X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w 20t2d i moj stwierdzil ze jest za wczesnie i mam przyjsc za miesiac mysle ze to zalezy od lekarza :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 20+0 i nie mówił że za wcześnie i wszystko co miał widzieć to widział :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    a mnie się i tak marzą te kucyki i w ogóle... :P
    Ale wszyscy mi mówią że chłopcy są bardziej kochani, tacy obrońcy mamuń :)

Czy chłopiec czy dziewczynka- byle zdrowe było ;)

a mnie denerwuja, bo do fryzur ejstem lewa, a moja zapuszcza wlosy do komunii juz :D ale walcze :P i nawet moj sie uczy ja czesze czasami:]

zieloneoliwki ja polowkowe bede miala w 25tc dopiero :P lekarz mowil, ze nie wazne w ktorym byle po 20 tygodniu

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, mi lekarz od usg pierwszego poowiedział że widzimy się w 20tygodniu. mój ginekolog natomiast powiedział żebym umówiła się na usg między 10 a 23 sierpnia. Pytałam czy lepiej wcześniej, czy później to powiedział że tu już nie ma różnicy..

Wg OM to będzie 19t6d, a wg USG równy 20t.
    Nie chcę przekładać wizyty na następny tydzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 15:52

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak Ci lekarz tak mowil to sie tak umow, ja mam wizyte teraz 6 sierpnia to bedzie 21t5d i nie bede miala polowkowego dopiero na nastepnej przy koncu sierpnia;]

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z własnego doświadczenia powiem Wam, że chłopcy są boscy, można ich też super ubierać ;-) Kucyków i warkoczy im się raczej nie zrobi, ale to prawda, że są bardzo silnie związani z mamusiami :-D
    Moi jakby mogli to by się pobili o to, który ma siedzieć u mnie na kolanach ;-) a ja i tak zawsze upchnę 3 jednocześnie :-D I nawet tego najstarszego, który uwielbia ze mną rozmawiać i opowiadać o swoich przyjaciołach, dziewczynach i całej reszcie, o której niekoniecznie chciałby gadać z tatą ;-)

Pchelkaa, justyna14 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wiem że już pisałas ale nie da sie tu wszystkiego zapamiętać - w jakim wieku są Twoje chłopaki ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelka wiem że już pisałas ale nie da sie tu wszystkiego zapamiętać - w jakim wieku są Twoje chłopaki ?

13, 9 i 5 :-)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha super i teraz coreczka jako wisienka na torcie :D ekstra rodzinka podziwiam :)

Pchełka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Pchelkaa, a wrzuć no proszę fotkę brzuszka :-D

Pchełka wrzuce jak tylko wyjde ze szpitala, bo tu lusterka takiego nie mam:-) ale chyba stoi w miejscu, albo mi sie wydaje :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Hej Wam wszystkim! Kilka dni mnie tu nie było i tyyyyle do nadrobienia, rozpisałyście się!!
    Weekend miałam jakiś taki rozlazły i nic mi się nie chciało, niedzielę całą przespałam, wstawałam tylko się wysiusiać i zjeść ewentualnie:P

A w poniedziałek trzy godziny sprzątałam łazienkę bo mi cały czas coś śmierdzi! jak zaczęłam szorować, to błysk jak nigdy:D

Odnośnie ślubu cywilnego i sukienki- ja kupowałam sukienkę zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży i była jasnoniebieska, przed kolano i bez rękawków. Nie przytyłam do ślubu zbyt dużo- był w maju, a ja ledwo się w niej dopięłam :D Mieliśmy przyjęcie na 20 osób- od 16 do północy, z muzyką z laptopa i mieliśmy swoje głośniki. Baaardzo się udało, natomiast wesele planujemy razem z chrzcinami ale dopiero w 2017 roku :)

Tak Wam zazdroszczę że znacie płeć!
    Ja mam połówkowe dopiero 11 sierpnia i modlę się żeby pokazała co tam ma;) Kupuję ciuszki neutralne, ale ciężko jest bo większość albo różowa, albo niebieska, albo autka, albo laleczki :) Dziś byłam w PEPCO i kupiłam na wyprzedażach body, śpioszki, kaftanik i termometr do mierzenia temperatury wody. za 7 rzeczy zapłaciłam 50zł, ale poszłam tam dlatego że były rozpinane po całości:) A ogólnie ciuszki będę kupować w ciucholandach, bo jak się poszpera to są naprawdę piękne, w ogóle nie zniszczone i za grosze:) Kupiłam ostatnio śpiworek za całe 4 złote! Uwielbiam takie zakupy!:)

Załamana jestem natomiast tym weselem w sierpniu. Rozglądam się za sukienką i w tych odcinanych pod biustem czuję sięokropnie, jak kula ziemska w worku na kartofle...
    Mama ma sukienkę w czarno-białe paski, którą kiedyś kupiła ale jej nie założyła nigdy, bo schudła i jest za duża. Na mnie jest dobra, ale na brzuszek na luzie to jeszcze z centymetr mam, boję się że do 15go to mi brzuch wywali i zostanę bez sukienki na ostatnią chwilę. Idę w balerinkach, a jak będzie gorąco to zakładam sandałki na płaskim- nie chcę ryzykować w szpilkach. Nawet nie lubię, a chodzę kulawo;)

Ja bym chciała dziewczynkę, ale moja podświadomość każe mi kupować bardziej niebieskie niż różowe. W razie czego niebieskie założę dziewczynce, a na różowe chłopcu to już ciężko:P

Jakiś czas temu jadłam w kółko płatki Cini Mini's z mlekiem, teraz natomiast jadłabym w kółko chleb z serem żółtym, keczupem i ogórkiem kiszonym. A popijam kompotem bo tylko po nim nie mam zgagi :D

Wczoraj ugotowałam kaszę gryczaną z gulaszem z łopatki i pieczarek, do tego ogórek kiszony i buraki teściowej- pyyyycha!!

A jaki dziś sen miałam- śniło mi się że byłam w szpitalu i rodziłam, a przy porodzie nie było nikogo, każda rodząca była sama w pokoju. I urodziłam... odbytem! Potem przyszła moja mama i się pyta co tu tak śmierdzi, a ja powiedziałam że śmierdzi bo oprócz tego że urodziłam dziecko to urodziłam też kupę i leży w koszu na śmieci obok łóżka:P

Pijecie kawę?

Ale sie usmialam :-) smiesznie wszystko opisujesz! :-D mi podswiadomosc mowila zeby kupowac rozowe i ma byc dziewczynka- poki co. I kawe pije czasami jak mam ochote rozpuszczalna z jednej lyzeczki z mlekiem :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka mówiła że mogę pić kawę ale akurat mnie to nie dotyczy bo wogole nie pije kawy :)
    Jezu mój termometr w cieniu pokazuje już 38 stopni... Dobrze że rodzimy w grudniu a nie teraz :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A potem przed przedszkolem nie będziemy musiały rano czesac kucykow i słuchać że ona tego nie ubierze...! Wszystko ma swoje plusy dziewczynki :D ja to się już mega cieszę na synka a naprawdę plakalam jak w sie o tym dowiedzialam, będzie drugi mężczyzna do kochania na legalu :D

Acik a ja mam miec dziewczynke (bardzo chcialam) i sobie mysle ze chcialabym chlopaka :-D a jakby byl chlopak to myslalabym ze chcialabym chlopaka :-D wiec w sumie chyba mi obojetne i jakby sie okazalo ze chlopak to wcale nie byloby mi smutno. Chlopaki to chuba takie przylepy do mamy :-) i tez mozna ladnie ubierac :-)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mi lekarka mówiła że mogę pić kawę ale akurat mnie to nie dotyczy bo wogole nie pije kawy :)
    Jezu mój termometr w cieniu pokazuje już 38 stopni... Dobrze że rodzimy w grudniu a nie teraz :D

no dokladnie!! moja kolezanka rodzila od niedzieli to dopiero masakra!! jedyne co mnei stresuje to ubieranie sie w zimie i kupno jakiejs kurtki w ktora sie zapne :O

w pierwszej ciazy mama mi kurtke pozyczala swoja :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Dziewczyny, z własnego doświadczenia powiem Wam, że chłopcy są boscy, można ich też super ubierać ;-) Kucyków i warkoczy im się raczej nie zrobi, ale to prawda, że są bardzo silnie związani z mamusiami :-D
    Moi jakby mogli to by się pobili o to, który ma siedzieć u mnie na kolanach ;-) a ja i tak zawsze upchnę 3 jednocześnie :-D I nawet tego najstarszego, który uwielbia ze mną rozmawiać i opowiadać o swoich przyjaciołach, dziewczynach i całej reszcie, o której niekoniecznie chciałby gadać z tatą ;-)

Marzy mi sie taki dobry kontakt z moimi dziecmi:-) dziecmi siostr mam b dobry kontakt wszysykie za mna przepadaja, ale to chyba co innego. Pchełka i pewnie pisalas juz kiedys ale nie pamietam, jak chlopcy maja na imiona? :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest chudsza odemnie więc na pewno mi nie pozyczy :D chyba że od taty haha nie no ją poszukam jakiejś używanej na olx po prostu :) a patrzcie jak fajnie w grudniu urodziny to człowiek pobierany chodzi a na wiosnę jak się trza rozbierac to już wroximy do formy trochę bo wiadomo że pierwsze tyg po porodzie wygląda się słabo :P i nasze dzieciaki już będą fajne na wiosnę lato - idealnie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja corke 24 listopada urodziłam, wiec akurat mialam czas zeby do lata dojsc do siebie i fajnie sie czulam zbedne kg w wiekszosci zgubilam porzy malej bardzo szybko bo to adhd bylo ;p tylko chcialabym urodzic po wigili zeby sie jeszcze najesc hahahaha bo przy malej jak miala rowny miesiac nie moglam jesc bo ciagle plakala...;/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się dziś rozpisałyście :)
    Wreszcie się umowilam na połówkowe USG na 4-08 to będzie równo 21tc już nie mogę się doczekać :/

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk tez tak se tlumacze :D urodze listopad/grudzien i akurat do maja/czerwca..4-5msc gubienia kg:p ahh:D zeby sie spelnilo hehee narazie dobrze sie u mnie zapowiada bo ponad polowa ciazy i tylko 1,4kg na plusie,oby doszlo tylko z jakies 5kg gora... ;) to wtedy w dzien porodu prawie wszystko zejdzie:p i potem 4-5msc swoja nadwage gubic jakies 10kg:p

Oluniaaa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny produkujecie z godziny na godzine a tu tyle stron :) a Madzia sto lat, coraz wiecej milosci I kontynuacji w byciu szczesliwa :)
    ja bede miec drugiego chlopca I takie mialam przeczucie od poczatku choc moj maz robil dziewczynke haha... no ale on mowi,ze to ja pomylilam paczki,bo on wyslal kilka,glupol. Przed ciaza chcialam dziewczynke, ale jak juz zobaczylam dwie kreski to mi bylo obojetne :) imiona mielismy juz wybrane jeszcze w pierwszej ciazy a nawet przed. Myslimy juz nawet o 3 dziecku ale teraz chyba zrobimy z 4letnia przerwe I jak nam sie nie odmieni to zobaczymy. Plus taki,ze nie musze praktycznie nic kupowac,choc I tak sie skusze :) ja synka tez rodzilam w grudniu ale w anglii zimy zazwyczaj sa lzejsze wiec z ubiorem nie mialam wiekszego problemu. Kupilam sobie dwa poncza I o tak o :) wiecie jak mnie ze tak powiem wywalilo przez ostatnie dwa tyg. Mam zdjecia z poprzedniej ciazy noi teraz jestem wieksza :) juz sobie wyobrazam jak po domu beda buszowac dwa lobuziaki I nie moge sie doczekac. Troche sie boje,ze Gabrys bedzie zazdrosny bo on tylko ze mna procz wyjazdow do Pl czy Bg,ale przylatuje moja siostra(juz nawet ma bilet) I bedzie 3 tyg I tatus bedzie mial wolne miesiac poltora,w sumie przez to planowalismy grudniowe dzieci,bo moj maz nie musi wtedy pracowac I moze sie nacieszyc I poznac malenstwa :) my polowkowe mamy za tydzien,ale w sumie Maksia widzialam 2 tyg temu I mam zdjecia I filmik. Tylko szkoda,ze to juz bedzie ostatnie nasze takie spotkanie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ