X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Chłopczyk jeszcze nie ma jajek na tym etapie ;) one się pojawiają dopiero pod koniec ciąży :)

Ale super, że wszystko jest dobrze :)

Lekarz powiedział że są zalążki, a dziś wyczytalam w podpowiedzi dla 21 tc że nawet powstają prymitywne plemniki :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka ja juz w 19tc widzialam siusiaczka i tez mialam wrazenie, ze widze jajeczka w 3d ;) super, ze wszystko dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka mówiła ostatnio, że jajek jeszcze nie ma, bo powstają dopiero pod koniec ciąży ;)

I jeśli chodzi o połówkowe to dostałam 4 kartki A4 z wynikiem, w tym dwie strony zdjęć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z L4, musze podac adres pod ktorym przebywam, czy adres stalego meldunku?bo jeszcze moj luby mnie nie zameldowal u siebie w domu :p

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adres pod którym przebywasz :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    dziewczyny jak to jest z L4, musze podac adres pod ktorym przebywam, czy adres stalego meldunku?bo jeszcze moj luby mnie nie zameldowal u siebie w domu :p
    Ja podaję adres zameldowania, tak samo jest w historii choroby tak samo w dokumentach u pracodawcy.

• ewka993 Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim mamusiom :) pisze bo niepokoje się trochę ostatnio. mam twardy brzuszek i poszłam do lekarza ale usiałam isc do innego bo mój akurat jest na urlopie. i niby z dzidziusiem wszystko dobrze ale przepisał mi 3x2 magnez i buscopan 2x1 i powiedział ze jak nie przejdzie to zebym zgłosiła si do szpitala na oddział i tam podadza mi kroplówkę . ja to ogólnie boje się szpitali i chciałam zapytac czy któraś z was tak miało i co pomogło. bo teraz juz mnie nie boli brzuszek tylko mam taki twardy u dołu i dodam ze jestem w 21 tygodzniu . Z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi . POzdrawiam :*

f2w33e3k02y4ld13.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzieki za info :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:

Podaje się miejsce, w którym się przebywa :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziewczyny po wizycie. Lekarz sprawdzał te nasze nereczki i obydwie powiększone, dalej będziemy obserwować czy się niepowiekszaja. Dobre jest to że pęcherz dalej mały. Lekarz znalazł jedną taśmę owodniową ale niedużą i też jest do obserwacji. Zastanawiam się kiedy pójdziemy na wizytę bez żadnych Przebojów i powie nam że wszystko jest ok :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek trzymam kciuki, napewno przy nastepnej wizycie bedzie lepiej :* ja tez znam ten bol, kiedy okazuje sie, ze cos jest nie tak :/ ale u mnie juz wszystko w normie, wszystkiego dobrego dla Ciebie i malucha niech sie zdrowo rozwija :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie juz te twardnienia wkurzaja, co wstane to sie zaczyna :/ w razie czego pojade na ip i dam sobie spokoj z praca :/

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:51

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka ! No to gratulacje chyba jesteś happy bo z tego co pamiętam jako jedną z niewielu tutaj liczylas na syneczka :) ?

Ja też, ja też!! Ale Mąż chciał córe i się mu udało;). Mi że nastepny razem moje bedzie na wierzchu;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Jednak przełożyli mi wizytę na sobotę rano, no zobaczymy, mam nadzieje, że te moje skurcze to nic takiego bo zaczęłam się martwić, do tego czasu będę notować co ile i ile dokładnie trwają.

Alicja, a co u Ciebie? Jak się masz, dalej jesteś w szpitalu? Jak mała Sara?

Ja dalej szpital, dalej kroplówki i zakaz wstawania.
    Dzięki, że pytasz.

Z tą moją ciążą od początku jest problem :(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja na pewno odbijesz to sobie lekkim i szybkim porodem Zdrowego Dziecka ;) :))

Ja miałam placki z cukinii robic ale nie dam rady <leń> ...

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Alicja, pamiętam o Twoich problemach, i trzymam kciuki mooooocno. Tyle już przeszłaś, że musi być dobrze, a jak mała się pojawi na świecie będzie twardą babką!

alicja_ lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    mnie juz te twardnienia wkurzaja, co wstane to sie zaczyna :/ w razie czego pojade na ip i dam sobie spokoj z praca :/

Spróbuj może zapisywać ile tych skurczy masz i jak często.

Kurde patrząc po sobie to na prawdę może być niebezpieczne jeżeli się nasila. Lepiej dmuchać na zimne i nic nie lekceważyć. Pytaj, dzwoń i mów o swoich obawach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Alicja na pewno odbijesz to sobie lekkim i szybkim porodem Zdrowego Dziecka ;) :))

Ja miałam placki z cukinii robic ale nie dam rady <leń> ...

Oby było tak jak mówisz!

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Madzisek a mozesz podac link jaki zamowilas ? I caly osprzet to co trzeba do tego miec?
    Wrzucę potem jak będę na kompie bo teraz na tel. Siedzę. Ogolnie jak wpiszesz w allegro basen Rozporowy 244 to ci sporo ich wyskoczy. My z osprzętu mamy pąpe z filtrem, nakrycie na basen, podkład pod niego, termometr, pływak do tabletek z chlorek i chloru cały zestaw też można kupić na allegro.

stars2345 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ