X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Tak właśnie oglądałam, genialny :)

Kasia, cały jest bardzo fajny :)

Ja jakoś nie przepadam za Pepeco zawsze mi się wydaje, że tam to do pierwszego prania :\

cos w tym jest, ja kupuje wiekszosc ubran w pepcko corce to czesc sie kurczy albo mechaci, ze swterka nam szybko kwiatek odpadl, ale sa tanie i ladne;p

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A ja kupiłam 4 zestawy ciuszków, bo tak nie mogłam sie doczekać zeby cos mieć dla Maluszka. A teraz troche żałuje bo od koleżanek dostaje rożne rzeczy, w tym ciuchy :-) wiec poki co dałam sobie zakaz zakupów. Rozglądam sie za wózkiem i łóżeczkiem bo to napewno bede musiała kupić. A po pieluchy i inne drobiazgi pojadę pewnie do hurtowni, która jest niedaleko mnie.

Jakie opinie słyszałyście o Camarelo Carera?

Też się nastawiałam na Camarello- ale poszperałam wczoraj w necie i były bardzo złe opinie na temat jakości i wytrzymałości wózka, nie wiem jak w carrera ale sevilla i jeszcze jeden model mają podobno spacerówki nie do używania...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    cos w tym jest, ja kupuje wiekszosc ubran w pepcko corce to czesc sie kurczy albo mechaci, ze swterka nam szybko kwiatek odpadl, ale sa tanie i ladne;p
    ja zawsze dokładnie wszystko macam, bo np. koszulka szara z modelu ma super bawełnę, a żółta z tego samego modelu już jest zbabolona. Ale większość bluzek, majtek, staników które tam kupiłam są świetne i na prawdę nic się z nimi nie dzieje. Wczoraj w PEPCO wymacałam wszystko i w dotyku czuć jaka jest bawełna a "bawełna" :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu 4 koce z pepco-n mimo kilkukrotnego prania są jak w dniu zakupu i rzeczywiscie na jest fajna, ale koce duże, dla dorosłego- nie wiem jak się sprawdzą dla malucha.

Co do ciuchów to sie nie wypowiem bo z pepco tylko mój Maz ma 2 pary krótkich spodenek póki co wszystko z nimi ok, ale on też nigdy nie narzeka:).

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, co myślicie o tych wynikach w 18t5d ciąży:
    TSH 2,92
    FT4 1,23
    FT3 4,80
    Wizytę mam w sobotę i trochę się martwię, bo TSH jest za wysokie, ale niby FT4 raczej w normie, a to ono jest podobno w ciąży najważniejsze :(

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! ale mi waga skoczyła! w ostatnim tygodniu ważyłam się i przytyłam w ciąży tylko 1 kg, ale dziś wchodzę na wagę a tam dodatkowe 1,5 kg. W ciągu tygodnia zdobyłam 1,5 kg. Czyli w ciągu 20 tygodni ciąży przytyłam 2,5 kg ;) jeszcze nigdy nie ważyłam więcej niż 48 kg :D

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :-). Dostalam skierowanie na test z glukozy :/ A poza tym wszystko dobrze sie rozwija, plec sie nie zmienila :p malutka jest wstydzioszka, bo wlaczyl nam w 3D i zaslonila cala twarz raczkami :D Wazy 360 gram a serduszko bije 157 na minute :D

Nadulka, Madzia890722, iNso87, Karola1990, pati_zuzia, alicja_, Madzisek, Marik, MeGi2986 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana bylam u Tesciowej z Malzem i Laura i niedawno wrocilam,Mama moja zrobila pyszne naleśniki to ledwo dwa wcisnelam z twarogiem :) polalam je jeszcze jogurtem brzoskwiniowym mhmm pychota,a kiedyś nie przepadałam za naleśnikami :P

Rewelka nie pamiętam wlasnie..ale wydaje mi się,ze na początku dużo ubranek odrzuciłam,nakladalam jakies male ale szybko po 2 tyg zmienila rozmiar i pewnie na 62 ;) ale nie dam se reki uciac..

Kasia ja horrorow nie oglądam w ciąży :P Moja Mama mi zabronila ogladac jakiś "dziwakow" i gapic się na samych ladnych ludzi:PP

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie gapienia się na samych ładnych ludzi, to tak mężowi tłumaczę, jak zobaczę jakiegoś przystojniaka :) to tak zapobiegawczo, żeby nasz synek (oby) był przystojny :)

Poziomka super że wszystko dobrze :)

Madzia toś Ty spasiona mocno, a ile masz wzrostu?

Andzka niestety się nie znam, więc nie pomogę.

Może się przejdę do pepco popatrzę co jest.

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- 160 cm :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja też tak miałam z wagą - do 17 tyg 3.5 kg na minusie a teraz jestem już kilogram na plusie czyli razem 4.5 czyli kilogram na tydzień - nadrabiam straty . Tak samo z brzuszkiem do 17 tyg jak wzdęcie a teraz rośnie z dnia na dzień. Czytałam na jakiejś stronce , że właśnie największy skok wagowy jest między 18 a 24 tyg .

A to nasz brzuszek w 21t2dniu:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/854daae53ed3.jpg

Myszata daj znać co Ci powiedzieli o tych torbielkach, bo my też z torbielkami.

Nadulka, Suerte, alicja_, Madzia890722, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:31

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ańdźka wrote:
    Kochane, co myślicie o tych wynikach w 18t5d ciąży:
    TSH 2,92
    FT4 1,23
    FT3 4,80
    Wizytę mam w sobotę i trochę się martwię, bo TSH jest za wysokie, ale niby FT4 raczej w normie, a to ono jest podobno w ciąży najważniejsze :(
    Andzka nie jest zle,dostaniesz pewnie tabsy jedna dziennie najmniejsza dawke i będzie ok,ja mam 3,3 tsh i biore 75 dawke.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Dziewczyny, któras miala problem po USG, że nie było widać żołądka... nie wiem czy pominelam czy co, ale co się potem okazało? wszystko ok?
    Ja nie,u mnie mowil o zoladku w pn na usg, a wlasnie cos mi się przypomina,ze widziałam,ze ktoras cos mowila o braku zoladka wcześniej już ale nie wiem..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno ktoras pisala, ze nie bylo widac zoladka chyba doradzalysmy zeby sie konsultowala z innym lekarzem

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się wydaje, że to Puli pisała o żołądku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie, kupujecie wcześniej mleko, na wszelki wypadek? Zamierzam pokarmić trochę piersią jeśli będę mogła, ale zastanawiam się czy i jakie mleko kupić?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuje bo z mala mialam tak, ze cycka nie chciala mi lapac ja plakalam razem z nia jak ja dalam na modyfikwoane miala takie kolki, ze myslalam ze zejde i jezdzilismy coiagle po lekarzach i skonczyla na tym z apteki takim oblesnym nie pamietam jak sie nazywalo, drogie i okropne w kazdym badz razie i dlatego mleka nie kupuje do przodu :-) wole nakupywac pampersow;p

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Też się nastawiałam na Camarello- ale poszperałam wczoraj w necie i były bardzo złe opinie na temat jakości i wytrzymałości wózka, nie wiem jak w carrera ale sevilla i jeszcze jeden model mają podobno spacerówki nie do używania...
    znajoma ma camarello sevilla i jest zadowolona, teraz korzysta ze spacerówki i też złego słowa nie mówi. Także mi się wydaje że ok są, ja mam tutka grandera play i też polecam, ale jest ciężki, więc jak ktoś w bloku albo będzie musiał ten wózek często dźwigać to odradzam, ale prowadzi się super, jest spory i wygodny a w komplecie mieliśmy chyba wszystko co możliwe.

7w3d 💔
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ