X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa to dobra cena :)
    Misia trzymam kciuki :)

Alicja jak tam informowało się?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia czekamy na info. Asiowa a masz już ten wózek w domu? pochwal się fotką :) i gratuluję dobrego zakupu :)

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w domu. Postaram się dzisiaj lub jutro wrzucić fotki. Wczoraj próbowałam robić telefonem, ale wychodziły strasznie słabe...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj takze wizytujemy, jeszcze nie polowkowe ale zapewne usg gin zrobi:) juz nie moge sie doczekac a wizyta po 13 dopiero.
    Milego dnia wszystkim:)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! mojej dzidzi dziś włoski rosną bo od rana mam mega zgage :)

i mamy glazurnika, jutro zaczyna :) jupiiii a raczej glazurniczkę :)

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:09

justyna14 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no właśnie mi w tej ciąży też i co z tym robisz? bo ja dostałam od gina guwnianą maść z kasztanowca ale to nic nie daje. A te popękane naczynka same nie znikają, trzeba je potem zamykać podczas jakiegoś zabiegu - oczywiście odpłatnie :/ ostatnio mi położna o takiej możliwości mówiła...

no nic nie robie bo nie wiem co mozna, w poprzedniej nie mialam tego problemu pozniej zauwazylam jednego pakjaczka na udzie a terazs jeden na drugim...;/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie wiec synek zostaje synkiem wszystko jest wporzadku lekarz nie widzial nic niepokojacego i wazymy juz 530g lozysko sciana przednia i ulozony podluznie glowkowo :)

KASIAG24, rewelka, bella88, MeGi2986, Madzisek, pati_zuzia, justyna14, kwiatakacji, aannkkaa, Flakonik lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte jutro.. ciekawe czy skieruje mnie juz na ta glukoze:P

fajnie juz czuje mala zwlaszcza wieczorem po calym dniu jak sie klade.

Ja wczsoraj pol dnia na zakupach, kupilam butelke "mam " polecila mi ja Pani ze sklepu na timmy toppy miala reklamacje, a ta sobie wszytskie klientki chwala, jeszcze mialam w zestawie smoczus, za mala dalam 31 zl tania nie byla, ale czytalam o niej faktycznie ma fajne opinie i latwa w utrzyamniu czystosci bo otwiera sie jna od dolu tez . jeszcze dokupie wieksza i wystarczy na razie butelek. kupilam termometr do wody, smmoczek 0+ z tej firmy co butelka , obcinaczki do pazurkow, kaftanik 2 szt , 2 szt polspioszkow,czapeczke po kapieli, rajstopki+skarpteusie, reczniczek z kapturkiem kapielowy 2 szt pieluch tetrowych jutro wkleje Wam foto jaka mam poleczke zawalona, wlasnie czekam na komode z 6 szufladami zeb yh miec gdzie wkladac rzeczy dla maluszka. od kolezanki mam dostac ciuszki jeszcze wiec chyba malutkich mi wystarczy moze jakies 2-3 spioszko i koniec, teraz zabieram sie za kupno podgrzewacza,laktatora, ghorsetu na brzuch po porodzie :D pozniej zaczynam kompetowac do szpitala swoje rzeczy i meidzy czasie chce kupic pampersow zapas. a tu jeszcze wyprawka do szkoly mlodej, wrrr leb paruje

Madzisek lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    My juz po wizycie wiec synek zostaje synkiem wszystko jest wporzadku lekarz nie widzial nic niepokojacego i wazymy juz 530g lozysko sciana przednia i ulozony podluznie glowkowo :)

o jaki duzy :-) gratuluje!!

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALa trzymaj sie tam niech Sara jeszcze posiedzi w brzuszku,nie musi sie spieszyc. Gratuluje udanych wizyt :) a ja do tej pory czulam ruchy Maksia, ale tylko ja a wczoraj wieczorem jak lezalam z mezem przed tv nasza pociecha pierwszy raz tak mocno kopnela, ze i tatus poczul i obdarowal go pelno seria kopniaczkow,moze byl zazdrosny :) Niemoglam sie doczekac tego momentu, uwielbiam te kopniaczki. Jak sie uda to i Gabrys poczuje braciszka, jak do tej pory przytula sie do brzuszka i robi tuli tuli Maksiowi i pokazuje gdzie est ak sie go o to zapyta, ale nie lapie jeszcze ze bedzie miec brata, zalapie chyba po porodzie hahaha.
    Zycze wszystkim udanych wizyt :)

Tinusia, alicja_ lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:09

Madzisek lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    no nic nie robie bo nie wiem co mozna, w poprzedniej nie mialam tego problemu pozniej zauwazylam jednego pakjaczka na udzie a terazs jeden na drugim...;/
    ja to się trochę martwie, bo to samo cholerstwo nie znika :/ smaruje maścią jakąs z kasztanowca ale to chyba nic nie daje, jedynie zapach nie przyjemny.

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna jak sie nazywa ta masc?? tez kupie

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    justyna jak sie nazywa ta masc?? tez kupie
    venescin, to mi ginek polecił, smarować kazał tylko w tych miejscach gdzie pajączki się pojawiają czyli u mnie głownie łydki i lekko nad kolanami. Ale takich maści natuaralnych jest sporo więc jak tej nie dostaniesz to poproś farmaceutkę o inną na bazie kasztanowca.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki moczu i wyszły mi leukocyty 10-15 :( Trochę się wystraszyłam. Miała któraś z Was tak? Jutro mam wizytę wiec czegoś się dowiem ale i tak jestem pełna obaw. I do tego tsh 3,6 ;( A ostatnio już było ok.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Cześć Dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki moczu i wyszły mi leukocyty 10-15 :( Trochę się wystraszyłam. Miała któraś z Was tak? Jutro mam wizytę wiec czegoś się dowiem ale i tak jestem pełna obaw. I do tego tsh 3,6 ;( A ostatnio już było ok.
    ja miałam ostatnio 3-5 i miałam posiew robiony - idelany, więc pewnie przy pobieraniu się dostało trochę śluzu z innym dziadostwem. Nie martw się, na pewno dostaniesz jakieś leki na tydzień czy dwa i potem znów badanie moczu dla kontroli. Pij dużo i jedz żurawinę, to też dużo daje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:58

revvelka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam na ostatniej wizycie skierowanie na glukozę :/ ile ona kosztuje w aptece?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie revelka, kup sobie żuravit albo urosept. to chroni przed bakteriami w moczu ;)

revvelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Jestem po wizycie u gina. Dzidzia waży 285g. Mnie też czeka glukoza. Pamiętam jej paskudny smak z badania w pierwszej ciąży.

KASIAG24, pati_zuzia, kwiatakacji, aannkkaa, bella88 lubią tę wiadomość

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ