X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Powiedzcie, kupujecie wcześniej mleko, na wszelki wypadek? Zamierzam pokarmić trochę piersią jeśli będę mogła, ale zastanawiam się czy i jakie mleko kupić?
    warto mieć mleko w domu w razie "W" to bo to różnie bywa. Ja polecam na początek zwykłe, nie na kolki, nie dla alergików tylko zwykłe czy to bebilon, czy bebiko czy inne to w sumie zależy od dziecka, ale warto mieć. Ja osobiście zaczynałam od bebilonu ale jesteśmy teraz na zwykłym bebiku i mimo że skład ma uboższy to dziecko jakoś lepiej go tolerowało - mieliśmy problem z kolkami . A kwasy omega daje z wit D bo można kupić taką wit D z kwasem więc Olek tego akurat nie traci :)

edit: ale nie ma co mleka na zapas kupować w hurtowych ilościach, bo może być tak, że dziecko nie będzie danego rodziaju chciało jeść i wtedy zostanie nam nie potrzebne. Także ja polecam mieć, ale jedno opakowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 16:11

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Acikk – ja jak zaszłam w ciąże to zmieniłam auto na większe – 5 drzwiowe z dużym bagażnikiem. No i zależalo mi też na napędzie 4x4 bo bezpiecznie.

pati_zuzia – śliczny brzuszek – Gratulacje!:)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    hahah myslalam, ze tylko ja juz mam takie jazdy :D

pchelkaa a przypomnij mi dlaczego jestes w szpitalu?

Bo od czwartku strasznie goraczkowalam, (tydzien temu) badanie moczu wyszlo zle, bialko bakterie itp i w posiewie e.coli. Czyli caly czas to samo, miesiac temu tez lezalam z tego powodu ale dodatkowo nerki strasznie bolaly

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Tak właśnie oglądałam, genialny :)

Kasia, cały jest bardzo fajny :)

Ja jakoś nie przepadam za Pepeco zawsze mi się wydaje, że tam to do pierwszego prania :\
    Tez mam takie wrazenie :-/

• balbo Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś zapisać się do szkoły rodzenia-tzn. podpisać się wszystkie dokumenty, pierwsze zajęcia z mężem juz w następnym wtorek (nauka masażu mojego kręgosłupa dla męża) a na koniec sierpnia zaczynamy normalne zajęcia. Mam nadzieje że dużo się tam dowiemy.

kwiatakacji, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    a to nie była puli? kurde tyle Was że nie ogarniam...
    Tak to byla Puli, pytalam dzis czy byla na kolejnej wizycie ale nie odpowiedziala.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja nie kupuje bo z mala mialam tak, ze cycka nie chciala mi lapac ja plakalam razem z nia jak ja dalam na modyfikwoane miala takie kolki, ze myslalam ze zejde i jezdzilismy coiagle po lekarzach i skonczyla na tym z apteki takim oblesnym nie pamietam jak sie nazywalo, drogie i okropne w kazdym badz razie i dlatego mleka nie kupuje do przodu :-) wole nakupywac pampersow;p
    Kasia zapewne nutramigen,moja takie pila,bylo smierdzace i niedobre ale miala nietolerancjw bialka i dlatego a czy drogie? Hmm ja na recepte bralam od rodzinnej i placilam za puszke 11-13zl? Jakos tak.

Edit
    Mialam tez zapisac sie do szkoly rodzenia i chyba jednak sobie daruje;) nie chce mi sie chodzic:p i jesienia nie bedzie mi sie chcialo zapewne:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 16:50

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jakie nosicie buty?
    ja mam japonki z ccc
    od wczoraj puchną mi nogi ;/ a od tych twardych podeszw bolą mnie pięty ;/
    co sobie kupić żeby były wygodne?

a co do pampersów... nie rozglądałam się jeszcze
    może któras wie czy to się opłaca?
    http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-pampers-newborn-2-5-kg-43-szt-i4799972544.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 16:53

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kasia zapewne nutramigen,moja takie pila,bylo smierdzace i niedobre ale miala nietolerancjw bialka i dlatego a czy drogie? Hmm ja na recepte bralam od rodzinnej i placilam za puszke 11-13zl? Jakos tak.

Edit
    Mialam tez zapisac sie do szkoly rodzenia i chyba jednak sobie daruje;) nie chce mi sie chodzic:p i jesienia nie bedzie mi sie chcialo zapewne:p

ooo wlasnie to mleko pila;] tak bo jak mialas recepte to mialas znizke a ja czesto kupywalam ta mala puszke bez recepty wiec placilismy 100% ale tylko po nim mala byla spokojna...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Kochane jakie nosicie buty?
    ja mam japonki z ccc
    od wczoraj puchną mi nogi ;/ a od tych twardych podeszw bolą mnie pięty ;/
    co sobie kupić żeby były wygodne?

a co do pampersów... nie rozglądałam się jeszcze
    może któras wie czy to się opłaca?
    http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-pampers-newborn-2-5-kg-43-szt-i4799972544.html
    ja nosze sandałki sportowe lasckiego z miekka skórzana wkładka, dla mnie sa ok, zapinane na rzepy wiec jak stopa puchnie to sobie poluzniam.

ania14 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nosze zwykle sandaly i mimo ze ciagle mi puchnie lewa noga to w nie wchodze :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znajoma mówiła że mam kupić sobie gumowe ale pewnie beda odparzać przy gorączce ;/
    może w weekend gdzieś wyskoczymy to musze jakiś innych poszukać bo w tych nie daje rady ;/

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia aha to ja nie wiedziałam,ze można je było kupować bez recepty..? zawsze jezdzilam po receptę 3 puszek ;p

Ania ja chodze tez w zwykłych japonkach z pepco(plastiki takie) albo w sandalach,ewentualnie w balerinkach ale tez nie nowych tylko swoich starych rozchlapakach :P jak gdzies dalej ide na spacer.

edit.
    Nie zasne dziś w nocy :D jutro przyjezdza kuchnia i szafy,oczywiscie pewnie wszystkiego naraz nie zmontuje ale już się w końcu to konczy pomalu :D i jeszcze jade do agata meble bo otwierają i już ze stronki wybrałam sobie zestaw mebli do salonu i na przedpokoj :))) tak się ciesze..mam nadzieje,ze na zywo tez dobrze wygladaja.. co do salonu to wybor ot bo niech będą,bo się zmieszczą...i wale to komody nie kupuje..jednak wole naroznik na wieksza sciane 250cm ..bo nic innego już mi nie wejdzie eh szkoda ale trudno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:05

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wam te meble?
    http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/genetic
    Troche zaluje bo mogę zmiescic tylko 3 rzeczy.. i to będzie rtv, polka nad nia i ta witryna wiszaca po prawej ehh.. ewentualnie jest jakas wieksza wiszaca za 649zl A chciałabym jeszcze mieć ta witrynę stojaca po lewej ale nic z tego.. eh:/

a to przedpokoj:
    http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/campus
    Tez tylko 3 rzeczy,nie kupuje tej szafki dużej na buty po prawej co stoja na niej te kwiatki bo tez nie mam gdzie tego wsadzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:27

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za godzinę mam wizytę Bardzo liczę na to że dowiem się jaka jest płeć mojego dzidziusia Trzymajcie kciuki ;D

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    za godzinę mam wizytę Bardzo liczę na to że dowiem się jaka jest płeć mojego dzidziusia Trzymajcie kciuki ;D
    Marik czekamy na wieści ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Dziewczyny, któras miala problem po USG, że nie było widać żołądka... nie wiem czy pominelam czy co, ale co się potem okazało? wszystko ok?
    to ja pisalam i nadal zyje w niepewnosci. Nie bylam na konsultacji u innego lekarza i vzekam na swoja wizyte do 12 sierpnia.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • eliza Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapisałam się do szkoły rodzenia. Myślę ze te zajęcia bardzo nam się przydadzą przy pierwszym dziecku. Dostałam też sporo materiałów i próbek które teraz mam czas poczytać i przetestować.

nadzieja
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso polecam weź SE komode zamiast szafki RTV bo do komory przynajmniej coś wsadzisz a do takiej szafki nic :) ja mam w salonie też tylko dwa meble komode i sluipek i jest ok:)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mi się podobaja meble.
    Ania14 Ja tak trochę patrzyła pieluszki i będę przez Neta kupowała na allegro, no chyba że jakąś duza promocja w sklepach będzie. Jak sobie wyliczałam, to te z allegro za sztukę pampersa wychodzi tyle co za biedronkowe dada ( chyba że coś źle policzylam )

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ