X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do meza to moj mowi ze ładnie wygladam i ze w ciazy mam super cialo, to ja sie denerwuje i krzycze na niego ze przeciez wiem ze wygladam tragicznie ( biore progesteron) mam straszny wysyp na twarzy i plecach:-( ale on dalej swoje. W sumie jakby mowil ze wygladam zle badz ze ciaza mi nie sluzy to bym sie zalamala.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Wyobraźcie sobie ze mojemu chlopu w robocie na informacje ze będzie dziewczynka powiedzieli żeby się nie cieszył za wcześnie bo ze u jakiegoś tam u nich w rodzinie dziecko do 7msc miało być dziewczynka...
    I tak se myślę że w sumie to nie ma żadnego znaczenia, ciesze się bardzo na dziewczynkę ale jak by wyszedł w praniu chłopak to też będę się bardzo cieszyć :)

Chodz dało mi to do myślenia czy nie potwierdzić w pl...

Ale ciągnie mnie do słodkiego jak na dziewczynkę i na usg sama nie widziałam siusiaka... Szkoda ze nie mam dowodu :P
    no przecież u mnie tak było, i u mnie mówi się, że na chłopaka to słodkie i pięknieje się w ciąży, a na dziewczyne kwaśne i odbiera mamie urodę.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu sto lat :)

ja sie witam w marnym nastroju, syn mnie wykancza, w nocy spac nie chce,w dzien marudzi i tylko na rekach by siedział i tylko u mamy :/ padam ze zmęczenia i niewyspania, a pomocy żadnej bo mąż też zajęty pracą i budową i też niedosypia :/ jakiś horror

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Co do meza to moj mowi ze ładnie wygladam i ze w ciazy mam super cialo, to ja sie denerwuje i krzycze na niego ze przeciez wiem ze wygladam tragicznie ( biore progesteron) mam straszny wysyp na twarzy i plecach:-( ale on dalej swoje. W sumie jakby mowil ze wygladam zle badz ze ciaza mi nie sluzy to bym sie zalamala.

Hehehehe i weź tu babie dogodź ;) :)

Justyna wspołczuje. 3Maj się ciepło:*

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja juz po połówkowym płeć bez zmian i będzie dziewczynka;) Wszystko dobrze, małą waży 357g więc raczej tak normalnie:) Ja przytyłam 3,5 kg i następna wizyta za 4 tygodnie:) Moja córcia to straszny wiercipięta kopie przez cały dzień a na usg zakryła buźkę raczkami i żadnego zdjęcia nie mam:P o!

iNso87, Madzisek, moni1403, Nadulka, alicja_, moniek90, MeGi2986, niania.ogg, kwiatakacji lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no przecież u mnie tak było, i u mnie mówi się, że na chłopaka to słodkie i pięknieje się w ciąży, a na dziewczyne kwaśne i odbiera mamie urodę.

U mnie się mówi ze jak kwaśne i się pięknieje to chłopczyk a jak słodkie i urodę odbiera to dziewczynka :)
    I fakt przy kacprze tak było jadlam tylko kwaśne (ogórki, kapustę, bigos itp) słodyczy się nie tknelam, a uroda mi się poprawiła. Za to teraz jest zupełnie na odwrót...
    Najwyżej będzie niespodzianka przy porodzie :P

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:05

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja przy Wiktorku obojetnie nie przeszlam obok snicersa i mialm fiola na punkcie slodyczy ale kiszone ogorki tez wpierniczalam, a od kapusty mnie odrzucilo :-) teraz jem mniej slodyczy, kiszone ogorki dopiero przelkne od 5 miesiaca a od kapusty mnie nadal odrzuca :-)i ma byc dziewczynka.

W sobote mam polowkowe to sie okaze czy faktycznie Gabrysia jest nadal Gabrysia...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Witajcie! Ja juz po połówkowym płeć bez zmian i będzie dziewczynka;) Wszystko dobrze, małą waży 357g więc raczej tak normalnie:) Ja przytyłam 3,5 kg i następna wizyta za 4 tygodnie:) Moja córcia to straszny wiercipięta kopie przez cały dzień a na usg zakryła buźkę raczkami i żadnego zdjęcia nie mam:P o!
    Jakbym slyszala o swoim USG :P hehe
    Madzia sto lat!
    Justyna Anka co osoba to opinia ;) Mi się wydawalo na początku ciąży,ze więcej wypryskow mam,ze jem pasztety itp. itd. ogorki i mysle na 100% chlopiec :D ale Mama zawsze mi skrzydla podcinala i mowila i tak będzie dziewczynka bo jesz słodkie (dzemy z serem,bulke slodka,kawalek batonika,merci) ale ja tego nie zauwazalam,tak bylam nastawiona na chłopca,ze widziałam tylko to,ze jem kwaśne,slone itp. ;) no i pryszcze były spowodowane chyba progesteronem z początku ciąży bo teraz od parunastu odbrych tygodni raz na jakiś czas malusi jeden... także zupełnie "ladnie" wyglądam jak z Laura w ciąży... i masz babo placek :P będzie Baba.. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Wyobraźcie sobie ze mojemu chlopu w robocie na informacje ze będzie dziewczynka powiedzieli żeby się nie cieszył za wcześnie bo ze u jakiegoś tam u nich w rodzinie dziecko do 7msc miało być dziewczynka...
    I tak se myślę że w sumie to nie ma żadnego znaczenia, ciesze się bardzo na dziewczynkę ale jak by wyszedł w praniu chłopak to też będę się bardzo cieszyć :)

Chodz dało mi to do myślenia czy nie potwierdzić w pl...

Ale ciągnie mnie do słodkiego jak na dziewczynkę i na usg sama nie widziałam siusiaka... Szkoda ze nie mam dowodu :P

Anka1101, pomyłki to rzadkość. Najczęściej mylą się lekarze przyjmujący na NFZ-piszę to z doświadczeń mojego otoczenia.
    Mój najstarszy syn też był RACZEJ córką do 8 msc-a. Ale zawsze słyszałam RACZEJ CÓRKA. Z tym, że to było 13 lat temu i w Niemczech.Wtedy był inny sprzęt.
    Teraz mam zapewnienie od 2 bardzo dobrych specjalistów i zresztą sama dobrze widzę dziewczynkę.
    Są też dzieciaczki "wstydliwe", zdarza się, że dziewczynki mają tak opuchnięte wargi sromowe, że to wygląda jak jajeczka albo siusiaczek jest malutki i wygląda jak coś innego ;-)

Ogólnie wszystko zależy od umiejętności lekarza i jakości sprzętu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jakbym slyszala o swoim USG :P hehe
    Madzia sto lat!
    Justyna Anka co osoba to opinia ;) Mi się wydawalo na początku ciąży,ze więcej wypryskow mam,ze jem pasztety itp. itd. ogorki i mysle na 100% chlopiec :D ale Mama zawsze mi skrzydla podcinala i mowila i tak będzie dziewczynka bo jesz słodkie (dzemy z serem,bulke slodka,kawalek batonika,merci) ale ja tego nie zauwazalam,tak bylam nastawiona na chłopca,ze widziałam tylko to,ze jem kwaśne,slone itp. ;) no i pryszcze były spowodowane chyba progesteronem z początku ciąży bo teraz od parunastu odbrych tygodni raz na jakiś czas malusi jeden... także zupełnie "ladnie" wyglądam jak z Laura w ciąży... i masz babo placek :P będzie Baba.. :)

Inso, a ja taka brzydka jestem, że szok :-( Jak nigdy w życiu-naprawdę! Pryszcze, opuchlizna...masakra. I mam dziewczynkę.
    Ale idziemy na układ, że odda mi urodę jak już się znajdzie po tej stronie brzucha :-D

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Super wieści ja jutro jadę na połówkowe nie mogę się doczekać:-)

Nadulka, Karola1990 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Inso, a ja taka brzydka jestem, że szok :-( Jak nigdy w życiu-naprawdę! Pryszcze, opuchlizna...masakra. I mam dziewczynkę.
    Ale idziemy na układ, że odda mi urodę jak już się znajdzie po tej stronie brzucha :-D
    Hehehe moja jest podzielna ;p nie zabiera mi zbyt dużo ;) także,trzeba obalic mit,ze jak się pięknie wygląda to..a jak zle to.. ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hehehe moja jest podzielna ;p nie zabiera mi zbyt dużo ;) także,trzeba obalic mit,ze jak się pięknie wygląda to..a jak zle to.. ;)

Inso, bo to tylko zabobony i mity :-)

Jedyne w co wierzę, to, że z dziewczynką jest się bardziej nerwowym :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wszystkiego najlepszego :-)
    Ja dzisiaj jakieś samopoczucie mam podłe, od samego rana nic mi się chce i chodzę taka sflaczała... Zobaczymy czy energia mi po kawie wróci

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:43

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:43

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, 100 lat!!! :-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka no Ty akurat masz porównanie ;)
    Madzisek nic nie mow,ja dziś od rana wydzwaniam po firmie i kurierach z zapytaniem gdzie jest moje lozko dla Malej zamówione na allegro:/ zamowilam je 2.07... po tygodniu na stronie dopiero producenta była wzmianka,ze maja urlop od 4.07-19.07.. i te lozka zamawiane po 3.07 będą wysylane 20.07,ja zamowilam 2.07 z rana ale już trudno..omijam ten fakt,ale to,ze na stronie allegro nie było wzmianki to już mnie szlag trafil..dziś dopiero się dodzwoniłam tam bo wcześniej nie odbierali albo na email co innego mi odpowiadali.. Dala mi nr do kuriera,dzwonie do niego nic... no kurdeeeee

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso pamiętaj że to nie wina kuriera że tak późno wysłali, i może jeszcze nie odbierać bo się ładuje np. Cierpliwości :) to że paczka jest wydana np. O 7 nie znaczy że kurier o tej wyjeżdża :)

Madzia spełnienia marzeń :)

Ja mam chęć na słodkie ładnie wygladam i na pewno będzie syn, innej opcji nie ma...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ