Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyInso to Tobie nie prawie a wszystko Ci zejdzie
ja juz jestem na plusie 5 a gdzie koniec ale mam nadzieje ze do konca dobije do 10 11 tak mialam poprzednio I przy wyjsciu mialam tylko 3 kg wiecej niz przed ciaza,a wychodzilam nastepnego dnia po porodzie I po 3 tyg wazylam tyle co przed ciaza,ale I tak spuchnieta bylam I szczerze w szoku bylam ze tak szybko wrocilam do normy jak opuchlizna ze mnie zeszla. Moze to dzieki karmieniu piersia,choc ja raczej wszystko jadlam, pod tym wzgledem nie mielismy problemow kolek itd. Oby I teraz bylo podobnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisia26 wrote:Ja mam juz 8 kg na plusie a tu jeszcze ponad 4 miesiace mysle ze do 20 dobije tyje mniej wiecej 3-3.5 kg na miesiac i wszystko idzie w brzuch boczki i pupe a nogi szczuplutkie
Ale zrzuci sie przez zime
Ja już mam 10 kg na plusie, ale u mnie to norma. Dużo z tego to woda bo bywają dni kiedy czuję ból przy zginaniu nóg od opuchlizny
Taka moja natura -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Acikk ja na poczatku ciazy podjadalam co chwile zeby mdlosci swoje zdusic w zarodku:p ale i tak obejmowalam toalete..z reszta jeszxze niedawno tez... ale zeby jesc wiecej to nie,jem duzo owocow teraz,mniej slodyczy,lodow wogole nie tykam bo niedobrze mi po nich;/ obiad,zupe jem normalnie ale w malych porcjach,na malych talerzykach i czuje sie zaraz najedzona. Duzo teraz spaceruje to pewnie dlatego tez zapominam o jedzeniu;) duuuuzo wody pije i tylko wode,nie liczac od czasu do czasu herbaty i rzadko kompot,reszta moze napoi nieistniec;)
-
nick nieaktualnyo ja na poczatku tez duzo jadlam non stop cos mielilam, az sie przerazilam
ale tak jakos 2 miesiace pozniej mi minelo i jem normalnie, czasem w wirze dnia nawet zapominam o jedzeniu ale starm sie 5 razy dziennie zjesc zazwyczaj
a najbardziej chyba bym jadla jakies smieciowe jedzonko
-
nick nieaktualny
-
A teraz pytanie do zmotoryzowanych mamusiek
bo mój mezus zaczął dziś przebakiwac że powinnismy zmienić mi auto na większe - najlepiej kombi i bardziej bezpieczne, teraz jeździe Nissanem micra no i faktycznie bagażnik tam jest micra
i obawiam się że wózek to nawet sam stelaż poskladany nie wejdzie a gdzie reszta wózka
a pewnie dużo będę z małym jeździć
także wypowiadajcie się w temacie jak to u Was z autami??
Oprócz pchełki bo ona pewnie minibusem jeździ że swoją gromadka hi hiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:37
-
nick nieaktualnyAcik ja co prawda nie mam prawka, jeszcze ale my zmienilismy rok temu z peguota 206 wieksze audi i wlasnie kombi i szczerze to byla jedna z trafnieszych decyzji, bo poki sie ma jedno dziecko to da sie przemeczyc, choc szczerze nie porecznie, wozek tylko wchodzil w bagaznik i tyle, a gdzie zakupy albo wikeszy bagaz, zawsze bylo trzeba na tylnie siedzenie pakowac. Jeszcze jak maly urosl i przesiadl sie do innego fotelika to w malym aucie w ogole chyba by nie mial miejscana nogi.
teraz nie ma sie czym przejmowac bagaznik pojemny i wygoda
-
Hehe a my jak w pierwszą ciążę zaszlam to przesiedlismy się z Peugeota 206 na volkswagena sharana (7 miejsc) ale dwa ostatnie fotele mamy w garażu i bagażnik pierwsza klasa
wózek pakowalismy bez problemu do tego psa,a mamy owczarka niemieckiego długowłosego, który Wcześniej Wszędzie z nami Jeździł i jeszcze zostawało sporo miejsca na zakupy lub bagaże
plus jest ten że na chwilę obecną nie musimy auta zmieniać, chyba że za jakiś czas poprostu na nowsze ale tez cos w typie sharana
-
nick nieaktualnyKilka godzin mnie nie ma i jest co nadrabiac
sa wyniki posiewu, znowu e. Coli w moczu!!! Zalamie sie chyba! Gadalam z lekarzem pow ze msc temu tez lezalam z tym dziadostwem, a on ze w ciazy ciezko to wyleczyc i ze infekcje ukladu moczowego czesto beda nawracaly, a ze kazda infekcje w ciazy sie leczy to prawie caly czas jakies leczenie. Masakra
jutro rano dowiem sie kiedy wyjde, bo lezec nie musze tylko antybiotyk dozylnie dostaje i za ok 4-5 dni znow badanie sprawdzic czy nadal jest infekcja.
Mam pytanie, miala ktoras ektopie w pochwie??? Ja mam i nie wiem co to jest i co to znaczy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa ja jutro ide skontrolowac mocz po terapii antybiotykowej i boje sie ze dalej bede miala tez ecoli:/
Acikk ja jezdze fordem mondeo i jestem z niego zadowolona, na nasza 2 jest idealny, bagaznik pojemny a miedzy przednimi a tylnymi siedzeniami duzo miejsca. Nastepny bylby rowniez ford mondeo albo ford kuga w zaleznosci