Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
rewelka wrote:Inso pamiętaj że to nie wina kuriera że tak późno wysłali, i może jeszcze nie odbierać bo się ładuje np. Cierpliwości
to że paczka jest wydana np. O 7 nie znaczy że kurier o tej wyjeżdża
Madzia spełnienia marzeń
Ja mam chęć na słodkie ładnie wygladam i na pewno będzie syn, innej opcji nie ma...i se mysle a miało już dojść????? no kurde dalo mi do myslenia co się dzieje,i potem przeczytałam w komentach u tej osoby której lozko zamawiałam,ze maja zla firme kurierska i ze rzeczy dochodzą po 3-4tyg także jest cos nie tak bo trochę osob to napisalo. Ja pierwszy raz slysze o nazwie wogole Renus, na necie jest rhenus i tam nawet (albo ja jestem slepa) nie mam gdzie wpisac nr listu przewozowego,zeby zobaczyć gdzie już jest..
-
nick nieaktualny
-
rewelka wrote:Asiowa Ją jeszcze nawet nie mam terminu polowkowego bo jak dzwonie do gina to kalendarza nie ma...
Inso chyba że tak, Ja tak tłumaczę bo 8 lat w kurierce siedziałampoczekam do popołudnia i jeszcze ze dwa razy zadzwonię do tego kuriera. Cholera dobrze,ze jeszcze się nie wprowadziliśmy bo Mala na podłodze by chyba spala od msc ;P
W piątek u mnie otwarcie w miescie Agaty meble to tez jak najszybciej pojade zobaczyć cos na przedpokoj i do salonu meble i sofe lub naroznik,mam nadzieje,ze tez czekac nie będę około miesiąca.. bo będzie lipa -
nick nieaktualnyhej dziewczyny
Madzia sto lat !
Mi tez moj przyszly maz mowi, ze wygladam pieknie w ciazy i ze go kreci moje cialko i brzuszek :p moze cos w tym jest, bo mama i paru znajomych tez mi powiedzieli, ze mi sie wyladnialo :p a co do jedzenia- zdecydowanie wieksze ciagotki do slodkiego, ale staram sie z umiarem. i bedzie raczej chlopiec
Jejku, ja tez jutro jade na to polowkowo-prenatalnetaki stres mnie ogarnia juz od tygodnia, ze szok..oby nie wykryli nic niepokojacego. Mam nadzieje, ze te torbiele sie wchlona do nastepnej wizyty w sierpniu..
-
Madzia890722 wrote:Dziewczyny, uważajcie na badanie moczu. Każde badanie moczu, które robiłam w przychodni wychodziło, że mam liczne bakterie.Z kolei jak robiłam prywatnie w diagnostyce to wychodzily bakterie nieliczne. Brałam na te liczne antybiotyk i różne tabletki. Jak się okazało niepotrzebnie! Na ostatniej wizycie lekarka moja się zdenerwowała i powiedziała, że nie mogę mieć takich bakterii w ciąży i, że mam zrobić posiew moczu i tam wyjdzie czy na serio są. Powiedziała, że wyniki z przychodni mogą być sfałszowane przez to, że zbyt długo je wiozą do laboratorium. No i okazało się, że rzeczywiście tak jest, bo posiew wyszedł dobrze. Nie mam bakterii w moczu. A dziecko lekami już jest nafaszerowane bez potrzeby..
Poza tym nie każdy wie, że przed nasikaniem do pojemniczka trzeba się podmyć bardzo dokładnie i pierwszy strumień odsikać. Do tego posiewu moczu kazała mi kupić jakiś płyn dezynfekujący (którym się później pępek dziecku psika) i popsikać wargi sromowe przed pobraniem moczu do badania, bo w oczu mogą być bakterie z warg sromowych a nie z moczu.
Madzia to miałaś identyczną sytuację jak ja, też za każdym razem liczne bakterie a posiew jałowy. Oczywiście raz antybiotyk i kuracja Furaginum niepotrzebna...Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
Ja mam prenatalne dopiero za tydzień w środę i juzvsie doczekać nie mogę
żadnego stresu nie mam ale za tobodromny będzie 29 sierpnia jak będę szła na tą echokardiografie, wtedy dopiero będę się martwić czy z serduszkiem wszystko ok no u nas cały czas akcja serca jest w dolnej Granicy normy
-
rewelka wrote:Madzisek a ile Wam serduszko bije? U mnie maluszkowi też dosyć wolno, ale Ja mam niskie ciśnienie zawsze, i lekarz powiedział że zazwyczaj to jest tak 2x więcej niż mamy.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:wolno tzn? mój Olek zawsze miał 135-145 i było ok i teraz drugie tak samo.
Pchełka lubi tę wiadomość
-
U nas na ostatniej wizycie 136, ale dodatkowo na badaniach prenatalnych była przeziernosc karkowa w górnej granicy (2,4) i po tych dwóch czynnikach lekarz sugerował echokardiografie, fajnie bo ja do gina chodzę prywatnie a na prenatalne, półowkowe, i echo kieruje mnie na NFZ przy czym prenatalne i półowkowe robi mi sam a na echo Przyjeżdża specjalista z łodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:12
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Ja mam dziś dobry dzień! ale urodziny zazwyczaj są takie!
Dziękuję Wam za życzenia!
no i dziś mamy połówkowe, już się nie umiem doczekać i cieszę się, że się zobaczę z synkiem w moje urodziny
mam nadzieję, że tak jak zawsze ładnie nam się pokaże
Dziś w nocy sobie pierwszy raz "pogadaliśmy", on kopał, ja stukałam i mi odpowiadał
A z gorszych rzeczy to... noce w ten upał to jest dla mnie katorga... w sypialni i w całym domu mam saunę. Nigdy nie miałam problemu z poceniem się, zawsze wszyscy się dziwili, że się nie pocę w upał a teraz!! leje się ze mnie i budzę się co chwilę zlana potem... tak mi smutno, bo zawsze kochałam słońce a teraz jak wstaje rano i widzę, że znów jest upał to płakać mi się chce...Jeszcze nie mamy rolet w żadnym oknie i na razie nie mamy kasy, żeby kupić a dom mamy z plaskim dachem i strasznie się nagrzewa... -
rewelka wrote:Moja dzidzia ma 140 i kojaze że było pisane, że to granica, ale jak u Ciebie tak było i jest ok to trochę się uspokoiłam.
https://parenting.pl/portal/tetno-plodu7w3d 💔