X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś oprócz mnie też puchnie?
    No puchnę jak cholera :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie puchnę. Chociaż po dzisiejszym spacerze miałam wrażenie, że nogi będą jak banie takie jakieś miałam uczucie ciężkości, ale jest ok.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie puchne chyba? Nie zauwazylam może za mało pijesz ?
    Chociaż ją też w sumie bardzo mało wczoraj trochę więcej się opilam to musiała 5 razy wstawać sikac w nocy :/
    Kurde wiecie co normalnie nie mogę z moim mężem codziennie mi gada że tak pięknie wygladam w tej ciąży a dziś mi powiedział że jesteśmy razem 8,5 roku i przez ten czas jeszcze nigdy nie byłam taka śliczna jak teraz :P
    Hehe :) a ja SE dziś ogladalam nasze zdjęcia ślubne i też tak się rozmarzylam jacy ladni bylismy hihi i wspomnienia mi wróciły :) ogólnie jakieś takie szczęście mnie ogarnia :D
    Tak się chciałam tylko podzielić z Wami :P

Madzisek, Madzia890722, iNso87, Pchełka, kwiatakacji, MeGi2986, alicja_, revvelka, justyna14, moniek90, Marik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, mój też mi tak mówi :) w ogóle ja mam wspaniałego męża, nie mogę na niego złego słowa powiedzieć. Jest taki opiekuńczy, takie mam w nim oparcie. Wiem, że nie zostanę sama z nocnym wstawaniem i pieluchami, że będzie mi pomagał. Teraz tak dba o mnie i mi nie pozwala (chociaż to już przesada) sprzątać i sam zamiata i myje podłogi.

A teraz zrobił pizzę i czekamy aż się upiecze :)

no mąż skarb!

alicja_ lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka mi Bardzo delikatnie pachną same stopy po całym dniu. A Mierzysz sobie ciśnienie? Ja w pierwszej ciąży momentalnie tak zaczęłam puchnąć że nie mogłam założyć żadnych butów i się okazało że nadciśnienie ciążowe mnie dopadło. Dostałam tabletki i do końca ciaży żadnej opuchlizny nie było.

1usap07w9hybl9h9.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie będziecie kupować wyprawkę dla waszych maluszków ? Chodzi mi o ubranka ? Gdzie można kupić w miare niedrogie i dobre jakościowe ciuszki ? może jakieś markety albo pepco ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój nie mówi że ładnie wyglądam ale jak już mu to wygrane to tylko z uśmiechem ma mnie popatrzyłam i odpowiada, że nie mówi tego bo To przecież oczywiste ;-) ale mimo wszystko miło by było od Czasu do czasu to usłyszeć :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie piję dużo, jem arbuzy. No chce mi się pić... Puchnę wszędzie. Lekarka co prawda mówiła, że widzi tą opuchliznę i nic nie poradzi ale mi źle :-( Mam nadzieję, że przez upały...
    Madzisek ciśnienie mam średnio 110/65, w porywach do 120/75

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze niższe :-P rano nigdy jeszcze nie przekroczyło 100/60. Lekarz mówił mi że rozkurczowe nie powinno przekraczać 80 albo 90 już dokładnie nie pamiętam. Mierze sobie trzy razy dziennie i wszystko zapisuje. Na każdej wizycie muszę pokazać notatki :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja tez puchne, najgorzej jak sa upaly, to buty sa za male. I pije tak z 2 l wody dziennie. Teraz jakos troche lepiej jest nie wiem czy to przez tabletki na zylaki czy przez to ze nie siedze 8h w pracy.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips- ja ostatnio dopadlam ciuszki w tkmaxxie. Super jakość- cena też nie zła.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, a ja mam problem chyba z ciśnieniem. Od tygodnia ciągle mam 90/50… Czuje się jak zdechła żaba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mozecpogoda tak na ciebie wplywa?? Albo juz przemexzona czyms jestes??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Alicja mozecpogoda tak na ciebie wplywa?? Albo juz przemexzona czyms jestes??

Przemęczona raczej nie.
    Wstaje po 8godzinach snu i od razu takie samopoczucie.
    Już sama nie wiem czy to ta pogoda czy coś innego..
    Wcześniej nie mierzyłam sama ciśnienia - tylko od czasu do czasu u lekarza.

Anka1101 lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie ze mojemu chlopu w robocie na informacje ze będzie dziewczynka powiedzieli żeby się nie cieszył za wcześnie bo ze u jakiegoś tam u nich w rodzinie dziecko do 7msc miało być dziewczynka...
    I tak se myślę że w sumie to nie ma żadnego znaczenia, ciesze się bardzo na dziewczynkę ale jak by wyszedł w praniu chłopak to też będę się bardzo cieszyć :)

Chodz dało mi to do myślenia czy nie potwierdzić w pl...

Ale ciągnie mnie do słodkiego jak na dziewczynkę i na usg sama nie widziałam siusiaka... Szkoda ze nie mam dowodu :P

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    to ja sie zaczynam martwic jak Was czytam, ze tak ruchy czujecie... serio...
    Ja tez sie denerwuje bo również nie czuje

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acikk, mój też mi tak mówi :) w ogóle ja mam wspaniałego męża, nie mogę na niego złego słowa powiedzieć. Jest taki opiekuńczy, takie mam w nim oparcie. Wiem, że nie zostanę sama z nocnym wstawaniem i pieluchami, że będzie mi pomagał. Teraz tak dba o mnie i mi nie pozwala (chociaż to już przesada) sprzątać i sam zamiata i myje podłogi.

A teraz zrobił pizzę i czekamy aż się upiecze :)

no mąż skarb!

Haha no widzisz to mamy coraz więcej wspólnego mężów skarbów i antkow w brzuchu :D bo dobrze pamiętam że u Was też Antoś czy już coś namieszalam :P ?

P.S. masz urodziny jutro :D ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha no widzisz to mamy coraz więcej wspólnego mężów skarbów i antkow w brzuchu :D bo dobrze pamiętam że u Was też Antoś czy już coś namieszalam :P ?

P.S. masz urodziny jutro :D ?

tak, tak, też Antoś :) i tak mam dziś urodziny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    i tak mam dziś urodziny :)

Wszystkiego najlepszego Madziu :) spełnienia marzeń, zdrówka i samych radosnych chwil:*

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu sto lat! Wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i szczesliwego rozwiazania :-) :-*

Madzia890722 lubi tę wiadomość

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ