X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Zuzia pięknie wygladasz kurde czy tylko ja tu nie wygladam jakbym byla w ciąży ???

No gadamy cały czas z mężem i chyba będzie trza zmienić to mojhe autko ale najpierw trzeba spróbować sprzedać obecne :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik jeszcze dwa tyg.temu nie bylo widac prawie nic,no chyba ze sie najadlam ;)

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mnie tez wcale Nie widac ze jestem w ciazy mam Bardzo maly brzuch :) ale dla mnie lapiej bo jeszcze przedemna wesele I wakacje :) aktualnie mam 19 tydzien ruchy czuje od konca 16 pomimo ze to pierwsza ciaza moze dlatego ze jestem dosc szczupła. Na poczatku lekkie a teraz bardzo wyraźne mocne kopniaki i widzę przez brzuch jak sie rusza :) ale nie wiem czy macie tak samo dla mnie nie jest to czasami zbyt przyjemne :/ wczoraj strasznie bolal mnie brzuch mysle ze sie rozciąga ale w nocy tak wymiotowałam i miałam biegunkę ze nie poszłam dzisiaj do pracy :/ a ruchy dziecka jeszcze bardziej nasilają moje wymioty a dzisiaj jest dziecko bardzo aktywne :) za tydzien w Polsce robie usg 3d i dowiem sie co sie tam u mnie chowa i pomimo ze liczę na dziewczynkę wydaje mi sie ze to mały Maksiu :)

pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Po mnie tez wcale Nie widac ze jestem w ciazy mam Bardzo maly brzuch :) ale dla mnie lapiej bo jeszcze przedemna wesele I wakacje :) aktualnie mam 19 tydzien ruchy czuje od konca 16 pomimo ze to pierwsza ciaza moze dlatego ze jestem dosc szczupła. Na poczatku lekkie a teraz bardzo wyraźne mocne kopniaki i widzę przez brzuch jak sie rusza :) ale nie wiem czy macie tak samo dla mnie nie jest to czasami zbyt przyjemne :/ wczoraj strasznie bolal mnie brzuch mysle ze sie rozciąga ale w nocy tak wymiotowałam i miałam biegunkę ze nie poszłam dzisiaj do pracy :/ a ruchy dziecka jeszcze bardziej nasilają moje wymioty a dzisiaj jest dziecko bardzo aktywne :) za tydzien w Polsce robie usg 3d i dowiem sie co sie tam u mnie chowa i pomimo ze liczę na dziewczynkę wydaje mi sie ze to mały Maksiu :)
    u mnie tez jest MAksiu :D

Kika428 lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:05

pati_zuzia, Kika428 lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu madziu wszystkiego najlepszego! U mnie jeszcze masz urodziny przez poltorej godziny:D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my mieliśmy dzis połówkowe :) wszystko idealnie :)pani doktor chwaliła nosek, mówiła, że bardzo zgrabny :D pisałam ostatnio, ze w 18 tygodniu mały ważył 340 gram- coś mi się pomieszało! wtedy ważył 240! a teraz ma 364 gramy ;) strasznie ruchliwy był, pokazał nam się z każdego profilu ;) pomęczyła go trochę lekarka, poszturchała i mamy zdjęcie z każdej strony ;) nawet zdjecie siusiorka ;) już dostaliśmy na piśmie, ze to chlopak i powiedziała, że już na 100 % więc czekamy na Antosia :)

pati_zuzia, MeGi2986, Nadulka, kwiatakacji, kierzynka, iNso87, justyna14, Madzisek, ZieloneOliwki, bella88, Karola1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    I u mnie też będzie Maksiu:) jutro prenatalne usg 2 trymestru. Myslicie że lekarz będzie mnie też badał ginekologicznie ? Nie wiem jak mam się ubrać...

Nie powinien Cię badać ;) sprawdzają tylko maluszka :)

Karola1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    I u mnie też będzie Maksiu:) jutro prenatalne usg 2 trymestru. Myslicie że lekarz będzie mnie też badał ginekologicznie ? Nie wiem jak mam się ubrać...

Mnie na kazdej wizycie bada gonekologicznie. Ale w gabinecie jest lazienka dla pacjentek gdzie mozna sie podmyc, sa tez takie jednorazowe spodniczkini kapcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-)
    Madziu super, że maluszek piękny i zdrowy :-)
    My dzisiaj wyjeżdżamy troszkę do rodziny. Głównie do mojej cioci na wieś :-)
    Nie wiem kiedy wrócimy ale pewnie w niedzielę.

Życzę Wam samych udanych, pozytywnych wizyt i do zobaczenia w przyszłym tygodniu :-*

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja jezdze obecnie Renault Laguna a Malz Oplem Omega w kombi ale planujemy po remoncie dozbierac troszke kasy i sprzedac Omege bo za duzo pali i kupic Kia Ceed :D w kombi normalnie zakochalam sie w tym aucie:D jest cudowne i do tego cena nie jest az taka zla bo za deko ponad 20tys mozna znalesc fajny rocznik w granicach 2007-2011,a najsmieszniejsze jest to,ze dealer daje 7letnia gwarancje i czasem na gwarancji mozna jeszcze go kupic;)

U mnie siostra co ma Malego tez ostatnio zmienila auto,sama jezdzi bmw,a Malz jej sprzedal audi a4 na Hyundaia Sonate,tez bardzo fajny i dosc duuze autko,zdaje sie to te modele po 2005-2006 juz robione te ladniejsze :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.

Flakonik Kate co u Was,co sie nie odzywacie?

Flakonik mozesz mi na 1 stronie dopisac Lena ;p poki co:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak Ci się Laura urodziła 59 cm to dobre były ubranka na 56 cm?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pozytywnych wizyt, Madziu fajny prezencik urodzinowy mialas ;-) Pchełka udanego wyjazdu :-)

Puli bylas na tej dodatkowej wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:06

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym słowotoku poranek wyjątkowo cichy:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dzisiaj wkoncu ide na to prenatalne, ale mi sie czas dluzyl... i to w ogromnym stresie. ide z pozytywnym nastawieniem, musi byc wszystko dobrze ;)

A dzisiaj wiecej dziewczyn ma wizyty, wiec zycze powodzenia i milego dnia :* dajcie znac po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 09:53

Nadulka, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata trzymam mocno kciuki za zdrowego dzieciaczka :-* daj znac po wizycie, reszta dziewczyn tez oczywiscie, dajcie znac ktora ma wizyte, bedziemy trzymaly kciuki :-) :-)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:43

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki, musze się poskarżyć, ze dzisiaj brzuch mnie boli... Od rana jakoś tak całkiem nie przyjemnie, kłuje mnie co jakiś czas w środku, macica też dokucza:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizytach dziewczyny!! :-)

a ja w koncu sie zwleklam troche wczesniej z lozka i pojechalam zrobic badania, teraz nasiusialam zgodnie z insytrukcja, ciekawa jestem jak wyjda te badania ;-) wizyte mam dopiero 6 sierpnia, mam nadzieje, ze szybko zleci :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ