Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do meza to moj mowi ze ładnie wygladam i ze w ciazy mam super cialo, to ja sie denerwuje i krzycze na niego ze przeciez wiem ze wygladam tragicznie ( biore progesteron) mam straszny wysyp na twarzy i plecach:-( ale on dalej swoje. W sumie jakby mowil ze wygladam zle badz ze ciaza mi nie sluzy to bym sie zalamala.
-
Anka1101 wrote:Wyobraźcie sobie ze mojemu chlopu w robocie na informacje ze będzie dziewczynka powiedzieli żeby się nie cieszył za wcześnie bo ze u jakiegoś tam u nich w rodzinie dziecko do 7msc miało być dziewczynka...
I tak se myślę że w sumie to nie ma żadnego znaczenia, ciesze się bardzo na dziewczynkę ale jak by wyszedł w praniu chłopak to też będę się bardzo cieszyć
Chodz dało mi to do myślenia czy nie potwierdzić w pl...
Ale ciągnie mnie do słodkiego jak na dziewczynkę i na usg sama nie widziałam siusiaka... Szkoda ze nie mam dowodu7w3d 💔 -
Madziu sto lat
ja sie witam w marnym nastroju, syn mnie wykancza, w nocy spac nie chce,w dzien marudzi i tylko na rekach by siedział i tylko u mamypadam ze zmęczenia i niewyspania, a pomocy żadnej bo mąż też zajęty pracą i budową i też niedosypia
jakiś horror
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Co do meza to moj mowi ze ładnie wygladam i ze w ciazy mam super cialo, to ja sie denerwuje i krzycze na niego ze przeciez wiem ze wygladam tragicznie ( biore progesteron) mam straszny wysyp na twarzy i plecach:-( ale on dalej swoje. W sumie jakby mowil ze wygladam zle badz ze ciaza mi nie sluzy to bym sie zalamala.
Hehehehe i weź tu babie dogodź
Justyna wspołczuje. 3Maj się ciepło:*Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Ja juz po połówkowym płeć bez zmian i będzie dziewczynka;) Wszystko dobrze, małą waży 357g więc raczej tak normalnie:) Ja przytyłam 3,5 kg i następna wizyta za 4 tygodnie:) Moja córcia to straszny wiercipięta kopie przez cały dzień a na usg zakryła buźkę raczkami i żadnego zdjęcia nie mam:P o!
iNso87, Madzisek, moni1403, Nadulka, alicja_, moniek90, MeGi2986, niania.ogg, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:no przecież u mnie tak było, i u mnie mówi się, że na chłopaka to słodkie i pięknieje się w ciąży, a na dziewczyne kwaśne i odbiera mamie urodę.
U mnie się mówi ze jak kwaśne i się pięknieje to chłopczyk a jak słodkie i urodę odbiera to dziewczynka
I fakt przy kacprze tak było jadlam tylko kwaśne (ogórki, kapustę, bigos itp) słodyczy się nie tknelam, a uroda mi się poprawiła. Za to teraz jest zupełnie na odwrót...
Najwyżej będzie niespodzianka przy porodzie -
Anka ja przy Wiktorku obojetnie nie przeszlam obok snicersa i mialm fiola na punkcie slodyczy ale kiszone ogorki tez wpierniczalam, a od kapusty mnie odrzucilo
teraz jem mniej slodyczy, kiszone ogorki dopiero przelkne od 5 miesiaca a od kapusty mnie nadal odrzuca :-)i ma byc dziewczynka.
W sobote mam polowkowe to sie okaze czy faktycznie Gabrysia jest nadal Gabrysia... -
Karola1990 wrote:Witajcie! Ja juz po połówkowym płeć bez zmian i będzie dziewczynka;) Wszystko dobrze, małą waży 357g więc raczej tak normalnie:) Ja przytyłam 3,5 kg i następna wizyta za 4 tygodnie:) Moja córcia to straszny wiercipięta kopie przez cały dzień a na usg zakryła buźkę raczkami i żadnego zdjęcia nie mam:P o!
hehe
Madzia sto lat!
Justyna Anka co osoba to opiniaMi się wydawalo na początku ciąży,ze więcej wypryskow mam,ze jem pasztety itp. itd. ogorki i mysle na 100% chlopiec
ale Mama zawsze mi skrzydla podcinala i mowila i tak będzie dziewczynka bo jesz słodkie (dzemy z serem,bulke slodka,kawalek batonika,merci) ale ja tego nie zauwazalam,tak bylam nastawiona na chłopca,ze widziałam tylko to,ze jem kwaśne,slone itp.
no i pryszcze były spowodowane chyba progesteronem z początku ciąży bo teraz od parunastu odbrych tygodni raz na jakiś czas malusi jeden... także zupełnie "ladnie" wyglądam jak z Laura w ciąży... i masz babo placek
będzie Baba..
-
nick nieaktualnyAnka1101 wrote:Wyobraźcie sobie ze mojemu chlopu w robocie na informacje ze będzie dziewczynka powiedzieli żeby się nie cieszył za wcześnie bo ze u jakiegoś tam u nich w rodzinie dziecko do 7msc miało być dziewczynka...
I tak se myślę że w sumie to nie ma żadnego znaczenia, ciesze się bardzo na dziewczynkę ale jak by wyszedł w praniu chłopak to też będę się bardzo cieszyć
Chodz dało mi to do myślenia czy nie potwierdzić w pl...
Ale ciągnie mnie do słodkiego jak na dziewczynkę i na usg sama nie widziałam siusiaka... Szkoda ze nie mam dowodu
Anka1101, pomyłki to rzadkość. Najczęściej mylą się lekarze przyjmujący na NFZ-piszę to z doświadczeń mojego otoczenia.
Mój najstarszy syn też był RACZEJ córką do 8 msc-a. Ale zawsze słyszałam RACZEJ CÓRKA. Z tym, że to było 13 lat temu i w Niemczech.Wtedy był inny sprzęt.
Teraz mam zapewnienie od 2 bardzo dobrych specjalistów i zresztą sama dobrze widzę dziewczynkę.
Są też dzieciaczki "wstydliwe", zdarza się, że dziewczynki mają tak opuchnięte wargi sromowe, że to wygląda jak jajeczka albo siusiaczek jest malutki i wygląda jak coś innego
Ogólnie wszystko zależy od umiejętności lekarza i jakości sprzętu
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Jakbym slyszala o swoim USG
hehe
Madzia sto lat!
Justyna Anka co osoba to opiniaMi się wydawalo na początku ciąży,ze więcej wypryskow mam,ze jem pasztety itp. itd. ogorki i mysle na 100% chlopiec
ale Mama zawsze mi skrzydla podcinala i mowila i tak będzie dziewczynka bo jesz słodkie (dzemy z serem,bulke slodka,kawalek batonika,merci) ale ja tego nie zauwazalam,tak bylam nastawiona na chłopca,ze widziałam tylko to,ze jem kwaśne,slone itp.
no i pryszcze były spowodowane chyba progesteronem z początku ciąży bo teraz od parunastu odbrych tygodni raz na jakiś czas malusi jeden... także zupełnie "ladnie" wyglądam jak z Laura w ciąży... i masz babo placek
będzie Baba..
Inso, a ja taka brzydka jestem, że szokJak nigdy w życiu-naprawdę! Pryszcze, opuchlizna...masakra. I mam dziewczynkę.
Ale idziemy na układ, że odda mi urodę jak już się znajdzie po tej stronie brzucha -
Karola1990 wrote:Witajcie! Ja juz po połówkowym płeć bez zmian i będzie dziewczynka;) Wszystko dobrze, małą waży 357g więc raczej tak normalnie:) Ja przytyłam 3,5 kg i następna wizyta za 4 tygodnie:) Moja córcia to straszny wiercipięta kopie przez cały dzień a na usg zakryła buźkę raczkami i żadnego zdjęcia nie mam:P o!
Nadulka, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
Pchełka wrote:Inso, a ja taka brzydka jestem, że szok
Jak nigdy w życiu-naprawdę! Pryszcze, opuchlizna...masakra. I mam dziewczynkę.
Ale idziemy na układ, że odda mi urodę jak już się znajdzie po tej stronie brzuchatakże,trzeba obalic mit,ze jak się pięknie wygląda to..a jak zle to..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pchelka no Ty akurat masz porównanie
Madzisek nic nie mow,ja dziś od rana wydzwaniam po firmie i kurierach z zapytaniem gdzie jest moje lozko dla Malej zamówione na allegro:/ zamowilam je 2.07... po tygodniu na stronie dopiero producenta była wzmianka,ze maja urlop od 4.07-19.07.. i te lozka zamawiane po 3.07 będą wysylane 20.07,ja zamowilam 2.07 z rana ale już trudno..omijam ten fakt,ale to,ze na stronie allegro nie było wzmianki to już mnie szlag trafil..dziś dopiero się dodzwoniłam tam bo wcześniej nie odbierali albo na email co innego mi odpowiadali.. Dala mi nr do kuriera,dzwonie do niego nic... no kurdeeeee -
Inso pamiętaj że to nie wina kuriera że tak późno wysłali, i może jeszcze nie odbierać bo się ładuje np. Cierpliwości
to że paczka jest wydana np. O 7 nie znaczy że kurier o tej wyjeżdża
Madzia spełnienia marzeń
Ja mam chęć na słodkie ładnie wygladam i na pewno będzie syn, innej opcji nie ma...Madzia890722 lubi tę wiadomość