X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omnomnom, chodzi za mną biiigos... :D

Ja wózek będę miała od szwagierki. Łóżeczko wybrałam na allegro, ewentualnie w sklepie mamaija.pl który jest u mnie w mieście stacjonarnie. Ciuszki, kocyki, śpiworki, kombinezon- to wszystko po trochu będę miała od szwagierki, od znajomej, kupuję w ciucholandach, trochę w PEPCO, wczoraj w Auchan widziałam też fajnej jakości i niedrogie ciuszki. Przewijak mam dostać, materacyk też, wszelkie drobiazgi też kupię w PEPCO, niektóre w ROSSMANN I SUPERPHARM wraz z kosmetykami. Na szczęście listę potrzebnych rzeczy mam już zrobioną i powoli, powoli wykreślam;) Pieluszki tetrowe i flanelowe są chyba najtańsze na allegro, jeśli chodzi o te kolorowe. A generalnie staram się na bieżąco będąc w sklepach rozglądać za wyprawką i porównywać ceny:)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polecacie jakies filmy typu komedia? dramat? horror?? cos bym ogladnela;p

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dziewczyny polecacie jakies filmy typu komedia? dramat? horror?? cos bym ogladnela;p
    Ja uwielbiam bajki :D Mąż się ze mnie śmieje, że jak dziecku będę włączać to sama paczkę czipsów w rękę wezmę i razem usiądziemy na seans:D

Horrorów podobno nie powinno się w ciąży oglądać;>

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    za jakie grzechy - komedia

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia polecam
    Inna kobieta (2014) - mi się strasznie to podobało
    Polowanie na drużbów (2015)
    Bezwstydny Mordecai (2015) komedia akcji
    Sex taśma (2014)

Ja uwielbiam wszystkie baśniowe filmy, typu Królewna Śnieżka (Mirror Mirror), Królewna Śnieżka i łowca, Maleficent, Oz Wielki i Potężny, Dziewczyna w Czerwonej pelerynie (trochę drastyczne) Hansel i Gretel (też drastyczne), Into the woods, Kopciuszek z tego roku, trochę tego jest :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja uwielbiam bajki :D Mąż się ze mnie śmieje, że jak dziecku będę włączać to sama paczkę czipsów w rękę wezmę i razem usiądziemy na seans:D

Horrorów podobno nie powinno się w ciąży oglądać;>

a czemu??

ja lubie moj zawsze sie wkurza ze ogladam durnoty :D albo rozne dokumenty o zabojstwach i ostatnio mi sie snilo, ze opn nie zyje i sie trzepalam cal;a ze mnie musial budzic i wczoraj mi przelaczyl jak sobie zalaczylam dokument zbyt krwawy :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    za jakie grzechy - komedia

ogladalam :D

justyna14 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki Ja czekam w tym roku na Hotel Transylwania 2 po zwiastunie mam spore oczekiwania, i też lubię bajki :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    a czemu??

Podczas oglądania horrorów wytwarza się dużo adrenaliny, dodatkowo się stresujemy, a to źle wpływa na płód, podobno dzieci rodzą się wtedy bardzo znerwicowane:)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- jeszce trochę boli. Była chwila luzu a teraz znowu. Zjadłam lody bo szef zafundował i brzuch ponownie dokucza- moze to mały wariuje...

Ja szczerze polecam tkmaxxx- jeżeli macie gdzieś blisko- kupiłam tam ostatnio 2x body i zestaw 5 elementwy (pajac, body, czapka, niedrapki i śliniak) wydałam 60zł a jakość fenomenalna. Ale i tak najbardziej zauroczyły mnie tam super mięciutkie kocyki i zestawy kompielowe- o wiele tańsze niż na allegro. Kocyk z jednej strony przyjemny plusz, z drugiej polar minky w internecie ok 120zł w tk 40;).

Jeżeli chodzi o wyprawkę- łózeczko, posciel i akcesoria planuję kupić w jednym z dwóch sklepów internetowych od razu wszystko (arus lub krak-wit)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Podczas oglądania horrorów wytwarza się dużo adrenaliny, dodatkowo się stresujemy, a to źle wpływa na płód, podobno dzieci rodzą się wtedy bardzo znerwicowane:)

ja i tak jestem bardzo nerwowa, moj mowie, ze mi uspokoi te nerwy bo to nasze dziecko neizly zlosnik bedzie :P

alicja_ lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    ZieloneOliwki Ja czekam w tym roku na Hotel Transylwania 2 po zwiastunie mam spore oczekiwania, i też lubię bajki :)
    Jedynka była super!

"Czarownica" (2014) z Angeliną Jolie też świetna:) - bajka
    "Chłopiec w pasiastej piżamie"- dramat
    "Babcia gandzia"- komedia
    "Wzgórza mają oczy" - horror
    "Żona na niby"- komedia
    "Zanim odejdą wody"- komedia
    "Ted"- komedia
    "Ratatuj"- bajka
    'Kwiat pustyni"- biograficzny/dramat (osobiście polecam, ale wyciska łzy...)
    "Nietykalni"- komedia
    "Martha Marcy May Marlene"- dramat
    "Jestem legendą- horror/s-f
    "World War Z"- horror
    "Roszpunka"- bajka

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja i tak jestem bardzo nerwowa, moj mowie, ze mi uspokoi te nerwy bo to nasze dziecko neizly zlosnik bedzie :P
    podobno znerwicowane dzieci kolki mają często, a ja też z tych nerwowych jestem... :D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz zwiastun :)
    https://www.youtube.com/watch?v=hdIriGY82GY

Eve wydaje mi się, że ma opinie podobną do Adamexów, czyli że są średnie, ale i tak sama kupię Adamex Pajero :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:05

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PEPCO są super kocyki, mięciusie i grube po 19,99 a niedrapki kupiłam po 0,99 :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczelam ogladac "inna kobieta" juz mi sie podoba :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    podobno znerwicowane dzieci kolki mają często, a ja też z tych nerwowych jestem... :D

moja corka mi dala popalic jak za kilkoro dzieci :D takze cos o tym wiem haha

a mi mama swietny kocyk kupila w pepcko za 15zl;]

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Zobacz zwiastun :)
    https://www.youtube.com/watch?v=hdIriGY82GY
    dobre, ale ten zobacz:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ql2paQhEyMA :D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    dobre, ale ten zobacz:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ql2paQhEyMA :D

Tak właśnie oglądałam, genialny :)

Kasia, cały jest bardzo fajny :)

Ja jakoś nie przepadam za Pepeco zawsze mi się wydaje, że tam to do pierwszego prania :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 13:11

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ