X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uważajcie na badanie moczu. Każde badanie moczu, które robiłam w przychodni wychodziło, że mam liczne bakterie.Z kolei jak robiłam prywatnie w diagnostyce to wychodzily bakterie nieliczne. Brałam na te liczne antybiotyk i różne tabletki. Jak się okazało niepotrzebnie! Na ostatniej wizycie lekarka moja się zdenerwowała i powiedziała, że nie mogę mieć takich bakterii w ciąży i, że mam zrobić posiew moczu i tam wyjdzie czy na serio są. Powiedziała, że wyniki z przychodni mogą być sfałszowane przez to, że zbyt długo je wiozą do laboratorium. No i okazało się, że rzeczywiście tak jest, bo posiew wyszedł dobrze. Nie mam bakterii w moczu. A dziecko lekami już jest nafaszerowane bez potrzeby..:/

Poza tym nie każdy wie, że przed nasikaniem do pojemniczka trzeba się podmyć bardzo dokładnie i pierwszy strumień odsikać. Do tego posiewu moczu kazała mi kupić jakiś płyn dezynfekujący (którym się później pępek dziecku psika) i popsikać wargi sromowe przed pobraniem moczu do badania, bo w oczu mogą być bakterie z warg sromowych a nie z moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:56

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO WIEC Własnie MAdzia ja tez o tym nie wiedzialam i normalnie siknelam do kubeczka i po tym stwierdzili, ze dlatego tak zle mi mocz wyszedl , zobacze teraz co wyjdzie jak dalej zle to zrobie prywatnie

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Asiowa, kiedyś były domy wielopokoleniowe, dziadkowie zajmowali się wnukami, później dzieci zajmowały się starszymi rodzicami. Matki uczyły gotować córki i domy były zawsze pełne i szczęśliwe. Rodziny wielodzietne nie były niczym szczególnym

Dzisiaj świat wygląda inaczej, Wielu ludzi dziwnie się uśmiecha jak słyszą, że wszystkie nasze dzieci są planowane :-)

Racja teraz jest inaczej o ludzie sie dziwia rodzinom gdzie jest wiecej niz 2 dzieci, sluszalam kilka razy ze zalatuje to patologia:-D to zaczelam sie smiac :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! też u Was ciągle są upały? ja już znieść tego nie umiem...

Dziś jestem tak śpiąca... byłam w nocy 5 razy sikać! za każdym razem wnerwiona jeszcze bardziej :P chyba mi synuś uciskał pęcherz ;)

a z miłych rzeczy... to już trzeci raz maluszek obudził mnie rano kopniakiem:) już kopie coraz mocniej. Ostatnio oparłam sobie na dole brzucha kubek i sie wystraszyłam, bo tak kopnął, że kubek się poruszył ;) No i mężowi udało się złapać maluszka na duzym kopniaku ;) ale był zdziwiony, że już tak mocno poczuł :)

Też tak często czujecie ruchy? bo czytałam, że zazwyczaj czuć rano i wieczorem a ja czuję praktycznie przez cały dzień. Zazwyczaj jak chce mi się jeść :P a najbardziej kopie po soku z marchwi i jabłek, który mi mąż w sokowirówce robi :D zauważyłam, że mały jest spokojniejszy jak ja jestem nie do życia ze względu na upał.

Jutro mamy połówkowe o 15:45, w moje urodziny! już się nie umiem doczekać, bo lekarka do której idziemy jest świetna! ostatnio na połówkowym rozmawiała z małym i go budziła, bardzo fajna babka ;)

Ja czuje bardzo czesto ruchy, w nocy czasami budza mnie. Dzis nawet z prawej strony widzialam jak dzidzia sie wypiela :-) super moglam ja pomiziac :-) mysle ze takie ulozenie bedzie zdarzalo sie coraz czesciej.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja sie zaczynam martwic jak Was czytam, ze tak ruchy czujecie... serio...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zaczynam niepokoić. 4 ciąża i ledwo, ledwo czuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 – z tymi liniami to chodziło o kąt padania tych Twój linii:D Ja były postawione do góry to był chłopak, a jak położone to dziewczyna :D

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się! Mi lekarka mówiła, że poczuje w okolicach 20 tygodnia. Myślę, że jest kilka czynników,które sprawiły, że poczułam dużo wcześniej...
    po 1. zawsze bylam bardzo szczupła, więc może dlatego
    po 2. mam łożysko na tylnej scianie
    po 3. lekarka mówiła, że chłopcy są bardziej ruchliwi i mocniej się czuje ruchy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:47

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem jak mam lozysko, nigdy nie pytal;am, lekarz etz nic nie mowil... tez moja 2 ciaza myslalam, ze juz bede fajnie czula a tu nie bardzo... nie pamietam jak przy corce mialam ale chyba po 20 tyg

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam dzis takiego lenia ze szok ani weny do niczego juz zaczynam sie obawiac ostatnio ze mnie jakas depresja lapie :) Ja tez zaczynam sie obawiac ze nie czuje jeszcze mojej dzidzi ale to pewnie przez lozysko na przedniej scianie i troche tluszczyku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my tak rośniemy :)

http://zapodaj.net/6f47b881b8dfd.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:33

Pchełka, alicja_, lilianna, Pchelkaa, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! też u Was ciągle są upały? ja już znieść tego nie umiem...

Dziś jestem tak śpiąca... byłam w nocy 5 razy sikać! za każdym razem wnerwiona jeszcze bardziej :P chyba mi synuś uciskał pęcherz ;)

a z miłych rzeczy... to już trzeci raz maluszek obudził mnie rano kopniakiem:) już kopie coraz mocniej. Ostatnio oparłam sobie na dole brzucha kubek i sie wystraszyłam, bo tak kopnął, że kubek się poruszył ;) No i mężowi udało się złapać maluszka na duzym kopniaku ;) ale był zdziwiony, że już tak mocno poczuł :)

Też tak często czujecie ruchy? bo czytałam, że zazwyczaj czuć rano i wieczorem a ja czuję praktycznie przez cały dzień. Zazwyczaj jak chce mi się jeść :P a najbardziej kopie po soku z marchwi i jabłek, który mi mąż w sokowirówce robi :D zauważyłam, że mały jest spokojniejszy jak ja jestem nie do życia ze względu na upał.

Jutro mamy połówkowe o 15:45, w moje urodziny! już się nie umiem doczekać, bo lekarka do której idziemy jest świetna! ostatnio na połówkowym rozmawiała z małym i go budziła, bardzo fajna babka ;)

Ja też już czuję ruchy coraz mocniej i przez cały dzień praktycznie:)Mam nadzieję, że powierci się teraz a później będzie grzeczna;) Ja mam połówkowe za 3 godziny i żadnego stresu:)

Madzia890722, Pchełka lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    iNso87 – z tymi liniami to chodziło o kąt padania tych Twój linii:D Ja były postawione do góry to był chłopak, a jak położone to dziewczyna :D
    No to u mnie byly polozone..nie mam watpliwosci:p ale spoko czekam do pn do 8:45;)

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

Madzia890722, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale sie opilam woda z mieta i limonka..matko musialam wylaczyc w polowie smazenie plackow ziemniaczanych zeby polezec bo az mi niedobrze:p Jakas taka spragniona dzis jesten i juz wypilam chyba jednym lykiem pol litra:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, nie martwcie się! Mi lekarka mówiła, że poczuje w okolicach 20 tygodnia. Myślę, że jest kilka czynników,które sprawiły, że poczułam dużo wcześniej...
    po 1. zawsze bylam bardzo szczupła, więc może dlatego
    po 2. mam łożysko na tylnej scianie
    po 3. lekarka mówiła, że chłopcy są bardziej ruchliwi i mocniej się czuje ruchy

ja zaczynam 22t a ruchy czuje jak reke przyłoże i to nie są kopniaczki tylko coś jak praca jelit... może dlatego że
    1 nie należe do szczupłych
    2 mam łożysko z przodu
    3 bedzie dziewczynka

ostatnią wizyte miałam 16 lipca a nastepna bedzie za 5 tyg bo gin ma urlop proponował iść do innego ale ja nie chce ;/ przed nastepna wizyta ma zrobic morfologie, moczi cukier ( mam skierowanie) a na następnej wizycie - w sierpniu - dostane skierowanie na glukoze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:31

• ania14 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ania pare strone wstecz pisałam swój przelicznik w którym mi wychodzi 6msc 1 sierpnia wlasnie a termin mam na 2.12 :) na belly jest za szybko.
    Co do ruchow to ja dopiero teraz mam mocniejsze już,tak żeby stwierdzić,ze to to ale tez jak przykładam reke to za mocno ich nie czuje tylko od srodka ;)

nie widziałam tego przelicznika :( staram sie codziennie być tu na bieżąco ale czasami zamiast otwierac laptopa zasypiam, od rana trzeba porobić w domu a od 9-10 do 18 pracuje, zauważyłam ze zaczyna bolec mnie podbrzusze i twardnieje brzuch :( wiec po 18 mam dżemke

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mowilam dla Flakonika,ze moglaby wstawic ten przelicznik i te serducha z przed miesiaca...no ale nie ma Jej za czesto na watku i przy takiej ilosci postow gina te z prosba o wstawienie.. zaraz znajde i jeszcze raz wkleje;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
    2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
    3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
    4 miesiac - 13,5-18 tyg.
    5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
    6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
    7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
    8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
    9 miesiąc - 36-40 tyg

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam szczupla tzn jestem ;-) i lozysko mam na tylnej;-) co do picia wody, leze w szpitalu i moj lekarz mowi ze mam pic duzo wody, no to pilam 4-5 l, dzis rano lekarz mowi ze mam pic duzo wody mowie ze pije ale mi strasznie nie dobrze wieczorem jest. A lekarz pyta ile pije, a ja ze 4-5 l, a lekarz cooo!?? Za duzo:-) ze powinnam pic ok 3 l, bo przy wiekszej ilosci wyplukuje witaminy, mineraly i ze moze dojsc nawet do wymiotow. Wiec dzis wypilam 2 butelki 1,5li czuje sie super! :-) i pijlam regularnie caly dzien po kilka lykow. A w domu to czasami jak dopadlam do butelki to pol potrafilam wypic naraz bo takie pragnienie bylo po np 3 godzinach nie picia. Wiec za malo zle, ale duzo tez nie dobrze.
    A co do wynikow moczu to w szpitalu jak sie lezy robia zawsze cewnikowany mocz wiec jest pewnosc ze jest dobrze pobrany.

alicja_ lubi tę wiadomość

‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ