X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby, te becikowe Wam się należało, co miesiąc. Nie jestem w temacie i nie wiem czy ta ustawa już weszła czy nie, ale to zawsze jakiś zastrzyk gotówki.
    mnk wrote:
    Ja mam czas do konca listopada na znalezienie nowego mieszkania prawdopodobnie bo właściciel coś mamrotał że chcą burzyć mój dom. Nieciekawie, tym bardziej biorąc pod uwagę ceny wynajmu mieszkań teraz... Szok. Jeszcze do tego mojemu nie przedłużyli umowy w pracy i pracuje tylko do konca sierpnia a później dupa bo nawet zasiłek mu się nie należy jeszcze... Ja nie wiem co to będzie teraz... Same problemy, nic nowego

wnidzbmhunwbroqa.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mieszkam w Polsce więc becikowe kompletnie mnie nie dotyczy... W Islandii jest troche inaczej :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso my na olx ciagle sprawdzalismy, czasem trafi sie fajna okazja. No chyba ze ktos szukanowego i nastawia siena drozszy zakup:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Alicja jak sytuacja u Was?

Wyszłam ze szpitala, ale niestety muszę leżeć do końca ciąży z lekami i kroplówką..

• rewelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wiesz jak w życiu jest jak się pierniczy to wszystko po kolei, u nas mąż też nie wiadomo jak z pracą będzie, zresztą i tak szuka lepszej.

Evka, nie wiem czy istnieją podgrzewacze turystyczne, chociaż nawet jeżeli to wątpię że taki na baterie dużo zdziała, zawsze możesz kupić opakowanie termoizolacyjne, albo jakbyś chciała mleko w proszku to termos z ciepłą wodą, odnośnie karmienia w miejscu publicznym widziałam w tym roku fajny patent :) Pani karmiła dziecko i zasłoniła się parasolem :) Ja laktatora nie kupuję, bo nie planuję nigdzie na dłużej dziecka zostawiać, (chyba że się coś zmieni, to zawsze można kupić), a nie wiadomo teraz też czy na pewno będziemy miały dużo pokarmu a tak jak napisałaś to spory wydatek.

Madzisek mój synunio też się kręci konkretnie ostatnio :)

Evka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko odnośnie witamin obecnie skonczylam brać femibin Natal 2 plus. Dziś muszę kupić inne i chcialabym zmienić ale żeby byly również wartościowe co polecacie ?:* za te placiłam okolo 50zl

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mam pytanko odnośnie witamin obecnie skonczylam brać femibin Natal 2 plus. Dziś muszę kupić inne i chcialabym zmienić ale żeby byly również wartościowe co polecacie ?:* za te placiłam okolo 50zl

Ja tez biorę Femibion, póki co nie mam zamiaru z nigeo rezygnować, jednak jesli chodzi o cenę, to za pierwszym razem zapłaciłam 50zł, pozniej 65... a w internetowych aptekach dotępny jest już od 30zł. Pamietam, ze strasznie mnie to wtedy wkurzyło...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczne brac witaminy ale patrzac po skladzie wzielam vita minerprenatal. Zalezalo mi na zelazie i te maja go odpowiednia ilosc plus pozostale potrzebne skladniki. Cena w aptece internetowej ok 14zl za 60 tabl.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh byłam w biedronce bo chciałam zobaczyc na te torby spacerowe dla mam... Niestety w naszych wiejskich minibiedronach nic nie ma. Tylko dosłownie pare paczek tych śpiochów i to też dla dzieci od 9 msc...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to chyba zostanę przy tych :D ciekawe ile dziś zaplace za nie

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już postanowiłam, że gdy opakowanie będzie się konczyć zamawiam z internetu zapas. Nie lubie aż tak przepłacać w stacjonarnych aptekach;/

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku brałam vitaminer. Od drugiego tr. prenatal duo, a teraz vitaminer prenatal +dha. Różnica w cenie to prawie dwie dychy, ale porównując skład to o wiele lepszy jest prenatal. A żelazo mi spada to muszę zacząć też je kupić i brać.

Alicja, wiem jak to jest, w czerwcu byłam dwa razy w szpitalu, a potem oszczędzałam się przez miesiąc leżąc plackiem w domu. Chociaż lekarz powiedział że to może nie pomóc (naukowo udowodnione niby). Moja mama w tamtym czasie nawet przechodziła robić obiad bo mąż ma rękę w gipsie.
    Trymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te ceny to straszne następne juz przez interenet będę zamawiać !
    Przecież te upały mnie wykoncza.. trochę deszczyku!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! potrzebuje rady :)
    18.08 biore cywilny i mam wizje mojej stylizacji :p i chcialam sie Was poradzic, bo moj R juz zakupil garniak :

http://www.modamen.pl/mobile/pl/p/Niebieski-krolewski-SLIM-z-czerwonymi-wstawkami/625

no i chcialabym sie troche do niego dopasowac, otoz postawilabym na sukienke o trapezowym kroju najlepiej biala, albo ecri do kolan do tego delikatne upiecie wlosow, i delikatne czerwone akcenty typu czerwone paznokcie i nie wiem co dalej... jakies rady ? :P

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Na początku brałam vitaminer. Od drugiego tr. prenatal duo, a teraz vitaminer prenatal +dha. Różnica w cenie to prawie dwie dychy, ale porównując skład to o wiele lepszy jest prenatal. A żelazo mi spada to muszę zacząć też je kupić i brać.

Alicja, wiem jak to jest, w czerwcu byłam dwa razy w szpitalu, a potem oszczędzałam się przez miesiąc leżąc plackiem w domu. Chociaż lekarz powiedział że to może nie pomóc (naukowo udowodnione niby). Moja mama w tamtym czasie nawet przechodziła robić obiad bo mąż ma rękę w gipsie.
    Trymam kciuki.
    Ja wlasnie tez wybralam prenatal ze wzgledu na zelazo bo tam bylo 28mg gdzie w niektorych drozszych byla o polowe mniejsza dawka a gin zalecil witaminki gdzi bedzie ok 30 wiec dla mnie super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    dziewczyny! potrzebuje rady :)
    18.08 biore cywilny i mam wizje mojej stylizacji :p i chcialam sie Was poradzic, bo moj R juz zakupil garniak :

http://www.modamen.pl/mobile/pl/p/Niebieski-krolewski-SLIM-z-czerwonymi-wstawkami/625

no i chcialabym sie troche do niego dopasowac, otoz postawilabym na sukienke o trapezowym kroju najlepiej biala, albo ecri do kolan do tego delikatne upiecie wlosow, i delikatne czerwone akcenty typu czerwone paznokcie i nie wiem co dalej... jakies rady ? :P
    Myszata jesli chcesz delikatnie to ja bym wziela czerwona bizuterie bransoletke i kolczyki badz czerwony kwiatuszek do wlosow. Chyba ze lubisz zaszalec to widzialam tez takie co ubraly czerwone platformy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi :p nie chce se nog polamac, jakbym mogla to najlepiej bym w trampkach poszla :) ale chyba tak zrobie z tymi dodatkami. Jak skompletuje cala kreacje to wrzuce fotke ;)

MeGi2986, alicja_ lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny, czy potrzebny jest sterylizator do butelek, podgrzewacz?
    Kiedy się to stosuje, jak często, czy konieczny jest zakup?

No i czy laktator też jest koniecznym zakupem, i dlaczego jeśli tak.

Pytam, bo nie są to rzeczy bardzo tanie, a nie wiem czy konieczne.
    ja nie mam ani sterylizatora ani podgrzewacza, podgrzewałąm w kąpieli wodnej, a butelki po umyciu wrzątkiem zalewałąm i tyle. Teraz to już tylko myję na bieżąco i jest ok. Moim zdaniem jeśli chcesz karmić piersią i mieć możliwość wyjścia z domu na dłużej bez dziecka np ze znajomymi do kina to musisz mieć laktator zeby odciągnąć mleko i zostawić komuś do podania. Przydaje się też jak jest nawał pokarmu, jak dziecko ma kolkę po laktozie z mleka lub po prostu jak chcesz rozkręcić laktację. Dla mnie laktator tak a reszta zbędna.

Evka, maya34 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A jak wygląda kilkugodzinna podróż z maleństwem jak mu się zachce jeść, z cyca to wiadomo - zawsze odpowiednią temperaturę ma, ale co jeśli pokarmu nie będę miała?

No i kolejne pytanie, co jak odciągnę pokarm, żeby nie karmić cycem w miejscu publicznym, a będzie za zimne? Jest jakiś sposób podróżny na podgrzanie pokarmu, ewentualnie jak sobie z tym radzić, jak zaplanować takie wyjście.

Pytania trywialne, ale dla mnie kompletnie nie do ogarnięcia ;)
    ja mam 0,5 litrowy kubek termiczny czy melko czy woda po wlaniu mają przez kilka godziną tą samą temperaturę.

Evka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Od wczoraj mam straszny ból z prawej strony w dole brzucha, tak mocny że nie pozwalał chodzić. Wzięłam tabletke i mi przeszło ale dziś znowu czuje że mnie zaczyna boleć. Któraś z was tak miała? Zadzwoniłam do gina i kazał mi przyjechać na 15:30 żeby to sprawdzić. Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko było w porządku bo troszkę się martwię :( jedyne pocieszenie że małego czuje i to bardzo wyraźnie. Ale póki co leże plackiem :/

A do tej pory było wszystko w porządku...

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ