X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jak makiem zasiał.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Kasia Ja mam 4-08 połówkowe i też już nie mogę się doczekać.

Asiowa jeszcze boli?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia- ja przez pierwsze trzy miesiące chłonęłam wszystko jak odkurzacz i to taki dobrej firmy :D

A teraz jem średnio co dwie godziny jak patrzę, ale z tego względu że jak czuję nawet lekki głód to muszę zjeść bo zaraz mam odruch wymiotny, niedobrze mi i słabo się robi. U mnie w ruch idą cały czas ogórki kiszone, ale też często mam chęć na śmieciowe jedzenie, najchętniej z maka. Cały czas sobie powtarzam że nie mogę jeść takich rzeczy, bo w końcu dzidzia się frytką urodzi:D

pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam kciuki za wizyty no i jak zwykkle- zazdroszczę... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete za wszystkie wizyty :) ja jeszcze w lozku :) maz dzisiaj wolne I spi jeszcze,zawsze czekam na ten jeden dzien z utesknieniem,on tez ale chyba bardziej na to,ze moze pospac :) synek tez spi bo wczoraj szalal z tata do prawie 10 I jakby sie go nie polozylo to jeszcze by szponcil :) ale pewnie zaraz wstanie bo jak do tej pory najdluzej spal do 9.30 I to po podrozy nocnej. Jak chlopaki wstana pewnie pojedziemy na jakies zakupy, u nas letnie wyprzedarze teraz I mozna duzo rzeczy e bardzo fajnych cenach kupic :D mysle,ze maz nie bedzie az tak optymistycznie nastawiony do tego ;) wysle go z malym do parku :) musze Gabrysiowi spiworek kupic bo ze swoich juz prawie wyrosl. Wlasnie polecam spiworki. Moj synek od samego poczatku spi w takim I nie musze sie przejmowac czy sie rozkopie I mu zimno itp. Wygoda duza :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Cisza jak makiem zasiał.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Kasia Ja mam 4-08 połówkowe i też już nie mogę się doczekać.

Asiowa jeszcze boli?

ja polowkowe dopiero mam koncem sierpnia ok 25 tc ;p 6 sierpnia mam zwykla wizyte na nfz :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki haha frytka... ale rozumiem Cie bardzo, jak bylam teraz w Pl to pierwszego dnia posxlam na hamburgera bo tak mi sie marzyl taki polski hamburger :) ale na szczescie powstrzymalam sie od jedzenia codziennie :D bo chyba wrocilabym jeszcze z dwa razy wieksza ;) zawsze jak jestem w Pl to chodzimy I sie objadamy jakimis takimi "specjalami" :D teraz dopiero pewnie gdzies kwiecien maj tyle czekania jeszcze. Chyba ze sie wybiore jeszcze wrzesien pazdziernik,ale narazie nie mysle o tym. :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloneolwiki Twoj nicvk sprawia, ze mam ochote na salatke z oliwkami serem feta !! :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja tak samo, ale wpadlam na to dopiero jak o tym napisalas! :-D dziewczyny a ja czekalam na wizyte polowkowa 3 tyg, i nadeszla ta chwila ze to juz jutro... No ALE, leze w tym szpitalu wiec wizyte bede musiala przelozyc :-( ciekawe na kiedy :-S

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    zieloneolwiki Twoj nicvk sprawia, ze mam ochote na salatke z oliwkami serem feta !! :D
    Ja wolę czarne, świetnie smakują pomidory, czarne oliwki, czosnek przeciśnięty przez praskę i sos vinaigrette:) żeby było więcej to dodaję sałatę lodową i wychodzi cała micha, pyyycha! :)

KASIAG24, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah myslalam, ze tylko ja juz mam takie jazdy :D

pchelkaa a przypomnij mi dlaczego jestes w szpitalu?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja wolę czarne, świetnie smakują pomidory, czarne oliwki, czosnek przeciśnięty przez praskę i sos vinaigrette:) żeby było więcej to dodaję sałatę lodową i wychodzi cała micha, pyyycha! :)

robie tak samoi!! tylko daje czesciej zielone oliwki';p czasami daje tez ogorka i sos grecki, pychotka!! chyba sobie zafunduje ten rarytasik dzisiaj wieczorem;p

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:05

alicja_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    robie tak samoi!! tylko daje czesciej zielone oliwki';p czasami daje tez ogorka i sos grecki, pychotka!! chyba sobie zafunduje ten rarytasik dzisiaj wieczorem;p
    może ja też wyślę po południu męża do sklepu :P Tylko że po takiej sałatce męczą mnie wzdęcia okropne :(

moja koleżanka rodziła z tydzień temu- tydzień po terminie, 14 godzin rodziła ale się nie udało i dopiero po tych 14stu ledwo żyjącą, z pełnym rozwarciem zabrali ją na cesarkę...

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko za jedną Oliwką przepadam i jest to moja chrześnica :)

Dziewczyny macie już jakieś wybrane sklepy/sprzedawców gdzie będziecie wyprawkę kupowały? Ogólnie planujecie raczej przez neta czy stacjonarnie?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej to tak jak moja kolezanka teraz rodzila od niedzieli, mial skurcze od pocztaku tylko rozwracie nie szlo, a we wtorek kiedy miala juz ropzwarcie pewlne okazalo sie, ze maly podczas skurczy obwija sie pepowina i spada puls i tez zrobili jej cesarke na koniec;/ chyba najgorsza z opcji to jka dwa porody//

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja tylko za jedną Oliwką przepadam i jest to moja chrześnica :)

Dziewczyny macie już jakieś wybrane sklepy/sprzedawców gdzie będziecie wyprawkę kupowały? Ogólnie planujecie raczej przez neta czy stacjonarnie?

ja to kupuje jak poipadnie, ;p w sumie tak chaotycznie na razie to robie :P nie mam strategi poprostu kupuje co sobie przypomne i widze, ze akurat bedzie potrzebne :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się słyszy to coraz częściej niestety porody tak się kończą :\
    Najpierw naturalnie, a na koniec jak już nie daje rady to cesarka.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja :-) I szykuje na wizyte polowkowa :-)

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie dla dziecka mam:
    - kocyk
    - rękawiczki niedrapki 3pary
    - body i pół śpiochy na święta
    I tak myślę, żeby od sierpnia zacząć skupować, we wtorek już będzie po połowie ciąży, więc trzeba się ogarnąć :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie :) zapraszam do obejrzenia super jakościowo wykonanych akcesorii dla maluchów:) mój maluszek użytkuje tego typu rzeczy inna prawdę się sprawdzają.
    Rzeczy szyje moja mama. Wykonanie profesjonalne. Zapraszam i pozdrawiam. Życzę spokojnych ciąż :)

Komplet kocyk i podusia

http://olx.pl/i2/oferta/komplet-poduszka-kocyk-minky-CID88-IDb0367.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162551607&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

1ggepe.jpg
    102w1l4.jpg

Kura i podusia

http://olx.pl/i2/oferta/komplet-kura-podusia-CID88-IDb03KJ.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162554125&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

fd93z6.jpg
    2ugz6lk.jpg

Komplet dla dziewczynki

http://olx.pl/i2/oferta/idelany-komplet-dla-dziewczynki-minky-CID88-IDb04Fh.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162557631&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

fwtw87.jpg
    2qb4t9e.jpg
    2qvf69w.jpg

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ