Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jak u was z jakoscia tych kolderek?? Bo nam dzisiaj babka odradzala te co sa w zestawach bo niby po praniu sie strasznie zbijaja itd i lepiej kupic oddzielnie troszke drozsza.
A co planujecie do wozka na zime? Wiadomo ze przy okropnych mrozach dzieciaka wywozic nie bede na spacer ale tak kilka st na minusie? Chcielismy kupic specjalna kolderke i podusie ale coraz czesciej zadtanawiamy sie nad zeyklym kocem grubym, wiekszym zeby mial pod spod i na wierzch yylko nie wiem czy taki duzy standardowy sie zmiescie do wozka razem z bobkiem jeszcze pod tym pokrowcem na gondole?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymnk wrote:Cześć dziewczyny
ja mam jutro już usg i dowiem się co będzie! Aww tak chciałabym chłopca bardzo:D trochę się postraszyłam tymi skurczami i twardnieniem brzucha a co najgorzej to nie mam pojęcia jak to sprawdzić! Czasami jak dotknę brzucha troche mocniej to wydaje się taki twardawy ale jest taki cały czas i sama już nie wiem co myśleć mam... Dobrze że jutro już mam wizytę to się uspokoję przynajmniej
mnk, wiem od 15-ego tyg. że będę miała chłopca. Mam już jednego to marzyła mi dziewczynka i sukieneczki. Trzymam kciuki żeby u Ciebie był chłopiec. Co do skurczòw to poznasz, będzie inaczej niż zwykle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 18:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja tak czytalam na blogu czy stronie co tu ktoras z dziewczyn wrzucala ze te kolderki i poduszeczki nie sa potrzebne. I sama sie zastanawiam czy warto kupowac bo w domu wiadomo, jest dosyc cieplo, a dzieciaczka do spania tylko troche cieplej ubrac w razie czego. Myslala ktoras z was nad takim rozwiazaniem?
-
nick nieaktualny
-
Ja kołderki nie będę kupować, wystarczą mi kocyki, które można wyprać bo z pościelami rożnie może być, ale śpiworek też chcę.
Ja dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Bardzo mi się podobało, mimo, że to zajęcia bardziej organizacyjne były. Na następnych będzie o wyprawce dla dziecka i torbie do szpitala, wtedy mam zamiar wypytać się ile tego rzeczywiście potrzeba na pierwszy okres i w jakich rozmiarach. Dostałyśmy po butelce i smoczku, plus mega fajną książeczkę.
-
alicja_ wrote:dziewczyny, pamiętacie jak jakiś miesiąc temu wrzucała tu któraś film przedstawiający cesarkę?
Ma któraś może zapisany link?
Ala to byłam ja ale nie mam zapisane linka... -
nick nieaktualnyTrochę poczytałam o tym, co powinno znaleźć się w łóżeczku i odradzają te ochraniacze na łóżeczka ( a już miałam upatrzone
). Niby nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza. Pościel ponoć na początku też się nie przydaje. Ja mam zamiar kupić śpiworek i klin, ewentualnie jakiś grubszy kocyk.
-
Witam sie i ja:)
Evka to mnie tak obudzila dwa dni temu..myslalam,ze zwariuje co chwile bzyczala przy buzi.. az sie wkurzylam i kapciem ja dopadlam;) U mnie wogole sen trwa do 5-5:30 potem nie spie,sie krece i od 7-8 potem jeszcze zasypiam;) z automatu sie tak budze.
Dzis zdalam sobie sprawe jak ten czas zapierdziela.. zaraz na suwaczkach bedzie z przodu 3... o matko.
Alicja jak sytuacja u Was?
Ja mialam poduszeczke i kolderke i ochraniacz przy Laurze i przy tym tez bede miala. Co do braku poduszki to fakt na poczatku dziecko powinno spac na plaskim dlatego tez te poduszki w zestawach sa prawie,ze plaskie;) z tego co pamietam. Co do kolderki to juz sprawa indywidualna. Ja pamietam Laura miala na poczatku lozeczko wstawione w dosc chlodnym pokoju i caly czas sie budzila,gdy je przenioslam i zakrywalam Ja dobrze to spala normalnie,lubila jak Jej cieplutko bylo. A co do ochraniacza to mysle,ze na poczatku dziecko raczej samo nie stuknie siebo samo sie nie poruszy,co do przeplywu powietrza nie wypowiem sie,nawet nie pomyslalabym,ze jakos inavzej tam powietrze krazy,mialam w zestawie i zalozylam i bylo ok.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeja wszystkim:)
Ja dzis wracam na 3 tyg do pracy, ostatnie 3 tyg a pozniej wolne do 2017r. Masakra jak ja sie ogarne po powrocie to nie wiem;)
Wczoraj kupilismy tron do pokoju mojego księciunia żebym miala na czym go karmic
Miłego dzionka wszystkim:)aannkkaa, bella88 lubią tę wiadomość