X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja połówkowe dopiero 10 sierpień, więc jeszcze trochę.
    Od poniedziałku jestem na urlopie, potem z urlopu jak zapowiedział lekarz, odrazu przechodzę na L4 i próbuje to wszystko ogarnąć - tzn ogarnać ta ilość czasu wolnego jaką mam, czas by trochę zwolnić.

U nas nadal trwa batalia na imiona.
    Propozycje z ostatniej chwili to Witold, Konstanty i Leopold... już sama nie wiem, ale chyba zostanie Witek- podoba się Wam?

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Jak dobrze naliczyłam to cztery z nas idą jutro na prenatalne :-) Ja mam o 11:20 :-) To jutro będzie dużo dużo dobrych wieści :-)
    Ja tez ide na polowkowe jutro :-) chce zabrac pendriva albo plytke zeby mi nagral usg :D

Nadulka, moniek90, myszata92 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Od poniedziałku jestem na urlopie, potem z urlopu jak zapowiedział lekarz, odrazu przechodzę na L4 i próbuje to wszystko ogarnąć - tzn ogarnać ta ilość czasu wolnego jaką mam, czas by trochę zwolnić.

Propozycje z ostatniej chwili to Witold, Konstanty i Leopold... już sama nie wiem, ale chyba zostanie Witek- podoba się Wam?
    tak nazywa się mój tata :) podobanie to kwestia gustu, mogę Ci powiedzieć, że Witki to sumienne i pracowite chłopaki, do tego mega rodzinne.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wszystkiego najlepszego sto lat sto lat spełnienia marzeń i dużo sił na nadchodzące zmiany :*
    Ja tez mam dość tych upałów nawet z domu nie wychodzą bo masakra jakąś wczoraj dopiero ok 20 qyszlismy z mężem na spacer do lasu to nas muchy końskie pogryzly :P dobrze że już nie chodze do pracy :)
    Mi się też odmieniło bardziej na słodkie zawsze jadlam na sniadanko corn flakesy z mleczkiem a teraz zajadam się cheeriosami które normalnie były dla mnie zdecydowanie nie do przyjęcia :P

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka chodzisz prywatnie? Ile sie placi za takie nagranie ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, tak chłopcy mają zazwyczaj niższe tętno. U mnie się sprawdzało i sprawdza ;-)

Madzisek, gdzie robisz prenatalne? Ja w Nowej Soli u dr. Labera w centrum medycznym Perinatea.

Madzia890722, ze mnie też się leje. Bogu dzięki na dole mamy gościnny salon, w którym jest przeszywający chłód i tam śpimy wszyscy. Ogromna ulga. Chłopcy mają największą radochę, bo rozkładają się na podłodze do spania i czują się jak na biwaku :-D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:

Mnie się Witold najbardziej podoba z tych trzech :-) Co do Leopolda i Konstantego to nawet nie wiem jak się je zdrabnia, Polduś? Kondziu? :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, ja też mam połówkowe w połowie sierpnia ;-)
    A jeśli chodzi o noce Olka, to dajesz mu kaszkę na noc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z męskich imion mi się bardzo podoba Gracjan, Aleksander, Seweryn :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak nazywa się mój tata :) podobanie to kwestia gustu, mogę Ci powiedzieć, że Witki to sumienne i pracowite chłopaki, do tego mega rodzinne.

no właśnie, wszyscy się dobrze o Witkach wypowiadaja, to chyba dobry znak.
    Sama mam fajnego wujka Witka.

justyna14 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Poz!omka chodzisz prywatnie? Ile sie placi za takie nagranie ? :)

To chyba zależy od przyjętego cennika, u mnie nagranie kosztuje 40zł, nie musiałam przynosić płyty, lekarz miał, nie musiałam uprzedzać wcześniej, przed samym badaniem w gabinecie poprosiłam o nagranie z badania :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wczesniej pisalam moj przyszly maz chce albo Eliasza albo Gabriela, a ja sie upieram przy Filipie, a ostatnio spodobaly mi sie: Tomasz, Dominik lub Wojciech ;p juz sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, bo jade jutro do innego lekarza ze skierowaniem od swojej gin na badania prenatalne na nfz (ze wzgledu na te torbiele) i nie wiem czy moge poprosic o takie nagranie ... a kusi mnie zeby zrobic sobie taka mala pamiatke :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam snickersa..... pyyycha

moniek90, Hashija, justyna14 lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 mnie się wszystkie podobają :-) może oprócz Gabriela, co do Eliasza to fajne zdrobnienia są, Elek, Eluś :-) Znałam jedną osobę o tym imieniu i jakoś nie zastanawiałam się nad tym, że to dziwne imię, za to na pewno wpadające w pamięć :-) Ale to oczywiście Wasz wybór i Wy musicie dojść do porozumienia i Wam się musi to imię podobać, innym nic do tego :-) Albo poczekajcie aż synuś podrośnie i sobie sam wybierze :-D

A co do nagrania to zobacz czy mają w Internecie cennik usług, a jak nie to zadzwoń i zapytaj :-) na pewno Ci powiedzą co i jak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:55

relgh371b3i8nmn1.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jem cheeriosy na sniadanie :D a wczesniej zwykle tylko jadlam kukurydziane :D
    Dwa miesiace temu pytalam lekarza czy za takie nagranie bym musiala cos wiecej zaplacic to sie usmiechnal i powiedzial ze sie dogadamy :D wiec mysle ze nie, z reszta ja place za wizyty co miesiac 180zl to brac jeszcze za nagranie to juz by bylo zdzierstwo :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Inso, tak chłopcy mają zazwyczaj niższe tętno. U mnie się sprawdzało i sprawdza ;-)

Madzisek, gdzie robisz prenatalne? Ja w Nowej Soli u dr. Labera w centrum medycznym Perinatea.

Madzia890722, ze mnie też się leje. Bogu dzięki na dole mamy gościnny salon, w którym jest przeszywający chłód i tam śpimy wszyscy. Ogromna ulga. Chłopcy mają największą radochę, bo rozkładają się na podłodze do spania i czują się jak na biwaku :-D
    Prenatalne robię normalnie u swojego lekarza Dr. Rut, tylko że mam je refundowane przez NFZ. Do Labera chodzi moja przyjaciółka, która rodzi pod koniec października, jest z niego strasznie zadowolona a ja z kolei nie słyszałam o nim za dobrych opinii ale każdy sam wybiera sobie lekarza i o każdym trafiają się opinie negatywne, najważniejsze żeby ufać lekarzowi :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    kurcze, bo jade jutro do innego lekarza ze skierowaniem od swojej gin na badania prenatalne na nfz (ze wzgledu na te torbiele) i nie wiem czy moge poprosic o takie nagranie ... a kusi mnie zeby zrobic sobie taka mala pamiatke :)
    Myszata zadzwoń i zapytaj :) lepiej wiedzieć zawczasu :) ja ze swoim doktorkiem rozmawiałam i on za usg z nagraniem na płytę bierze 250 zł (normalna wizyta 150) tylko że to usg wygląda wtedy jak połówkowe z wszystkimi pomiarami + całego dzidziusia (nie tylko samą buźkę) oglądamy sobie wtedy w 4d i my nagranie będziemy robić jakoś w 27 tygodniu jak już maluszek będzie "tłustszy" :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera nic nie mowcie o imionach bo ja sie tez zalamuje bo nie mozemy juz dojsc do ladu z imieniem dla dziewczynki.. mial byc chlopiec i wszystko byloby jasne,ostatnio moja Laura nawet siedzi i mnie sie pyta Mamo pograsz ze mna w pilkarzyki? A w sumie to nie Ty tylko Marcel bedzie ze mna gral z Twojego brzuszka i nagle ooo zapomnialam,ze to juz nie chlopiec a sie przyzwyczailam do tego imienia:p i ja se mysle cholera jaki delikatny dol:p hehe

Dla dziewczynki ma byc ta Lena lub Jowita ale juz mi jakos nic nie pasuje,jak mowie Lena Malz staje okoniem i juz nagle,ze Jowitka.. teraz ostatnio wogole mi Zuzanna chodzi po glowie i tak w kolko... masakra jakas:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak piszecie o tym nagraniu badania, i chyba w koncu ja sie skusze na polowkowym w 25 tyg nagrac ale u nas napewno platne dodatkowo chyba 60-80zl

przy corce mialam nagranie w 20 tyg ale nie wiem co z plyta zrobialam ;(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ