X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Chłopczyk jeszcze nie ma jajek na tym etapie ;) one się pojawiają dopiero pod koniec ciąży :)

Ale super, że wszystko jest dobrze :)

Lekarz powiedział że są zalążki, a dziś wyczytalam w podpowiedzi dla 21 tc że nawet powstają prymitywne plemniki :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka ja juz w 19tc widzialam siusiaczka i tez mialam wrazenie, ze widze jajeczka w 3d ;) super, ze wszystko dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka mówiła ostatnio, że jajek jeszcze nie ma, bo powstają dopiero pod koniec ciąży ;)

I jeśli chodzi o połówkowe to dostałam 4 kartki A4 z wynikiem, w tym dwie strony zdjęć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z L4, musze podac adres pod ktorym przebywam, czy adres stalego meldunku?bo jeszcze moj luby mnie nie zameldowal u siebie w domu :p

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adres pod którym przebywasz :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    dziewczyny jak to jest z L4, musze podac adres pod ktorym przebywam, czy adres stalego meldunku?bo jeszcze moj luby mnie nie zameldowal u siebie w domu :p
    Ja podaję adres zameldowania, tak samo jest w historii choroby tak samo w dokumentach u pracodawcy.

• ewka993 Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim mamusiom :) pisze bo niepokoje się trochę ostatnio. mam twardy brzuszek i poszłam do lekarza ale usiałam isc do innego bo mój akurat jest na urlopie. i niby z dzidziusiem wszystko dobrze ale przepisał mi 3x2 magnez i buscopan 2x1 i powiedział ze jak nie przejdzie to zebym zgłosiła si do szpitala na oddział i tam podadza mi kroplówkę . ja to ogólnie boje się szpitali i chciałam zapytac czy któraś z was tak miało i co pomogło. bo teraz juz mnie nie boli brzuszek tylko mam taki twardy u dołu i dodam ze jestem w 21 tygodzniu . Z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi . POzdrawiam :*

f2w33e3k02y4ld13.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzieki za info :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:

Podaje się miejsce, w którym się przebywa :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziewczyny po wizycie. Lekarz sprawdzał te nasze nereczki i obydwie powiększone, dalej będziemy obserwować czy się niepowiekszaja. Dobre jest to że pęcherz dalej mały. Lekarz znalazł jedną taśmę owodniową ale niedużą i też jest do obserwacji. Zastanawiam się kiedy pójdziemy na wizytę bez żadnych Przebojów i powie nam że wszystko jest ok :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek trzymam kciuki, napewno przy nastepnej wizycie bedzie lepiej :* ja tez znam ten bol, kiedy okazuje sie, ze cos jest nie tak :/ ale u mnie juz wszystko w normie, wszystkiego dobrego dla Ciebie i malucha niech sie zdrowo rozwija :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie juz te twardnienia wkurzaja, co wstane to sie zaczyna :/ w razie czego pojade na ip i dam sobie spokoj z praca :/

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka ! No to gratulacje chyba jesteś happy bo z tego co pamiętam jako jedną z niewielu tutaj liczylas na syneczka :) ?

Ja też, ja też!! Ale Mąż chciał córe i się mu udało;). Mi że nastepny razem moje bedzie na wierzchu;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Jednak przełożyli mi wizytę na sobotę rano, no zobaczymy, mam nadzieje, że te moje skurcze to nic takiego bo zaczęłam się martwić, do tego czasu będę notować co ile i ile dokładnie trwają.

Alicja, a co u Ciebie? Jak się masz, dalej jesteś w szpitalu? Jak mała Sara?

Ja dalej szpital, dalej kroplówki i zakaz wstawania.
    Dzięki, że pytasz.

Z tą moją ciążą od początku jest problem :(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja na pewno odbijesz to sobie lekkim i szybkim porodem Zdrowego Dziecka ;) :))

Ja miałam placki z cukinii robic ale nie dam rady <leń> ...

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Alicja, pamiętam o Twoich problemach, i trzymam kciuki mooooocno. Tyle już przeszłaś, że musi być dobrze, a jak mała się pojawi na świecie będzie twardą babką!

alicja_ lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    mnie juz te twardnienia wkurzaja, co wstane to sie zaczyna :/ w razie czego pojade na ip i dam sobie spokoj z praca :/

Spróbuj może zapisywać ile tych skurczy masz i jak często.

Kurde patrząc po sobie to na prawdę może być niebezpieczne jeżeli się nasila. Lepiej dmuchać na zimne i nic nie lekceważyć. Pytaj, dzwoń i mów o swoich obawach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Alicja na pewno odbijesz to sobie lekkim i szybkim porodem Zdrowego Dziecka ;) :))

Ja miałam placki z cukinii robic ale nie dam rady <leń> ...

Oby było tak jak mówisz!

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Madzisek a mozesz podac link jaki zamowilas ? I caly osprzet to co trzeba do tego miec?
    Wrzucę potem jak będę na kompie bo teraz na tel. Siedzę. Ogolnie jak wpiszesz w allegro basen Rozporowy 244 to ci sporo ich wyskoczy. My z osprzętu mamy pąpe z filtrem, nakrycie na basen, podkład pod niego, termometr, pływak do tabletek z chlorek i chloru cały zestaw też można kupić na allegro.

stars2345 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ