Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyInso my dzis objezdzilismy centrum Fasty poraz kolejny, sprawdzimy agate jak otworza, ale raczej zrobimy szafe na zamowiwnie juz zabudowana i tyle, bo jakos nic nam nie pasuje tak jak chcemy.
A ja dzis mialam nieplanowana wizyte u gina:( zrobilam konteolny mocz i co dalej liczne bakterie, jakies fosfory, ph8 czyli antybiotyk bakteri ecoli raczej nie wyleczyl. Dostalam teraz inny antybiotyk, w jesli do pon nic sie nie zmieni tzn nie przestanie bolec itp to poraz kolejny posiew moczu bwdzie trzeba zrobic. Ale gin na szybkiego zrobil usg, serduszko bilo 148 miarowo, lozysko mam na przedniej scianie, standardowo kropek lezal odwrocony pleckami,poza tym wsio ok. Bardziej szczegolowe badanie na nastepnej wizycie bedzie. Dostalam L4 ibede teraz oodpoczywac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
melduję się po badaniu prenatalnym
Malutka zdrowa, wszystkie parametry prawidłoweWaży już 425g
Jedynie co, to nie chciała pokazać twarzy z profilu, mam się przypomnieć na następnej wizycie, żeby znowu spróbować podejrzeć buźkę. Też dostałam skierowanie na krzywą cukrowąNie wiem jak to wytrzymam, głód na mnie źle działa...następna wizyta 19.08
Ja miałam badanie połączone z wizytą, bo badanie prowadził mój ginekolog, więc standardowo miałam jeszcze badanie ginekologiczne, badanie szyjki sondą dopochwową, pobrał mi jeszcze wymaz na posiew bakteriologiczny szyjki. Ogólnie wszystko w porządku, na skurcze w stopach dostałam magnez
Aha, no i lekarz potwierdził płeć. W opisie badania mam wpisane: narządy płciowe żeńskie prawidłowe
Zdjęć jako tako nie mam, jedynie dużo zdjęć serduszka, czaszki, kręgosłupa, ale najbardziej rozczuliło mnie zdjęcie stópekMam jedno zdjęcie całej nogi, Jezuuuu jakie malutkie śliczne kolanko i stópka!
Czekam na dalsze wieści od pozostałych dziewczyn!iNso87, kwiatakacji, revvelka, Nadulka, bella88, ZieloneOliwki, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Acikk wrote:Inso polecam weź SE komode zamiast szafki RTV bo do komory przynajmniej coś wsadzisz a do takiej szafki nic
ja mam w salonie też tylko dwa meble komode i sluipek i jest ok:)
Rewelka mi tez wlasnie i chcialabym znalesc naroznik w kolorze tego polysku co meble do salonu:) oczywiscie w materiale..bo skory eko mam juz dosc;/ 3 lata i kaput...kruszy sie pieprzona;/ -
Megi no jesli chodzi o szafy to nam tez znalesc wymiar szafy bylo wlasnie ciezko a nawet jak znalezlismy to i tak na gorze zostawala luka bo mieszkanie ma 264cm wysokosci a szafa 200cm.. wiec lipa;) a tak mamy na zamowienie i jest ok:) za dwie szafy 2800zl zaplacimy jedna 110cm druga 150cm:) takze nawet normalna cena.
-
Wczoraj cały dzień spędziłam na necie czytając opinie o wózkach. Wcześniej chciałam kupić jakiś wózek 3 w 1 ale po przeczytaniu tego wpisu napewno tak nie kupie. http://domowa.tv/wady-wozkow-3w1-wielofunkcyjnych/
Napewno fotelik kupie nowy bo bezpieczeństwo przede wszystkim (recaro) a wózek kupie używany i chyba zdecydujemy sie na Jedo fyn (jest masa na olx i juz za 500 zł można kupić w dobrym stanie).
Miałyscie może styczność z wózkami Jedo Fyn ? -
nick nieaktualny
-
revvelka wrote:A ja się w ogóle zastanawiam nad zakupem wózka na początek..
-
lips wrote:Wczoraj cały dzień spędziłam na necie czytając opinie o wózkach. Wcześniej chciałam kupić jakiś wózek 3 w 1 ale po przeczytaniu tego wpisu napewno tak nie kupie. http://domowa.tv/wady-wozkow-3w1-wielofunkcyjnych/
Napewno fotelik kupie nowy bo bezpieczeństwo przede wszystkim (recaro) a wózek kupie używany i chyba zdecydujemy sie na Jedo fyn (jest masa na olx i juz za 500 zł można kupić w dobrym stanie).
Miałyscie może styczność z wózkami Jedo Fyn ?
Ja miałam z nim styczność jak byliśmy z mężem w sklepie z wózkami i zakochałam się w nim! Już mieliśmy go zamawiać, ale okazało się, że nie wejdzie nam do bagażnika ;-( mamy opla corse -
moniek90 wrote:Ja miałam z nim styczność jak byliśmy z mężem w sklepie z wózkami i zakochałam się w nim! Już mieliśmy go zamawiać, ale okazało się, że nie wejdzie nam do bagażnika ;-( mamy opla corse
Wlaśnie nie widziałam go jeszcze na żywo ale z tego co czytam jest dość duży po złożeniu. U nas to nie problem bo mamy kombi. Po schodach też go nie bede wnosić.
Co do samego nosidełka zamiast gondoli to przeglądając wczoraj sieć czytałam duzo opini że wożenie dziecka w nosidłku/foteliku zamiast w gondoli jest niezdrowe dla kręgosłupa dziecka. -
lips wrote:Wlaśnie nie widziałam go jeszcze na żywo ale z tego co czytam jest dość duży po złożeniu. U nas to nie problem bo mamy kombi. Po schodach też go nie bede wnosić.
Co do samego nosidełka zamiast gondoli to przeglądając wczoraj sieć czytałam duzo opini że wożenie dziecka w nosidłku/foteliku zamiast w gondoli jest niezdrowe dla kręgosłupa dziecka.
Jest duży ale mechanizm składania bardzo fajnie chodził, prowadził się też cudnie. Gondola dobrze obudowana, koła pompowane, ogólnie bardzo dobrze wykonany, estetycznieJa byłam zachwycona, ale Tobie też radzę go najpierw sprawdzić osobiście przed zakupem, bo każdy ma inny gust
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny i ja sie melduje po badaniu prenatalnym
torbielki sa 3... ale oprocz tego nie bylo widac zadnych nieprawidlowosci, maluszek ma 370gram i jest 100% chlopcemtetno 151, polozenie podlozne glowkowe, lozysko na scianie tylnej. No i wg ostatnich usg termin mi wszedzie wyskakuje na 6 grudnia
jeszcze proponowano mi amniopunkcje, tak dla wiekszej pewnosci ze wszystko jest ok...ale troche sie boje tego badania, czy ktoras z Was to robila? za tydzien mam znow sie tam pokazac w celu skontrolowania tej glowki i ewentualnie umowic sie na ta amnio... ale sama nie wiem...
bella88, MeGi2986, kwiatakacji, Madzisek, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
lips wrote:Wlaśnie nie widziałam go jeszcze na żywo ale z tego co czytam jest dość duży po złożeniu. U nas to nie problem bo mamy kombi. Po schodach też go nie bede wnosić.
Co do samego nosidełka zamiast gondoli to przeglądając wczoraj sieć czytałam duzo opini że wożenie dziecka w nosidłku/foteliku zamiast w gondoli jest niezdrowe dla kręgosłupa dziecka.
edit
aha i pisałam wlasnie do siostry to ten wozek mój przyszly nazywa się Adamex York a fotelik z maxi cosi chyba jest z adapterami bo to oddzielnie kupowany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 19:23
-
nick nieaktualnyTo pochwalę się i ja
Mamy dziewczynkę
Widziałam to na własne oczy
Jestem przeszczęsliwa bo chcieliśmy córcię. Mam tak nie biegać jak to mówi doktor Ze stresu zapomniałam daty ostatniej miesiączki i czuje się jak totalna kretynka Doktor stwierdziła, że zawsze byłam taka ogarnięta a tu teraz takie coś.... I jak się dowiedziałam to potem miałam mierzone ciśnienie i wyszło 150/80 a moje maxymalne ciśnienie to zawsze 100/70 dalej mam takie emocje że nie mogę dojść do siebie Ogólnie to doktor się trochę spieszyła, zdjęcia nie mam bo dziecko się zakryło łapkami ale przez chwilę do nas machało. Pytałam czy to dziewczynka na pewno i czy mogę kupować różowe śpiochy i doktor powiedziała że tak.
moniek90, rewelka, kwiatakacji, Madzisek, iNso87, ZieloneOliwki, MeGi2986, Hashija, bella88 lubią tę wiadomość