X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omnomnom, chodzi za mną biiigos... :D

Ja wózek będę miała od szwagierki. Łóżeczko wybrałam na allegro, ewentualnie w sklepie mamaija.pl który jest u mnie w mieście stacjonarnie. Ciuszki, kocyki, śpiworki, kombinezon- to wszystko po trochu będę miała od szwagierki, od znajomej, kupuję w ciucholandach, trochę w PEPCO, wczoraj w Auchan widziałam też fajnej jakości i niedrogie ciuszki. Przewijak mam dostać, materacyk też, wszelkie drobiazgi też kupię w PEPCO, niektóre w ROSSMANN I SUPERPHARM wraz z kosmetykami. Na szczęście listę potrzebnych rzeczy mam już zrobioną i powoli, powoli wykreślam;) Pieluszki tetrowe i flanelowe są chyba najtańsze na allegro, jeśli chodzi o te kolorowe. A generalnie staram się na bieżąco będąc w sklepach rozglądać za wyprawką i porównywać ceny:)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polecacie jakies filmy typu komedia? dramat? horror?? cos bym ogladnela;p

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dziewczyny polecacie jakies filmy typu komedia? dramat? horror?? cos bym ogladnela;p
    Ja uwielbiam bajki :D Mąż się ze mnie śmieje, że jak dziecku będę włączać to sama paczkę czipsów w rękę wezmę i razem usiądziemy na seans:D

Horrorów podobno nie powinno się w ciąży oglądać;>

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    za jakie grzechy - komedia

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia polecam
    Inna kobieta (2014) - mi się strasznie to podobało
    Polowanie na drużbów (2015)
    Bezwstydny Mordecai (2015) komedia akcji
    Sex taśma (2014)

Ja uwielbiam wszystkie baśniowe filmy, typu Królewna Śnieżka (Mirror Mirror), Królewna Śnieżka i łowca, Maleficent, Oz Wielki i Potężny, Dziewczyna w Czerwonej pelerynie (trochę drastyczne) Hansel i Gretel (też drastyczne), Into the woods, Kopciuszek z tego roku, trochę tego jest :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja uwielbiam bajki :D Mąż się ze mnie śmieje, że jak dziecku będę włączać to sama paczkę czipsów w rękę wezmę i razem usiądziemy na seans:D

Horrorów podobno nie powinno się w ciąży oglądać;>

a czemu??

ja lubie moj zawsze sie wkurza ze ogladam durnoty :D albo rozne dokumenty o zabojstwach i ostatnio mi sie snilo, ze opn nie zyje i sie trzepalam cal;a ze mnie musial budzic i wczoraj mi przelaczyl jak sobie zalaczylam dokument zbyt krwawy :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    za jakie grzechy - komedia

ogladalam :D

justyna14 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki Ja czekam w tym roku na Hotel Transylwania 2 po zwiastunie mam spore oczekiwania, i też lubię bajki :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    a czemu??

Podczas oglądania horrorów wytwarza się dużo adrenaliny, dodatkowo się stresujemy, a to źle wpływa na płód, podobno dzieci rodzą się wtedy bardzo znerwicowane:)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- jeszce trochę boli. Była chwila luzu a teraz znowu. Zjadłam lody bo szef zafundował i brzuch ponownie dokucza- moze to mały wariuje...

Ja szczerze polecam tkmaxxx- jeżeli macie gdzieś blisko- kupiłam tam ostatnio 2x body i zestaw 5 elementwy (pajac, body, czapka, niedrapki i śliniak) wydałam 60zł a jakość fenomenalna. Ale i tak najbardziej zauroczyły mnie tam super mięciutkie kocyki i zestawy kompielowe- o wiele tańsze niż na allegro. Kocyk z jednej strony przyjemny plusz, z drugiej polar minky w internecie ok 120zł w tk 40;).

Jeżeli chodzi o wyprawkę- łózeczko, posciel i akcesoria planuję kupić w jednym z dwóch sklepów internetowych od razu wszystko (arus lub krak-wit)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Podczas oglądania horrorów wytwarza się dużo adrenaliny, dodatkowo się stresujemy, a to źle wpływa na płód, podobno dzieci rodzą się wtedy bardzo znerwicowane:)

ja i tak jestem bardzo nerwowa, moj mowie, ze mi uspokoi te nerwy bo to nasze dziecko neizly zlosnik bedzie :P

alicja_ lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    ZieloneOliwki Ja czekam w tym roku na Hotel Transylwania 2 po zwiastunie mam spore oczekiwania, i też lubię bajki :)
    Jedynka była super!

"Czarownica" (2014) z Angeliną Jolie też świetna:) - bajka
    "Chłopiec w pasiastej piżamie"- dramat
    "Babcia gandzia"- komedia
    "Wzgórza mają oczy" - horror
    "Żona na niby"- komedia
    "Zanim odejdą wody"- komedia
    "Ted"- komedia
    "Ratatuj"- bajka
    'Kwiat pustyni"- biograficzny/dramat (osobiście polecam, ale wyciska łzy...)
    "Nietykalni"- komedia
    "Martha Marcy May Marlene"- dramat
    "Jestem legendą- horror/s-f
    "World War Z"- horror
    "Roszpunka"- bajka

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja i tak jestem bardzo nerwowa, moj mowie, ze mi uspokoi te nerwy bo to nasze dziecko neizly zlosnik bedzie :P
    podobno znerwicowane dzieci kolki mają często, a ja też z tych nerwowych jestem... :D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz zwiastun :)
    https://www.youtube.com/watch?v=hdIriGY82GY

Eve wydaje mi się, że ma opinie podobną do Adamexów, czyli że są średnie, ale i tak sama kupię Adamex Pajero :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:05

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PEPCO są super kocyki, mięciusie i grube po 19,99 a niedrapki kupiłam po 0,99 :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczelam ogladac "inna kobieta" juz mi sie podoba :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    podobno znerwicowane dzieci kolki mają często, a ja też z tych nerwowych jestem... :D

moja corka mi dala popalic jak za kilkoro dzieci :D takze cos o tym wiem haha

a mi mama swietny kocyk kupila w pepcko za 15zl;]

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Zobacz zwiastun :)
    https://www.youtube.com/watch?v=hdIriGY82GY
    dobre, ale ten zobacz:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ql2paQhEyMA :D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dobre, ale ten zobacz:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ql2paQhEyMA :D

Tak właśnie oglądałam, genialny :)

Kasia, cały jest bardzo fajny :)

Ja jakoś nie przepadam za Pepeco zawsze mi się wydaje, że tam to do pierwszego prania :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:11

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ