X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wiadomość o rzeczach z Biedronki. Zaraz obejrzę ulotkę.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołderka 100x135 nie będzie za duża do łóżeczka?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez sie nad tym zastanawiam bo dosyc spora jest i niewiem czy nie zamowie calego kompletu przez internet

• rewelka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaczęłam przeglądać na allegro takich 90x120, chce łóżeczko 60x120 więc ta biedronkowa by chyba była za duża.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z jakoscia tych kolderek?? Bo nam dzisiaj babka odradzala te co sa w zestawach bo niby po praniu sie strasznie zbijaja itd i lepiej kupic oddzielnie troszke drozsza.
    A co planujecie do wozka na zime? Wiadomo ze przy okropnych mrozach dzieciaka wywozic nie bede na spacer ale tak kilka st na minusie? Chcielismy kupic specjalna kolderke i podusie ale coraz czesciej zadtanawiamy sie nad zeyklym kocem grubym, wiekszym zeby mial pod spod i na wierzch yylko nie wiem czy taki duzy standardowy sie zmiescie do wozka razem z bobkiem jeszcze pod tym pokrowcem na gondole??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my bierzemy lozeczko od szwagierki i niewiem jaki ma rozmiar wiec sie chyba wstrzymam ale w biedronce beda komplety pieluch tetrowych ni flanelowych wiec pewnie kupie choc to :)A posciel zamowie przez neta jednak

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę miała kołderkę, poduszkę i komplety pościeli od siostry plus moje po pierwszym to na temat kołdry się nie wypowiem. Jedno pewne, musi być taka co da się wyprać w wysokiej temp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Cześć dziewczyny ;) ja mam jutro już usg i dowiem się co będzie! Aww tak chciałabym chłopca bardzo:D trochę się postraszyłam tymi skurczami i twardnieniem brzucha a co najgorzej to nie mam pojęcia jak to sprawdzić! Czasami jak dotknę brzucha troche mocniej to wydaje się taki twardawy ale jest taki cały czas i sama już nie wiem co myśleć mam... Dobrze że jutro już mam wizytę to się uspokoję przynajmniej

mnk, wiem od 15-ego tyg. że będę miała chłopca. Mam już jednego to marzyła mi dziewczynka i sukieneczki. Trzymam kciuki żeby u Ciebie był chłopiec. Co do skurczòw to poznasz, będzie inaczej niż zwykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 18:50

• rewelka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzyłam kołderki poduszki, pościele na allegro, i prędzej chyba zgłupieję niż coś wybiorę :) tego jest za dużo :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja tez jak patrzylam to zwatpilam :/ posciel chcialabym z tymi poduszkami jako ochraniacze trzeba w koncu pomalu rozmyslac za takimi rzeczami :)

• mnk Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak czytalam na blogu czy stronie co tu ktoras z dziewczyn wrzucala ze te kolderki i poduszeczki nie sa potrzebne. I sama sie zastanawiam czy warto kupowac bo w domu wiadomo, jest dosyc cieplo, a dzieciaczka do spania tylko troche cieplej ubrac w razie czego. Myslala ktoras z was nad takim rozwiazaniem?

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pamiętacie jak jakiś miesiąc temu wrzucała tu któraś film przedstawiający cesarkę?
    Ma któraś może zapisany link? :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kołderki nie będę kupować, wystarczą mi kocyki, które można wyprać bo z pościelami rożnie może być, ale śpiworek też chcę.

Ja dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Bardzo mi się podobało, mimo, że to zajęcia bardziej organizacyjne były. Na następnych będzie o wyprawce dla dziecka i torbie do szpitala, wtedy mam zamiar wypytać się ile tego rzeczywiście potrzeba na pierwszy okres i w jakich rozmiarach. Dostałyśmy po butelce i smoczku, plus mega fajną książeczkę.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    dziewczyny, pamiętacie jak jakiś miesiąc temu wrzucała tu któraś film przedstawiający cesarkę?
    Ma któraś może zapisany link? :)

Ala to byłam ja ale nie mam zapisane linka...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poczytałam o tym, co powinno znaleźć się w łóżeczku i odradzają te ochraniacze na łóżeczka ( a już miałam upatrzone ;) ). Niby nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza. Pościel ponoć na początku też się nie przydaje. Ja mam zamiar kupić śpiworek i klin, ewentualnie jakiś grubszy kocyk.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:08

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już nie śpię...jakiś muchol bzyczał mi nad uchem. Ale co tam, lubię z rana wstać, co nie zdarza się często, ta cisza na dworze, chłód:) Także zaraz idę po bułki i na spacer z psem. Miłego dnia dziewczyny. :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:)
    Evka to mnie tak obudzila dwa dni temu..myslalam,ze zwariuje co chwile bzyczala przy buzi.. az sie wkurzylam i kapciem ja dopadlam;) U mnie wogole sen trwa do 5-5:30 potem nie spie,sie krece i od 7-8 potem jeszcze zasypiam;) z automatu sie tak budze.
    Dzis zdalam sobie sprawe jak ten czas zapierdziela.. zaraz na suwaczkach bedzie z przodu 3... o matko.
    Alicja jak sytuacja u Was?
    Ja mialam poduszeczke i kolderke i ochraniacz przy Laurze i przy tym tez bede miala. Co do braku poduszki to fakt na poczatku dziecko powinno spac na plaskim dlatego tez te poduszki w zestawach sa prawie,ze plaskie;) z tego co pamietam. Co do kolderki to juz sprawa indywidualna. Ja pamietam Laura miala na poczatku lozeczko wstawione w dosc chlodnym pokoju i caly czas sie budzila,gdy je przenioslam i zakrywalam Ja dobrze to spala normalnie,lubila jak Jej cieplutko bylo. A co do ochraniacza to mysle,ze na poczatku dziecko raczej samo nie stuknie sie ;) bo samo sie nie poruszy,co do przeplywu powietrza nie wypowiem sie,nawet nie pomyslalabym,ze jakos inavzej tam powietrze krazy,mialam w zestawie i zalozylam i bylo ok.

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja wszystkim:)
    Ja dzis wracam na 3 tyg do pracy, ostatnie 3 tyg a pozniej wolne do 2017r. Masakra jak ja sie ogarne po powrocie to nie wiem;)
    Wczoraj kupilismy tron do pokoju mojego księciunia żebym miala na czym go karmic ;)
    2h52wet.jpg

Miłego dzionka wszystkim:)

aannkkaa, bella88 lubią tę wiadomość

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ