X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś oprócz mnie też puchnie?
    No puchnę jak cholera :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie puchnę. Chociaż po dzisiejszym spacerze miałam wrażenie, że nogi będą jak banie takie jakieś miałam uczucie ciężkości, ale jest ok.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie puchne chyba? Nie zauwazylam może za mało pijesz ?
    Chociaż ją też w sumie bardzo mało wczoraj trochę więcej się opilam to musiała 5 razy wstawać sikac w nocy :/
    Kurde wiecie co normalnie nie mogę z moim mężem codziennie mi gada że tak pięknie wygladam w tej ciąży a dziś mi powiedział że jesteśmy razem 8,5 roku i przez ten czas jeszcze nigdy nie byłam taka śliczna jak teraz :P
    Hehe :) a ja SE dziś ogladalam nasze zdjęcia ślubne i też tak się rozmarzylam jacy ladni bylismy hihi i wspomnienia mi wróciły :) ogólnie jakieś takie szczęście mnie ogarnia :D
    Tak się chciałam tylko podzielić z Wami :P

Madzisek, Madzia890722, iNso87, Pchełka, kwiatakacji, MeGi2986, alicja_, revvelka, justyna14, moniek90, Marik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, mój też mi tak mówi :) w ogóle ja mam wspaniałego męża, nie mogę na niego złego słowa powiedzieć. Jest taki opiekuńczy, takie mam w nim oparcie. Wiem, że nie zostanę sama z nocnym wstawaniem i pieluchami, że będzie mi pomagał. Teraz tak dba o mnie i mi nie pozwala (chociaż to już przesada) sprzątać i sam zamiata i myje podłogi.

A teraz zrobił pizzę i czekamy aż się upiecze :)

no mąż skarb!

alicja_ lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka mi Bardzo delikatnie pachną same stopy po całym dniu. A Mierzysz sobie ciśnienie? Ja w pierwszej ciąży momentalnie tak zaczęłam puchnąć że nie mogłam założyć żadnych butów i się okazało że nadciśnienie ciążowe mnie dopadło. Dostałam tabletki i do końca ciaży żadnej opuchlizny nie było.

1usap07w9hybl9h9.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie będziecie kupować wyprawkę dla waszych maluszków ? Chodzi mi o ubranka ? Gdzie można kupić w miare niedrogie i dobre jakościowe ciuszki ? może jakieś markety albo pepco ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój nie mówi że ładnie wyglądam ale jak już mu to wygrane to tylko z uśmiechem ma mnie popatrzyłam i odpowiada, że nie mówi tego bo To przecież oczywiste ;-) ale mimo wszystko miło by było od Czasu do czasu to usłyszeć :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie piję dużo, jem arbuzy. No chce mi się pić... Puchnę wszędzie. Lekarka co prawda mówiła, że widzi tą opuchliznę i nic nie poradzi ale mi źle :-( Mam nadzieję, że przez upały...
    Madzisek ciśnienie mam średnio 110/65, w porywach do 120/75

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze niższe :-P rano nigdy jeszcze nie przekroczyło 100/60. Lekarz mówił mi że rozkurczowe nie powinno przekraczać 80 albo 90 już dokładnie nie pamiętam. Mierze sobie trzy razy dziennie i wszystko zapisuje. Na każdej wizycie muszę pokazać notatki :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja tez puchne, najgorzej jak sa upaly, to buty sa za male. I pije tak z 2 l wody dziennie. Teraz jakos troche lepiej jest nie wiem czy to przez tabletki na zylaki czy przez to ze nie siedze 8h w pracy.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips- ja ostatnio dopadlam ciuszki w tkmaxxie. Super jakość- cena też nie zła.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, a ja mam problem chyba z ciśnieniem. Od tygodnia ciągle mam 90/50… Czuje się jak zdechła żaba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mozecpogoda tak na ciebie wplywa?? Albo juz przemexzona czyms jestes??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Alicja mozecpogoda tak na ciebie wplywa?? Albo juz przemexzona czyms jestes??

Przemęczona raczej nie.
    Wstaje po 8godzinach snu i od razu takie samopoczucie.
    Już sama nie wiem czy to ta pogoda czy coś innego..
    Wcześniej nie mierzyłam sama ciśnienia - tylko od czasu do czasu u lekarza.

Anka1101 lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie ze mojemu chlopu w robocie na informacje ze będzie dziewczynka powiedzieli żeby się nie cieszył za wcześnie bo ze u jakiegoś tam u nich w rodzinie dziecko do 7msc miało być dziewczynka...
    I tak se myślę że w sumie to nie ma żadnego znaczenia, ciesze się bardzo na dziewczynkę ale jak by wyszedł w praniu chłopak to też będę się bardzo cieszyć :)

Chodz dało mi to do myślenia czy nie potwierdzić w pl...

Ale ciągnie mnie do słodkiego jak na dziewczynkę i na usg sama nie widziałam siusiaka... Szkoda ze nie mam dowodu :P

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    to ja sie zaczynam martwic jak Was czytam, ze tak ruchy czujecie... serio...
    Ja tez sie denerwuje bo również nie czuje

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acikk, mój też mi tak mówi :) w ogóle ja mam wspaniałego męża, nie mogę na niego złego słowa powiedzieć. Jest taki opiekuńczy, takie mam w nim oparcie. Wiem, że nie zostanę sama z nocnym wstawaniem i pieluchami, że będzie mi pomagał. Teraz tak dba o mnie i mi nie pozwala (chociaż to już przesada) sprzątać i sam zamiata i myje podłogi.

A teraz zrobił pizzę i czekamy aż się upiecze :)

no mąż skarb!

Haha no widzisz to mamy coraz więcej wspólnego mężów skarbów i antkow w brzuchu :D bo dobrze pamiętam że u Was też Antoś czy już coś namieszalam :P ?

P.S. masz urodziny jutro :D ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha no widzisz to mamy coraz więcej wspólnego mężów skarbów i antkow w brzuchu :D bo dobrze pamiętam że u Was też Antoś czy już coś namieszalam :P ?

P.S. masz urodziny jutro :D ?

tak, tak, też Antoś :) i tak mam dziś urodziny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    i tak mam dziś urodziny :)

Wszystkiego najlepszego Madziu :) spełnienia marzeń, zdrówka i samych radosnych chwil:*

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu sto lat! Wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i szczesliwego rozwiazania :-) :-*

Madzia890722 lubi tę wiadomość

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ