X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam tych połówkowych... ja muszę czekać do 3 sierpnia i nadal nie znam płci...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Inso pamiętaj że to nie wina kuriera że tak późno wysłali, i może jeszcze nie odbierać bo się ładuje np. Cierpliwości :) to że paczka jest wydana np. O 7 nie znaczy że kurier o tej wyjeżdża :)

Madzia spełnienia marzeń :)

Ja mam chęć na słodkie ładnie wygladam i na pewno będzie syn, innej opcji nie ma...
    rewelka ja wiem wiem,tylko dziś o 8 dostałam email z prosba żeby napisala czy już doszło?:| i se mysle a miało już dojść????? no kurde dalo mi do myslenia co się dzieje,i potem przeczytałam w komentach u tej osoby której lozko zamawiałam,ze maja zla firme kurierska i ze rzeczy dochodzą po 3-4tyg także jest cos nie tak bo trochę osob to napisalo. Ja pierwszy raz slysze o nazwie wogole Renus, na necie jest rhenus i tam nawet (albo ja jestem slepa) nie mam gdzie wpisac nr listu przewozowego,zeby zobaczyć gdzie już jest..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haahaha Rewelka zebys się nie zdziwila z tym synem ;D ale zycze Tobie syna jak chcesz :))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa Ją jeszcze nawet nie mam terminu polowkowego bo jak dzwonie do gina to kalendarza nie ma...

Inso chyba że tak, Ja tak tłumaczę bo 8 lat w kurierce siedziałam :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    zazdroszczę Wam tych połówkowych... ja muszę czekać do 3 sierpnia i nadal nie znam płci...

Asiowa, ja mam połówkowe dopiero 13 sierpnia, więc będę czekać jeszcze dłużej ;-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Asiowa Ją jeszcze nawet nie mam terminu polowkowego bo jak dzwonie do gina to kalendarza nie ma...

Inso chyba że tak, Ja tak tłumaczę bo 8 lat w kurierce siedziałam :)
    Wiem,wiem cos kojarze wlasnie z poprzednich postow ;) poczekam do popołudnia i jeszcze ze dwa razy zadzwonię do tego kuriera. Cholera dobrze,ze jeszcze się nie wprowadziliśmy bo Mala na podłodze by chyba spala od msc ;P
    W piątek u mnie otwarcie w miescie Agaty meble to tez jak najszybciej pojade zobaczyć cos na przedpokoj i do salonu meble i sofe lub naroznik,mam nadzieje,ze tez czekac nie będę około miesiąca.. bo będzie lipa :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Madzia sto lat ! :)

Mi tez moj przyszly maz mowi, ze wygladam pieknie w ciazy i ze go kreci moje cialko i brzuszek :p moze cos w tym jest, bo mama i paru znajomych tez mi powiedzieli, ze mi sie wyladnialo :p a co do jedzenia- zdecydowanie wieksze ciagotki do slodkiego, ale staram sie z umiarem. i bedzie raczej chlopiec :)

Jejku, ja tez jutro jade na to polowkowo-prenatalne :/ taki stres mnie ogarnia juz od tygodnia, ze szok..oby nie wykryli nic niepokojacego. Mam nadzieje, ze te torbiele sie wchlona do nastepnej wizyty w sierpniu..

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- ja musiałam sie umawiać mięsiąc wczesniej stąd znam datę. Idę w 20t1d- takie było zalecenie mojej gin- a na badania jadę do katowic. 100km! bo blizej nikogo nie poleca.

Pchelka- ale ty już wiesz co, a raczej kto, się kryje w brzuchu:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, uważajcie na badanie moczu. Każde badanie moczu, które robiłam w przychodni wychodziło, że mam liczne bakterie.Z kolei jak robiłam prywatnie w diagnostyce to wychodzily bakterie nieliczne. Brałam na te liczne antybiotyk i różne tabletki. Jak się okazało niepotrzebnie! Na ostatniej wizycie lekarka moja się zdenerwowała i powiedziała, że nie mogę mieć takich bakterii w ciąży i, że mam zrobić posiew moczu i tam wyjdzie czy na serio są. Powiedziała, że wyniki z przychodni mogą być sfałszowane przez to, że zbyt długo je wiozą do laboratorium. No i okazało się, że rzeczywiście tak jest, bo posiew wyszedł dobrze. Nie mam bakterii w moczu. A dziecko lekami już jest nafaszerowane bez potrzeby..:/

Poza tym nie każdy wie, że przed nasikaniem do pojemniczka trzeba się podmyć bardzo dokładnie i pierwszy strumień odsikać. Do tego posiewu moczu kazała mi kupić jakiś płyn dezynfekujący (którym się później pępek dziecku psika) i popsikać wargi sromowe przed pobraniem moczu do badania, bo w oczu mogą być bakterie z warg sromowych a nie z moczu.

Madzia to miałaś identyczną sytuację jak ja, też za każdym razem liczne bakterie a posiew jałowy. Oczywiście raz antybiotyk i kuracja Furaginum niepotrzebna...

Madzia890722 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne dopiero za tydzień w środę i juzvsie doczekać nie mogę :-) żadnego stresu nie mam ale za tobodromny będzie 29 sierpnia jak będę szła na tą echokardiografie, wtedy dopiero będę się martwić czy z serduszkiem wszystko ok no u nas cały czas akcja serca jest w dolnej Granicy normy

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek a ile Wam serduszko bije? U mnie maluszkowi też dosyć wolno, ale Ja mam niskie ciśnienie zawsze, i lekarz powiedział że zazwyczaj to jest tak 2x więcej niż mamy.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    tak, tak, też Antoś :) i tak mam dziś urodziny :)

Wszystkiego najlepszego :-)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Madzisek a ile Wam serduszko bije? U mnie maluszkowi też dosyć wolno, ale Ja mam niskie ciśnienie zawsze, i lekarz powiedział że zazwyczaj to jest tak 2x więcej niż mamy.
    wolno tzn? mój Olek zawsze miał 135-145 i było ok i teraz drugie tak samo.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To chyba chłopcy tak maja,ze wolniejsze tętno u mnie dziewczynka ma 150 i powyżej 140 raczej zawsze sa dziewczynki a poniżej chłopcy.

Pchełka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Moja dzidzia ma 140 i kojaze że było pisane, że to granica, ale jak u Ciebie tak było i jest ok to trochę się uspokoiłam.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ostatniej wizycie 136, ale dodatkowo na badaniach prenatalnych była przeziernosc karkowa w górnej granicy (2,4) i po tych dwóch czynnikach lekarz sugerował echokardiografie, fajnie bo ja do gina chodzę prywatnie a na prenatalne, półowkowe, i echo kieruje mnie na NFZ przy czym prenatalne i półowkowe robi mi sam a na echo Przyjeżdża specjalista z łodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:12

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja mam dziś dobry dzień! ale urodziny zazwyczaj są takie! ;) Dziękuję Wam za życzenia! <3 no i dziś mamy połówkowe, już się nie umiem doczekać i cieszę się, że się zobaczę z synkiem w moje urodziny :) mam nadzieję, że tak jak zawsze ładnie nam się pokaże ;)
    Dziś w nocy sobie pierwszy raz "pogadaliśmy", on kopał, ja stukałam i mi odpowiadał ;)

A z gorszych rzeczy to... noce w ten upał to jest dla mnie katorga... w sypialni i w całym domu mam saunę. Nigdy nie miałam problemu z poceniem się, zawsze wszyscy się dziwili, że się nie pocę w upał a teraz!! leje się ze mnie i budzę się co chwilę zlana potem... tak mi smutno, bo zawsze kochałam słońce a teraz jak wstaje rano i widzę, że znów jest upał to płakać mi się chce...Jeszcze nie mamy rolet w żadnym oknie i na razie nie mamy kasy, żeby kupić a dom mamy z plaskim dachem i strasznie się nagrzewa...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Moja dzidzia ma 140 i kojaze że było pisane, że to granica, ale jak u Ciebie tak było i jest ok to trochę się uspokoiłam.
    to jest dobre tętno, nie masz czym się martwić serio. Olek urodził się duży i silny i do tej pory raczej mi nie choruje w ogóle, oprócz tej 3-dniówki. Dobrze je rozwija się. Zresztą tu artykuł jeszcze dla uspokojenia

https://parenting.pl/portal/tetno-plodu

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze naliczyłam to cztery z nas idą jutro na prenatalne :-) Ja mam o 11:20 :-) To jutro będzie dużo dużo dobrych wieści :-)

justyna14, Nadulka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę tych prenatalnych, ja pewnie w połowie sierpnia będę miała dopiero. W poniedziałek wizyta więc mnie pewnie zapisze na nie. A dziś ktoś wizytuje?

7w3d 💔
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ