Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, uważajcie na badanie moczu. Każde badanie moczu, które robiłam w przychodni wychodziło, że mam liczne bakterie.Z kolei jak robiłam prywatnie w diagnostyce to wychodzily bakterie nieliczne. Brałam na te liczne antybiotyk i różne tabletki. Jak się okazało niepotrzebnie! Na ostatniej wizycie lekarka moja się zdenerwowała i powiedziała, że nie mogę mieć takich bakterii w ciąży i, że mam zrobić posiew moczu i tam wyjdzie czy na serio są. Powiedziała, że wyniki z przychodni mogą być sfałszowane przez to, że zbyt długo je wiozą do laboratorium. No i okazało się, że rzeczywiście tak jest, bo posiew wyszedł dobrze. Nie mam bakterii w moczu. A dziecko lekami już jest nafaszerowane bez potrzeby..
Poza tym nie każdy wie, że przed nasikaniem do pojemniczka trzeba się podmyć bardzo dokładnie i pierwszy strumień odsikać. Do tego posiewu moczu kazała mi kupić jakiś płyn dezynfekujący (którym się później pępek dziecku psika) i popsikać wargi sromowe przed pobraniem moczu do badania, bo w oczu mogą być bakterie z warg sromowych a nie z moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:56
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Asiowa, kiedyś były domy wielopokoleniowe, dziadkowie zajmowali się wnukami, później dzieci zajmowały się starszymi rodzicami. Matki uczyły gotować córki i domy były zawsze pełne i szczęśliwe. Rodziny wielodzietne nie były niczym szczególnym
Dzisiaj świat wygląda inaczej, Wielu ludzi dziwnie się uśmiecha jak słyszą, że wszystkie nasze dzieci są planowane
Racja teraz jest inaczej o ludzie sie dziwia rodzinom gdzie jest wiecej niz 2 dzieci, sluszalam kilka razy ze zalatuje to patologia:-D to zaczelam sie smiac -
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Cześć dziewczyny! też u Was ciągle są upały? ja już znieść tego nie umiem...
Dziś jestem tak śpiąca... byłam w nocy 5 razy sikać! za każdym razem wnerwiona jeszcze bardziejchyba mi synuś uciskał pęcherz
a z miłych rzeczy... to już trzeci raz maluszek obudził mnie rano kopniakiem:) już kopie coraz mocniej. Ostatnio oparłam sobie na dole brzucha kubek i sie wystraszyłam, bo tak kopnął, że kubek się poruszyłNo i mężowi udało się złapać maluszka na duzym kopniaku
ale był zdziwiony, że już tak mocno poczuł
Też tak często czujecie ruchy? bo czytałam, że zazwyczaj czuć rano i wieczorem a ja czuję praktycznie przez cały dzień. Zazwyczaj jak chce mi się jeśća najbardziej kopie po soku z marchwi i jabłek, który mi mąż w sokowirówce robi
zauważyłam, że mały jest spokojniejszy jak ja jestem nie do życia ze względu na upał.
Jutro mamy połówkowe o 15:45, w moje urodziny! już się nie umiem doczekać, bo lekarka do której idziemy jest świetna! ostatnio na połówkowym rozmawiała z małym i go budziła, bardzo fajna babka
Ja czuje bardzo czesto ruchy, w nocy czasami budza mnie. Dzis nawet z prawej strony widzialam jak dzidzia sie wypielasuper moglam ja pomiziac
mysle ze takie ulozenie bedzie zdarzalo sie coraz czesciej.
Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nie martwcie się! Mi lekarka mówiła, że poczuje w okolicach 20 tygodnia. Myślę, że jest kilka czynników,które sprawiły, że poczułam dużo wcześniej...
po 1. zawsze bylam bardzo szczupła, więc może dlatego
po 2. mam łożysko na tylnej scianie
po 3. lekarka mówiła, że chłopcy są bardziej ruchliwi i mocniej się czuje ruchyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:47
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja mam dzis takiego lenia ze szok ani weny do niczego juz zaczynam sie obawiac ostatnio ze mnie jakas depresja lapie
Ja tez zaczynam sie obawiac ze nie czuje jeszcze mojej dzidzi ale to pewnie przez lozysko na przedniej scianie i troche tluszczyku
-
nick nieaktualny
-
Madzia890722 wrote:Cześć dziewczyny! też u Was ciągle są upały? ja już znieść tego nie umiem...
Dziś jestem tak śpiąca... byłam w nocy 5 razy sikać! za każdym razem wnerwiona jeszcze bardziejchyba mi synuś uciskał pęcherz
a z miłych rzeczy... to już trzeci raz maluszek obudził mnie rano kopniakiem:) już kopie coraz mocniej. Ostatnio oparłam sobie na dole brzucha kubek i sie wystraszyłam, bo tak kopnął, że kubek się poruszyłNo i mężowi udało się złapać maluszka na duzym kopniaku
ale był zdziwiony, że już tak mocno poczuł
Też tak często czujecie ruchy? bo czytałam, że zazwyczaj czuć rano i wieczorem a ja czuję praktycznie przez cały dzień. Zazwyczaj jak chce mi się jeśća najbardziej kopie po soku z marchwi i jabłek, który mi mąż w sokowirówce robi
zauważyłam, że mały jest spokojniejszy jak ja jestem nie do życia ze względu na upał.
Jutro mamy połówkowe o 15:45, w moje urodziny! już się nie umiem doczekać, bo lekarka do której idziemy jest świetna! ostatnio na połówkowym rozmawiała z małym i go budziła, bardzo fajna babka
Ja też już czuję ruchy coraz mocniej i przez cały dzień praktycznie:)Mam nadzieję, że powierci się teraz a później będzie grzeczna;) Ja mam połówkowe za 3 godziny i żadnego stresu:)Madzia890722, Pchełka lubią tę wiadomość
-
alicja_ wrote:iNso87 – z tymi liniami to chodziło o kąt padania tych Twój linii:D Ja były postawione do góry to był chłopak, a jak położone to dziewczyna
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Madzia890722 wrote:Dziewczyny, nie martwcie się! Mi lekarka mówiła, że poczuje w okolicach 20 tygodnia. Myślę, że jest kilka czynników,które sprawiły, że poczułam dużo wcześniej...
po 1. zawsze bylam bardzo szczupła, więc może dlatego
po 2. mam łożysko na tylnej scianie
po 3. lekarka mówiła, że chłopcy są bardziej ruchliwi i mocniej się czuje ruchy
ja zaczynam 22t a ruchy czuje jak reke przyłoże i to nie są kopniaczki tylko coś jak praca jelit... może dlatego że
1 nie należe do szczupłych
2 mam łożysko z przodu
3 bedzie dziewczynka
ostatnią wizyte miałam 16 lipca a nastepna bedzie za 5 tyg bo gin ma urlop proponował iść do innego ale ja nie chce ;/ przed nastepna wizyta ma zrobic morfologie, moczi cukier ( mam skierowanie) a na następnej wizycie - w sierpniu - dostane skierowanie na glukozeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:31
-
iNso87 wrote:Ania pare strone wstecz pisałam swój przelicznik w którym mi wychodzi 6msc 1 sierpnia wlasnie a termin mam na 2.12
na belly jest za szybko.
Co do ruchow to ja dopiero teraz mam mocniejsze już,tak żeby stwierdzić,ze to to ale tez jak przykładam reke to za mocno ich nie czuje tylko od srodka
nie widziałam tego przelicznikastaram sie codziennie być tu na bieżąco ale czasami zamiast otwierac laptopa zasypiam, od rana trzeba porobić w domu a od 9-10 do 18 pracuje, zauważyłam ze zaczyna bolec mnie podbrzusze i twardnieje brzuch
wiec po 18 mam dżemke
-
nick nieaktualnyJa tez bylam szczupla tzn jestem
i lozysko mam na tylnej;-) co do picia wody, leze w szpitalu i moj lekarz mowi ze mam pic duzo wody, no to pilam 4-5 l, dzis rano lekarz mowi ze mam pic duzo wody mowie ze pije ale mi strasznie nie dobrze wieczorem jest. A lekarz pyta ile pije, a ja ze 4-5 l, a lekarz cooo!?? Za duzo:-) ze powinnam pic ok 3 l, bo przy wiekszej ilosci wyplukuje witaminy, mineraly i ze moze dojsc nawet do wymiotow. Wiec dzis wypilam 2 butelki 1,5li czuje sie super!
i pijlam regularnie caly dzien po kilka lykow. A w domu to czasami jak dopadlam do butelki to pol potrafilam wypic naraz bo takie pragnienie bylo po np 3 godzinach nie picia. Wiec za malo zle, ale duzo tez nie dobrze.
A co do wynikow moczu to w szpitalu jak sie lezy robia zawsze cewnikowany mocz wiec jest pewnosc ze jest dobrze pobrany.alicja_ lubi tę wiadomość