X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jak makiem zasiał.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Kasia Ja mam 4-08 połówkowe i też już nie mogę się doczekać.

Asiowa jeszcze boli?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia- ja przez pierwsze trzy miesiące chłonęłam wszystko jak odkurzacz i to taki dobrej firmy :D

A teraz jem średnio co dwie godziny jak patrzę, ale z tego względu że jak czuję nawet lekki głód to muszę zjeść bo zaraz mam odruch wymiotny, niedobrze mi i słabo się robi. U mnie w ruch idą cały czas ogórki kiszone, ale też często mam chęć na śmieciowe jedzenie, najchętniej z maka. Cały czas sobie powtarzam że nie mogę jeść takich rzeczy, bo w końcu dzidzia się frytką urodzi:D

pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam kciuki za wizyty no i jak zwykkle- zazdroszczę... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete za wszystkie wizyty :) ja jeszcze w lozku :) maz dzisiaj wolne I spi jeszcze,zawsze czekam na ten jeden dzien z utesknieniem,on tez ale chyba bardziej na to,ze moze pospac :) synek tez spi bo wczoraj szalal z tata do prawie 10 I jakby sie go nie polozylo to jeszcze by szponcil :) ale pewnie zaraz wstanie bo jak do tej pory najdluzej spal do 9.30 I to po podrozy nocnej. Jak chlopaki wstana pewnie pojedziemy na jakies zakupy, u nas letnie wyprzedarze teraz I mozna duzo rzeczy e bardzo fajnych cenach kupic :D mysle,ze maz nie bedzie az tak optymistycznie nastawiony do tego ;) wysle go z malym do parku :) musze Gabrysiowi spiworek kupic bo ze swoich juz prawie wyrosl. Wlasnie polecam spiworki. Moj synek od samego poczatku spi w takim I nie musze sie przejmowac czy sie rozkopie I mu zimno itp. Wygoda duza :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Cisza jak makiem zasiał.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Kasia Ja mam 4-08 połówkowe i też już nie mogę się doczekać.

Asiowa jeszcze boli?

ja polowkowe dopiero mam koncem sierpnia ok 25 tc ;p 6 sierpnia mam zwykla wizyte na nfz :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki haha frytka... ale rozumiem Cie bardzo, jak bylam teraz w Pl to pierwszego dnia posxlam na hamburgera bo tak mi sie marzyl taki polski hamburger :) ale na szczescie powstrzymalam sie od jedzenia codziennie :D bo chyba wrocilabym jeszcze z dwa razy wieksza ;) zawsze jak jestem w Pl to chodzimy I sie objadamy jakimis takimi "specjalami" :D teraz dopiero pewnie gdzies kwiecien maj tyle czekania jeszcze. Chyba ze sie wybiore jeszcze wrzesien pazdziernik,ale narazie nie mysle o tym. :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloneolwiki Twoj nicvk sprawia, ze mam ochote na salatke z oliwkami serem feta !! :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja tak samo, ale wpadlam na to dopiero jak o tym napisalas! :-D dziewczyny a ja czekalam na wizyte polowkowa 3 tyg, i nadeszla ta chwila ze to juz jutro... No ALE, leze w tym szpitalu wiec wizyte bede musiala przelozyc :-( ciekawe na kiedy :-S

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    zieloneolwiki Twoj nicvk sprawia, ze mam ochote na salatke z oliwkami serem feta !! :D
    Ja wolę czarne, świetnie smakują pomidory, czarne oliwki, czosnek przeciśnięty przez praskę i sos vinaigrette:) żeby było więcej to dodaję sałatę lodową i wychodzi cała micha, pyyycha! :)

KASIAG24, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah myslalam, ze tylko ja juz mam takie jazdy :D

pchelkaa a przypomnij mi dlaczego jestes w szpitalu?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja wolę czarne, świetnie smakują pomidory, czarne oliwki, czosnek przeciśnięty przez praskę i sos vinaigrette:) żeby było więcej to dodaję sałatę lodową i wychodzi cała micha, pyyycha! :)

robie tak samoi!! tylko daje czesciej zielone oliwki';p czasami daje tez ogorka i sos grecki, pychotka!! chyba sobie zafunduje ten rarytasik dzisiaj wieczorem;p

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:05

alicja_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    robie tak samoi!! tylko daje czesciej zielone oliwki';p czasami daje tez ogorka i sos grecki, pychotka!! chyba sobie zafunduje ten rarytasik dzisiaj wieczorem;p
    może ja też wyślę po południu męża do sklepu :P Tylko że po takiej sałatce męczą mnie wzdęcia okropne :(

moja koleżanka rodziła z tydzień temu- tydzień po terminie, 14 godzin rodziła ale się nie udało i dopiero po tych 14stu ledwo żyjącą, z pełnym rozwarciem zabrali ją na cesarkę...

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko za jedną Oliwką przepadam i jest to moja chrześnica :)

Dziewczyny macie już jakieś wybrane sklepy/sprzedawców gdzie będziecie wyprawkę kupowały? Ogólnie planujecie raczej przez neta czy stacjonarnie?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej to tak jak moja kolezanka teraz rodzila od niedzieli, mial skurcze od pocztaku tylko rozwracie nie szlo, a we wtorek kiedy miala juz ropzwarcie pewlne okazalo sie, ze maly podczas skurczy obwija sie pepowina i spada puls i tez zrobili jej cesarke na koniec;/ chyba najgorsza z opcji to jka dwa porody//

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja tylko za jedną Oliwką przepadam i jest to moja chrześnica :)

Dziewczyny macie już jakieś wybrane sklepy/sprzedawców gdzie będziecie wyprawkę kupowały? Ogólnie planujecie raczej przez neta czy stacjonarnie?

ja to kupuje jak poipadnie, ;p w sumie tak chaotycznie na razie to robie :P nie mam strategi poprostu kupuje co sobie przypomne i widze, ze akurat bedzie potrzebne :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się słyszy to coraz częściej niestety porody tak się kończą :\
    Najpierw naturalnie, a na koniec jak już nie daje rady to cesarka.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja :-) I szykuje na wizyte polowkowa :-)

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie dla dziecka mam:
    - kocyk
    - rękawiczki niedrapki 3pary
    - body i pół śpiochy na święta
    I tak myślę, żeby od sierpnia zacząć skupować, we wtorek już będzie po połowie ciąży, więc trzeba się ogarnąć :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie :) zapraszam do obejrzenia super jakościowo wykonanych akcesorii dla maluchów:) mój maluszek użytkuje tego typu rzeczy inna prawdę się sprawdzają.
    Rzeczy szyje moja mama. Wykonanie profesjonalne. Zapraszam i pozdrawiam. Życzę spokojnych ciąż :)

Komplet kocyk i podusia

http://olx.pl/i2/oferta/komplet-poduszka-kocyk-minky-CID88-IDb0367.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162551607&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

1ggepe.jpg
    102w1l4.jpg

Kura i podusia

http://olx.pl/i2/oferta/komplet-kura-podusia-CID88-IDb03KJ.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162554125&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

fd93z6.jpg
    2ugz6lk.jpg

Komplet dla dziewczynki

http://olx.pl/i2/oferta/idelany-komplet-dla-dziewczynki-minky-CID88-IDb04Fh.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=162557631&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details

fwtw87.jpg
    2qb4t9e.jpg
    2qvf69w.jpg

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ