X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak dla mnie ewidentnie ciazowey a nie spasiony :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze w ciazowych spodnaich troche boczki mniej widoczne i jakos go tak podnosi, a w zwyklych tragedia;p wczoraj gadalm ze znajomym bo byl z cora 5 miesiecy, i mowie no ja tez bede miala 2 core a on oczy na wierzch mowi tak?? kiedy? bo nic nie widac :D i taki moj wniosek : jednak czarny skutecznie wyszczupla :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż wkoncu poczuł pierwszego kopniaczka od synka :-)

Marik, moniek90, Hashija lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam wszystkim! Kilka dni mnie tu nie było i tyyyyle do nadrobienia, rozpisałyście się!!
    Weekend miałam jakiś taki rozlazły i nic mi się nie chciało, niedzielę całą przespałam, wstawałam tylko się wysiusiać i zjeść ewentualnie:P

A w poniedziałek trzy godziny sprzątałam łazienkę bo mi cały czas coś śmierdzi! jak zaczęłam szorować, to błysk jak nigdy:D

Odnośnie ślubu cywilnego i sukienki- ja kupowałam sukienkę zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży i była jasnoniebieska, przed kolano i bez rękawków. Nie przytyłam do ślubu zbyt dużo- był w maju, a ja ledwo się w niej dopięłam :D Mieliśmy przyjęcie na 20 osób- od 16 do północy, z muzyką z laptopa i mieliśmy swoje głośniki. Baaardzo się udało, natomiast wesele planujemy razem z chrzcinami ale dopiero w 2017 roku :)

Tak Wam zazdroszczę że znacie płeć!
    Ja mam połówkowe dopiero 11 sierpnia i modlę się żeby pokazała co tam ma;) Kupuję ciuszki neutralne, ale ciężko jest bo większość albo różowa, albo niebieska, albo autka, albo laleczki :) Dziś byłam w PEPCO i kupiłam na wyprzedażach body, śpioszki, kaftanik i termometr do mierzenia temperatury wody. za 7 rzeczy zapłaciłam 50zł, ale poszłam tam dlatego że były rozpinane po całości:) A ogólnie ciuszki będę kupować w ciucholandach, bo jak się poszpera to są naprawdę piękne, w ogóle nie zniszczone i za grosze:) Kupiłam ostatnio śpiworek za całe 4 złote! Uwielbiam takie zakupy!:)

Załamana jestem natomiast tym weselem w sierpniu. Rozglądam się za sukienką i w tych odcinanych pod biustem czuję sięokropnie, jak kula ziemska w worku na kartofle...
    Mama ma sukienkę w czarno-białe paski, którą kiedyś kupiła ale jej nie założyła nigdy, bo schudła i jest za duża. Na mnie jest dobra, ale na brzuszek na luzie to jeszcze z centymetr mam, boję się że do 15go to mi brzuch wywali i zostanę bez sukienki na ostatnią chwilę. Idę w balerinkach, a jak będzie gorąco to zakładam sandałki na płaskim- nie chcę ryzykować w szpilkach. Nawet nie lubię, a chodzę kulawo;)

Ja bym chciała dziewczynkę, ale moja podświadomość każe mi kupować bardziej niebieskie niż różowe. W razie czego niebieskie założę dziewczynce, a na różowe chłopcu to już ciężko:P

Jakiś czas temu jadłam w kółko płatki Cini Mini's z mlekiem, teraz natomiast jadłabym w kółko chleb z serem żółtym, keczupem i ogórkiem kiszonym. A popijam kompotem bo tylko po nim nie mam zgagi :D

Wczoraj ugotowałam kaszę gryczaną z gulaszem z łopatki i pieczarek, do tego ogórek kiszony i buraki teściowej- pyyyycha!!

A jaki dziś sen miałam- śniło mi się że byłam w szpitalu i rodziłam, a przy porodzie nie było nikogo, każda rodząca była sama w pokoju. I urodziłam... odbytem! Potem przyszła moja mama i się pyta co tu tak śmierdzi, a ja powiedziałam że śmierdzi bo oprócz tego że urodziłam dziecko to urodziłam też kupę i leży w koszu na śmieci obok łóżka:P

Pijecie kawę?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny uruchomili galerie brzuszkow :O dodalam zdjecie tak z czystek ciekawosci jak dziala bo zadnego zdjecia jeszcze w niej nie bylo :D

alicja_ lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko zieloneoliwki jaki sen :-P mi lekarz pozwolił na jedną kawę dziennie ;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije jedna kawke dziennie ale wtedy nie pije herbatki

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wlasnie widzialam i jest tam pare fotek juz:) i poznalam Twoj wlasnie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 14:41

KASIAG24 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zawsze z głowy ucieka zapytać lekarza o kawę, ale mam niskie ciśnienie to chyba nie szkodzi? Też piję jedną, w dodatku z mlekiem. Czasem pozwolę sobie na latte karmelowe z maka :)

Sen wyjątkowy, nie mogłam się powstrzymać ze śmiechu rano, dobrze że męża nie było:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki jak patrze nav twoj brzuszek to wygladasz mi na dziewczynke :) U nas miesiac przed zajsciem w ciaze byla siostra mojego M z corka ktora zrobila siusiu na nasze lozko i szwagierka wtedy sie smiala ze niedlugo zajde w ciaze i bedzie chlopak bo taki wzorek sie zrobil teraz sie z tego smiejemy ale cos w tym jest :)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia- haha, wróżba z siuśków?;)
    Oj ja bym chciała, te różowe ciuszki i kokardki!!! :P nie mogłam się dziś napatrzeć :)
    Ale z drugiej strony wiem że Mąż po cichutku marzy bardzo o synku... I wszyscy prócz mojej mamy mówią że wyglądam na chłopca, zobaczymy kto ma rację:P

Co będzie to będzie- byle zdrowe i byleśmy poznali płeć na połówkowym! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mozna smialo powiedziec ze sie sprawdzilo :)

Tez marzylam o tych rozowych ciuszkach kokardkach sukieneczkach ale moze jeszcze kiedys sie uda :) Wazne zeby Kacper byl zdrowy :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczynki pomyslcie że przecież te różowe kokardki i kwiatuszki są tylko przez chwilę :) dopóki dziewczynka jest malutka :) ją też o nich marzylam a teraz już wogole mi ich nie żal :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teściowa praktycznie tydzień po zrobieniu testu powiedziała że jej na chłopaka wyglądam i miała rację :-) a myśmy myśleli że będzie druga dziewczynka ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie racja chlopczyka tez mozna ladnie kolorowo ubrac :) Siostra mojego M dzwonila wczoraj i jak opowiadala co jej mala to sie niezle usmialam gryzie szczypie bije i juz zaczeli sie zastanawiac czy jej nie podmienili mw szpitalu bo po kim ona moze to miec haha lobuziara mala :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam czuja, ze bedzie druga dziewczynka, bo w pierwszej ciazy tez mialam takich brzuch dziwnie rosnacy i problemy z cera ;p tylko etraz nie odrzucilo mnie od kawy, ale przecuzcie mialam od poczatku i mowilam mojemu zobaczysz bedzie dziewczynka, to sie upieral, ze napoewno chlopak :) no i przegral :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem przed przedszkolem nie będziemy musiały rano czesac kucykow i słuchać że ona tego nie ubierze...! Wszystko ma swoje plusy dziewczynki :D ja to się już mega cieszę na synka a naprawdę plakalam jak w sie o tym dowiedzialam, będzie drugi mężczyzna do kochania na legalu :D

KASIAG24 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się i tak marzą te kucyki i w ogóle... :P
    Ale wszyscy mi mówią że chłopcy są bardziej kochani, tacy obrońcy mamuń :)

Czy chłopiec czy dziewczynka- byle zdrowe było ;)

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja tez plakalam 2 dni chodzilam jak zbity pies a teraz tez sie ciesze na tego malego mezczyzne i jak widze jaki moj M jest dumny jak rozmawia z brzuszkiem to sie serce raduje :)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy dokładnie miałyście robione połówkowe?
    Mnie wypadnie wg OM 19t6d, nie ma różnicy czy wcześniej czy później?

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ