nas cały czas akcja serca jest w dolnej Granicy normy

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek a ile Wam serduszko bije? U mnie maluszkowi też dosyć wolno, ale Ja mam niskie ciśnienie zawsze, i lekarz powiedział że zazwyczaj to jest tak 2x więcej niż mamy.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    tak, tak, też Antoś :) i tak mam dziś urodziny :)

Wszystkiego najlepszego :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Madzisek a ile Wam serduszko bije? U mnie maluszkowi też dosyć wolno, ale Ja mam niskie ciśnienie zawsze, i lekarz powiedział że zazwyczaj to jest tak 2x więcej niż mamy.
    wolno tzn? mój Olek zawsze miał 135-145 i było ok i teraz drugie tak samo.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To chyba chłopcy tak maja,ze wolniejsze tętno u mnie dziewczynka ma 150 i powyżej 140 raczej zawsze sa dziewczynki a poniżej chłopcy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Moja dzidzia ma 140 i kojaze że było pisane, że to granica, ale jak u Ciebie tak było i jest ok to trochę się uspokoiłam.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ostatniej wizycie 136, ale dodatkowo na badaniach prenatalnych była przeziernosc karkowa w górnej granicy (2,4) i po tych dwóch czynnikach lekarz sugerował echokardiografie, fajnie bo ja do gina chodzę prywatnie a na prenatalne, półowkowe, i echo kieruje mnie na NFZ przy czym prenatalne i półowkowe robi mi sam a na echo Przyjeżdża specjalista z łodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:12

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja mam dziś dobry dzień! ale urodziny zazwyczaj są takie! ;) Dziękuję Wam za życzenia! <3 no i dziś mamy połówkowe, już się nie umiem doczekać i cieszę się, że się zobaczę z synkiem w moje urodziny :) mam nadzieję, że tak jak zawsze ładnie nam się pokaże ;)
    Dziś w nocy sobie pierwszy raz "pogadaliśmy", on kopał, ja stukałam i mi odpowiadał ;)

A z gorszych rzeczy to... noce w ten upał to jest dla mnie katorga... w sypialni i w całym domu mam saunę. Nigdy nie miałam problemu z poceniem się, zawsze wszyscy się dziwili, że się nie pocę w upał a teraz!! leje się ze mnie i budzę się co chwilę zlana potem... tak mi smutno, bo zawsze kochałam słońce a teraz jak wstaje rano i widzę, że znów jest upał to płakać mi się chce...Jeszcze nie mamy rolet w żadnym oknie i na razie nie mamy kasy, żeby kupić a dom mamy z plaskim dachem i strasznie się nagrzewa...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Moja dzidzia ma 140 i kojaze że było pisane, że to granica, ale jak u Ciebie tak było i jest ok to trochę się uspokoiłam.
    to jest dobre tętno, nie masz czym się martwić serio. Olek urodził się duży i silny i do tej pory raczej mi nie choruje w ogóle, oprócz tej 3-dniówki. Dobrze je rozwija się. Zresztą tu artykuł jeszcze dla uspokojenia

https://parenting.pl/portal/tetno-plodu

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze naliczyłam to cztery z nas idą jutro na prenatalne :-) Ja mam o 11:20 :-) To jutro będzie dużo dużo dobrych wieści :-)

justyna14, Nadulka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę tych prenatalnych, ja pewnie w połowie sierpnia będę miała dopiero. W poniedziałek wizyta więc mnie pewnie zapisze na nie. A dziś ktoś wizytuje?

7w3d 💔
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ