X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kupowaliśmy meble do kuchni to bylam przerażona cenami... nie wiem dlaczego meble kuchenne są takie drogie...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Justynka, ja też mam połówkowe w połowie sierpnia ;-)
    A jeśli chodzi o noce Olka, to dajesz mu kaszkę na noc?
    wieczorem ok 20 zjada kaszke a w nocy daje mu mleko, czasem zjada tylko raz a czasem dwa razy, ale ostatnio ok 3 sie budzi i chce do nas do łózka :/ a spanie z nim? 180 szerokosci to dla niego tylko starcza, tak sie rozwala :)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk bardzo ladna,u mnie będzie niestety wieksza,aha wlasnie i dochodzi jeszcze do mojej kuchni cena szkla miedzy szafkami..ile acikk placilas za swój panel szklany? dużo? ja wczoraj dzwoniłam do szklarza to za taki z grafika licza se ok 650zl.m2... a u mnie trzeba ponad 250x70 i boki jeszcze;/ to ok 1500zl daj Boze..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/979e10a6948a.jpg

Takie pomieszczenie mialabym do aranżacji...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nie wiem ile kosztowało samo szkło bo te 5 tys placilismy za całość :) szkło robił nam ten sam gościu co kuchnie

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Inso nie wiem ile kosztowało samo szkło bo te 5 tys placilismy za całość :) szkło robił nam ten sam gościu co kuchnie
    To musze przyznać,ze bardzo tanio za kuchnie zapłaciliście,naprawde :) bo jak pomysle o swojej,to moja jest "tansza" bo przez znajomego ale tak to ok.12tys by meble kosztowaly z barykiem itp. no i oddzielnie to szklo cholerne jeszcze..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija no fajnie całkiem duza ładna kuchnia :) ja marzylam o piekarniku na wysokości wzroku ale brakloby mi miejsca na blat roboczy haha
    To myślę że że musisz trochę więcej kasy liczyć bo kuchnia całkiem spora

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mieliśmy fajnego faceta myślę że gdzie indziej za ta kuchnie zapłacili byśmy ok dychy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 12:44

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać z terminem na 10 grudnia. Połówkowe mam za tydzień i przyznam, że jest stres, choc prenatalne wyszły OK. Ale odetchne dopiero za tydzień.
    Co do wyboru wózka, to proponuję najpierw przejechac się danym wózkiem, zeby zobaczyć jak się podbija etc. Róznica w prowadzeniu różnych wózków jest kolosalna. Niektóre wręcz same jadą, można się zakochać ;-)

Madziu - najlepszego !!!

moniek90, alicja_, Madzisek, bella88, kwiatakacji, Karola1990 lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ikea wcale nie jest taka droga,porównując z meblami na wymiar i ma jedną podstawową zaletę - większość elementów dostępnych jest od ręki, a nie po 3-6 tygodniach. Aha i nie ma problemów z reklamacja, nawet jak zepsuje się jakakolwiek pierdoła.
    Nam za kuchnie ze sprzętem ( zmywarka, piekarnik, okap, zlew, ) wyszło 7 tys.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj akira! Super, że ciągle nas przybywa :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my za nie duza łazienke za sama robocizne płacimy 5 tys, płytki 2,5 tys, wanna + kibelek 1,5 tys, mebli ani umywalki nie kupiłam jeszcze, plus oswietlenie i jakies duperelki - dywaniki itd to pewnie ok 11-12 tys lekka reka trzeba liczyc, a przy wiekszej łazience? łooo matko, wszystko jest megaaaa drogie

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kuchni na razie nie mebluje, zabieram mój stary aneksik , moze za rok lub 2 jak nazbieram na wymarzona kuchnie to wtedy :) my mamy duza kuchnie -17 m2 wiec i kosztowac bedzie :/

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka a to tak można u Ciebie? bo w większości to jak się idzie na USG to koszt jest oddzielny za takie nagranie i oni sami plytke maja,i nie trzeba nieść :)

Balbo to kwestia gustu naprawdę te imiona :) mi osobiście się Witek nie podoba ale to mi :) ogolnie rzecz biorac to z takich starych imion to Antos, Franus, Filipek jeszcze okej ale reszta mi jakos nie bardzo :)

Myszata mi się podoba Gabryś jest słodkie jak się tak wymawia ;) Filipek tez

KASIA bo Zuzia ladne imie, i mi się kojarzy z przyjaciolka mojej Laury z przedszkola wiecznie we dwie chodzily ;) ale jakos nie do końca z jakimkolwiek imieniem jestem jeszcze przekonana.

Megi no wlasnie się obawiam,ze będę czekac troszkę.. no ale trudno,zycie,najwyzej nie zaprosze jeszcze nikogo ;)
    Hmm Jama,a gdzie dokładnie na Sienkiewicza? bo nie kojarze tego szmateksu ;)
    Megi ja chce mieć fotel w sypialni jeszcze i znalazłam taki ladny do sypialni ale kuzwa cena 1000zl to trochę za dużo;/

x3v1h3.jpg

Asiowa tez sa fajne te fotele;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 17 m??? Macie dom :) ? Bo u mnie nawet największy pokój tyle nie ma :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Justyna 17 m??? Macie dom :) ? Bo u mnie nawet największy pokój tyle nie ma :D

Matko, dziewczyny ja bym w takim metrażu nie wytrzymała...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa ale w jakim sensie ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mamy dom :) salon ma około 40 m2 plus jeszcze przedpokój pewnie 10 i wszystko to otwarta przestrzen prawie :) ja lubie takie otwarte przestrzenie :)

iNso87, Pchelkaa, Madzisek lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso- ja kupiłam taki http://allegro.pl/nowoczesny-stylowy-fotel-uszak-tani-i5375185390.html wylicytowałam fajną cene. Fotel naprawde dobrej jakosci, duży wybór kolorów, a za doplatą można wybrać inną tkaninę. Dostawa w ciagu tygodnia.

justyna14 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

A to my pod koniec 21 tyg.
    W sumie to wygladam jakbym była gruba a nie w ciąży :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:38

justyna14, KASIAG24, kwiatakacji, Marik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ